• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Cafele comerciale

#1
Hello.

Intrucat nu am nicio prajitorie in Timisoara si mi-e cam peste mana sa comand 300-400 grame am zis sa mai incerc si cafele din comert.

Impresii :

- Streto 100% Arabica ambalare la 1kg - cred ca e ceva sortiment nou, ambalajul e de culoare neagra! Din pacate am dat banii degeaba intrucat e extraordinar de prajita iar espresso care iese are un gust pregnant de ars. Nu recomand! Practic nu stiu de ce pe site-ul lor apar complet alte sortimente.

- Dallmayr Sul de minas - boabe ambalate la 250 grame. Pret bun ~ 14 lei pachetul. Este un sortiment din Brazilia, nu e supra-prajit, as putea spune ca e chiar perfect prajit. Are o aroma foarte buna, placuta la gust. Merita incercata! Se gaseste la SELGROS.
Expobar Brewtus IV + Mahlkönig Vario
 
Reply
#2
Aproape sigur ce gasesti in comert, e prajit de mult timp. Ei scriu doar data cand expira, nu cand e prajita.
Incearca si alta varianta, cumpara 1 kg de la prajitoaria care iti place, pastrezi doar 200 gr. pe care o folosesti imediat, iar restul, imparti in pachetele de 200 gr. si le bagi la gongelator.
Lelit PL 41 TEM + Lelit PL 043 MM + pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, Kinu M-47
 
Reply
#3
In Timisoara, in Resita si in Arad, nimeni din cei pe care i-am contactat nu a dorit sa colaboreze cu mine (~ 8 locatii). Motivele au fost atat de diverse incat la un moment dat au devenit hilare. Eu deocamdata am renuntat sa prospectez zona Banatului din ratiuni evidente ... probabil nu le place cafeaua proaspat prajita. Rolleyes
 
Reply
#4
Eu stiu la ce se refera PJ. Apropo, hawkie, poti confirma ca exista o anumita "retinere" fata de Bucuresti si bucuresteni in Banat? Aici incluzand si produsele furnizate de ei.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
Eu sunt din Timisoara si nu am observat vreo "retinere". Nu stiu de ce anumiti comercianti nu vor sa colaboreze cu PJ probabil considera ca nu au piata pentru cafea proaspat prajita. Lumea prefera sa cumpere cafele cu renume gen Lavazza, Segafredo etc. pentru ca asta vad in toate barurile nu au baut altceva si nu stiu cum este cea proaspat prajita. Hawkie e foarte simplu cu comandatul cafelei. Dai un tel si a doua zi ai cafeaua. Separi in portii de 200-250 si pui la congelator. Poate comandam impreuna.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#6
Poate in multe familii este si un prag mai greu de trecut, acela de a se obisnui cu o cafea de 75-90 de lei/kg, in loc de 40-55 lei/kg cat costa cea din supermarket, piata etc. Asta dupa ce s-a mai trecut cu greu un prag, acela de a cumpara un espressor de 2-300E si o rasnita de 150-250E. Am vorbit cu multa lume in anii astia de forum si sunt constient ca exista si impedimentul material si cel emotional (mai ales cand partenera e impotriva Smile ) Dar daca vrei intr-adevar sa bei acasa un espresso mai bun ca in cafenele, nu prea sunt alte solutii.
La transport e bine sa va mai cunoasteti intre voi si sa va uniti. De aceea este si aria achizitiilor de grup, pe forum.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
Liviu Segafredo costa cam 60-70kg Lavazza 70-100, illy-170-180kg deci preturile nu sunt mai mici decat cea proaspat prajita. Illy care este mai scumpa are pretul cam la fel ca cea mai scumpa cafa de la sarkis si mai ieftin decat oricare de la PJ. Cine cumpara acste marci considera ca bea o cafea de foarte buna calitate si acestia ar cumpara si de la prajitorii daca ar avea ocazia sa faca o comparatie. Problema este ca oamenii sunt reticienti sa inerce ceva nou pentru ca este "no name" . Eu eram cel mai mare fan illy dar am ascultat sfatul celor de pe aces forum si am inceput sa cumpar cafea proaspat prajita. Inainte beam numai cafea lunga cu lapte .Fara lapte ori era amara, ori avea gust de ars ,ori era prea tare. Acum beau si-mi face placere espresso normal cu jumatate de linguritza de zahar iar cand vreau cu lapte fac crema si rezultatul este muuult peste ce beau in oras unde primesc o cutiuta de lapte condensat sau lapte normal intr-un paharel. Referitor la transport (13 lei ) nu cred ca este asa mult. Daca cumperi un kg cu 100kg+13 transport=113 lei din care faci cam 130 de cafele => sub 1 leu cafeaua. Acesta este pretul din gara la automatul cu fise unde nu se poate pune problema de calitate.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#8
De ce vorbiti de Timisoara?am clienti fideli de acolo ! Problema se pune daca iti permiti cafea de calitate
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#9
Asa e... Multi pur si simplu nu isi permit sa cheltuie dublu fata de cat dau in prezent pe cafeaua de 40-50 de lei din Metro/Selgros/Carrefour. Din pacate cafeaua de calitate costa, asta e adevarul.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#10
Cata nesimtire - Dallmayr Espresso D'oro la pretul incredibil de doar 75 de lei in Kaufland!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
Iată un articol ,care a fost "scăpat" de presă:
http://www.doctorulzilei.ro/otrava-la-un...a-la-plic/
Dar câţi vor lua aminte la el:Huh?
Expobar Brewtus IV-R | Mahlkonig Vario | Tamper dinam. Concept-Art | GC CBR-101
 
