![]() |
|
Cumpăr Elektra Spring Lever - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace) +---- Forum: Cumparari / schimburi espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cumparari-schimburi-espressoare-rasnite-si-accesorii) +---- Thread: Cumpăr Elektra Spring Lever (/Thread-Cump%C4%83r-Elektra-Spring-Lever) |
Cumpăr Elektra Spring Lever - tektbar - 10-08-2026 Dorește cineva să mărite vre-o elektra? RE: Cumpăr Elektra Spring Lever - renatoa - 10-08-2026 Arcul nu rezolva nimic din hibele de design similare cu cele de la Pavoni. De ce nu te uiti mai bine la o Strega? iti ofera mult mai multe, fara nici un compromis. RE: Cumpăr Elektra Spring Lever - adiszep - 10-08-2026 Eu cred ca Elektra are farmecul ei. Am avut și mi-a plăcut destul de mult. Volum scoți mai mult ca pe pavoni. Ce probleme crezi ca are care sunt similare cu pavoni? Crezi ca Strega e “perfect”? Pt gustul meu stock e prea fierbinte plus ca faptul ca pompa nu are un presostat sau ceva sa o oprească iar poate fi considerat un minus. RE: Cumpăr Elektra Spring Lever - tektbar - 10-08-2026 Dacă ar fi după mine aș vrea să le încerc pe ambele așa ca mi-ați dat o idee :) RE: Cumpăr Elektra Spring Lever - GeorgianM - 10-08-2026 ![]() Elektra & Pavoni - doua bijuterii atemporale ! Ce mă făceam eu dacă nu era unu pe aici să mă anunțe ca au hibe ?! Nu mai dormeam bine noaptea probabil. RE: Cumpăr Elektra Spring Lever - traian.popescu - 11-08-2026 offtopic, dar nu vrei un flair58+2 cu cutie?
RE: Cumpăr Elektra Spring Lever - tektbar - 11-08-2026 Aș vrea spring lever, dar e bine ca ai scris pt ca @GeorgianM cauta flair :) RE: Cumpăr Elektra Spring Lever - adiszep - 11-08-2026 Btw @tektbar vezi și Peppina. Și acesta e un spring lever interesant. spor! RE: Cumpăr Elektra Spring Lever - tektbar - 11-08-2026 Da chiar este! Mă documentez, dar parcă nu mai le găsești pe nicăieri să le cumperi :( https://www.subito.it/elettrodomestici/macchina-caffe-la-peppina-vintage-milano-643877059.htm Doar pe olx ul italienesc se mai găsesc RE: Cumpăr Elektra Spring Lever - GeorgianM - 11-08-2026 (11-08-2026, 01:31)traian.popescu Wrote: offtopic, dar nu vrei un flair58+2 cu cutie? Off-topic : câți bani vrei pe el ? :)) RE: Cumpăr Elektra Spring Lever - tektbar - 11-08-2026 Declar on topic discuțiile despre flair în postare :)) RE: Cumpăr Elektra Spring Lever - renatoa - 11-08-2026 (10-08-2026, 19:03)adiszep Wrote: Ce probleme crezi ca are care sunt similare cu pavoni? Pai toate pentru care s-au facut modari la Pavoni sunt prezente si la Elektra. Arcul nu rezolva niciuna din ele. Doar ca posesorii de Elektr sunt alta rasa si nu si-ar monta toate abtibildurile pe asemenea mandrie de masina. Prefera sa creada ca ce face e bine. (10-08-2026, 19:03)adiszep Wrote: Crezi ca Strega e “perfect”? Pt gustul meu stock e prea fierbinte plus ca faptul ca pompa nu are un presostat sau ceva sa o oprească iar poate fi considerat un minus. Nu, vai... nobody's perfect Doar ca ce nu iti place tie sunt chestii minore, eu le vad ca oportunitati... Sunt rezolvabile pur electric, fara sa fie nevoie de vreun "TudorP" sa lucreze in inox vreo piesa dificila. De abia as astepta sa am un Strega pe mana, daca nu ar fi asa mare si voluminos... la naiba boiler de abur de 2 litri imi trebuie mie ... ca sa ii pun control pe heaterele din grup, si control pe pompa. Sa vezi atunci masina perfecta... ![]() (11-08-2026, 08:40)tektbar Wrote: Aș vrea spring lever, dar e bine ca ai scris pt ca @GeorgianM cauta flair :) N-as lua 58 nici sa mi-l