Buna ziua,
In prezent am un espressor Krups 866. E o jucarie veche de 10 ani, cu presiune pe baza de aburi; arata asa:
[Image: kavovar-a-espresso-krups-866.jpg]
Cu tehnologia lui improvizata si toate inconvenientele cu care vine la pachet un astfel de aparat, pot sa fac la el un latte care arata asa:
[Image: 8845_4609319944620_699298759_n.jpg]
Pentru ca vreau si eu o extractie adevarata de espresso ma gandeam sa achizitionez un espressor nou cu pompa de presiune. As vrea ceva simplu, fara "imbunatatirile" pe care le au majoritatea aparatelor ce se gasesc astazi pe piata: fara panarello, fara portafiltru presurizat, fara mecanism de tamponare.
Ma gandesc daca sa achizitionez acum un espressor la un buget de maxim 1200 lei sau sa mai pun putini banuti deoparte si sa achizitionez un Rancilio Silvia despre care toata lumea spune ca e bun. Varianta din urma e pentru ca ma tem sa dau o suma frumusica pe un model de pe piata si sa ma trezesc ca face o cafea mai proasta ca cel pe care il am deja.
La modelele de pe piata pe care le-am analizat am urmatoarele nemultumiri:
Gama Gaggia:
- boiler din aluminiu
- pret usor peste 1200 lei
Zelmer Maestro
- boiler din aluminiu
- thermoblock
Gama Saeco:
- panarello nedemontabil
- portafiltru presurizat
Gama DeLonghi
- panarello sau teava din plastic
- de ce sunt asa ieftine?
Intrebarea este daca se merita sa astept sa achizitionez un Rancilio Silvia sau sa fac un compromis sa iau unul din modelele de mai sus?
Multumesc
In prezent am un espressor Krups 866. E o jucarie veche de 10 ani, cu presiune pe baza de aburi; arata asa:
[Image: kavovar-a-espresso-krups-866.jpg]
Cu tehnologia lui improvizata si toate inconvenientele cu care vine la pachet un astfel de aparat, pot sa fac la el un latte care arata asa:
[Image: 8845_4609319944620_699298759_n.jpg]
Pentru ca vreau si eu o extractie adevarata de espresso ma gandeam sa achizitionez un espressor nou cu pompa de presiune. As vrea ceva simplu, fara "imbunatatirile" pe care le au majoritatea aparatelor ce se gasesc astazi pe piata: fara panarello, fara portafiltru presurizat, fara mecanism de tamponare.
Ma gandesc daca sa achizitionez acum un espressor la un buget de maxim 1200 lei sau sa mai pun putini banuti deoparte si sa achizitionez un Rancilio Silvia despre care toata lumea spune ca e bun. Varianta din urma e pentru ca ma tem sa dau o suma frumusica pe un model de pe piata si sa ma trezesc ca face o cafea mai proasta ca cel pe care il am deja.
La modelele de pe piata pe care le-am analizat am urmatoarele nemultumiri:
Gama Gaggia:
- boiler din aluminiu
- pret usor peste 1200 lei
Zelmer Maestro
- boiler din aluminiu
- thermoblock
Gama Saeco:
- panarello nedemontabil
- portafiltru presurizat
Gama DeLonghi
- panarello sau teava din plastic
- de ce sunt asa ieftine?
Intrebarea este daca se merita sa astept sa achizitionez un Rancilio Silvia sau sa fac un compromis sa iau unul din modelele de mai sus?
Multumesc