Espressoman fresh
Bucuresti
24-11-2025, 21:05
(Edited 24-11-2025, 21:06 by Duminica.)
Dragi espressomani, va deranjez cu o intrebare usoara (pentru voi): pe care dintre aceste espressoare de la Gaggia ar trebui sa il aleg?
Viva Deluxe
Style Black (EG2111)
Evolution (EG2115)
Gran Style Black
Putin context: acum muulta vreme am cumparat la sugestia forumului un Gaggia Baby care in sfarsit si-a dat obstescul. Acum caut ceva de acelasi calibru/nivel/calitate cu care sa-l inlocuiesc, dar n-am nici cea mai mica idee ce se intampla de fapt in burta aparatului si care numere sunt semnificative - respectiv marketing.
Apelez deci la experienta voastra.
Daca ar trebui sa ma uit de fapt la alt aparat in gama de 800 de lei dupa reduceri - va rog, nu caut o anume marca.
Vreau sa pot face un espresso la el, si ocazional un latte.
Perechea lui este o rasnita Ascaso de aceeasi varsta, dar care inca n-a murit (exista operatiuni cu care i-as putea prelungi viata?)
Multumesc
Espressoman infocat
Bucuresti
25-11-2025, 11:36
(Edited 25-11-2025, 11:36 by andreicosd.)
Daca vrei sa mergi pe Gaggia, pare ca Evolution (EG2115) e ok.
In acelasi price range te poti uita la DeLonghi Dedica Duo EC890 care mie mi se pare peste cele mentionate de la Gaggia (pare ca are si un meniu unde poti selecta temperatura din 3 trepte, dar trebuie sa citesti manualul sa vezi cum se acceseaza).
Daca vrei ceva mai ieftin (4-500 lei), dar nu neaparat mai putin capabil decat celelalte, poti sa te uiti la DeLonghi Stilosa EC 235.
Dintre astea Dedica mi se pare cel mai bine construit.
Cafelat Robot, Elektra Micro Casa Leva, Lelit Anna PL41TEM, Staresso Mirage Pro Plus 2023
Timemore Sculptor 078S, Kinu M47 Simplicity
Filtroman incepator
Timisoara
Si Delonghi ECP 33.21 merita atentia dumneavoastra ( 400 lei pe emg )
Hario V60 / Switch Immersion Dripper/ Kingrinder K6 / Kettle Klarstein
Arco manual grinder + POB / Adler AD 1349 kettle
DeLonghi ECP 35.31 + Rasnita AVX CG301
Skywalker roaster v1
Espressoman fresh
Bucuresti
Salutari tuturor, si sper ca nu e cu (prea) mare suparare daca "parazitez" putin acest topic.
Sunt si eu interesat de un expressor, pentru beginner (in sens de abilitati si expertiza gusturi :) )
Momentan am un Poemia Saeco primit pomana de la un prieten care a preferat sa se intoarca la ibric.
Eu ma declar un om foarte sensibil la gustul amar, asa ca orice cafea/expresso am gustat pana acum mi se par foarte amare. Aparent un expresso corect n-ar trebui sa fie asa de amar. Nu stiu. Motiv pentru care (stiu, erezie...) ca sa nu pun zahar il fac mai capuccino asa... Deci ma intereseaza si abilitatile expressorului in spumarea laptelui.
Evident trebuie mentionat ca pe partea de macinare probabil stau decent/bine, intrucat doar ce am achizitionat de BF un DF64 2.5 gen 2025.
Legat de Poemia, Gpt imi zice ca e cu sita presurizata si ca sa-i schimb sita, eventual portafiltrul cu totul. Probabil as face mai bine sa fac upgrade la un alt expressor. Motiv pentru care am ajuns aici.
Aici intervin deja preferintele (bune? rele?) cu care m-am obisnuit deja: expressor manual, timp de extractie la discretia mea. Ma gandesc ca mi-ar folosi si un eventual reglaj de temperatura.
Aveti ceva recomandari, cu o limita de pret (poate usor flexibila) de vreo 1500 de lei? Evident daca exista ceva decent si mai jos, nu insist sa arunc cu banii.
La ce altceva ar trebui sa mai fiu atent?
Va multumesc mult!
Espressoman infocat
Constanța
Yesterday, 15:01
(Edited Yesterday, 15:02 by cyrusct82.)
Vibiemme Domobar Levetta (Piccolo) + Coffee Sensor Flow Device + IMS Competition E61 200IM + IMS 17g B70 Competition + PID REXC100. Rasnita AVX CG301. Distribuitor autonivelare MHW-3bomber. Tamper MHW-3bomber Flash 2.0 58,5 mm.
Espressoman fresh
Bucuresti
Multumesc!
AVX EM1 Lux chiar pare ca se muleaza pe ceea ce-mi trebuie!
Filtroman incepator
Timisoara
Mult mai bun AVX DB1 X 2025,
resigilat la 1699 lei.
Hario V60 / Switch Immersion Dripper/ Kingrinder K6 / Kettle Klarstein
Arco manual grinder + POB / Adler AD 1349 kettle
DeLonghi ECP 35.31 + Rasnita AVX CG301
Skywalker roaster v1
Espressoman infocat
calarasi
EM1lux daca asta e maximul de buget alocat.
In caz contrar DB1x.
Nu dai gres cu nici unul dintre ele pt ca ai o rasnita potenta.
Spor.
AVX DB1X, DF64
Espressoman infocat
Bucuresti
(Yesterday, 14:18)Forester Wrote: Legat de Poemia, Gpt imi zice ca e cu sita presurizata si ca sa-i schimb sita, eventual portafiltrul cu totul. Probabil as face mai bine sa fac upgrade la un alt expressor. Motiv pentru care am ajuns aici.
De fapt portafiltrul este presurizat, sita este nepresurizata. Ca sa elimini presurizarea, trebuie sa demontezi portafiltrul si sa elimini un arc similar cu cele de la pixuri.
Nu ai spus ce fel de cafea folosesti si cu ce este macinata.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Espressoman fresh
Bucuresti
4 hours ago
(Edited 3 hours ago by Forester.)
Bun de stiut! Mai ales ca de curand l-am desfacut sa il curat - presupun ca te referi la acel arculeț central, axial. Ca mai are unul ca pentru clestii de rufe dar ala cred ca e pentru montarea portafiltrului in expressor.
Cafea prefer de obicei sud-americana, cu tente mai dulci (cel putin asa sunt descrisa de vanzatori), aromata, de obicei micro loturi. Luata de pe la magazinele "obisnuite" din Bucuresti (Origo, Sloane, Claro).
Pentru macinare am mentionat ca am un DF64 gen 2.5
(Yesterday, 18:54)alin1970 Wrote: Mult mai bun AVX DB1 X 2025,
resigilat la 1699 lei.
Ce sa zic, sunt reticent, mai ales ca zice ca se prezinta 7/10 si garantie numai 6 luni.
Ma mai gandesc, achizitia trebuie sa o fac undeva pe la inceput de decembrie, numai ca vreau sa folosesc niste beneficii de la firma, ceea ce inseamna ca va trebui sa iau de undeva unde pot obtine vouchere/tichete cadou etc. Gen emag.