• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Achizitionare espressor incorporabil

#1
Buna ziua
As dori sa stiu ceva pareri despre espressoarele incorporabile.
Ce caracteristici ar fi mai importante? Asa din partea mea poate ma uit doar la design si dupa poate o sa-mi para rau ca am cheltuit peste 1000 de euro degeaba.
O alta intrebare ar fi cum produc aceste aparate spuma pentru cafea latte si ce functie ar trebuia sa scrie in desciere aparatului pentru a produce spuma pentru latte?
Multumesc
 
Reply
#2
Daca pornesti sa cheltui un buget atat de mare avand in fata ca principala caracteristica "incorporabilitatea" atunci ai mari sanse sa cheltui banii gresit. Poti foarte bine sa procedezi invers - sa-ti faci mobila de bucatarie in functie de espressorul cel mai potrivit bugetului tau.

De obicei, espressoarele incorporabile sunt automate. Deci si-au pierdut tot farmecul. Sunt si exceptii de semiautomate, insa supraevaluate si fabricate de firme fara traditie in espresso. Uite un Whirlpool (marca ce nu are nicio treaba cu espresso-ul) ce porcarie cu portafiltru de plastic vinde la 1700 de lei. Doar espressorul nu arata a fi mai valoros de 100E, insa tabla de inox din jurul sau si faptul ca este incorporabil, mareste scorul pana la 400E, ceea ce evident este o teapa pentru tine.

Ca sa intelegi mai bine, citeste acest articol despre tipurile de espressoare aici. In bugetul tau se preteaza un semiautomat semiprofesional HX, adica acel gen de espressor adaptat utilizarii casnice dar cu veleitati profesionale si abur instant pentru spumarea laptelui, cu 0 timpi de asteptare. Arata cam asa.

Numai ca fara o rasnita buna, efortul tau de a obtne un espresso calitativ va fi in zadar. Deci ori cauti alternative mai ieftine pentru espressor, ori mai pui intre minim 200 si maxim 400E pentru o rasnita buna.

Daca vrei ceva all in one si nu te intereseaza calitatea bauturii obtinute, adica un automat incorporabil care sa faca la o apasare de buton si capuccino si espresso, atunci nu cred ca vei gasi sugestii pe acest forum. Oricum, ar fi o caruta de bani aruncati. Am scris in acel articol de ce.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Multumesc pentru raspunsuri.
Deja citisem articolul despre ce espressor sa alegem dar cum in cazul meu deja am ales ca trebuie sa fie incorporabil acum nu ramane sa vad cat de nebun as fi sa cheltui pe un espressor cat pe o masina. Eu sunt convins ca o firma gen Miele chiar daca nu se ocupa special de asa ceva cred ca totusi acorda atentie si la functionalitate nu numai design.
Intre timp mai studiez si variante mai ieftine ca cele de la Miele sare ca pret peste 2000 de euro.
 
Reply
#4
Miele nu are nicio treaba cu espresso-ul. Fac masini de spalat bune sau alte electrocasnice. Dar la cafea e alta mancare de peste. Poti sa-ti iei foarte bine un bibelou frumos in acel loc si gata Smile Glumeam. Dar mie unul imi este greu sa-mi explic de ce ar cheltui cineva o caruta de bani pe ceva care reprezinta doar o piesa de design si fara calitate in bauturi si fara fiabilitate pe deasupra? Daca un lucru NU FACE 1000-1500E il cumperi doar ca sa se incadreze in mobila? Bineinteles, fiecare face ce vrea cu banii lui. Eu doar incercam sa-ti evidentiez prapastia...

Sa nu spui ca te gandeai la teapa asta?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
M-ai cam adus cu picioarele pe pamant. Nu era vorba de aparatul indicat de tine, am vazut ca ala este cu capsule etc., oricum se pare ca tre sa studiez bine problema.
Ideea este ca nu vreau un bibelou dar nici sa para in casa ca la bar.
Poate ceva care sa stea undeva ascuns, deschizi o usa si apoi apare ceva ca in filmul ala "The green hornet", respectand un pic termenii de comparatie.

Oricum multumesc pentru tot, si poate te mai deranjez cand va veni vremea sa achizitionez.
 
Reply
#6
Tot secretul este in a nu te grabi si a studia cu atentie fiecare alegere. Poti interveni pe forum oricand.

