(23-09-2014, 20:53)horia51 Wrote: Multumiri pentru raspuns!
2. Nu strambati peste umar cand auziti de Segafredo sau Lavazza. Mai cititi! Faptul ca nu le luati prajite proaspat nu justifica scuipatii pe care-i aruncati. Am baut in Grecia, Muntenegru, Italia, Slovenia aceste cafele impecabile!
Uite ca eu " nu stramb peste umar cand aud de Segafredo sau Lavazza " si nici nu arunc cu scuipati !
Vreau sa citesc despre ele , motiv pentru care te rog sa-mi recomanzi ceva literatura in domeniu .
As fi dezamagit daca mi-ai indica niste articole reclama . As fi interesat sa citesc niste experiente asumate de cineva cu expertiza in domeniu .
Tu faci aprecierea ca aceste cafele , pe care le-ai baut in patru tari diferite din Europa sunt impecabile .
Poti sa detaliezi care sunt criteriile dupa care ai acordat acest calificativ ?
Sunt curios deoarece eu sunt dispus sa experimentez in domeniul cafelei !
Cand spun ca experimentez inseamna ca urmaresc sa obtin gusturi deosebite , sa identific arome diferite , texturi distincte de la un soi la altul , aplicand prajiri diferite boabelor.
Colegii de forum , despre care tu crezi ca stramba peste umar si arunca cu scuipati , cu siguranta au reusit sa gaseasca lucrurile despre care am pomenit doar in cafelele proaspat prajite si , pentru asta , au facut eforturi sa se doteze cu echipamente care sa puna in evidenta potentialul nelimitat al cafelei .
Multi dintre noi am trecut prin etapa ambalatelor gen Lavazza si Segafredo etc , a chinezariilor gen Saeco , Krups etc . si consideram ca am evoluat spre zona selecta a cafelelor de specialitate proaspat prajite si a aparatelor corespunzatoare obtinerii unei cafele deosebite .
Deci parcurgerea acestor etape legitimeaza si enuntarea unor pareri care , chiar daca sunt subiecive , au la baza mai multe experiente .
La fel , aceste experiente ne-au aratat ca , dupa ce a fost prajita , cafeaua se comporta ca orice aliment .
Din pacate , dupa tratarea termica , aceasta " se strica " cam in 3-4 saptamani . Cand spun ca se strica inseamna ca aproape tot ce este aroma se pierde odata cu evaporarea uleiurilor volatile din componentă.
Ce mai ramane ?
Lemnul !
Acesta , in functie de cat de tare a fost copt , poate avea gust de carbune , de cenusa sau de rumegus .
Cei 99,99% dintre consumatorii la care face trimitere Lyvyoo cam asa stiu ca trebuie sa fie gustul unei cafele . Si ca sa o faca si mai tare pun in apa , la fiert , de 2 sau de 3 ori mai multa macinatura !!!
Este pacat deoarece ei nici macar nu isi imagineaza cam ce gust poate avea de fapt o cafea .
Uite de asta a ajuns Starbucks un templu al cafelei !
Din necunoastere sau din comoditate cei 99,9% l-au inaltat !
In concluzie la cele de mai sus , o Lavazza , Segafredo sau orice alta marca a carei data de prajire nu se cunoaste , dar al carei termen de valabilitate se masoara in foarte multe luni de la prajire ce mai poate contine in afara de lemn si ulei ars ?
Acestea sunt lucruri pe care as vrea sa mi le clarific urmandu-ti sfatul de a mai citi . Te mai rog sa ne expui experientele tale in legatura cu diferite tipuri de cafele , metode de preparare etc ... pe care le-ai experimentat si care , in schimb , te indreptatesc pe tine sa strambi peste umar si sa arunci cu scuipati peste opiniile forumistilor care si-au exprimat un punct de vedere bazat , repet , pe propriile lor experiente !
Doar limbajul pe care l-ai folosit m-a determinat sa intervin !