faci cadou... l-as schimba pe 49 instant, fara diferenta. (11-08-2026, 08:49)adiszep Wrote: Btw @tektbar vezi și Peppina. Și acesta e un spring lever interesant. Pana nu intervine @vdub sa va spuna cat a muncit la al lui, de ii venea sa il arunce... De exemplu rezervortul de apa acum este dintr-un corp de ibric inox, originalul era infect si fara sperante de a putea fi curatat. Daca vrei vintage, vorbeste cu @royal daca o avea in stoc un MG sau un Arin, singurele spring levere vintage care merita cumparate. Tot ce mai exista pe piata open boiler vintage au in circuitul apei metale non food safe dupa standardele actuale. Acestea doua sunt singurele cu boiler de bronz cositorit, combinatie in care poti avea incredere sa faci cafea si daca ibricul ala e dintr-un mormant egiptean. RE: Cumpăr Elektra Spring Lever - adiszep - 11-08-2026 1. Am avut pid nu mi-a placut 2. e pe 58 Strega :))) ziceai ca nu iti plac cele pe 58 3. Am avut dimmer pe pompa… nu-i combinație nici așa ca nu ai feedback 4. Am scos un arc sa-l fac mai “moale”, mai ca londinoum. Nici așa nu m-a convins Nu e aparat rău doar ca trebuie inteles… nu a fost pt mine. Ar fi misto un presostat reglabil si un manometru… da, asa cred ca e ok. Dar atunci ajungi la ce face acs :))) pe 54 :))) Astea sunt doar părerile mele RE: Cumpăr Elektra Spring Lever - renatoa - 12-08-2026 Pai trecerea pe 53 e partea cea mai simpla. Cat despre placeri si neintelegeri... fiecare pe limba lui :) RE: Cumpăr Elektra Spring Lever - adiszep - 12-08-2026 (12-08-2026, 13:52)renatoa Wrote: Cat despre placeri si neintelegeri... fiecare pe limba lui :) În sfârșit ceva pe ce cădem de acord amândoi :)))))) RE: Cumpăr Elektra Spring Lever - renatoa - 12-08-2026 Referitor la PID... nu stiu daca ai fost pe faza cand am explicat ca e o amageala, si ca nu rezolva nimic dupa declansarea extractiei, pentru ca ... teoretic nu poate, practic nici atat. E bun doar sa iti asigure o consistenta a punctului de plecare, nu stabilitate in timpul extractiei. Asa ca nu ma mira ca nu ti-a placut cu PID... si nu asta am vrut sa zic prin control, ci control adevarat, predictiv si feed forward, ca la carte, nu lautaresc. RE: Cumpăr Elektra Spring Lever - adiszep - 12-08-2026 Eu îl montasem pt a “răci” grupul, pentru a calibra temperatura grupului utilizând cartușele acelea de fabrică. Nu știu ce înțelegi prin predictiv și feed forward, poate detaliezi ca poate sunt și alții curioși. RE: Cumpăr Elektra Spring Lever - renatoa - 13-08-2026 Probabil prima oara, la nivel de teorie, se discuta despre asta cam pe aici: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Ambient-Espresso-Minima?pid=120705#pid120705 Dupa care, de relativ putin timp, sub un an, deja avem implementari la liber, adica open source: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Termostat-Gaggia-Classic?pid=227903#pid227903 In ambele cazuri s-a explicat destul de detaliat de ce un PID nu are virtutile care i se atribuie. Pentru inteles mai bine contextul, in ambele cazuri e recomandabila citirea catorva postari in avans si dupa. Si ca de obicei, precizarea ca teoria exista deja de zeci de ani... hai sa zicem ca in '61 nu era electronica necesara, dar in 91 cand s-a dat liber la patentul E61, deja existau microprocesoare, chiar ieftine... toti cei care l-au adoptat nu aveau nici o scuza sa nu inglobeze conceptul asta din start in design. Doar vointa era nevoie... se gaseau si ingineri ieftini in Europa de Est daca aia italieni erau prea lenesi, sau cei germani prea scumpi...
|