Welcome Back Log In Create Account

J64V - rasnita SD corecta

Asteptam de mult timp o rasnita complementara pentru Honne v1, la un pret ok. Un fel de mini EK43s, de la care asteptarile mele sunt sa ajute la un plus de claritate in espresso (Honne fiind foarte ok pe mouthfeel).

Uite de ce m-am gandit la cuvantul "corecta" in legatura cu aceasta rasnita:

- asezare verticala a cutitelor - nu m-am impacat cu ideea asezarii oblice a cutitelor plate la rasnitele SD, rezultatele pentru mine au fost mai putin decat ideale - teoretic mi se pare ca gestionarea fines-urilor e foarte dificil de facut la rasnitele SD cu cutite plate si ca nu poate fi facuta acceptabil decat cu pre-spargere (ca la Honne) sau prin asezarea verticala a cutitelor;
- geometrie MP a cutitelor, asta inseamna, cu un pic de noroc (teoretic forma cutitelor e ok, dar trebuie vazut dupa testari ce rezultate sunt), ca nu trebuie sa schimb cutitele stock cu care vine si "sa pun SSP-uri";
- cred ca e fabricata de AVX, nu inteleg de ce la barshaker este asezata la categoria rasnitelor facute de DF. @MyR?
- are o geanta in care intra perfect cand vreau sa o car. Tin minte si acum ce aiurea a fost sa car Honne cu mine la o petrecere...
- RPM variabil - nu credeam sa fiu interesat de chestia asta, dar pare o chestie faina de testat;
- e uimitor ca nu aud nimic de ea, la nici un influencer. Faptul nici un latte art champion nu are un video despre aceasta rasnita a fost elementul definitiv care m-a facut sa o cumpar in 10 min din momentul in care am vazut-o prima data in oferta la barshaker :)
- pretul - "pe vremea mea", la cat costa rasnita asta noua acum nu cumparam nici un Quamar Q13 la oferta, rasnita asta noua oferind mult mai multa usurinta in utilizarea acasa, versatilitate si performanta.
La ora redactarii postarii costa 2160 lei, cu reducerea Barshaker de forum.

*admin edit
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Poate e o comanda China customizata pentru AVX... asa si Zentis Tailanda se poate lauda ca a lor NZR-64V e cam aceasi poveste...
Chestia cu reviewurile credeam ca e clara... "mana care nu spune o poveste "... crezi ca ei chiar stau sa vaneze tot ce e nou si sa testeze pe banii lor si sufletul ala mare si altruist ?! Parca in 1001 de nopti erau povesti mai credibile...

Plus ca relativ noua, aparuta in vara, uite un review de prin septembrie

Mai gasesti si altele, dar numai in tailandeza.

Reply
Salut,

Am văzut și eu rasnita asta la ei în portofoliu și chiar mă întrebam oare care e treaba cu cuțitele alea MP?Așteptăm cu interes o părere de la tine, după ce o pui puțin la treabă.Fac chinezii ăștia râșnițe din ce în ce mai ieftine, și din ce în ce mai capabile.Iar Europa doarme frumos în acest timp.
Pavoni & Kinu Classic

Reply
Pare interesantă râșnița, am observat-o și eu recent.

@cradun Așa zic și eu că este cum zice @renatoa, e produsă în China ca multe alte produse, deci nu e doar AVX, ci depinde cine o importă prin fiecare țară/regiune. Îți poți face o idee și după celelalte produse vândute ca brand/marcă AVX, majoritatea se găsesc și în China cu alte nume. Oricum au meritul lor pentru că aleg anumite produse care pot fi de interes și comandă anumite cantiăți, fac formalitățile pentru a ajunge produsele în zona noastră, iar așa este și o garanție pentru produse la noi.
Iar review-uri nu prea sunt dacă se caută ca J64V pentru că aceasta se pare că a apărut mai repede la AVX și de la ei mai departe la alte magazine precum Barshaker și FREKKO din Olanda ca exemple.
Mai durează să ajungă la clienți mai ales pentru că sunt modele noi.
Dar la produsele chinezești de acest gen poți să găsești același produs cu alt nume/marcă/brand cum a găsit @renatoa mai sus: NZR 64V. Doar că așa ca Zentis NZR 64V văd că e populară doar prin Thailanda, deci e mai greu cu înțelesul review-urilor.

