Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Aradul are prajitorie de cafea - Rosters.coffee - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace)
+---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate)
+---- Thread: Aradul are prajitorie de cafea - Rosters.coffee (/Thread-Aradul-are-prajitorie-de-cafea-Rosters-coffee)

Pages: 1 2 3 4

Aradul are prajitorie de cafea - Rosters.coffee - Lyvyoo - 15-07-2020

La mijlocul lunii trecute am primit o veste foarte buna, asteptata de multi espressomani din zona - Aradul are prajitorie - https://rosters.coffee/

Nu putine au fost cazurile cand pe forum sau pe email am vazut regretul pasionatilor de acolo ca nu au prajitoria lor, asa ca de acum asteptam impresii la cald (ma rog, dupa degazarea cafelei Smile nu din cuptor ) si sper ca vrmeurile actuale sa nu fie o bariera pentru espressomanii aradeni in a vizita prajitoria si de ce nu praji alaturi de artizani.

Vlad Popsa aka @Vlad.rosterscof este prajitorul, care dupa ceva ani de corporatie, multa cafea stricata, cursuri si profile incercate, a stabilizat zic eu un stil de conversie, bazat pe cafele solubile, cu evitare de bitter, dulci , siropoase chiar in profilare dupa degazare corespunzatoare, departandu-se putin de stilul light / acid si incercand o abordare mai cremoasa in espresso. Ce am testat eu ar fi asa:

Ethiopia Ato Tona

Cea mai usor prajita dintre cele testate, de un dulce evident si o picatura de aciditate, asta la 10 zile de la prajire. Dupa inca o saptamana de degazare acea picatura de aciditate s-a extins si a devenit exact condimentul necesar unei Ethiopia. Cred ca pentru un oras in care abia acum se face educatie serioasa in domeniul cafelei de specialitate, abordarea e buna, altfel primul impact cu o aciditate mai puternica de atat ar putea fi riscant. 

[Image: gsxtein.jpg]

Guatemala Finca El Durazno (SHB EP) 

Aceasta origine este pentru mine cea mai plina de surprize din ultima vreme, avand in palmares cam 4 astfel de cafele care m-au surprins in ultimul an. Insa nu e nimic nou, caci soiurile si varietalurile, alaturi de procesari, sunt cu totul altele azi decat cum X ani. 
Cafeaua aceasta a fost o surpriza foarte placuta, mai ales ca eu sunt mai sceptic la cafelele din acea zona a Americii. Dupa o degazare de 10-14 zile, gustul se duce spre cafea cu lapte, e catifelat, nu are fructe si nici influente florale, foarte important nu are bitter, iar la acest grad de prajire chiar iese o cafea fina, care banuiesc ca merge si cu lapte dar nu la modul de contrast ci de contopire. Am experimentat si cu o temperatura mai joasa, gen 88 de grade dar mi-am dat seama ca fortez aciditatea si scot cafeaua de acolo de unde a vrut artizanul sa o aseze. Posibil sa fie o varianta buna si pentru partenere, caci ele prefera de multe ori aceasta paleta fina de gusturi, fara aciditati sau bitter evidente.

[Image: 72bwBWx.jpg]

Am mai testat o Columbia Antioquia Finca Los Alpes, gradul de prajire fiind mai sus fata de celelalte doua. Cu siguranta e buna de conversie, pentru cei care abia intra in lumea cafelei proaspat prajite sau care prefera influente de bitter in espresso si crema abundenta.

Topicul de reducere 10% se afla aici:  https://www.espressoman.ro/forum/Thread-10-reducere-la-prajitoria-Rosters-coffee-Arad

Bun venit Rosters.coffee pe Espressoman!

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 15-07-2020

Multumesc Liviu pentru vestea buna. Cu siguranta ca voi incerca cafeaua lor.

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 15-07-2020

Salut Espressomani,

multumim pentru frumoasa si amanuntita introducere Smile ne bucuram sa intram in fascinanta lume a cafelei de specialitate si sa punem Aradul pe lista oraselor cu propria prajitorie de cafea.

Dupa cursuri, testari, profilari am reusit sa ne cream un anumit stil de prajire potrivit oamenilor care fac tranzitia de la cafeaua obisnuita la cea de specialitate dar si a iubitorilor de cafele dulci, echilibrate, cremoase. In general abordam o prajire medium, pe care o adaptam de la cafea la cafea. 

Vom incerca cu toata seriozitatea sa ne asumam rolul de educare a consumatorilor din Arad, si de ce nu, sa crestem comunitatea faina de espressomani.