Reply
#12
(10-10-2012, 09:44)Papa Jacques Wrote: In Timisoara, in Resita si in Arad, nimeni din cei pe care i-am contactat nu a dorit sa colaboreze cu mine (~ 8 locatii). Motivele au fost atat de diverse incat la un moment dat au devenit hilare. Eu deocamdata am renuntat sa prospectez zona Banatului din ratiuni evidente ... probabil nu le place cafeaua proaspat prajita. Rolleyes

Motivele sunt irelevante. Ce scoatem pe gura nu reflecta intotdeauna ce gandim. Chiar nu a fost nimeni interesat in asa fel incat sa evolueze discutiile?
 
Reply
#13
(16-01-2013, 18:04)hateganul Wrote:
(10-10-2012, 09:44)Papa Jacques Wrote: In Timisoara, in Resita si in Arad, nimeni din cei pe care i-am contactat nu a dorit sa colaboreze cu mine (~ 8 locatii). Motivele au fost atat de diverse incat la un moment dat au devenit hilare. Eu deocamdata am renuntat sa prospectez zona Banatului din ratiuni evidente ... probabil nu le place cafeaua proaspat prajita. Rolleyes

Motivele sunt irelevante. Ce scoatem pe gura nu reflecta intotdeauna ce gandim. Chiar nu a fost nimeni interesat in asa fel incat sa evolueze discutiile?

Ca sa-ti raspund foarte pe scurt ... nu.

Se pare ca bucurestenii nu-i suporta pe moldoveni, ardelenii nu-i suporta pe regateni, banatenii nu suporta pe nimeni samd. Fiecare judet are un alt judet rival. Iasi rivalizeaza cu Bacau, Braila cu Galati si Galati cu Constanta, etc. Bucurestenii ii considera pe aia din Prahova soferi prosti, ardelenii pe aia din Alba sau Salaj samd.
Pe mine ma plictisesc groaznic oamenii care gandesc si se manifesta astfel.

Discutiile au evoluat pana in punctul in care am spus ca sunt din Bucuresti. Apoi s-au oprit brusc. Smile)

Mergi pe strada in Timisoara si spune primilor 100 de oameni pe care ii intalnesti ca esti din Bucuresti. 80 din ei te vor privi si se vor comporta cu tine ca si cum ai fi tigan iar 30 dintre ei vor duce instinctiv mana la buzunar ca sa verifice daca mai au portofel. Asta e Romania in 2013. Desigur daca ii iei deoparte pe fiecare in parte, nici unii din cei implicati nu vor recunoaste nimic. Dar asta e alta boala cu alt diagnostic.

Aceasta situatie afecteaza in mod evident toate relatiile potentiale de business intre cetatenii romani care locuiesc in regiuni diferite din Romania.
 
Reply
#14
Si in Baia-Mare este o prajitorie de cafea, care se adreseaza barurilor, cafenelelor...
http://www.newimpactcaffe.ro
Bezzera Unica,  Mahlkoning Vario, VST18, prajitor tip coretto
 
Reply
#15
Nu stiam de ei. O sa cercetez...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#16
(16-01-2013, 15:54)palado Wrote: Iată un articol ,care a fost "scăpat" de presă:
http://www.doctorulzilei.ro/otrava-la-un...a-la-plic/
Dar câţi vor lua aminte la el:Huh?

