Imi pare rau ca exista deja acest topic, pentru ca acest ESPRESSOR pus si simplu nu merita desfasurarea topicului dedicat lui de pana acum, in bataie de batjocura...
Mi-as fi dorit sa fi demarat un topic nou, cu un titlu adecvat, gen "un nou inceput", pentru ca aceasta reprezinta pentru mine revelatia avuta asta seara ! Acum pot in sfarsit sa ma numesc espressoman
Si sper ca in viitor sa fie cat mai multi care sa indrazneasca sa se numeasca in acest fel si sa treaca in semnatura acest dispozitiv, pentru ca ce am baut la prima incercare din el nu este cu nimic mai prejos decat ce mi-a iesit din Pavoni, in micul interludiu de 2-3 luni avut in primavara, sau ce am baut sambata la Hedone, macinat by Honne.
Restul parerilor exprimate la inceputul topicului, majoritatea concentrate pe natura plasticoasa a aparatului, sunt pur si simplu can-can-uri ! Ori il detii si poti face o comparatie pertinenta cu un espressor, ori mai bine ...
O sa ii fac zilele astea o vizita si amicului ovisod, pe ale carui pareri unii pun mai multa baza decat pe excitarea mea, si o sa isi spuna si el parerea aici... poate mai putin exuberanta ca a mea, dar daca am acceptata ca in domeniul rasnitelor a putut avea loc o revolutie, de ce nu am accepta acelasi lucru si in domeniul espresoarelor.
Pana atunci sau pana la proxima extractie care incerc sa o si filmez, postez numai cateva imagini si raspund, daca sunt intrebari...
Dar de extractii mai bine cautati pe net, va fi dificil, pentru ca saptamana asta sunt blocat cu un client...
Aparatul a fost luat de pe eBay UK, cu aproximativ 200 lei, mai exact £40.90 GBP
Incepem cu un unboxing, nu am prea gasit pe net imagini de genul acesta...
Si rezultatul...
Cateva tehnicale... 8 grame de boabe, macinate la plezneala pe o treapta aproximativa, pentru ca e prima oara cand macin espresso cu PorChe47, la 0.8 ture, care echivaleaza cu 1.6 ture de Kinu.
Cred ca trebuia mai fin o leaca, pentru ca ce vedeti acolo a curs in 21 de secunde = tot atatea actionari pompa, numarate de la aparitia primei picaturi.
Preinfuzia a durat 8 pompari.
Paharul are 90 ml complet plin, nu am cantarit, dar cred ca sunt cam 40 ml acolo.
Apa am pus cum zice la instructiuni, cam 60ml, dar m-am oprit din pompat la nivelul acela pentru ca incepuse sa apara blondeala.
Referitor la presiunea care unii o considera controversata, de 8 bari... teoretic si tehnologic poate fi posibila si reala, si pot demonstra si de ce. Daca exista interes...
Nu, dispozitivul nu poate fi o grenada, la niste pereti de 4mm, dintr-un plastic care imi inchipui ca este cel putin de clasa aeropress, nu mi-as face nici o grija.
Inchei cu un mesaj pentru Liviu, care s-a vaicarit in ultima vreme cel putin odata pe luna ce oropsit este in deplasari, ca s-a saturat de Aeropress...
daca nu faci comanda in seara asta, esti un fraier
acum poti avea espresso vero cu tine in deplasare, si sa pui la treaba kinu ala ce strange praf