Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Preinfuzie Lelit PL81T - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art)
+--- Forum: Tehnici de preparare espresso & latte (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Tehnici-de-preparare-espresso-latte)
+--- Thread: Preinfuzie Lelit PL81T (/Thread-Preinfuzie-Lelit-PL81T)



Preinfuzie Lelit PL81T - alchemist - 25-05-2020

Salut,

Am o dilema legata de folosirea preinfuziei la PL81T.
Am observat ca, o data activata, inmoaie putin puck-ul timp de 3 secunde inainte sa inceapa extractia. Am observat ca pe retetele obisnuite, cand o activez, obtin o aciditate mai mare si o curgere mult mai rapida.

Sunt curios daca are cineva mai multa experienta cu preinfuzia la PL81T si totodata as dori sa stiu parerea voastra despre preinfuzie in general: trebuie s-o faci? in ce conditii? ce beneficii aduce?

Multumesc!


RE: Preinfuzie Lelit PL81T - dragos.stoian - 25-05-2020

Eu știu ca dimpotrivă ar trebui sa mai diapara din aciditate cu preinfuzie. Am înțeles ca se face pe cafele mai light, dar eu cum nu suport aceste prăjiri și prefer ceva mai intens ca gust, am folosit-o cu succes pe PL81T la o cafea medium (de la Dropshot) și a ieșit un gust super bun (pt mine) de ciocolata amaruie și a eliminat orice urma de aciditate. Nu mi s-a părut ca curge diferit, o sa fiu mai atent.

Nu se pretează pt orice cafea, de exemplu am încercat preinfuzie pe Sarkis Chocolat care e prăjita mai bine și a ieșit cam amar, greu de băut, dar pe Sarkis Amore mi-a plăcut cum a intensificat gustul


RE: Preinfuzie Lelit PL81T - alchemist - 26-05-2020

Macini mai fin pentru preinfuzie?


RE: Preinfuzie Lelit PL81T - dragos.stoian - 26-05-2020

Nu, la fel, dar o sa fiu mai atent sa văd dacă curge mai repede


RE: Preinfuzie Lelit PL81T - tudorbog - 26-05-2020

(26-05-2020, 09:09)alchemist Wrote: Macini mai fin pentru preinfuzie?

Asa ar trebui. Daca nu macini mai fin cand activezi preinfuzia vei avea exact rezultatul tau, curgere mai rapida si aciditate mai mare datorita unei subextractii.

Eu am avut PL91T si rar mi s-a parut ca ajuta prinfuzia aceea de 3 sec dar in principiu o folosesti pe cafele mai light.


RE: Preinfuzie Lelit PL81T - alchemist - 26-05-2020

Exact asta am observat: curgere f rapida si aciditate crescuta la toate cafelele. In ideea in care aveam o macinatura cu o curgere ok, apoi am activat preinfuzia si s-au dat peste cap toate retetele.


RE: Preinfuzie Lelit PL81T - tudorbog - 27-05-2020

Macina mai fin astfel incat sa revii cu timpul de curgere in aceeasi plaja si vezi cum ti se pare.