La o căutare rapidă am ajuns la acest producător din China: https://flcoffee.en.alibaba.com/search/p...chText=J64

Să citez aici 2 paragrafe:

"Supplier highlights: This seller mainly exports to Hungary, Saudi Arabia, and Thailand, with high customer satisfaction and a positive review rate of 96.7%" -  Ne ajută și Alibaba să înțelegem de ce e momentan populară râșnița în Thailanda și poate și de ce o fi apărut la AVX? Smile

"Q: Can I put my company logo?
A: Yes , OEM service are available for orders more than 200pcs.
OEM services includes logo, manuals, cartons, colors etc."

În imagini pare să fie cu hopper dreptunghiular, dar pe pagina produselor este cam la toate același video și au hopper-ul rotund, deci... o fi aiurea imaginile de prezentare sau poate o fi la alegere pentru comandă. Plus că pare să fie și cu motor de 250 W față de 300 W la AVX/Barshaker. Deci probabil e "după cum se comandă" sau e vreo greșeală pe undeva. LE: Mda, de fapt la AVX pe site este tot cu 250 W și la FREKKO la fel. Doar la Barshaker este cu 300 W. (@MyR s-ar putea să aveți o eroare aici?)

@GeorgianM

Sunt cuțite chinezești care încearcă să copieze geometria de la SSP MP. Se vede și din imagini.
Se găsesc sau se găseau la prețuri în zona 50$ (pe AliExpress de exemplu). Nu aș putea să-ți spun cum să găsești păreri despre ele, dar ce îmi amintesc e că le-am văzut într-o prezentare la o altă râșniță ieftină cu cuțite de 64 mm, vezi aici: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid219060 - postul pe care l-am citat conține video-ul unde am văzut cuțitele chinezești.

Și acum căutând rapid video-uri pentru J64V sau NZR 64V am mai găsit aici un video pentru râșnița din topicul de față, unde la un moment dat dacă estimez corect se face comparație între cutițele chinezești de la râșniță și cele SSP MP (din păcate eu nu am reușit să activez subtitrarea și traducerea automată, deci nu înțeleg ce vorbește):

Reply
Varianta Zentis are chiar motor de 400W !
Si asta chiar conteaza daca vrei sa te joci cu turatia variabila.
Echipat cu 250W chiar nu ai o marja prea confortabila sa te duci in jos cu turatia... 20% mai joasa turatia, adica de la 1400 la 1120 si ai intrat in plaja sub 200W, unde vad la Arco cum gafaie, a fost prima observatie cand a aparut primul video, ca parca isi da duhul.
Ce sa mai zic de ajuns la 800 ture, zona aia doar cu motor de 400W este tangibila...

Toate astea sunt valabile doar daca este variatie PWM basic...
Cu un brushless cu senzor de turatie, cu feedback rpm de la ax, acolo se dozeaza puterea asa cum trebuie sa sa isi faca treaba bine.
Dar un asemenea feature de regula este semnalat si de prezenta unui display RPM.

@sochaux_, bravo pentru gasirea producatorului primar, mai ales ca a fost rapida... am cautat o ora si nu am dat de el...

Reply
@sochaux_ - ar fi fain sa vedem rezultatul comparatiei intre SSP MP si cutitele chinezesti, deocamdata nici eu nu gasesc cum sa activez traducerea subtitrarii.

Reply
@cradun nu ai primit încă rasnita ? Eram curios de părerea ta, ca mi-ar trebui și mie una la birou, și mă gândeam să o cumpăr pe asta dacă este ok . 

