.
Timisoara
07-03-2013, 17:39
(Edited 07-03-2013, 17:46 by hateganul.)
(07-03-2013, 12:51)elfa64 Wrote: Citindu-va de mult timp si cochetand cu ideea de a-mi lua fix masinaria din acest topic, am o intrebare: nu e ok aparatul PL042EM?!stiu ca unui profesionist rasnita incorporata i-ar putea suna ca o blasfemie, dar ma gandesc ca simplifica putin demersul...:)
Eu am "PL042QE" si nu regret alegerea facuta !
O mica remarca, al meu are rasnita STEPLESS. Daca si "PL042EM" are rasnita stepless, este ok, daca nu, cauta unul ca al meu sau orienteaza-te spre scule separate. Nu de alta dar, se aude pe aici pe forum cum ca nu ar fi stepless. Intre noi fie vorba, eu nu cred asta dar, mai bine sa te asiguri ;)
Espressoman Administrator
Bucuresti
Al tau nu se mai fabrica, hateganul. Cu rasnita incorporata sunt PL042EM (stepless) si PL042E (cu rasnita simpla, in 7 trepte). Dar nu vad rostul de a-ti lua un aparat all in one, cand aproape la aceeasi bani poti sa-ti iei aparate separate. Motive sunt pe topicurile indicate mai sus.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Bucharest
09-03-2013, 18:49
Am citit ce ati scris si aici, si la topicurile inrudite si procesez...deocamdata totul e in faza de proiect, desi imi doresc din inima sa pot bea acasa o cafea buna, asa cum reusesc din ce in ce mai rar sa beau in locantele de profil. Pana si espresso-ul baut asta vara la....un Mc Do in Roma le ia de departe pe cele cu care m-am intalnit prin Bucuresti (nu ca n-ar fi si in Italia proaste..). Doar ca ceva imi spune ca masinaria si intreg demersul sunt putin cam foarte complicate si nu stiu daca pot fi "inghesuite" intr-un program foarte incarcat...

Sau intr-o bucatarie deja mult prea aglomerata...:-/
Espressoman infocat
Cluj Napoca
(28-11-2012, 22:24)sorin2505 Wrote: Pentru ca suntem destul de multi posesori de Lelit PL 41 TEM, am deschis topicul asta sa ne impartasim experientele ;)
Salut
Dupa o perioada destul de lunga de documentare, in sfarsit m-am hotarat sa-mi achizitionez un Lelit PL41 TEM. Am folosit formularul de reducere si l-am primit la o zi dupa ce l-am comandat. De asemenea, am primit si rasnita Mahlkonig Vario, la fel de repede, la o zi dupa ce am comandat-o prin formularul de reducere. In zilele urmatoare voi incerca sa ma acomodez cu ele si, sper sa nu ma dezamageasca. Voi reveni cu primele impresii si, sigur, cu multe intrebari.
Lelit Bianca V3, Niche Zero, Honne Slim, Mahlkonig Vario
Espressoman infocat
Bucuresti
(15-03-2013, 09:56)blacky Wrote: Salut
Dupa o perioada destul de lunga de documentare, in sfarsit m-am hotarat sa-mi achizitionez un Lelit PL41 TEM. Am folosit formularul de reducere si l-am primit la o zi dupa ce l-am comandat. De asemenea, am primit si rasnita Mahlkonig Vario, la fel de repede, la o zi dupa ce am comandat-o prin formularul de reducere.
....................
Sa le stapanesti sanatos si sa-ti iasa cat de repede cafeaua care-ti place.
(cu cafea prajita proaspat :D)
Nuova Simonelli Musica, Mythos 1, VST, IMS, V60, Aeropress, Syphon, etc
Bucuresti
Multe shot-uri reusite blacky.
Am fost la un pas ieri sa pierdem reducerile comunitatii pentru Lelit si nu numai. Se pare ca lupii abia asteapta sa muste si dau tarcoale destul de des...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Bucuresti
De ceva timp picura apa pe teava de abur (f putin chiar si cu robinetul strans la maxim). O avea vreo garnitura ceva care trebuie schimbata?
De asemenea am reusit sa stric surubul din mijlog (inbusul) de la dus. Cat de important e sa scot dusul cand curat espressorul. Pot merga asa cu decalcifiere si backflush fara sa mai scot dusul, sau sa merg la service sa incerce sa desfaca surubul?
Lelit 41 TEM + Baratza Sette 270W
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
(20-03-2013, 15:18)luc1979 Wrote: Pot merga asa cu decalcifiere si backflush fara sa mai scot dusul, sau sa merg la service sa incerce sa desfaca surubul?
Si la mine picura teava, mai ales dupa ce folosesc apa calda. Nu te teme, nu umple tava. Daca centrezi sa pice exact intr-o gaura nu mai observi.