Insa iti mai semnalez ceva - pentru a alimenta un rezervor de apa al unui espressor potent, va trebui sa scoti bidonul prin spate, prin ridicare. Daca il bagi intr-un patrat din mobila, iti va fi practic imposibil sa-l alimentezi cu apa. In acest caz, o solutie ar fi ca espressorul sa vina cu posibilitate de legare la reteaua de apa, situatie in care va trebui sa cumperi si dedurizator (cam 200E) ca sa nu bagi apa de la robinet (prea dura si improprie) in aparat.

Mai ai nevoie si de spatiu pentru incalzirea cestilor (foarte important in espresso), pe care un incorporabil cu siguranta nu il are.

Planurile tale de design nu vor avea mare aplicabilitate in cazul espressoarelor Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
Am mai vazut echipamente de bucatarie incorporabile, dar espressorul ala postat de Liviu pare mai degraba incastrat in mobila. Cel mai dificil aspect pe care il vad este spumarea laptelui. Ideal ar trebui sa te poti uita de deasupra la ce se intampla in ibric iar la cum e incastrat espressorul ala abia pare sa ai putin loc sa te uiti, probabil va trebui sa inclini capul.

Si mie imi place ca obiectele din casa sa aiba un aspet placut si sa se potriveasca cu ambianta, dar lucrand in domeniul design-ului iti spun ca uzabilitatea are o importanta mult mai mare decat aspectul. Pe termen lung un obiect care e incomod de folosit doar te va frustra.
Lelit PL41TEM + Hario Mini Mill + Tamper Ascaso 57mm + Pitcher Motta Europa 50cl
 
Reply
#8
Initial ma gandeam cam la asa ceva:
http://www.limexlead.ro/produs.php?prodx...irect_link
Acum nu stiu exact dar pana la urma vorbim de a bea o cafea.
Cat despre dign este adevarat ca de cele mai multe ori nu sunt si functionale unele idei de design dar totusi mie imi place ca totul sa fie cat mai minimalist in casa, incastrat cat mai mult posibil ce sa mai sa arate simplu. Este adevarat ca asta costa mult mai mult dar ...
 
Reply
#9
(18-01-2013, 06:13)apetre1980 Wrote: Acum nu stiu exact dar pana la urma vorbim de a bea o cafea.
Tocmai aici e problema si cheia investitiei. Daca pur si simplu nu esti interesat sa inveti sa faci un espresso/capuccino la o calitate peste barurile din Romania, atunci poti alege orice tip de espressor, fara a tine cont de specificatii tehnice, fiabilitate, traditie in domeniu etc. Ba chiar poti sa nu cheltui bani pe un espressor si sa alegi alta modalitate de preparare mai ieftina. Practic trebuie sa fii decis daca vrei sa bei ceva cu adevarat cremos, dulce, aromat, fructat, ciocolatiu etc. (adica un espresso facut la semiautomat + rasnita, din boabe de cafea proaspat prajite) sau daca vrei sa bei o cafea banala de oriunde. Adica nu trebuie sa intri "cu forta" in acest domeniu ci pur si simplu din placere si din dorinta de a bea acasa ceva de genul - http://youtu.be/q6-BPQLOafo?t=6s

Generalizarea asta "pana la urma vorbim doar de .... " nu este corecta pentru ca la fel putem spune si de vinuri, whisky, paine, ceaiuri, carnati etc. Nu pot sa cred ca manaci franzela la 1leu, bei doar ceai solubil sau Nestea si sarbatoresti cu orice vin, caci nu exista diferente majore intre sortimentatiile fiecaruia. Aici s-a ajuns din cauza comunismului si din cauza vanzatorilor din domeniu care au promovat pana acum doar nume italiene cu gust amar si automate cu luminite. Iar pe fondul dezinteresului si neinformarii, romanii nu au apucat sa isi formeze un gust si in cafea, asa cum il au in vinuri de exemplu (nu la cine stie ce nivel, dar oricum mai evoluat).

Exista cafele extraordinare pe lumea asta, in sute de soiuri si combinatii, cu arome dintre cele mai diverse, departe de veninul dintr-o ceasca de Tchibo/Lavazza/Jacobs/Davidoff. Multumita prajitoriilor de cafea din Romania, putem experimenta si noi cateva dintre aceste cafele. Numai ca ai nevoie de vointa si placere in a intelege cum functioneaza fenomenul...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#10
Poate te ajuta ce iti voi spune si eu .