@MyR voi ați testat-o ? Aveți câteva vorbe de zis despre ea ? Mulțumesc !
Pavoni & Kinu Classic

Reply
@GeorgianM, a venit rasnita, impresiile sunt pozitive dupa 3 zile de incercari. Pare ca isi indeplineste exact menirea vizata: shot-uri cu claritate crescuta, dar in conditii de calitate buna a macinaturii. Sigur, e dificil de spus daca aceleasi rezultate nu le obtineam si cu Honne macinand mai grosier, insa deocamata impresiile sunt foarte pozitive, atat din punctul de vedere al utilizarii, cat si din punctul de vedere al rezultatului in ceasca.

Reply
Mulțumesc mult pentru feedback-ul oferit ! Să o stăpânești sănătos și să îți aducă numai cafele delicioase. 
Din punct de vedere build quality, ai observat ceva neajunsuri ? Întreb din perspectiva preț vs capabilități .
Pavoni & Kinu Classic

Reply
Nuuuu, dimpotriva, pare impecabil construita, deloc plasticoasa, eu personal sunt super incantat.

Reply
Am reusit sa setez subtitrarile in romana, autorul considera ca rezultatele, dpdv al cutitelor, sunt asemanatoare 90% cu rezultatele obtinute cu cele originale. Pare ca spune ca aromele sunt mai intense (mai multa separare, ceea ce i se pare pustin aspru, prefera note mai amestecate) si mai putin corp decat cele originale.

Reply
@cradun cum se mai comporta ? Crezi ca merita achizitionata de un incepator total atehnic in combinatie cu un lever si un DB AVX DB1X ( Turin Legato V2 ), care personal nu consuma mai deloc bauturi cu lapte ci doar espresso dublu ? Este oare alegerea buna pentru cafele medium roast in principal dar care sa performeze bine si pe dark si light roast ?

Reply
Pt cafea dark, cu cutitele astea, nu cred ca e varianta ideala. Merge insa foarte bine pe cafea omniroast si medium, pt espresso. E insa foarte constanta si, cu niste cutite high uniformity, cred ca ar fi ok si pt cafea prajita dark.

Constanta in macinatura o face sa fie potrivita pt un incepator. La fel si Niche Zero conica, Sette sau orice rasnita conica single dose si orice rasnita cu cutite asezate vertical.

Urmatorul pas e sa vad daca se potrivesc cutitele de la Philos pe ea, cele i200.

Reply
(03-01-2026, 14:58)cradun Wrote: Pt cafea dark, cu cutitele astea, nu cred ca e varianta ideala. Merge insa foarte bine pe cafea omniroast si medium, pt espresso. E insa foarte constanta si, cu niste cutite high uniformity, cred ca ar fi ok si pt cafea prajita dark.

Constanta in macinatura o face sa fie potrivita pt un incepator. La fel si Niche Zero conica, Sette sau orice rasnita conica single dose si orice rasnita cu cutite asezate vertical.

Urmatorul pas e sa vad daca se potrivesc cutitele de la Philos pe ea, cele i200.
Multumesc mult pentru raspuns ! In momentul de fata folosesc o rasnita manuala din China (un Turin H40) strict cu dark roast si scot rezultate decente, conform gusturilor mele care nu sunt foarte dezvoltate in materie de espresso, trebuie sa recunosc. Crezi ca J64V nu poate macar egala acel Turin ? Efectiv tot caut o rasnita care sa fie "buna" pe toate tipurile de roast ca sa zic asa, sau macar sa fie foarte buna pe medium si buna pe light si dark, in idea in care daca tot fac investitia sa nu ma trezesc ca ma ia flama sa experimentez prajirile light si sa realizez ca rasnita nou achizitionata nu e potrivita si sa fie nevoie sa achizitionez iarasi altceva :)) . Am observat ca cea mai recomandata este Mazzer Philos, insa daca pot obtine macar un 70-80% din performante cu acest J64V la un pret de 3 ori mai mic, ma declar multumit.