La ce crema se face pe dosul dusului sigur vrei sa-l poti curata. Intoarce aparatul si poate reusesti sa-l scoti, sau vorbeste cu cineva care a mai desfacut astfel de suruburi. Nu cred sa nu se poate gasi apoi un surub ca acela. Si eu o sa caut ca l-am cam deformat datorita pozitiei incomode si ca ardea puternic, dar momentan inca merge.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman infocat
Bucuresti
Chiar am facut rost de un surub din ala (sper sa il mai gasesc prin casa). Problema e ca s-a stricat inbusul ala xexagonal si nu il mai pot scoate. O sa il duc la service....
Lelit 41 TEM + Baratza Sette 270W
Espressoman infocat
Bucuresti
Daca reusesti sa-l scoti pe ala vechi, poti sa pui un surub normal acolo, nu trebuie neaparat cu imbus.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
Espressoman infocat
Arad
Salut, stie cineva ce filet are picuratorul de la Lelit: 3/8 sau 1/4? Vreau sa iau de la mag-pro un picurator pt o cescuta si nu stiu dimensiunea filetului. Merci
Expobar Brewtus IV, site IMS Competition/VST/EP HQ, Ceado E5P / Kinu M47
Espressoman
Tulcea
Salutare!
Iau in calcul achizitionarea unui espressor Lelit PL41TEM in combinatie cu o rasnita Lelit PL043MM.
Din cate am inteles, espressorul are 2 site nepresurizate, una de 7g si una de 14 grame, cu diametrul de 57 mm.
Am observat ca userii mai experimentati folosesc sau recomanda sitele de 58 mm, care pot fi inlocuite ulterior cu unele VST.
Espressorul Lelit PL41PlusT PID are sitele de 58 mm, dar si un pret mai mare.
Intrebarea este daca se justifica / "merita" diferenta de pret, in perspectiva unei utilizari pe termen lung a espressorului achizitionat si chiar a "dobandirii" tehnicii de preparare ;).
Va multumesc pentru orice sfat in acest sens.
Bucuresti
Vad ca pe site-ul oficial lelit.com, Lelit promoveaza seria PL41Plus ca facand parte din gama 'profesionale'. M-am tot intrebat de ce si l-am intrebat si pe importator. Raspunsul ar fi - ,pentru ca este mai mare si mai masiv si deci mai fiabil in conditii de utilizare intensa. Dar din poze nu se vede acest lucru, in afara de greutatea cu 1,5 kg peste PL41tem. E posibil ca aceasta diferenta de greutate sa se regaseasca in diverse componente interioare mai masive, insa doar un posesor ne poate lamuri, eventual prin comparatie.
Si tot la diferente notabile ar intra si boilerul de 330ml, cu 100 de ml peste pl41tem.
Diametrul acesta de 58mm nu este un plus tehnologic ci o aliniere la niste standarde. Practic acesta ar fi avantajul real, ca poti pune orice tip de sita iti place, inclusiv VST.
Daca toate aceste avantaje justifica o diferenta de la 2080 la 3200 de lei, e greu de spus. Depinde de marimea pungii. Insa, in caz ca te gandeai sa iei o rasnita Lelit si unul dintre aceste espressoare, mai bine iei un Vario cu 1650 de lei si un pl41tem, decat sa iei plusT pid si rasnita Ascaso sau Lelit.
Espressoman
Tulcea
Asa m-am gandit si eu.
As fi vrut si o opinie de la @
Pascalau, care a cumparat de pe bursa forumului Lelit PL41PlusT, sau de la @
KrisssKros, care a vandut espressorul si inteleg ca l-a si folosit.
Espressoman
Tulcea
Am gasit opiniile lui @
KrisssKros pe
softpedia despre Lelit PL41PLUST.
:)
Voluntari
Ok. Ma pregateam...
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
Bucuresti
Continuam aici cu sugestiile pentru petreiulian
Espressoman infocat
Bucuresti
Gata, in sfarsit s-a intamplat. Dupa indelungi cercetari pe acest forum (pentru calitatea caruia indraznesc sa-i felicit si pe moderatori si pe curiosii ca mine) l-am rugat pe iepuras sa-mi aduca un pl41tem. Mi l-a adus ieri si sunt nerabdator sa-i "prind" toate secretele. Inca imi iese ba o zeama lunga, ba niste picaturi scremute, dar incet-incet, uitandu-ma la ce dscutati voi si folosind muuulta cafea voi obtine rezultatul asteptat.
Diferenta fata de aparatul dinainte s-a facut deja remarcata, in sensul ca deja cafeaua are alt gust. Care se face simtit si dupa o ora de la momentul la care am baut-o.
Rasnesc cu Hario Skerton. Voi lua in calcul trecerea la Vario abia de Craciun.
Va multumesc tuturor celor de pe acest forum pentru parerile exprimate care m-au ajutat sa iau o decizie (sper eu buna, ca scumpa este).
Lelit PL41TEM, tamper Lelit, Mahlkonig Vario, Hario Skerton.
Espressoman infocat
Bucuresti
(04-05-2013, 08:49)Boris Wrote: Gata, in sfarsit s-a intamplat. l-am rugat pe iepuras sa-mi aduca un pl41tem. Mi l-a adus ieri
Sa-l stapanesti sanatos.
Buna alegere ;)
Iti mai trebuie un tamper si cafea proaspat prajita.
