Welcome Back Log In Create Account

Sfat upgrade rasnita

Salutare tuturor! 

M-am hotarat sa fac upgrade la rasnita pe care o folosesc in prezent (Eureka XL) si oscilez intre 3-4 modele cu functia grind by weight:
- Mazzer Mini G - este lansata de cateva zile si nu am gasit un review
- Mahlkonig e64 ws - lansata tot acum cateva zile. Mi se pare cam mic motorul de 200W si destul de usoara (5.8kg in comparatie cu restul modelelor care au in jur de 10kg. Inclusiv Eureka XL are 7.2kg)
- Eureka Atom W 65 - este de ceva timp pe piata si cred ca si-au rezolvat problemele semnalate de utilizatori. In schimb si aici mi se pare cam mic motorul de 280W.
- Eureka Atom W 75 - aici implica un efort financiar suplimentar, dar as avea cutite mai mari fata cele de 64mm pe care le am in prezent si motorul de 440W cred ca e suficient de puternic

Am tot citit si cautat informatii incat efectiv in acest moment nu stiu ce sa aleg. E o investitie destul de mare si nu as vrea sa regret. Voi ce model ati alege?

PS: Vreau rasnita doar pentru espresso si folosesc cafele prajite mediu si light
#Lelit Mara X #Eureka Mignon XL #Duomo 8 #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero)

Reply
Salut, 
Dupa parerea mea, conform recomandărilor tale mi se pare ca vinzi Loganul rosu sa cumperi un Logan alb. Ai o rasnita foarte capabila deja, cu cuțite de 64 mm( pentru care exista cutite de upgrade) și cauți sa o înlocuiești cu o rasnita care face cam același lucru, doar ca una-i mai scumpă, alta mai puțin scumpă în funcție de brand . Dacă ții neapărat să iei ceva cu cantar încorporat, vezi și Fiorenzato Sense. Am auzit lucruri bune despre ea și nici nu e chiar așa scumpă . Nu cred ca vei avea probleme cu niciuna dintre râșnițe , indiferent de puterea motorului. Nu mi se pare asta un criteriu atât de important . Ar trebui să te intereseze mai mult profilul de gust ce îl scot râșnițele alea, eventual o compatibilitate SSP și cât sunt de fiabile în timp .
Pavoni Esperto Abile by Coffe Sensor • Varia VS3 Hypernova Ultra
Ceado Hoop Brewer • Comandante C40 MK4

Reply
Ma intereseaza sa aiba cantar incorporat ca sa-mi usureze workflow-ul. Din ce am observat rasnitele Eureka Atom au o macinatura pufoasa chiar daca vorbim de aceeasi dimensiune de cutite. Aici ma refer in comparatie cu rasnita Eureka XL pe care o am eu. Clar ma intereseaza sa fie fiabila.

Reply
(23-11-2025, 17:57)neapci Wrote: Ma intereseaza sa aiba cantar incorporat ca sa-mi usureze workflow-ul. Din ce am observat rasnitele Eureka Atom au o macinatura pufoasa chiar daca vorbim de aceeasi dimensiune de cutite. Aici ma refer in comparatie cu rasnita Eureka XL pe care o am eu. Clar ma intereseaza sa fie fiabila.

Eu am Fiorenzato allground sense si momentan sunt foarte multumit, daca ai intrebari pot sa imi scrii. Ma uitasem si eu la mazzer mini g dar e 1500 ron fata de ce am eu….sincer nu stiu destul de mare diferenta, are 8 grame retentie declarat in manual , probabil e mai mult de atat. Legat de mahlkonig cand ma uitasem erau informatii contradictorii legat de greutatea aparatului, mai studiaza un pic nu cumva sa fie o eroare ca e asa usoara. Iar partea cu motorul ca putere, sincer e irelevant, poti sa pui un motor de tractor si sa-l blochezi daca nu se invarte cum trebuie. Eu am trecut de la ani de zile de single dosing, si mi-a imbunatatit workflow-ul substantial grind by weight, doar ca eu nu prea mai schimb asa cafelele, le schimbam cand incepusem sa invat si sa descopar diferite sortimente si acolo chiar mi-a fost de folos single dosing, intre timp m-am mai lamurit ce imi place
Profitec Go, Fiorenzato Allground Sense

Reply
Sau, daca ai "bobitze"... upgrade diy grind by weight mod pentru Eureka deja in dotare:

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...ele-Eureka

Reply
Partea cu modificarile diy ma depasesc complet:)

Reply
Cine a zis sa le faci tu ? Confused Huh
Ce, cand ti-ai tunat Harley-ul, ai facut-o singur in garaj ? Tongue
Da strigare in topicul proiectului, cine stie...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)