![]() |
|
Gaggia Classic Espressuino + mods - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace) +---- Forum: Vanzari espressoare, rasnite si accesorii (utilizate) (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Vanzari-espressoare-rasnite-si-accesorii-utilizate) +---- Thread: Gaggia Classic Espressuino + mods (/Thread-Gaggia-Classic-Espressuino-mods) |
Gaggia Classic Espressuino + mods - CristianS - 03-01-2023 Vand Gaggia Classic fabricat in 2006. Aici gasiti mai multe despre modificarile aduse. Practic este un espressor cu care se poate flow profiling (cu ajutorul dimmerului), are stabilitate termica foarte buna datorita traseului de preincalzire facut din teava de cupru infasurata in jurul boilerului si reglajul precis dat de Espressuino, care poate chiar sa ridice temperatura in timpul extractiei. OPV-ul a fost inlocuit cu unul LaPavoni si nu mai este langa boiler. Acolo este ferit de calcar. Este ajustat la 10 bar, dar nu prea ajung la presiunea asta, imi plac mult shoturile la 7-8 bar, reglate din dimmer. Spumeaza excelent cu boilerul setat la 155 de grade, ajutat de teava de abur de la Rancilio Silvia V3. Singurul motiv pentru care doresc sa il schimb, este pentru ca am nevoie de abur concomitent cu extractia. A fost folosit doar cu apa demineralizata sau distilata la care au fost adaugate minerale. Nu are nici un pic de calcar. Folosit doar cu filtre aeropress peste puck, nu a necesitat nici un fel de backflashing si nici decalcifieri. Este un aparat foarte curat interior si exterior, avand in vedere ca am avut grija de boiler inca de cand a fost nou. Despre espressuino puteti citi multe aici. Are conectivitate bluetooth, preinfuzie, cronometreaza shotul, masoara volumul shotului, are program automat de backflush si decalcifiere, oprire automata la 30 minute si multe altele. Are urmatoarele accesorii: - portafiltru original cu sita dubla de 15g care vine cu espressorul - portafiltru naked cu sita de 21g - sita blind - garnituri de rezerva pentru boiler si celelalte care se schimba de obicei Espressorul a fost cumparat in ianuarie 2021 de pe olx, cu 800 lei. A urmat inlocuierea urmatoarelor piese: - boiler - grup - toate garniturile - placa dispersie apa inox - shower screen nou - garnitura grup din silicon - curatare temeinica a celorlalte componente (solenoid, furtune, restul componentelor au fost inlocuite) Pret piese - 1000 lei S-au facut urmatoarele imbunatatiri: - Espressuino - 250 lei - Pompa apa Invensys CP3A, 15 bar (permite control foarte bun al debitului) - 100 lei - Manometru Vibiemme - 120 lei - Contoar volumetric Gicar - 150 lei - Traseu preincalzire din teava de cupru - 100 lei - Senzor de presiune transducer - 60 lei - Adaptor pentru transducer 1/4 BSPP tata - 1/4 BSPT mama - 50 lei - OPV La Pavoni - 120 lei - Teava abur Rancilio Silvia V3 - 250 lei - Pulsor Quickmil - 100 lei - Variator tensiune (dimmer) 4000W - 40 lei - Teava de abur rectificata de @vdub (inchide foarte bine si la spumare este suficient o rotire scurta de 45 de drage ca sa se deschida complet, plus ca poate fi servisata pe viitor, prin inlocuirea oringurilor, ofer un set de rezerva) - nu imi amintesc care a fost costul exact, cred ca a fost 60 lei - diverse cuple si fittinguri - 100 lei - Carcasa printata 3D pentru a fost facuta doar cu costurile materialelor si curentul consumat de imprimanta Pretul acestor modificari: 1500 lei + alte costuri pentru transport Costul total pentru espressor + modificari a fost 800 + 1000 + 1500 = 3300 lei :13: (nu am stiut ca se va ajunge la suma asta cand m-am apucat, au aparut cheltuieli in plus pe parcurs, asta pentru ca am vrut sa fac ceva de calitate). Poze Pret: 2300 lei negociabil RE: Gaggia Classic Espressuino + mods - CristianS - 06-01-2023 Momentan este rezervat in afara forumului. RE: Gaggia Classic Espressuino + mods - CristianS - 09-01-2023 Vandut pe alt site. Se poate inchide. |