Reply
Da, fata de o rasnita manuala, cred ca vei obtine rezultate superioare cu J64V, chiar si cu cafea prajita dark. Cu Philos, posibil sa ai nevoie sa schimbi cutitele pt cafea prajita dark. Totusi, intre J64V si Niche Zero, daca vei folosi in 90% din cazuri cafea prajita dark, parca as recomanda mai degraba Niche Zero.

Reply
(03-01-2026, 15:54)cradun Wrote: Da, fata de o rasnita manuala, cred ca vei obtine rezultate superioare cu J64V, chiar si cu cafea prajita dark. Cu Philos, posibil sa ai nevoie sa schimbi cutitele pt cafea prajita dark. Totusi, intre J64V si Niche Zero, daca vei folosi in 90% din cazuri cafea prajita dark, parca as recomanda mai degraba Niche Zero.
Momentan folosesc cafea prajita dark din pricina faptului ca sunt constient ca nu am vreo scula de rasnita si am presupus ca cel mai intelept lucru este sa consum strict dark, intrucat se extrage cel mai usor. Odata cu upgrade ul acesta o sa migrez predominant spre medium cu intentia de a incerca si prajirile light, bineinteles. Ideea e ca as vrea sa fiu impacat cu ideea ca poate rasnii cumva si dark, chiar daca proportia cel mai probabil o sa fie ceva de genul 70% medium, 25% light si 5% dark

Reply
Nu e chiar asa cu rasnita manuala. Dimpotriva, o rasnita manuala e mai buna pe cafea prajita medium/light, in espresso, pt ca o rasnita manuala stiu ca genereaza o cantitate mica de fines din cauza (sau datorita, depinde ce cafea rasnesti) vitezei reduse de rotatie. O cafea prajita dark are nevoie de multe fines-uri, ca fractia medie sa fie cat mare si ca extractia sa fie echilibrata (sau, mai putin politically correct, sa nu fie asa amara).

Reply
(03-01-2026, 18:15)cradun Wrote: ...O cafea prajita dark are nevoie de multe fines-uri, ca fractia medie sa fie cat mare si ca extractia sa fie echilibrata (sau, mai putin politically correct, sa nu fie asa amara).

Pare o contradictie aici... nu vad cum maresti fractia medie cu mai multa fractie fina... care este cea care aduce si amarul... Confused

Unei clase cu multi elevi mediocrii nu ii poti ridica media, chiar cu 1-2 olimpici, daca peste un sfert sunt repetenti... Huh

Reply
@renatoa, nu mai stiu sursa, dar la cum am intelea eu, fractia fina genereaza rezistenta la presiunea apei in puc. Cu putina fractie fina, apa isi croieste drum mai usor si astfel, media fractiei "medii" trebuie sa fie mai mica. Invers, cu mai multa fractie fina, putem avea o fractie medie mai mare, cam asa vad eu lucrurile. E motivul pt care la rasnirea sd e nevoie sa macinam mai fin decat la rasnirea cu boabe in hopper (acolo unde e cazul, la rasnite gandite sa rasneasca cu boabe in hopper).

Reply
Aha... deci nu era vorba de o medie matematica, ci de rezistenta opusa de puc la diverse marimi.

Vezi ce postai azi mai devreme, nou jucarie care promite flow control pentru copii saraci... daca rezolva asa de spectaculos si radical probleme de chanelling grave, ca cea din video, pai ar putea sa permita si granulatii la care azi nu visam... pe masini fara padela.
Echivalentul presurizarii, dar pe invers... in lumea din Stranger Things Smile

Reply
(03-01-2026, 14:42)RaduD Wrote: @cradun cum se mai comporta ? Crezi ca merita achizitionata de un incepator total atehnic in combinatie cu un lever si un DB AVX DB1X ( Turin Legato V2 ), care personal nu consuma mai deloc bauturi cu lapte ci doar espresso dublu ? Este oare alegerea buna pentru cafele medium roast in principal dar care sa performeze bine si pe dark si light roast ?

