Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Niche 0 - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare)
+--- Thread: Niche 0 (/Thread-Niche-0)

Niche 0 - tektbar - 26-12-2022

Salut, ma gândesc sa cumpăr o niche. A comandat cineva in ro? Dacă da după cât timp a ajuns si ce costuri implica pe lângă prețul afișat. Mulțumesc!

Am o cunoștința care locuiește in Anglia, o comanda acolo si ar putea sa o trimită la mine prin autocar?

RE: Niche 0 - Carmi - 26-12-2022

Eu am comandat- facturare, plata pe numele meu, livrare la o adresa din Uk, a adus o cineva  in tara cu masina.
Comunicarea cu cei de la Niche a fost f ok, livrarea in timp optim.
Cu siguranta poti sa o primesti prin cei care realizeaza transporturi, doar ca tr sa iei in calcul faptul ca pachetele nu sunt asigurate in caz de accidente, etc

RE: Niche 0 - tektbar - 26-12-2022

Mulțumesc pentru răspuns, iar prin metoda asta ai scăpat de taxele vamale(am înțeles ca ar fi undeva la 30% in plus pe langa cei 500€)

RE: Niche 0 - saboo - 26-12-2022

Si eu tot asa am luat-o, comandata la cineva in Londra apoi trimisa printr-un prieten. Pretul cel de pe site fara taxe fara nimic.

RE: Niche 0 - Carmi - 26-12-2022

Da, pretul de pe site+cost livrare pe terit Uk 10 sau 15 lire, nu mai stiu.
Cred ca tx vamale ar fi in jur de 140 lire iar cost livrare in tara inca vreo 40 lire insa nu am analizat bine, poate ma insel

RE: Niche 0 - tektbar - 26-12-2022

Bun, văd ca revin pe stock la jumătatea lunii Ianuarie, o va comanda cunoștiința mea pe adresa din Anglia. Apoi ori caut o firma de transport serioasă si plătesc extra pentru a venii in siguranța, ori dau o fuga pana in Anglia cu bagaj de cala si ma întorc cu ea. Va țin la curent  Biggrin

RE: Niche 0 - Razvan.PGC - 28-12-2022

Salutare

140E m-au costat pe mine la inceputul anului taxele vamale pt Niche. Si au fost impartite asa:
*in conditiile in care a costat 600E rasnita.
[Image: gkDN3kC.png]
A venit prin DPD, s-au ocupat ei de tot si astea au fost costurile peste pretul de retails al rasnitei de pe site-ul lor. Cred ca a venit cam intr-o sapt de cand au trimis-o.

Daca are cine sa ti-o trimita, probabil ca iesi mai bine, cred ca undeva pe la jumatate. Totusi are vreo 6 kg tot pachetul.

Sper sa te ajute informatia.

RE: Niche 0 - tektbar - 29-12-2022

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, m-am resemnat si am cumparat o eureka mignon SD luata cu 2500 lei de la Taste Crafters. Sunt foarte multumit de ea. Macinatura pare mai uniforma decat pe Kinu, si gustul mi se pare mai echilibrat, inca sunt in teste.

RE: Niche 0 - BennyLooterKing - 22-01-2023

O intrebare, se plătește in lei la curier sau cum?

RE: Niche 0 - Razvan.PGC - 22-01-2023

Salut 
Pentru Niche, platesti cu cardul pe site pentru rasnita si apoi tot cu cardul (Cred ca merge si prin transfer) la firma de curierat pentru taxele vamale (in cazul meu DPD).

RE: Niche 0 - kum - 25-01-2023

Salutare,

Rasnita m-a costat £499.00 + £35.00 (transportul)
Iar taxele vamale:

"Stimate client,

Va informam faptul ca expeditia dumneavostra cu numarul de transport 15976898922878D expediata din Marea Britanie si avand ca tara de destinatie România, momentan se afla in asteptarea platii cu contravaloare de 140,50 € euro. Plata trebuie efectuată online la Chronopost, membru al reţelei DPD şi reprezentant privind aspectele vamale al DPD Group."

Dar parca era una la bursa, aici pe forum. 3000 ron din ce retin.

L.E. Asta e: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Niche-Zero-Midnight-Black. Pretul e 3300.

RE: Niche 0 - Vlad Soare - 28-01-2023

Rîșnește suficient de fin și pentru ibric? A încercat cineva?

