Hello There, Guest! Login Register


Claritate arome pe Eureka Mignon Specialita?

#6
(22-03-2020, 16:33)Tiranator Wrote: Apa pe care o folosești contează foarte mult, când am folosit apa dintr-o cafenea de specialitate gustul a fost clar și puteam sa identific când am folosit apa de la robinet gustul a fost noroios, neclar, tulbure.
Apa folosesc exclusiv Bucovina...asta e constant, de cand m-am apucat de tras cafele acasa.

Nu cred sa fie diferența mare la espresso între Bucovina și apa filtrata și/sau "osmozata" de la Yume. Sau ma rog...dacă este...nu cred ca o pot sesiza eu in ceașca?

LaPavoni Milano '15, Eureka Mignon Specialita

(22-03-2020, 16:28)cradun Wrote: 2. Poti confunda uneori claritatea cu corpul si corpul cu aciditatea (mie mi se intampla des). Pavoni-ul si in general levierele au mai putin corp.

Claritatea cu corpul nu cred ca o confund...ca pot aprecia o Kenya super-ușoară și florala sau fructata, daca e extrasa bine, fără sa cred/simt că are corp.

Mai degraba cred ca as confunda corpul cu over-dosing-ul, sincer. Daca stau sa ma gândesc, nici nu as ști sa fac diferența, în secunda asta...

(22-03-2020, 16:28)cradun Wrote: 3. Rasnitele cu cutite plate au avantajul ca pot face espresso echilibrat din orice cafea, chiar si din cafea mediocra. Pt un plus de claritate, exista mitul nevalidat de prea multi in blind testing ca niste cutite conice ar fi ideale. Eu am gasit mitul adevarat si am ajuns la concluzia personala ca pt un levier, Niche e sufletul pereche.

Mi-ar plăcea sa găsesc unul de împrumut pentru câteva ore în Cluj...sa ma lămuresc dacă rasnita e de vina, sau eu Smile)

(22-03-2020, 16:28)cradun Wrote: 4. Oricat de bun ar fi Pavoni-ul pt claritate, totusi profilul de temperatura va penaliza ceva mai mult claritatea comparativ cu un grup saturat, cum probabil au cei de la Yume la shop. Cand ai 89 sau 91 de grade de la inceputul extractiei pana la sfarsit, nu ai cum sa nu ai claritate mai mare decat atunci cand incepi pe la 95 de grade...

Da...la Yume au un LaMarzocco cu grup saturat. Nu rețin modelul, dar oricum...avion. Speedster oare?

O sa incerc maine sa extrag si la temperatura mai joasa, sa vad ce se întâmpla. Oricum...e la ghici, ca ma ghidez după benzi. Dar o sa încerc o nuanță de albastru mai spre baby-blue așa, în sectorul cu 90 de grade Nevasta-mea ar fi mândră de mine sa vada ca am inceput sa învăț denumirea nuanțelor de culori

(22-03-2020, 16:28)cradun Wrote: 5. Totusi, exista cateva lucruri pe care le poti face pt maximizarea calitatii shot-ului, precum rasnirea cu boabe in hopper, scaderea temperaturii grupului, ridicarea lenta a levierului la inceputul shot-ului pt ca primul contact dintre apa si patul de cafea sa mai scada din temperatura apei si apasarea cu o forta descrescatoare pe levier spre sfarsitul extractiei.

In afara de temperatura mai scăzută decât până acum, toate le fac, constant.

Ma tem sa nu ajung sa sub-extrag si sa fac ceai in loc de espresso daca scad mai mult temperatura...



LaPavoni Milano '15, Eureka Mignon Specialita
|||   Lelit MaraX   |||   Eureka Mignon Specialita   |||    YUME beans :)   |||     -----     ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)
 
Reply
  


Messages In This Thread
RE: Claritate arome pe Eureka Mignon Specialita? - by Daaaaan - 23-03-2020, 02:41

Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)