mai demult, aveam un Krups... i-am depresurizat sita, am scos panarello; pe urma am inteles ca nu pot face ... o prastie din el si am revenit la ceea ce nu intamplator a fost pus de "proiectanti": o sita presurizata ca extractia sa nu depinda de distributie/tampare ('automata' la masina resp.) si de macinatura; iar panarlello chiar facea un fel de spuma utilizabila, doar ca odata pe luna... crapa in el, un plastic made in PRC;
foloseam o cafea buna, prajita de mine si ceea ce obtineam, era totusi un fel de extractie din ea, baubila;
am ramas de atunci cu convingerea, reconfirmata de atatia, ca electrocasnicele de facut espresso sunt in primul rand prea costisitoare pentru cei pasionati de espresso: consum de timp si energie, rezultate execrabile impreuna cu frustrari si neincredere; argumentul cu... 'temporar, pana invat putin', e fals: eu, cel putin, n-am invatat nimic cu Krups-ul, desi l-am desfacut in mai multe randuri... mai mult se invata pe un espressor automat
si mai bine se bea bautura obtinuta cu alte metode, mult mai ieftine de extractie cafea!
asa cum spunea Jim Schulman, espresso simplu (
straight) este un segment de piata minuscul si neprofitabil si majoritatea cafenelelor nu-l fac bine;
asa ca nu e greu sa ne imaginam ca toti bautorii de espresso din cafea de specialitate proaspat prajita, cu sau fara masina espresso acasa, sunt o infima minoritate in comparatie cu multimea bautorilor de cafea neagra, cum o fi ea, dar si in comparatie cu multimea posesorilor de espresoare de supermarket, care folosesc fericiti aceste electrocasnice;
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)