Espresso Man
Rosu
Poate te ajuta ce iti voi spune si eu .
Anul trecut , cam in aceasta perioada , eu si sotia ne-am hotarat sa ne luam un espressor .
Nu le aveam deloc cu cafeaua , sotia insa bea zilnic . In calatoriile noastre , destul de dese , imi placea sa beau cate un espresso prin restaurante , baruri , hoteluri .
Nu credeam ca este posibil sa reusesc asa ceva acasa.
Ne tenta un automat din acela frumos , cu touch-uri , LED-uri , display multifunctional care comunica cu utilizatorul , il invata cum sa faca o cafea si ii arata , acestuia , cam ce este bun pentru el . Pe scurt voiam o capodopera cu beculete , luminite , si care sa ne serveasca la pat cafeaua .
Tocmai imi redecorasem bucataria , cumparasem mobila noua iar o opera de arta , de acest tip, se potrivea perfect , si odata incorporata in aceasta o facea sa arate ca din filmele SF .
Pretul aparalui , vreo 8000 ron si brandul Bosch erau , in plus la acea data , garantia calitatii si a obtinerii unor rezultate de exceptie .
Pe cat de mari erau asteptaile , pe atat de mare a fost si deziluzia cand , aflandu-ne in vizita la niste prieteni , am vazut un astfel de aparat pe rol de bibelou in dotarea unei bucatarii de vis .
Prietenii nostri mi-au explicat cat de dezamagiti erau , deoarece cheltuisera o multime de bani si nu reusisera sa prepare decat cateva cafele ( f putine ) . Il au de mai bine de 3 ani si nu au reusit sa il foloseasca mai deloc deoarece mereu se blocheaza , fiind greu este incomoda extragerea din mobila pentru realimentare ce mai ; nemultumiti iar cafeaua , si in ziua de azi , se prepara la .......ibric. Nu povestesc despre service !
Toate mi-au dat de gandit si am inceput documentarea . Liviu stie , la fel si entuziastii mai vechi de pe forum .
Am ascultat sfaturile lor si am acordat prioritate rezultatului in ceasca si nu designului , care nu are nici o legatura cu ce ne place sau am dori sa bem .
Aici alegerea emotionala nu-si are rostul deoarece discutam de un obiect electrocasnic de lunga folosinta si de la care avem asteptai , zilnice , foarte mari in legatura cu satisfactia pe care ne-o da savurarea unei cesti de espresso cremos sau o combinatie cu lapte la fel de cremos si cu o textura matasoasa .
Crezi ca folosesc epitete exagerate dar daca am plecat de la ideea ca nu voi putea bea acasa ceea ce beam pe afara , acum nu mai pot bea aproape nicaieri o cafea deoarece nu pre seamana cu ce beau acasa folosind , insa , un espressor semiautomat ce nu aminteste de un OZN , o rasnita separata si cafea proaspat prajita .
Crede-ma ca , aproape toti cei de pe acest forum impartasim aceeasi saisfactie .
Sunt extraordinar de multumit ca nu am cedat impulsului si am achizitionat , in final ,niste echipamente care ma fac sa fiu bucuros ca obtin niste rezultate constante exceptionale si care ne alinta simturile si ne infrumuseteaza zilele .
Surpriza , acestea arata chiar bine si se incadreaza perfect in stilul mobilei conferind o nota aparte de personalitate . In fond oalele , cratitele , tigaile , lingurile , furculitele etc . nu au suferit modificari majore , de cand au aparut , si sunt nelipsite din orice bucatarie .
As repeta oricand alegerea ,convins fiind ca a fost una corecta .
Alegerea este a ta , dar nu te grabi . Incearca sa bei cateva cafele obtinute la diferite aparate si observa diferentele . Chiar daca unele dintre ele ti se vor parea foarte bune vor fi departe de ce vei putea obtine acasa , dar nu cu un semiauomat cu ranita incorporata .
Doar cand vei pune tu mana pe un semiautomat si o rasnita vei intelege de unde apar diferentele.
Pana atunci tot ce spunem noi pot parea povesti greu de asimilat .
Alege intelept pentru a fi multumit pe termen lung !
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)