• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


De unde va comandati cafeaua ?

#1
Buna,

cumparam cafeaua mea de pe un sit in mod regulat, dar de mai mult ori, imi trimita cafeaua macinat prea gros, asa ca am cumparat un Eureka Mignon care isi face treaba, o data bine reglat. Dar sotia mea bea decofeinizata, si nu pot sa schimb tankul de cafea de fiecare data ca bea si ea o cafea :-). Asa ca o comand macinat, dar data trecuta imi a trimis di nou o cafea macinat foarte gros, si trece mult prea repede in Gaggia mea.

In fine, as vrea sa gasesc un alt furnizor, care livreaza o cafea prajita ca la carte, si buna.
(Boabe si macinata)

Aveti recomandari ?

Multumesc

Romain
 
Reply
#2
Ia o rasnita manuala Smile
 
Reply
#3
a spus Liviu intr-o postare pe aici pe undeva: "nu exista o macinatura standard pentru espresso"
SanRemo OPERA...
 
Reply
#4
Sau faci un shot de decaf in plus (inainte de cel al sotiei) pe care il bei cu lapte sau fara, daca nu vrei sa arunci cateva grame de decaf. Alta solutie mi se pare complicata inutil. Mai poti rasni tu toata cafeaua decaf.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Aillio R1 Bullet|Gene Coffee CBR-101|.
 
Reply
#5
Multumesc pentru raspunsuri !

Da, o rasnita manuala e o idee, as putea sa il comand boabe tot de la el, si sa il macinez eu, dar ia timp, de fapt am deja un mini mill de la vario care e super, dar ia timp, in fiecare zi ... Minimill e grinder de duminica :-)
Si daca schimb cafeaua la grinder Eureka mignon (daca s ar putea face, dar cam complicat ca trebuie inlocuit tankul de 250 de grame), dupa e imposibil de regasit reglaj corect pentru alt tip de cafea din prima.

Dar voi nu va cumparati cafeaua de pe net ? Sau nu putem face publicitate pe forumul ?

De unde va luati cafea ?
 
Reply
#6
Cafeaua se cumpara numai boabe, proaspat (chestie de zile) prajita  si se rasneste cu cateva secunde inainte de folosire.  Cafeaua macinata isi pierde aromele foarte repede...

Despre furnizori exista o harta aici:
http://www.espressoman.ro/de-unde-cumpar...t-prajita/

Probabil fiecare incearca sa cumpere din mai multe locuri, in cautarea de gusturi noi... pana la urma este o chestie subiectiva.
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM, Lelit PL43MM
 
Reply
#7
Mini Mill e de la Hario, Vario e de la Mahlkonig  Smile

Forumul nu interzice link-uri de niciun fel (ma rog, in afara de un tepar din domeniu care s-a dus sa inregistreze numele nostru la OSIM  Smile  ) 

Rasnita o poti folosi si pentru decaf, daca mergi pe modalitatea single dose, ca majoritatea de aici, adica ai cantarit 15g sau cat folosesti la o dubla, pui boabele in rasnita GOALA, macini si apoi pui boabe decaf in rasnita ramasa goala si le macini si pe ele. Doar ca vorbim de espresso, adica un mod de preparare ce presupune fine tuning asupra rasnitei, deci iti va fi foarte greu sa lucrezi in acest ritm, solutia fiind inca o rasnita sau antrenament mai des pe manuala  Smile 

Mai sus, vct1976 ti-a dat si un link din blog, cu prajitoriile din Romania. Cele care ne ofera si discount-uri sunt aici.   Buget de cafea buna sa ai, caci si in Romania, Slava Domnului, ai de unde alege! 
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, manuala Kinu M47, nivelator Lelit PL121, IMS-uri,  Cafflano Kompresso in vacanta 
 
Reply
#8
Mutăm discutia Lavazza aici
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, manuala Kinu M47, nivelator Lelit PL121, IMS-uri,  Cafflano Kompresso in vacanta 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)