![]() |
|
Aero Press - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: (Alte) Moduri de preparare a cafelei (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Alte-Moduri-de-preparare-a-cafelei) +--- Thread: Aero Press (/Thread-Aero-Press) |
RE: Aero Press - kcosmin1985 - 07-04-2017 Azi mi.a ajuns si mie aeropress.ul . Din pacate rasnita nu mi.a ajuns pt ca nu e pe stoc momentan asa ca am rasnit de curios cu o rasnita electrica imprumutata doar asa sa vad cum decurge totul. Rezultatul a fost o cafea cu gust acru ....apa calda era de la un instant deci nu stiu exact cate grade avea cafea am folosit o masura. Apa am pus pt o masura 100 ml apa unde am lasat aprox 30 sec am invartit de cateva ori si am apasat foarte incet timp de vreo 20 sec. Metoda folosita a fost cea inversa. Pt a nu avea gustul ala acru se poate rezolva cu kinu47? RE: Aero Press - renatoa - 07-04-2017 La instant ai maxim 65 grade, nu e de mirare... poate macinata mai fin si tinuta 3-4 minute ca la french press. RE: Aero Press - kcosmin1985 - 07-04-2017 Am rasnit cafeaua la fel pt ca nu pot seta gradul de macinare fiind o rasnita cu palete din alea de inox si rasnirea nu e uniforma :( . Am lasat apa la fiert pana bulele au avut desprinderea continua de vas dar nu a inceput sa dea in clocot.am invartit de cateva ori si am lasat 3 min. Fata de ce a iesit prima data acuma e mult mai bine :) totusi cred ca pe langa rasnita tre sa mai cumpar si un termometru ...asta ca sa nu umblu cu becul stins pe intuneric RE: Aero Press - Cata - 07-04-2017 Cred ca e mai util un fierbator cu termostat. Am eu asa ceva. Aero Press - Mihai L - 07-04-2017 Instantul scoate cam 80 grade. Ar putea fi o explicatie pentru gustul acid RE: Aero Press - eugenm - 08-04-2017 Am renuntat la aeropress, azi mi-am luat jucarie noua. Cafflano: ![]() Si un film de prezentare: RE: Aero Press - renatoa - 08-04-2017 La o prima vizionare si cercetare eu vad asa: Plusuri, ambele discutabile - mai compact, aparent, pentru ca e mai gros, chiar daca e mai scurt, si nu pot baga rasnita in el ca in aeropress - functia cold brew, o pot avea si la aeropress daca fac un capac 3d etans, care la camp il inlocuiesc pentru extractie Minusuri - pentru mine cel mai mare este ca nu pot mai face drip, nu sunt fan al metodei reversed. Ma mir ca tu, iubitor de V60, te poti lipsi de asta... :s - pretul dublu fata de aeropress, neviind disponibil in tara cu transport poate fi chiar triplu. Alta masina din categoria "hop si eu ca aeropress": https://the-oomph.com Mare, dar practica si pe post de termos, si ieftina RE: Aero Press - kcosmin1985 - 08-04-2017 Care e cea mai buna copie dupa original ? Raapuns corect niciuna RE: Aero Press - Cata - 08-04-2017 Ma enerveaza prezentarile astea stil Kickstarter care incep cu "This is a revolutionary..." cand e clar ca nu e asa. Nu poti numi un burduf cu o sita la capat "revolutionary innovation". RE: Aero Press - renatoa - 08-04-2017 Chiar a fost un proiect KS... :) https://www.kickstarter.com/projects/1555081857/cafflano-kompact-a-simple-pressing-hot-and-cold-br Ce e mai groaznic e ca au si patentat asa ceva... !
