• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Buget limitat 800

#1
Buna ziua

As dori sa stiu si eu ce expresso as putea bea de banii astia ? Multumesc
Lelit 41TEM ,Mazzer Super Jolly
 
Reply
#2
In bugetul acesta, ai prevazut aparatul, rasnita si un tamper sau doar espressorul ?
Sab Antica Levetta HX (rotary pump and plumbed), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, site  IMS
 
Reply
#3
(07-07-2014, 20:39)Silvio Wrote: In bugetul acesta, ai prevazut aparatul, rasnita si un tamper sau doar espressorul ?

da , toate dar sa zic ca tamperul as putea sa-l achizitionez ulterior sau poate chiar sa-l fac pe undeva .
multumesc
Lelit 41TEM ,Mazzer Super Jolly
 
Reply
#4
In banii acestia ai putea sa alegi intre Gaggia Gran Style (520 lei), Gaggia Gran Deluxe (600 lei) sau un Saeco Poemia by Philips ( pret de la 400 lei) si o rasnita manuala de la Porlex sau Hario (ambele cu reduceri de pe forum). In functie de alegerea facuta, cred ca raman bani si pt un tamper.
Sab Antica Levetta HX (rotary pump and plumbed), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, site  IMS
 
Reply
#5
Nuuuuuu grand prestige sau philips. Dose neapărat. E 765 cu tot cu reduceri, la care mai adaugi un Porlex sau Hario
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#6
Am uitat sa spun si motivul - portafiltrul mult mai solid, profesional practic, lucru care contează ENORM!
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
(08-07-2014, 14:48)Lyvyoo Wrote: Nuuuuuu grand prestige sau philips. Dose neapărat. E 765 cu tot cu reduceri, la care mai adaugi un Porlex sau Hario

Porlex sau Hario cit costa ? apopo unde gasesc o lista de preturi pt expressoare si risnite ?
multumesc
Lelit 41TEM ,Mazzer Super Jolly
 
Reply
#8
Reduceri aici,Hario aici
 HX,Mazzer



 
Reply
#9
Hello cafegii!
Va dau de lucru! Priviti asta si dati-va cu parerea. Este mai bun decat Gaggia Gran Style?
http://www.cafelepremiate.ro/echipamente...ima-silver

Big Grin
Gaggia clasic, kitchenaid, lelit 58.
Cafegii din toate tarile, uniti-va!
 
Reply
#10
Automatele sunt niste robotei cu design frumos si atat. Nu le putem numi espressoare in adevaratul sens al cuvantului. Daca imi pun mintea, si cu o chinezarie depresurizata + o rasnita ok si cafea de calitate, scot shot-uri mai bune ca un automat de 2000E.

Gama Gran de la Gaggia este un esec al marcii Philips, dupa cumpararea marcii Gaggia. Practic au intrerupt productia pentru Evolution, Pure, Color, Dose si au creat niste clone de pe semiautomatele chinezesti Philips Saeco. Minimul acum de luat in considerare este Dose, 765 de lei (cat or mai tine stocurile italienilor), apoi Baby (1000 lei) si Classic (1160). Restul nu merita atentie, pana la pragul de 1600 de lei unde apare Lelit PL41E.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#11
Mai bine te orientezi pe un sh, dar si pentru asa ceva suma e prea mica.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#12
Multumiri pentru raspuns!
1. Am un purificator de apa Zepter Aqueena. Merge perfect de 8 ani si sta f.f.bine la capitolul turbiditate, clor, gust, ph.
2. Nu strambati peste umar cand auziti de Segafredo sau Lavazza. Mai cititi! Faptul ca nu le luati prajite proaspat nu justifica scuipatii pe care-i aruncati. Am baut in Grecia, Muntenegru, Italia, Slovenia aceste cafele impecabile!
3. La 1.100 Clasicul nu face deranj in buget avand in vedere ca Gaggia nu este Krups (tunuri) sau Philips(TV) mai ales ca-i mai 'eftin cu cca. 80 eur.!

Intrebare:
V-ar soca un "BIALETTI CF37 TAZZISSIMA SILVER" ?
http://www.cafelepremiate.ro/echipamente...ima-silver
Nu va obliga nimeni sa puneti capsule si nici PAD-uri.
Si am vazut Lelit cu altceva decat portafiltru clasic.

Gaggia clasic, kitchenaid, lelit 58.
Cafegii din toate tarile, uniti-va!
 
Reply
#13
(23-09-2014, 20:53)horia51 Wrote: 2. Nu strambati peste umar cand auziti de Segafredo sau Lavazza. Mai cititi! Faptul ca nu le luati prajite proaspat nu justifica scuipatii pe care-i aruncati. Am baut in Grecia, Muntenegru, Italia, Slovenia aceste cafele impecabile!

Da... Propun tuturor espressomanilor sa se apuce de citit romanele editurilor departamentelor de marketing, poate ne vin și nouă mințile în cap...
E61 Bezzera Mitica TOP, ECM Casa, Home made roaster
 
Reply
#14
Horia, daca tot ne ceri o parere, fa-o pe lucruri serioase. "Scuipatii" aceia sunt meritati si inca prea putini, caci romanii inca beau cafea "de marca" in proportie de 99.99%. Ca sa continui in nota ta, cand acest procent va scadea la 95%, se vor aduna lacuri de scuipati pe acele marci si pe restul din raftul supermarketului sau din cafenele.