Anul trecut , cam in aceasta perioada , eu si sotia ne-am hotarat sa ne luam un espressor .
Nu le aveam deloc cu cafeaua , sotia insa bea zilnic . In calatoriile noastre , destul de dese , imi placea sa beau cate un espresso prin restaurante , baruri , hoteluri .
Nu credeam ca este posibil sa reusesc asa ceva acasa.
Ne tenta un automat din acela frumos , cu touch-uri , LED-uri , display multifunctional care comunica cu utilizatorul , il invata cum sa faca o cafea si ii arata , acestuia , cam ce este bun pentru el . Pe scurt voiam o capodopera cu beculete , luminite , si care sa ne serveasca la pat cafeaua .
Tocmai imi redecorasem bucataria , cumparasem mobila noua iar o opera de arta , de acest tip, se potrivea perfect , si odata incorporata in aceasta o facea sa arate ca din filmele SF .
Pretul aparalui , vreo 8000 ron si brandul Bosch erau , in plus la acea data , garantia calitatii si a obtinerii unor rezultate de exceptie .

Pe cat de mari erau asteptaile , pe atat de mare a fost si deziluzia cand , aflandu-ne in vizita la niste prieteni , am vazut un astfel de aparat pe rol de bibelou in dotarea unei bucatarii de vis .
Prietenii nostri mi-au explicat cat de dezamagiti erau , deoarece cheltuisera o multime de bani si nu reusisera sa prepare decat cateva cafele ( f putine ) . Il au de mai bine de 3 ani si nu au reusit sa il foloseasca mai deloc deoarece mereu se blocheaza , fiind greu este incomoda extragerea din mobila pentru realimentare ce mai ; nemultumiti iar cafeaua , si in ziua de azi , se prepara la .......ibric. Nu povestesc despre service !
Toate mi-au dat de gandit si am inceput documentarea . Liviu stie , la fel si entuziastii mai vechi de pe forum .
Am ascultat sfaturile lor si am acordat prioritate rezultatului in ceasca si nu designului , care nu are nici o legatura cu ce ne place sau am dori sa bem .

Aici alegerea emotionala nu-si are rostul deoarece discutam de un obiect electrocasnic de lunga folosinta si de la care avem asteptai , zilnice , foarte mari in legatura cu satisfactia pe care ne-o da savurarea unei cesti de espresso cremos sau o combinatie cu lapte la fel de cremos si cu o textura matasoasa .

Crezi ca folosesc epitete exagerate dar daca am plecat de la ideea ca nu voi putea bea acasa ceea ce beam pe afara , acum nu mai pot bea aproape nicaieri o cafea deoarece nu pre seamana cu ce beau acasa folosind , insa , un espressor semiautomat ce nu aminteste de un OZN , o rasnita separata si cafea proaspat prajita .
Crede-ma ca , aproape toti cei de pe acest forum impartasim aceeasi saisfactie .
Sunt extraordinar de multumit ca nu am cedat impulsului si am achizitionat , in final ,niste echipamente care ma fac sa fiu bucuros ca obtin niste rezultate constante exceptionale si care ne alinta simturile si ne infrumuseteaza zilele .

Surpriza , acestea arata chiar bine si se incadreaza perfect in stilul mobilei conferind o nota aparte de personalitate . In fond oalele , cratitele , tigaile , lingurile , furculitele etc . nu au suferit modificari majore , de cand au aparut , si sunt nelipsite din orice bucatarie .
As repeta oricand alegerea ,convins fiind ca a fost una corecta .
Alegerea este a ta , dar nu te grabi . Incearca sa bei cateva cafele obtinute la diferite aparate si observa diferentele . Chiar daca unele dintre ele ti se vor parea foarte bune vor fi departe de ce vei putea obtine acasa , dar nu cu un semiauomat cu ranita incorporata .
Doar cand vei pune tu mana pe un semiautomat si o rasnita vei intelege de unde apar diferentele.
Pana atunci tot ce spunem noi pot parea povesti greu de asimilat .
Alege intelept pentru a fi multumit pe termen lung !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#11
@apetre1980 - ce ai ales in final? Ai cedat "demonilor automati" ? Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)