RE: Aero Press - eugenm - 08-04-2017 Ai sa fii surprins, dar cafeaua este impecabila in ceasca. Sita este lucrata foarte bine, microperforatiile fiind dese si neinfundate. Avand capac pot sa grabesc infuzia prin scuturare. Are borseta pentru transport, calitatea materialelor si executia lor este de top. Imi place mult. O sa incerc sa pun niste poze facute cu macroul. In aeropress merg bagate numai anumite rasnite, mini-ul lui Hario nefiind printre ele. Si l-am cumparat din Romania. RE: Aero Press - Cata - 08-04-2017 [Image: biggrin.gif] L-am nimerit. Ma uitam pe pagina KS, in prima poza pare ca scoate ceva zeama colorata, nu cafea. Sunt curios care e diferenta dintre cele 2 moduri:
RE: Aero Press - eugenm - 08-04-2017 Ai baut cafea facuta cu kompactul? Extractia se controleaza prin timpul in care cafeaua este in contact cu apa. Presiunea aici joaca un rol simbolic. Este ca un french press inversat. RE: Aero Press - renatoa - 08-04-2017 Pai la FP trec prin sita aia o gramada de fines... este tulbure rau... si asta pare sa fie farmecul lui... Sita metalica perforata e mult mai fina, zeama iese "chioara" :) RE: Aero Press - SIM78 - 08-04-2017 Lasă acordeonul in pace, ce tot sufli in cenușe sa luminezi aeropressul, știm cu toți că ești maiestrul în viața - "aeropress". RE: Aero Press - baloozzy - 08-04-2017 Cred că are procent la vâzări, poate el l-a inventat. RE: Aero Press - renatoa - 08-04-2017 Al meu are robinet, e ala de il vedeti la gat la cainii St.Bernard :D RE: Aero Press - eugenm - 09-04-2017 Fix 300ron ... ![]()
RE: Aero Press - renatoa - 09-04-2017 Deci dublu + transport, degeaba se vinde in tara... :( Sa savurezi cu placere ! RE: Aero Press - eugenm - 09-04-2017 Pai cat este aeropress + filtru metalic + husa de transport? RE: Aero Press - renatoa - 09-04-2017 AP 120 lei in tara filtru 5 lire din uk Husa n-am simtit niciodata nevoia, oricum la voiaj are geanta lui dedicata, impreuna cu toate accesoriile, rasnita, fierbator si cafeaua. RE: Aero Press - razvanMB - 16-04-2017 (08-04-2017, 18:00)eugenm Wrote: Ai sa fii surprins, dar cafeaua este impecabila in ceasca. Sita este lucrata foarte bine, microperforatiile fiind dese si neinfundate. Avand capac pot sa grabesc infuzia prin scuturare. Are borseta pentru transport, calitatea materialelor si executia lor este de top. Imi place mult. O sa incerc sa pun niste poze facute cu macroul. RE: Aero Press - renatoa - 16-04-2017 Frumos exercitiu de marketing, pacat ca amestecarea neinspirata a citatului cu mesajul propriu zis a dus la un amalgam din care nu se mai intelege nimic. RE: Aero Press - ramadri - 16-04-2017 Eu nu înțeleg ceva. In primul clip e prezentata o gentuța si cu "pompa", apoi în al doilea un cap de rasnita si apoi ceva ce seamana cu un termos. Pana la urma ce conține kitul? Sent from my SM-G935F using Tapatalk RE: Aero Press - razvanMB - 16-04-2017 (16-04-2017, 15:47)renatoa Wrote: Frumos exercitiu de marketing, pacat ca amestecarea neinspirata a citatului cu mesajul propriu zis a dus la un amalgam din care nu se mai intelege nimic. RE: Aero Press - renatoa - 16-04-2017 (16-04-2017, 15:54)ramadri Wrote: Eu nu înțeleg ceva. In primul clip e prezentata o gentuța si cu "pompa", apoi în al doilea un cap de rasnita si apoi ceva ce seamana cu un termos. Pana la urma ce conține kitul? Sunt doua modele, Kompact si Klassic, de aici confuzia. Vezi aici pagina produselor: http://www.cafflano.com/product.php?TM=2 Kompact este un fel de aeropress, de asta s-a postat aici, Klassic e mai complex insa, si nu se poate compara. Avand in vederea ca exista topic