![]() |
|
sita nepresurizata DeLonghi ec685 Dedica - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Accesorii si intretinere (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere) +--- Thread: sita nepresurizata DeLonghi ec685 Dedica (/Thread-sita-nepresurizata-DeLonghi-ec685-Dedica) |
sita nepresurizata DeLonghi ec685 Dedica - eugen57 - 31-05-2020 Buna seara Am un batranel Saecco Poemia, care a implinit 11 ani si m-am gandit sa-l schimb. Am luat un DeLonghi ec685 Dedica si oricat m-am straduit, cafeaua e lamentabila ( fata de cea facuta de Poemia). Poate cineva sa_mi spuna : 1- daca merita sa-i inlocuiesc sita presurizata cu una nepresurizata, sau sa-l returnez (inca se mai poate) si pana strang bani pentru ceva serios, sa trag de Poemia ? 2- daca merita inlocuita sita, unde gasesc una compatibila ? Multumesc mult ! RE: sita nepresurizata DeLonghi ec685 Dedica - Gabi_M - 01-06-2020 Ce intelegi prin "ceva serios"? Cel mai ieftin este Gaggia Classic la 1700 lei. Daca nu ai risnita trebuie sa mai pui 700 pentru Kinu. Daca iti permiti, asta este calea pe care trebuie sa mergi. RE: sita nepresurizata DeLonghi ec685 Dedica - eugen57 - 01-06-2020 Am o rasnita japoneza Sencor, care, în combinație cu Poemia ,dădea o cafea acceptabilă. Întrebarea pe care o pun este dacă înlocuind filtrul presurizat al lui DeLonghi, pot obține o băutură macar la nivelul lui Saecco Poemia? UNDE GASESC FILTRU NEPRESURIZAT COMPATIBIL? RE: sita nepresurizata DeLonghi ec685 Dedica - Gabi_M - 01-06-2020 La Poemia ai filtru nepresurizat? Si eu am folosit un Poemia. Cind am inlocuit filtrul presurizat nu unul nepresurizat rezultatul s-a imbunatatit mult. Foarte probabil acest lucru sa fie valabil si la DeLonghi. Daca recitesti postarea ta, vezi ca ai intrebat daca sa folosesti vechiul Poemia pina stingi bani pentru ceva mai bun. La intrebarea asta a fost raspunsul meu. RE: sita nepresurizata DeLonghi ec685 Dedica - dragos.stoian - 01-06-2020 Nu merita. Am avut și eu poemia și rasnita japoneza ieftina și ieșea acceptabil, dar dacă tot s-a stricat mergi mai sus. dacă tot iei altceva ia ceva serios cum zici tu, delonghi probabil ca e fix același lucru. Dacă poți returna, fa-o cât mai repede. Mai strânge bani și ia măcar un gaggia classic cum zice colegul, dacă nu nou măcar SH la 8-900 lei. Daca tot nu ai buget, mai bine un cafflano kompresso, e manual, dar cu 300 lei (sau 200 SH cum am luat și eu în stare perfecta) obții un espresso clar mai bun, într-adevăr cam mic cantitativ, dar e f ușor de folosit și curățat. Mie mi-a crapat Poemia si m-am descurcat jumătate de an cu Kompresso și un French press pt lapte pana am strâns bani de aparatul din semnatura RE: sita nepresurizata DeLonghi ec685 Dedica - dan.istrate94 - 03-10-2022 Salutari. Readuc si eu la viata acest thread. Eu am luat o sita nepresurizata de pe AliExpress dar am o intrebare. Eu am tot portafiltrul original al aparatului. De cand folosesc sita aceasta nepresurizata, cafeaua n-are nici un pic de crema deasupra. Ceea ce nu se intampla cu sita aparatului ( presurizata ). Poate cineva sa imi explice si mie ce fac gresit ? Multumesc anticipat ! RE: sita nepresurizata DeLonghi ec685 Dedica - RazvaNNN - 03-10-2022 acum trebuie cafea proaspat macinata la gradul potrivit, nu mai merge cu o cafea rasnita direct in punga de la raft RE: sita nepresurizata DeLonghi ec685 Dedica - nfs01 - 20-04-2023 Lipsa cremei indica doua lucruri: -Cafea veche,prajita incorect-macinare prea grosiera ce nu asigura presiunea necesaraAerarea cafelei facuta de sita presurizata altereaza cafeaua? am inprumutat un joepresso de la cineva si cand cafeaua este macinata foarte fin si nu am pic de aerare cafeaua are gust mai bun RE: sita nepresurizata DeLonghi ec685 Dedica - edri - 21-04-2023 (20-04-2023, 13:27)nfs01 Wrote: ... am inprumutat un joepresso de la cineva si cand cafeaua este macinata foarte fin si nu am pic de aerare cafeaua are gust mai bun Joepresso, din cate stiu, este un accesoriu dedicat pentru Aeropress. Se poate adapta si la alte echipamente? RE: sita nepresurizata DeLonghi ec685 Dedica - nfs01 - 21-04-2023 (21-04-2023, 16:51)edri Wrote:Nu poti folosi decat sita,poate si garnitura,pe mine ma interesa daca aerarea cadelei produsa de sita prezurizata distruge cafeaua,de fiecare data cand apare asa zisa crema e dezastru la gust(20-04-2023, 13:27)nfs01 Wrote: ... am inprumutat un joepresso de la cineva si cand cafeaua este macinata foarte fin si nu am pic de aerare cafeaua are gust mai bun RE: sita nepresurizata DeLonghi ec685 Dedica - claudiu22S - 01-07-2023 Salutări, aruncă o privire la aceste 2 videoclipuri. Ar trebui să-ți faci o părere despre cum se va schimba experiența ta. Sita presurizata vs nepresurizata Trebuie să iei în considerare că o sită nepresurizată nu se potrivește pe portafiltru standard așa cum vine el. Așadar vezi acest videoclip despre cum să-ți transformi portafiltru standard în unulul de care ai nevoie Modificare portafiltru. Fără să le fac reclamă inutilă (deși eu sunt super mulțumit de acest magazin), poți cumpăra o sită de la Kfea.ro Mai poți cumpăra și de pe aliexpress (sită și portafiltru) însă personal, mi se pare o chestie mai simplă ajustarea portafiltrului + sita de pe kfea.ro Atenție și la ce spuneau colegii de mai sus, un portafiltru nepresurizat înseamnă și o măcinătură mai fină și o tampare mai compactă. Spor și să ne zici ce-ai reușit. RE: sita nepresurizata DeLonghi ec685 Dedica - claudiu22S - 21-07-2023 Și tocmai au venit din China, portafiltrul cu sitele comandate pe 08.07 la preț total de 189 lei pentru Delonghi Dedica EC685 / EC680. Puteau să arate și mai prost :))) (cumva arată bine).
|