RE: Niche 0 - cradun - 28-01-2023

Niche e extrem de fain pentru espresso. Nu as folosi insa pt ibric pt ca necesita rasnire extrem de fina si nu as supune rasnita la asa ceva. Pt cat de fin trebuie rasnit la ibric, nu as folosi altceva decat Kinu Simplicity. Nici pt filtru nu as folosi Niche, mi se pare ca gustul e destul de muddy pt filtru.

RE: Niche 0 - Vlad Soare - 28-01-2023

Am înțeles. Nu-i bai; espresso mă interesează mai mult. Ibricul ar fi fost doar un bonus.
Mulțumesc.
Acu', să văd unde găsesc pe cineva care are drum prin Anglia... :D

RE: Niche 0 - cradun - 28-01-2023

Da, pentru espresso mi s-a parut si mie cea mai buna, la banii astia. Singura care e buna si pt espresso, si pt filtru, mi se pare Honne. Elimin fines-urile la Honne si rezultatele in filtru sunt excelente, iar pt espresso, depinde de cafele - pe unele le-am preferat pe Honne, altele au fost mai "vii" pe Niche. Dar aici au fost cateva cazuri pe forum cand s-a blocat (ale mele niciodata - sunt la al doilea Honne, pe primul l-am vandut ca sa experimentez altceva si, pana la urma, m-am intors tot la Honne), asa ca Niche pare safe bet. Sunt atat de multumit de Honne incat as lua inca unul, pt birou, dar deja nu vreau sa dau in hoarding de echipament.

RE: Niche 0 - Vlad Soare - 30-01-2023

Mulțumesc. M-am uitat și la Honne, dar mi se pare un pic "overkill" pentru mine. Cred că o să aleg Niche, presupunînd că nu-i aflu între timp ceva dezavantaje care să mă dea înapoi - ceea ce pînă acum văd că nu s-a întîmplat.
Aș vrea să cîntăresc cafeaua înainte și să fac single dosing. Înțeleg că Niche e tocmai potrivită pentru așa ceva, nu? Am văzut că există un disculeț care se pune deasupra cafelei ca să reducă "popcorning"-ul. Vine inclus cu modelele mai noi, sau trebuie cumpărat separat? Cum îți dai seama că a rîșnit tot? Începe să-i crească turația, și atunci știi că e gata și că merge în gol? Sau pui cîntarul sub vas și aștepți să iasă atîtea grame cîte ai băgat?

RE: Niche 0 - cradun - 30-01-2023

Cred ca toate Niche au acum acel disc. Iti dai seama ca a terminat de rasnit dupa sunet, da. Si da, Niche se foloseste single dose (la fel ca si Honne). Desi exista si aici mentiuni, ca Niche are cutite care sunt gandite sa rasneasca cu boabe in hopper (deci daca ar avea un hopper si boabe, rezultatele probabil vor fi chiar mai bune) si chiar si cutitele DRM de pe Honne au fost gandite sa rasneasca cu boabe in hopper (de exemplu, Cimbali Max), dar deja intram in complicatii care la prima vedere par inutile si cred ca in realitate acestea sunt chiar inutile pentru 99% dintre utilizatori. Ce e important e ca Niche produce rezultate foarte bune in single dose. Daca ai vreo intrebare despre Honne, da un semn.

Poate ca vei avea 0.1 sau 0.2 grame retentie la Honne, nu m-as stresa cu asta. Nu as face RDT si nici nu as folosi vreo pompita de suflat prin interior.

RE: Niche 0 - adrian1 - 30-01-2023

La majoritatea rasnitelor zgomotul produs in timp ce rasneste este complet diferit fata de zgomotul produs cand merge in gol.

RE: Niche 0 - BennyLooterKing - 28-10-2023

Oare daca am comandat-o de pe site cu livrare în Anglia la un prieten și mi-o pune el pe Tarsin îmi va cere vama? Am plătit tva-ul de Anglia...

RE: Niche 0 - Meeshoo - 28-10-2023

Trebuie declarată cu o valoare de max 39 de lire că să nu se plătească transport. Probabil și desigilata încât să nu pară un produs nou.
Știu asta doar teoretic, nu am incercat.

Niche Zero - de unde ati comandat-o? - Victorradu - 12-12-2023

Va salut, dupa mai multe vizionari de review uri intre mai multe rasnite Time more Sculptor 078S,D-Giota  DF64,Eureka Mignon Libre , Mahlkoenig x54 am ajuns la  Niche Zero. Folosesc single dose,cafea mediu prajita, uneori  si mai light insa nu foarte acide si beau intotdeauna cu lapte (Flatwhite ar fi specialitatea casei)
Cei ce ati achizitionat mai recent Niche Zero, ce alternativa de transport ati gasit ca sa dati skip la taxele  vamale care sunt cam mari raportat la rasnita.