Salut, si eu am achizitionat aceasta rasnita la recomandarea de aici si tot impreuna cu Db1x o folosesc. Momentan am macinat doar “omni” si vreo 5 cafele dark (urmeaza o punga prajita ptr espresso) si la cat ma pricep (a se citi incepator) a iesit ceva ok zic eu.

Reply
(03-01-2026, 19:41)AndreiC Wrote:
(03-01-2026, 14:42)RaduD Wrote: @cradun cum se mai comporta ? Crezi ca merita achizitionata de un incepator total atehnic in combinatie cu un lever si un DB AVX DB1X ( Turin Legato V2 ), care personal nu consuma mai deloc bauturi cu lapte ci doar espresso dublu ? Este oare alegerea buna pentru cafele medium roast in principal dar care sa performeze bine si pe dark si light roast ?

Salut, si eu am achizitionat aceasta rasnita la recomandarea de aici si tot impreuna cu Db1x o folosesc. Momentan am macinat doar “omni” si vreo 5 cafele dark (urmeaza o punga prajita ptr espresso) si la cat ma pricep (a se citi incepator) a iesit ceva ok zic eu.

Salut ! Doresc sa achiztionez fix acelasi setup, i ai gasit ceva dezavantaje ? Cum e pe cafelele dark ?

Reply
Sincer inca ma mai joc cu rasnita, am incercat vreo 4 tipuri de cafele, cu mici dial uri am scos un espreso ok pentru gustul meu.
Mai am punga cu un profil de prajire pentru espresso, dar e mai mult light mediu/mediu decat dark. “Dark ul italian” ca presupun ca la el te referi, nu am incercat decat in cateva shot uri la inceput, care au iesit.
Inca nu m-am jucat cu rpm ul, vreau sa vad cat pot sa scad pentru light roast.

Reply
Salutare tuturor!
@cradun - scuze, a fost o perioadă extrem de aglomerată și abia acum am ajuns la mailuri și mesaje. Încerc să răspund tuturor pe rând.
Legat de: "- cred ca e fabricata de AVX, nu inteleg de ce la barshaker este asezata la categoria rasnitelor facute de DF. @MyR?"
Suntem un grup de firme și pasionați de cafea (plus alte domenii), iar fiecare dintre noi testează peste 100-150 de device-uri anual. Fiecare se specializează pe o anumită nișă și doar aprox. 5% din produsele testate ajung să fie importate. Bela (AVX) cunoaște tot procesul de producție și import din China, făcând asta încă din anii '80-'90 și având inclusiv fabrică acolo.
Referitor la ce spunea @Renato: „crezi ca ei chiar stau sa vaneze tot ce e nou si sa testeze pe banii lor [...] Parca in 1001 de nopti erau povesti mai credibile...”
@Renato - poate părea ciudat, dar pentru unii chiar este un hobby. Când ai făcut milioane de euro din comerț/producție și ești la pensie, ți se pare mult să investești 60-70k euro anual într-un hobby? În grupul nostru chiar așa stau lucrurile. Îți recomand să-l urmărești doar pe Bela de la AVX să vezi ce și cât cumpără doar pentru teste. Ne mirăm când cineva investește în hobby-ul lui, dar e ceva standard când unii dau 100k euro anual pe bolizi, nu? :)
„- e uimitor ca nu aud nimic de ea, la nici un influencer.” – Asta cred că spune multe despre câți pași suntem noi în fața pieței, din moment ce Lance Hedrick a cumpărat CG301-ul chiar de pe site-ul nostru. De menționat că nici „Shardor” nu este producătorul real, e doar un brand care cumpără din China. :)
Revenind la J64: așa a apărut acest model. Era conceput pentru o firmă coreeană care a comandat 15.000 bucăți și, știind fabrica, am putut să „ciupim” și noi câteva sute de bucăți. În momentul în care cineva proiectează un echipament care vine în geantă tip flightcase, primește o „bilă albă” din partea noastră. Practic, după ce a apărut pe radar, am testat câteva versiuni și am știut că e foarte ok. La o comandă de ordinul zecilor de mii, producătorul este flexibil și, așa cum spune Renato, modifică produsul conform comenzii (motor, placă de bază, culori, coating, cam orice).
M-am gândit mult dacă să o listăm ca brand separat, dar până la urmă am pus-o sub umbrela DF64, întrucât și producătorul DF64 este destul de ciudat și foarte oportunist. :)
O informație foarte importantă: site-ul df64coffee. com nu are nicio legătură cu fabrica/producătorul. Este doar un vânzător (reseller); ce spun și ce scriu ei pe site e altceva... deja sunt multe firme chineze care le copiază produsele 1 la 1. Producătorul real din spate e foarte greu de înțeles cu o mentalitate europeană, nici nu încerc să povestesc. Important este că lucrează foarte mult la inovații. Până ajunge la noi o variantă, ei au făcut deja alte 4, și probabil sunt momente când nici ei nu-și mai pot urmări evoluția produselor :)))
--Only God Can Judge Me--