P.S. Trece-l la semnatura.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
Espressoman infocat
Bucuresti
Multumesc de sfat. Cafeaua o rasnesc proaspat de ceva vreme cu o Hario Skerton, iar tamper am primit odata cu agregatul: am beneficiat de reducerea pentru espressomani. Cafeaua mi-o procur deocamdata de la Sarkis si sunt foarte incantat de oferta si de prestatia lui.
Nu am invatat inca sa-mi pun in semnatura agregatul si accesoriile, dar promit ca ma voi alinia acestei "reguli".
Inca o data va multumesc si va doresc Paste Fericit tuturor celor pentru care acest mare eveniment conteaza.
Espressoman infocat
Bucuresti
(04-05-2013, 20:21)Boris Wrote: iar tamper am primit odata cu agregatul:
Daca te referi la ala de plastic...e o jucarie ;)
Iti trebuie un tamper de inox.
Espressoman infocat
Bucuresti
Ma refer la cel din inox pe care l-am solicitat si primit sub forma de discount. E foarte frumos: are "talpa" din inox si manerul din lemn rosu. Abia astept sa ma intorc acasa si sa beau o cafea preparata cu noua jucarie. Acum sunt plecat din localitate.
Bucuresti
Am mai zis eu candva... Acum vreo doua luni, magazinele s-au rasculat pentru a nu stiu cata oara impotriva
reducerilor acordate de importatori comunitatii de espressomani. Totusi tot raul a fost spre bine, caci cei de la Gaggia/Lelit au dorit sa nu mai fie publicate direct preturile reduse ci preturile de lista cu specificarea procentului de reducere (10% la Gaggia si 5% la Lelit). Cu aceasta ocazie au bagat "in compensatie" posibilitatea
de a alege intre discount sau tamper de 57 / 58 mm pentru espressoarele peste 1000 de lei ca si valoare.
Espressoman infocat
Bucuresti
Mda, mi-as fi dorit sa existe un magazin in care sa pot vedea clar cum arata si cum functioneaza aparatul pe care tocmai l-am achizitionat. Decizia de cumparare mi-a fost influentata in totalitate de comentariile de pe forum. Calificate si pertinente. Altfel cine stie in ce capcana de marketing cadeam.
Singurul pe care l-am vazut expus la raft este Ascaso Dream. Si oamenii, foarte draguti dealtfel, s-au oferit sa-mi arate cum functioneaza. Si recunosc, designul acelui aparat m-a cucerit. Dar aprecierile voastre au fost in favoarea Lelit. Ce sa mai, l-am luat, sa-l stapanesc sanatos!
Am facut cateva cafele pana acum. Mihai Honciuc avea dreptate: "ce ai baut tu pana acum nu este cafea". Are mare dreptate, dar si voi: e cale lunga pana la espresso-ul perfect. Inca nu stiu pe ce s-o dau: pe macinatura sau pe presiunea de tampare? Prin sita mica iese prea repede si subtire, iar prin sita dubla abia picura, folosind aceeasi cafea (Java de la Sarkis), aceeasi macinatura si aceeasi presiune de tampare. Inafara de rabdare, tutun si multa cafea folosita ce-mi recomandati?
Espressoman infocat
Bucuresti
Pentru ca la Skerton nu poti regla prea mult, ramai la o sita - recomand dubla. Daca abia picura, mergi o treapta mai gros. Daca va curge prea repede mergi inapoi unde abia picura si incearca sa reduci forta de tampare sau cantitatea (nu ambele odata) si vezi cum curge mei bine si care din gusturi le preferi.
Espressoman infocat
Bucuresti
Da, voi ramane la sita dubla pentru mine. Si astfel rezolv problema: eu beau cafea normala, sotia mea prefera fara cofeina. Pentru ea voi folosi sita simpla si voi pune lipsa cremei (pana invat sa folosesc aparatul la potential maxim) pe seama procesului de decofeinizare.
Espressoman infocat
Bucuresti
:)
Oricum, sa reglezi o rasnita manuala (chiar si una electrica) intre 2 tipuri de boabe in fiecare zi suna a sadism cu tendinte de suicid - asa sa pastram aerul glumet
Espressoman infocat
Bucuresti
(07-05-2013, 13:57)Entonii Wrote: :)
Oricum, sa reglezi o rasnita manuala (chiar si una electrica) intre 2 tipuri de boabe in fiecare zi suna a sadism cu tendinte de suicid - asa sa pastram aerul glumet
Vezi, exact la asta m-am referit: eu am cumparat espressor-ul, toate reglajele le voi face pentru gustul meu!
Espressoman infocat
brasov
A desfacut cineva dusul de la LELIT PL41 TEM?Am desfacut surubul dar totul pare destul de intepenit si nu stiu unde ar trebui sa fortez,fara sa fac daune.vreau doar sa-l curat
Lelit PL41TEM + Lelit PL043MM
Espressoman infocat
Bucuresti
La mine a iesit usor.
Dupa ce ai scos surubul, "agata" sita cu ceva prin gaura surubului (chiar cu surubul) si o sa iasa.