Va asteptam cu drag la noi pe site sau in prajitorie Smile

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 23-07-2020

Azi am vizitat pentru prima data o prajitorie de cafea si anume Rosters Coffee. Am fost primit de "partea feminina" a firmei adica de sotia domnului Vlad. Am purtat o lunga si agreabila conversatie despre cafea si nu numai. Am avut placuta surpriza sa fiu sunat la telefon si de Dl. Vlad pentru un schimb de impresii.
Am cumparat o punga de Guatemala dar care este prajita numai ieri deci trebuie sa mai astept pina sa o pot savura.
In schimb am putut sa prepar un espresso dintr-o mostra de Columbia. Am nimerit risnirea potrivita din a doua incercare. 18,5 g cafea, 50 in ceasca, 35 secunde 90 grade pe PID. Nu ma pricep sa descriu tot felul de note, dar gustul a fost intens, foarte placut si mirosul fenomenal.
In incheiere ce pot sa spun? Succes Rosters Coffee si viata lunga afacerii.

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 23-07-2020

(23-07-2020, 15:55)Gabi_M Wrote: Azi am vizitat pentru prima data o prajitorie de cafea si anume Rosters Coffee. Am fost primit de "partea feminina" a firmei adica de sotia domnului Vlad. Am purtat o lunga si agreabila conversatie despre cafea si nu numai. Am avut placuta surpriza sa fiu sunat la telefon si de Dl. Vlad pentru un schimb de impresii.
Am cumparat o punga de Guatemala dar care este prajita numai ieri deci trebuie sa mai astept pina sa o pot savura.
In schimb am putut sa prepar un espresso dintr-o mostra de Columbia. Am nimerit risnirea potrivita din a doua incercare. 18,5 g cafea, 50 in ceasca, 35 secunde 90 grade pe PID. Nu ma pricep sa descriu tot felul de note, dar gustul a fost intens, foarte placut si mirosul fenomenal.
In incheiere ce pot sa spun? Succes Rosters Coffee si viata lunga afacerii.

Buna Gabi,

multumim pentru ca ai trecut pe la noi si te mai asteptam, ne bucuram oricand de o vizita a unui espressoman Smile
Speram sa adunam o comunitate faina si in Arad.
In rest, spor la cafele!

Vlad

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - rob8402000 - 23-07-2020

In Sofronea 574 aveti prajitoria? De aici se ridica pachetele? Cand termin stocul actual vreau sa va fac o vizita.

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 23-07-2020

Salutare aradeanule!
Eu am cumparat de la prajitorie, dar livreaza si la domiciliu. Pentru Arad fara costuri.
Daca poti sa le faci o vizita, merita sa mergi.

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - rob8402000 - 24-07-2020

Pai le voi face o vizita. Direct de la sursa. ?Am vazut ca livreaza gratis si in arad.

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 24-07-2020

Super! Asa cum a spus si Vlad sper sa adunam o comunitate de cafegii si in Arad.

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Tiranator - 24-07-2020

In arad se consuma la greu zeamă de cenușă la preț mai mare decât cafeaua de specialitate, trist...

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - rob8402000 - 24-07-2020

(24-07-2020, 14:04)Gabi_M Wrote: Super! Asa cum a spus si Vlad sper sa adunam o comunitate de cafegii si in Arad.

Suntem deja trei. Din care eu fara espressor.

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 24-07-2020

Dupa parerea mea nu conteaza cum prepari cafeaua, mai important este sa o faci corect.
Pe de alta parte cred ca ultimele postari si sper sa mai urmeze si altele, referitoare la iubitorii de cafea adevarata din Arad sa fie mutate intr-un thread separat.

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 26-07-2020

Tocmai am.desfacut punga de Guatemala.
Din a doua incercare am reusit 18,5 g cafea 44 g in ceasca 90 grd pe PID.
Nu ma aventurez sa descriu note, spun numai ca e foarte buna. In mod sigur voi mai cumpara.

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 02-08-2020

(26-07-2020, 09:52)Gabi_M Wrote: Tocmai am.desfacut punga de Guatemala.
Din a doua incercare am reusit 18,5 g cafea 44 g in ceasca 90 grd pe PID.
Nu ma aventurez sa descriu note, spun numai ca e foarte buna. In mod sigur voi mai cumpara.

Ne bucuram ca iti place si te mai asteptam :)

(24-07-2020, 14:12)Tiranator Wrote: In arad se consuma la greu zeamă de cenușă la preț mai mare decât cafeaua de specialitate, trist...

Cam asa e momentan. Dar in timp cred ca putem cultiva gusturile :)

(24-07-2020, 17:10)rob8402000 Wrote:
(24-07-2020, 14:04)Gabi_M Wrote: Super! Asa cum a spus si Vlad sper sa adunam o comunitate de cafegii si in Arad.

Suntem deja trei. Din care eu fara espressor.

Nici o problema, poti veni la noi la prajitorie la o degustare Smile

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - calvillebdh - 15-08-2020

Felicitari Vlad!
Tocmai am inceput punga de "Columbia Antioquia – Red Honey" , delicioasa!
Note de fructe dulci si citrice (subtile), exact genul de cafea pe care-l iubesc.
Astept cu nerabdare sa incerc Ethiopia si Guatemala.
Mult succes!