E copiat dupa altul mai vechi din evz.ro scris la initiativa mea Smile
Pregatesc si eu unul despre vending Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#17
(16-01-2013, 20:59)Papa Jacques Wrote:
(16-01-2013, 18:04)hateganul Wrote:
(10-10-2012, 09:44)Papa Jacques Wrote: In Timisoara, in Resita si in Arad, nimeni din cei pe care i-am contactat nu a dorit sa colaboreze cu mine (~ 8 locatii). Motivele au fost atat de diverse incat la un moment dat au devenit hilare. Eu deocamdata am renuntat sa prospectez zona Banatului din ratiuni evidente ... probabil nu le place cafeaua proaspat prajita. Rolleyes

Motivele sunt irelevante. Ce scoatem pe gura nu reflecta intotdeauna ce gandim. Chiar nu a fost nimeni interesat in asa fel incat sa evolueze discutiile?

Ca sa-ti raspund foarte pe scurt ... nu.

Se pare ca bucurestenii nu-i suporta pe moldoveni, ardelenii nu-i suporta pe regateni, banatenii nu suporta pe nimeni samd. Fiecare judet are un alt judet rival. Iasi rivalizeaza cu Bacau, Braila cu Galati si Galati cu Constanta, etc. Bucurestenii ii considera pe aia din Prahova soferi prosti, ardelenii pe aia din Alba sau Salaj samd.
Pe mine ma plictisesc groaznic oamenii care gandesc si se manifesta astfel.

Discutiile au evoluat pana in punctul in care am spus ca sunt din Bucuresti. Apoi s-au oprit brusc. Smile)

Mergi pe strada in Timisoara si spune primilor 100 de oameni pe care ii intalnesti ca esti din Bucuresti. 80 din ei te vor privi si se vor comporta cu tine ca si cum ai fi tigan iar 30 dintre ei vor duce instinctiv mana la buzunar ca sa verifice daca mai au portofel. Asta e Romania in 2013. Desigur daca ii iei deoparte pe fiecare in parte, nici unii din cei implicati nu vor recunoaste nimic. Dar asta e alta boala cu alt diagnostic.

Aceasta situatie afecteaza in mod evident toate relatiile potentiale de business intre cetatenii romani care locuiesc in regiuni diferite din Romania.

Crezi ca chinezii is suportati? Si d-aia multi fac afaceri cu ei.
Acu ca tara asta e normala dar nu prea...o stim cu totii. Nicicare nu suntem perfecti dar, eu cred ca suntem prea superficiali si atat.
Totusi, insista! Mai ales ca deja, se pare ca, ai lectiile facute.
Smile
 
Reply
#18
Iti multumesc frumos pentru raspuns.

In legatura cu dorinta mea de a intra cu produse in Banat dar nu numai:
unu. Pentru mine timpul are valoare foarte mare, atat timpul meu cat si timpul altora. Consider asta ca fiind o chestiune de politete si respect. De aceea toti cei pe care eu i-am contactat s-au incadrat perfect in targetul pe care eu il vizez cu produsele mele.
doi. Atunci cand insisti prea mult lumea incepe sa creada ca esti disperat. Nu este cazul meu ca n-am de ce; si trei. Ma deranjeaza foarte tare atitudinile xenofobe si/sau de superioritate absoluta ale unora. Atunci cand sunt afisate fata de oameni necunoscuti, care nu iti datoreaza nimic si mai mult decat atat vor sa te ajute deja incepe sa miroasa a lipsa de profesionalism ca sa nu ii zic altfel. Iar eu nu fac business cu astfel de oameni.

Nu este intentia mea sa particularizez sau sa generalizez pentru ca astfel de atitudini le-am intalnit deseori atat in Bucuresti cat si in provincie insa niciodata nu am fost refuzat de catre toti cei pe care eu i-am contactat asa cum a fost cazul in Banat. Pentru mine este mai mult trist decat deranjant.

As vrea sa incheiem discutia aici pentru ca pe masura ce iti raspund ne afundam din ce in ce mai mult in chestiuni off-topic.
 
Reply
#19
Nu ne afundam ca ne oprim aici. Smile
 
Reply
#20
Salutare,
Recent am gustat o cafea foarte buna.Este de la compania Amway,varianta pentru espresso.Mi s-a parut excelenta,pretul e in jur de 100 ron/kg.A mai incercat ciineva?Pareri?
 