Cand treci prin Bucuresti, bea o cafea in "triunghiul mortii cafelei de brand" - Guido - Origo - Coftale (sau Black Eye Coffee si mai sunt cateva). Este un sfat valabil pentru toti cei care sunt la inceput si cauta sa bea ceva despre care doar au citit nu si testat / degustat.

La fel si in cazul acelei masinarii Bialetti de doi bani.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#15
Liviu cred ca ai mutat posturile in topicul gresit.
Din "Buget limitat 800" am ajuns la "Cat de bun poate deveni un Gaggia Classic?" cu o pauza si la "Bialetti brika 4 cesti " Big Grin
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#16
Am modificat titlurile ramase din topicul originar. E ok mutarea, caci horia51 tot cauta niste alternative...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#17
(23-09-2014, 20:53)horia51 Wrote: Multumiri pentru raspuns!

2. Nu strambati peste umar cand auziti de Segafredo sau Lavazza. Mai cititi! Faptul ca nu le luati prajite proaspat nu justifica scuipatii pe care-i aruncati. Am baut in Grecia, Muntenegru, Italia, Slovenia aceste cafele impecabile!


Uite ca eu " nu stramb peste umar cand aud de Segafredo sau Lavazza " si nici nu arunc cu scuipati !
Vreau sa citesc despre ele , motiv pentru care te rog sa-mi recomanzi ceva literatura in domeniu .
As fi dezamagit daca mi-ai indica niste articole reclama . As fi interesat sa citesc niste experiente asumate de cineva cu expertiza in domeniu .

Tu faci aprecierea ca aceste cafele , pe care le-ai baut in patru tari diferite din Europa sunt impecabile .
Poti sa detaliezi care sunt criteriile dupa care ai acordat acest calificativ ?
Sunt curios deoarece eu sunt dispus sa experimentez in domeniul cafelei !
Cand spun ca experimentez inseamna ca urmaresc sa obtin gusturi deosebite , sa identific arome diferite , texturi distincte de la un soi la altul , aplicand prajiri diferite boabelor.

Colegii de forum , despre care tu crezi ca stramba peste umar si arunca cu scuipati , cu siguranta au reusit sa gaseasca lucrurile despre care am pomenit doar in cafelele proaspat prajite si , pentru asta , au facut eforturi sa se doteze cu echipamente care sa puna in evidenta potentialul nelimitat al cafelei .

Multi dintre noi am trecut prin etapa ambalatelor gen Lavazza si Segafredo etc , a chinezariilor gen Saeco , Krups etc . si consideram ca am evoluat spre zona selecta a cafelelor de specialitate proaspat prajite si a aparatelor corespunzatoare obtinerii unei cafele deosebite .
Deci parcurgerea acestor etape legitimeaza si enuntarea unor pareri care , chiar daca sunt subiecive , au la baza mai multe experiente .

La fel , aceste experiente ne-au aratat ca , dupa ce a fost prajita , cafeaua se comporta ca orice aliment .
Din pacate , dupa tratarea termica , aceasta " se strica " cam in 3-4 saptamani . Cand spun ca se strica inseamna ca aproape tot ce este aroma se pierde odata cu evaporarea uleiurilor volatile din componentă.
Ce mai ramane ?
Lemnul !
Acesta , in functie de cat de tare a fost copt , poate avea gust de carbune , de cenusa sau de rumegus .
Cei 99,99% dintre consumatorii la care face trimitere Lyvyoo cam asa stiu ca trebuie sa fie gustul unei cafele . Si ca sa o faca si mai tare pun in apa , la fiert , de 2 sau de 3 ori mai multa macinatura !!!
Este pacat deoarece ei nici macar nu isi imagineaza cam ce gust poate avea de fapt o cafea .
Uite de asta a ajuns Starbucks un templu al cafelei !
Din necunoastere sau din comoditate cei 99,9% l-au inaltat !

In concluzie la cele de mai sus , o Lavazza , Segafredo sau orice alta marca a carei data de prajire nu se cunoaste , dar al carei termen de valabilitate se masoara in foarte multe luni de la prajire ce mai poate contine in afara de lemn si ulei ars ?

Acestea sunt lucruri pe care as vrea sa mi le clarific urmandu-ti sfatul de a mai citi . Te mai rog sa ne expui experientele tale in legatura cu diferite tipuri de cafele , metode de preparare etc ... pe care le-ai experimentat si care , in schimb , te indreptatesc pe tine sa strambi peste umar si sa arunci cu scuipati peste opiniile forumistilor care si-au exprimat un punct de vedere bazat , repet , pe propriile lor experiente !

Doar limbajul pe care l-ai folosit m-a determinat sa intervin !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#18
Eu foloses o lavazza acum si sunt multumit de ea. Daca din lemn ars pot scoate o cafea echivalenta as c-am incerca, nu de alta dar ecologistii ne tot ameninta ca dispare (si) cafeaua.
Lavazza e primita cadou, nu as arunca niciodata banii pe asa ceva (tot incerc sa le explic rudelor din Germania sa-mi trimita cafea boabe si nu macinata, dar nu reusim sa ne intelegem Tongue). Obtii rezultate apropiate cu o cafea la juma de pret, e drept ajutat si de o rasnita rezonabila.
Poate dupa ce termin negritura (de la cutie) de lavazza si trec pe harmony imi voi schimba parerea (ar trebui tinand cont cat a costat!!!).
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#19
De cateva zile a aparut cafea de specialitate proaspat prajita la 60 de lei. Sa te vad acum ce mai spui legat de pret Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#20
Am spus acolo ce aveam de spus.
Dupa ce termin H (sunt in amr pana la "inaugurare) cu siguranta o voi si incerca.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)