Hello There, Guest! Login Register


sita nepresurizata DeLonghi ec685 Dedica

#1
Buna seara

  Am un batranel Saecco Poemia, care a implinit 11 ani si m-am gandit sa-l schimb. Am luat un  DeLonghi ec685 Dedica si oricat m-am straduit, cafeaua e lamentabila ( fata de cea facuta de Poemia).
  Poate cineva sa_mi spuna :
1- daca merita sa-i inlocuiesc sita presurizata cu una nepresurizata, sau sa-l returnez (inca se mai poate) si pana strang bani pentru ceva serios, sa trag de Poemia ?
2- daca merita inlocuita sita, unde gasesc una compatibila ?

Multumesc mult !
 
Reply
#2
Ce intelegi prin "ceva serios"? Cel mai ieftin este Gaggia Classic la 1700 lei. Daca nu ai risnita trebuie sa mai pui 700 pentru Kinu. Daca iti permiti, asta este calea pe care trebuie sa mergi.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
#3
Am o rasnita japoneza Sencor, care, în combinație cu Poemia ,dădea o cafea acceptabilă.
Întrebarea pe care o pun este dacă înlocuind filtrul presurizat al lui DeLonghi, pot obține o băutură macar la nivelul lui Saecco Poemia? UNDE GASESC FILTRU NEPRESURIZAT COMPATIBIL?
 
Reply
#4
La Poemia ai filtru nepresurizat?
Si eu am folosit un Poemia. Cind am inlocuit filtrul presurizat nu unul nepresurizat rezultatul s-a imbunatatit mult. Foarte probabil acest lucru sa fie valabil si la DeLonghi.
Daca recitesti postarea ta, vezi ca ai intrebat daca sa folosesti vechiul Poemia pina stingi bani pentru ceva mai bun. La intrebarea asta a fost raspunsul meu.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
#5
Nu merita. Am avut și eu poemia și rasnita japoneza ieftina și ieșea acceptabil, dar dacă tot s-a stricat mergi mai sus. dacă tot iei altceva ia ceva serios cum zici tu, delonghi probabil ca e fix același lucru. Dacă poți returna, fa-o cât mai repede. Mai strânge bani și ia măcar un gaggia classic cum zice colegul, dacă nu nou măcar SH la 8-900 lei.

Daca tot nu ai buget, mai bine un cafflano kompresso, e manual, dar cu 300 lei (sau 200 SH cum am luat și eu în stare perfecta) obții un espresso clar mai bun, într-adevăr cam mic cantitativ, dar e f ușor de folosit și curățat. Mie mi-a crapat Poemia si m-am descurcat jumătate de an cu Kompresso și un French press pt lapte pana am strâns bani de aparatul din semnatura
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)