Reply
#21
Serios? Face Amway si cafea? Smile Ai un link?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#22
http://www.amway.ro/product/100209,cafea-espresso
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#23
Este buna in comparatie cu ce alte cafele?

Poti sa ne dai mai multe detalii? Metoda de preparare, echipamentul pe care a fost preparata, gust, aroma, buchet etc.

Capacitatile senzoriale difera pentru fiecare om in parte asa incat ne-ar fi de mare ajutor o descriere cat mai completa a experientei tale.

Mie pretul mi se pare cam mare.
 
Reply
#24
E un kg intr-un pachet si deja macinata? 100% arabica?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#25
E macinata si ambalata in pachete vidate de 250 grame. Se vind minim 4 bucati odata. E un amestec (blend) special dar nu se spune procentul de arabica/robusta. Cred ca e secret comercial.
Eu asa am inteles.
 
Reply
#26
Salutare,
scuze pentru raspunsul intarziat.Vad ca cineva a publicat deja linkul.
Detaliile date de ceilati utilizatori sunt corecte, mai putin faptul ca are si robusta.Nu, nu are.
Pe pachet scrie 100% arabica, mi se pare putin mare macinat, pentru o cafea espresso, dar si asa, face o crema deosebita si are o aroma superba.
Dupa gusturile mele, bate Lavazza Oro \gusto, Club sau Illy.
Chiar si Mozart, sau Dallmayr espresso, recent gustate.

Eu am un Gaggia Evolution.
 
Reply
#27
Crema? O poza poti pune?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#28
Arabica de unde sau arabica si atat? Sunt destul de multe tari producatoare de cafea ...
Cat a durat extragerea espresso-ului?
Cand a fost prajita?
 
Reply
#29
Oricum nu produc ei cafea, la fel cum nici Starbuks, mult mai cunoscuti in domeniu, nu o fac. Pentru cei din urma se ocupa Kraft iar Amway probabil ca au si ei o multinationala care le-a dat voie contra cost sa isi puna label-ul pe pachet.

Sunt curios daca au si varianta boabe, caci nu exista notiunea de "cafea macinata pentru espresso", decat in marketing. Acolo se vede cat de cat adevarul, in bob. In pachetele vidate cu cafea gata maicnata se poate pune orice, pe langa cafea. Uitati-va la Jacobs - are acelasi gust de cand a intrat in Romania, desi ei cumpara partizi mari de marfa nu o tona/doua. Daca luai de la un fermier care crestea constant cafeaua intre flori de iasomie, mai ziceai, dar asa...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#30
Mergi pe strada in Timisoara si spune primilor 100 de oameni pe care ii intalnesti ca esti din Bucuresti. 80 din ei te vor privi si se vor comporta cu tine ca si cum ai fi tigan ...

Iti spun eu ca din cei 100 oameni intalniti pe strada, maxim 15 sunt nascuti in Timisoara, asa ca nu stii niciodata cine te judeca sau te priveste stramb Smile
Daca ai vorbit cu proprietari de cafenele atunci cred ca stii de ce nu ai avut succes. Majoritatea cafenelelor sunt brand-uite, adica cam tot ce misca in cafenea e primit moka de la vendorul de cafea si daca vrea sa schimbe ciorba pe ceva de calitate, trebuie sa investeasca in aparatura, ustensile, vesela si asta i-ar scoate cateva mii de euro din buzunar. Si daca afacerea merge bine si asa pentru ce sa isi bata el capul?
Ma gandesc ca reticenta se datora si faptului ca esti cam departe iar oamenilor le place sa faca afaceri "face to face". Daca le spui ca esti din Constanta sau din Iasi e cam acelasi lucru. In schimb daca ai fi din Deva sau Oradea, omul se gandeste ca ar putea da o fuga pana la tine sa iti testeze produsele si sa stati de vorba. Eu cred ca daca ai lua cu tine niste esantioane si ai veni sa ii arati omului cam ce ii poti livra tu fata de ce vinde el, sunt sigur ca ai avea succes. Timisoara si Banatul e o piata buna, eu zic sa nu te dai batut. Am citit un articol in care spune ca in judetul Timis, numai in 2012, s-au deschis 130 cafenele. Faptul ca pe tine te-au refuzat 8 firme e irelevant. Un singur lucru se stie din capul locului: tu trebuie sa lupti sa obtii cota de piata in zona Banatului si nu Banatul sa te aiba ca furnizor Wink
Lelit PL043 + Gaggia Classic + Tamper inox 58mm cu suport Bezzera
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)