Reply
(17-01-2026, 15:06)MyR Wrote: ...De menționat că nici „Shardor” nu este producătorul real, e doar un brand care cumpără din China. :)

Eu vad aici toate elementele care definesc un producator... productie, desfacere, oameni...
https://shardor1.en.alibaba.com
... intr-o cladire adevarata, nu pare firma de apartament.
De fapt chiar are adresa, intr-o cladire cum sunt cele din Pipera.

Probabil ca unii din cei pentru care produce OEM, vezi grupul de imagini "OEM for..." incearca sa le substitue identitatea. Urat din partea lor...

Reply
Exact cum spuneam, nu ei produc acea rasnita. 
Se intampla foarte des ca si producatorii sunt si "dealeri", probabil valabil si pentru situatia respectiva.

Reply
Pai pe cladire scrie Shardor, CG301 la Alibaba are ca producator Shardor, ca si pe diverse site-uri, nu mai pricep nimic, care altii ?
Mai ramane sa rebranduiti AVX drept Shardor si gata ... Smile

Reply
Se pare ca nu este destul de clar.
Scriu inca o data poate acum: Shardor poate sa fie un producator nu neg acest lucru, si el vinde sub brandul lor, dar nu ei produc rasnita ci o alta companie chineza, intr-un alt oras.
Mai departe acesta discute nu are rost :)

Reply
Confuzia cu Shardor cred ca aparut din cauza ca firma asta a fost pomenita in topicul de CG301, nu aici... Renato nu a pomenit nicaieri ca ar fi producatorul lui J64V, pana cand MyR nu a pomenit de ea in contextul de fata

In alta ordine de idei, cum se mai prezinta rasnita, baieti ? Se pare ca problema principala al acestui model e lipsa de feedback. Pe foaie arata destul de bine

Reply
(17-01-2026, 16:11)Maanu Wrote: In alta ordine de idei, cum se mai prezinta rasnita, baieti ? Se pare ca problema principala al acestui model e lipsa de feedback. Pe foaie arata destul de bine

Am experiente foarte faine cu ea. Bifeaza fix rolul desemnat, de rasnita care ofera un plus de claritate. Pe o Etiopia Idido, am putut identifica fix notele de pe punga. Bine, post-factum, stiind ce scrie pe punga, dar oricum :) Si ajutat de Studio, dar idee de baza ramane, livreaza ce trebuie. Sincer, ma gandesc daca sa pastrez Honne sau daca sa il pun la vanzare.

Am testat-o si pt filtru, dar nu am gasit pana acum sweetspot-ul.

Urmeaza insa sa fac ce am zis ca nu o sa fac - am gasit la barshaker un pret bun la niste Lab Sweet V2 si "o sa pun SSP-uri", dar asta e un moft, faza e ca rasnita livreaza ce trebuie in configuratie stock.

Reply

Forum Jump:

Browsing: vladcirstea, 2 Guest(s)