Niche Zero - de unde ati comandat-o? - vlaicu - 12-12-2023

Realizezi ca întrebarea pusa de tine nu e cea mai potrivita. Nu știu câți își pot asuma să-ți raspunda. Dacă urmărești atent cam toți au plătit taxele.

RE: Niche Zero - de unde ati comandat-o? - Victorradu - 12-12-2023

@vlaicu intrebam dc exista firme de transport care ar onora un transport de genu. Acum ceva ani am comandat spre exemplu un produs de pe BH (magazin online din Sua) si am intrat in posesia lui prin intermediul unui site farataxe.ro cu un fee din partea lor, nu mai stiu cat era, stiu ca am luat fara asigurarea coletului, cu asigurare era mult prea scump, in ideea asta am pus intrebarea.Am vazut multi useri cu aceasta rasnita la semnatura si cred ca este excelenta ptr un espresso cinstit. O sa o comand de pe site-ul lor dc nu sunt alternative viabile

RE: Niche Zero - de unde ati comandat-o? - renatoa - 12-12-2023

Adica au fraudat aia pentru dumneata, si ai avut motiv sa te simti relaxat, ca te stiai imaculat... :s
Nici o grija, acum 4-5 ani au inchis, dupa ce au avut o perioada in care afisau
Quote:Toate formalitatile vamale nu vor mai fi efectuate de noi, ci vor intra direct in atribuia dumneavoastra
... ceeace probabil i-a facut neatractivi.

RE: Niche Zero - de unde ati comandat-o? - AlexDeedy - 12-12-2023

Poți să încerci să găsești pe cineva in UK la care sa o livrezi și ulterior sa ți-o aducă în Ro, dar tot vei plati TVA de 20% pentru UK deci nu știu cat de mare e economia sau poate in viitorul apropiat sa mai scoată cineva la vânzare SH.

RE: Niche Zero - de unde ati comandat-o? - Meeshoo - 12-12-2023

Salut, eu am un Niche Zero aflat pe drum, comandat recent.

Nu ai cum sa fentezi taxele. 

Cu livrare, te costa pretul de pe site + transport prin DHL + 19% tva și 2.5% taxe vamale pe care trebuie sa le platesti statului roman pentru a trece vama. Mai nou cei la DHL au complicat lucrurile si nu stiu daca mai merge sa-ti platesti tu taxele, se ofera sa ti le intermedieze ei in schimbul unei taxe de 50 lei + TVA. (tot ai de completat acte, incarcat facturi, ai nevoie sa iti generezi un numar EORI de la oficiul vamal la care esti arondat -> ai mai multe detalii in ultimele postari de pe thread-ul dedicat rasnitiei de aici de pe forum)

Daca alegi sa o comanzi in UK si sa ti-o livreze cineva, ai cam asa: pret de pe site + TVA de UK + transport firma de curiereat UK -> RO cam 39 Lire sterline (eu luasem legatura cu PRO Delivery UK Transport colete Anglia Germania Romania care mi-au spus procedurile). Daca cel ce ti-o trimite desface cutia si trage un scotch pe ea o poti declara folosita si declara la o valoare de max 39 de lire, astfel nu mai exista taxe vamale. 
PS. Cu genul asta de transport nu ai nicio garantie ca iti ajunge la destinatie.

Poti sa vanezi marketplace-ul de aici, din cand in cand mai apar la vanzare, insa preturile sunt foarte apropiate de una noua pentru ca din cate vezi, procesul de a pune mana pe una noua din UK nu e tocmai usor.

RE: Niche Zero - de unde ati comandat-o? - Victorradu - 12-12-2023

Eu am fost in eroare, deci pretul e fara tva la rasnita, el se adauga in 20 % tva in Anglia, 19 Tva in Romania, taxele vamale inteleg ca aici e diferenta de 2.5 % (11.25 gbp) + 50 ron Dhl, par foarte asemanatoare ambele variante .Eu intelesesem ca pretul e 450 lire in Anglia (cu tot cu taxe) si ca se plateste vama la noi in tara 150 lire per total.

RE: Niche Zero - de unde ati comandat-o? - BennyLooterKing - 12-12-2023

Am luat eu acu de o lună jumate, plătită pe site cu livrare în Anglia la un prieten cu TVA de Anglia și pusă pe tarsin care o fost 15 Lire dacă vrei să faci așa persoană din Anglia doar trebuie să o ducă la Tarsin pt ca îi ambalată f bine în 2 cutii plus scârț