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - mark - 16-08-2020

Tocmai ce am desfacut si eu punga de Guatemala Finca El Durazno si nu pot decat sa confirm cele spuse de Gabi_M,este delicioasa.Drept urmare am mai comandat 2 pungi,una pentru mine si una pentru fiica mea,care si ea a fost incantata de aromele din ceasca.Cand o voi termina,prima pe lista va fi o Ethiopia,tot de la ei.
Le urez mult succes in continuare si le doresc sa tina stacheta cat mai sus!

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 17-08-2020

(15-08-2020, 18:37)calvillebdh Wrote: Felicitari Vlad!
Tocmai am inceput punga de "Columbia Antioquia – Red Honey" , delicioasa!
Note de fructe dulci si citrice (subtile), exact genul de cafea pe care-l iubesc.
Astept cu nerabdare sa incerc Ethiopia si Guatemala.
Mult succes!

Multumim! Speram sa iti placa si Ethiopia si Guatemala!
Numai bine,
Vlad

(16-08-2020, 20:37)mark Wrote: Tocmai ce am desfacut si eu punga de Guatemala Finca El Durazno si nu pot decat sa confirm cele spuse de Gabi_M,este delicioasa.Drept urmare am mai comandat 2 pungi,una pentru mine si una pentru fiica mea,care si ea a fost incantata de aromele din ceasca.Cand o voi termina,prima pe lista va fi o Ethiopia,tot de la ei.
Le urez mult succes in continuare si le doresc sa tina stacheta cat mai sus!

Multumim pentru aprecieri si urari. Astazi pleaca cafeaua catre voi :)

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 26-08-2020

Rosters Coffee traieste in secolul vitezei. De la comanda pina la livrare au trecut numai doua ore.

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - seba.butariu - 26-08-2020

Buna ziua!E un lucru nemaipomenit sa avem in Arad prajitorie de cafea!Unde se afla(adresa),daca se poate vizita si cumpara cafea bineinteles?

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - mark - 26-08-2020

https://rosters.coffee/contact/

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Lyvyoo - 26-08-2020

Sau pe topicul celălalt
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-10-reducere-la-prajitoria-Rosters-coffee-Arad

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 26-08-2020

(26-08-2020, 12:16)Gabi_M Wrote: Rosters Coffee traieste in secolul vitezei. De la comanda pina la livrare au trecut numai doua ore.

A fost o intamplare fericita :) dar promitem sa livram/trimitem cel tarziu a doua zi de la plasarea comenzii (exceptand weekend-urile). Va mai asteptam la o cafea cand va faceti timp. 
Salutari,
Vlad

(26-08-2020, 13:39)seba.butariu Wrote: Buna ziua!E un lucru nemaipomenit sa avem in Arad prajitorie de cafea!Unde se afla(adresa),daca se poate vizita si cumpara cafea bineinteles?

Buna, prajitoria e in Sofronea, nr.574. Se poate vizita cu un telefon in prealabil, exista riscul sa nu ne gasiti acolo din cand in cand. Se poate cumpara, gusta si povesti pe indelete despre cafea :) va asteptam

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 27-08-2020

Tocmai savurez un minunat espresso extras din Indonesia Mandheling, 18,5 grame cafea, 54 in ceasca 38 secunde 90 grd. Si in miros si in gust am regasit acele note de condiment specifice cafelelor din zona asiatica.
In concluzie, delicios.

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - alexbucur - 16-09-2020

Si aici un client multumit. Produse de calitate si oameni faini.
Succes in continuare.

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 17-09-2020

(16-09-2020, 19:19)alexbucur Wrote: Si aici un client multumit. Produse de calitate si oameni faini.
Succes in continuare.

Multumim frumos Alex! Ne propunem ca odata cu trecerea timpului sa devenim tot mai buni in de-ale cafelei :)

Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - lucimunteanu - 17-09-2020

Salut Vlad. Intenționați sa aduceți decof în viitor?

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 17-09-2020

(17-09-2020, 11:06)lucimunteanu Wrote: Salut Vlad. Intenționați sa aduceți decof în viitor?

Salut Luci. In viitorul apropiat nu intentionam, momentan nu avem suficienta cerere pentru decof. Cu siguranta o sa te anuntam odata ce aducem.
Salutari, Vlad

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 19-09-2020

Cu putin timp in urma am facut o comanda. Cu toate ca este simbata seara am avut placuta surpriza sa fiu sunat de Domnul Vlad pentru confirmare.  Cu aceasta ocazie am purtat o placuta conversatie. Oare despre ce am vorbit? Desigur despre cafea. In concluzie un exemplu de seriozitate din partea Rosters Coffee.

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - rob8402000 - 20-09-2020

Confirm seriozitatea si deschiderea fata de client. Despre cafea revin in viitorul apropiat. Inca nu am desfacut pungile de la ei.

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Gabi_M - 22-09-2020

A sosit ultima comanda. Ca urmare pot sa ma delectez cu o minunata Ethiopia.
Conform asteptarilor este foarte buna.