cafflano deja, as zice ca toata deraierea topicului pe subiectul acesta ar trebui mutata acolo, parerea mea... @razvanMB, as sugera pentru inceput sa nu mai compui raspunsuri in interiorul citatului, adica blocul incadrat in ...quote... RE: Aero Press - ramadri - 16-04-2017 Pe mine m-a ajutat puțin deraierea :). De cand am Aeropress, am fost nevoit sa-i fac cuiva azi o cafea la ibric (a refuzat cu desăvârșire sa bea din siringa aia de plastic :)). I-am făcut si am pus si juma de linguriță de zahar... Si am gustat si eu... Am scuipat-o instant. La început m-a pălit dulceața zaharului apoi amareala cafelei (desi am făcut-o după rețeta de pe site la Sarkis). Acuma apreciez si mai mult Aeropress-ul :). In fine nu asta era idee. Uitându-mă in filmuleț la cafflano am văzut ca rasnita are același sistem ca Hario skerton-ul meu. Eu răsnesc la 4 click-uri (am testat de la 2 la 7, si am ajuns la concluzia ca 4 îmi place), in film insa recomanda la 10. Pot zice ca mâine am sa testez și eu la 10, si daca o fi bun măcar m-a ajutat pe mine :) Sent from my SM-G935F using Tapatalk RE: Aero Press - razvanMB - 16-04-2017 (16-04-2017, 20:13)ramadri Wrote: Pe mine m-a ajutat puțin deraierea [Image: smile.gif]. De cand am Aeropress, am fost nevoit sa-i fac cuiva azi o cafea la ibric (a refuzat cu desăvârșire sa bea din siringa aia de plastic [Image: smile.gif]). I-am făcut si am pus si juma de linguriță de zahar... Si am gustat si eu... Am scuipat-o instant. La început m-a pălit dulceața zaharului apoi amareala cafelei (desi am făcut-o după rețeta de pe site la Sarkis). Acuma apreciez si mai mult Aeropress-ul [Image: smile.gif]. In fine nu asta era idee. Uitându-mă in filmuleț la cafflano am văzut ca rasnita are același sistem ca Hario skerton-ul meu. Eu răsnesc la 4 click-uri (am testat de la 2 la 7, si am ajuns la concluzia ca 4 îmi place), in film insa recomanda la 10. Pot zice ca mâine am sa testez și eu la 10, si daca o fi bun măcar m-a ajutat pe mine [Image: smile.gif] Depinde un pic daca prepari la Klassic, unde e recomandata o macinatura mai grosiera. La un click mic va fi o mica provocare sa rasnesti o cafea mai light roast, nu ajuta nici diametrul destul de mare pentru o pozitie ergonomica de tinut in mana( Aici Kinu 47 mi se pare etalon, mai ergonomic si decat Comandante). Deci 10 e un bun pas de plecare din experienta mea. Pe Kompact eu personal prefer o macinatura mai mica un pic, pentru ca extractia o fac in maxim 2 min. O sa pun o reteta cu o cafea pe pare deja o cunosc si o prepar mereu ( nu stiu daca pot sa i dau numele prajitorului) pe threadul deja deschis Cafflano. Oricum, pe masura ce va deveni mai popular acest dispozitiv sunt convins ca vor aparea si alte retele detaliate ale contributorilor. RE: Aero Press - renatoa - 16-04-2017 Nu cred ca e cazul sa echivalam click-urile de pe rasnite diferite. Hario are 12 click-uri la o tura, cafflano cate are? Hario are pasul de 0.8 mm la filet, cafflano cat are? Si cel mai important... cutitele. 10 click-uri la Hario pentru aeropress iese un... machu pichu :) Pe la 5 mergeam cand aveam Hario. RE: Aero Press - ramadri - 17-04-2017 Am încercat pe 8. Prima cafea, ceai.. apa chioara. Cum măcinasem deja pentru 2 cafele, la a doua am prelungit timpul de infuzie. Am turnat pana la 2 (inverted) am lăsat 1 minut, am mestecat am lăsat 1 minut, am completat pana la varf si am lăsat 4 minute. Asa a fost ok. Consider insa ca nu se merita, cu 4 click-uri o fac la fel de buna (poate o idee mai buna) in cca 2-2.30 minute (de cand torn prima picătură) Sent from my SM-G935F using Tapatalk |