![]() |
|
Cafea verde - surse, preturi - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace) +---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate) +---- Thread: Cafea verde - surse, preturi (/Thread-Cafea-verde-surse-preturi) |
RE: Cafea verde - surse, preturi - renatoa - 08-02-2017 Pai asta se pare ca este cea mai mare problema, ce vechime are ce ni se vinde... cand intreb de 2016 toti se fac ca ... ninge RE: Cafea verde - surse, preturi - FlaviusP - 15-02-2017 http://citynews.ro/eveniment/clujean-trimis-judecata-pentru-evaziune-fiscala-vezi-cum-prejudiciat-statul-cu-peste-58 RE: Cafea verde - surse, preturi - Lyvyoo - 15-02-2017 Mda... uite si explicatia preturilor mici. Greu si probabil nedrept de comentat, pana la o decizie judecatoreasca definitiva, dar atat timp cat forumistii vor cumpara verde de la intermediarul despre care se vorbea, nu cred ca va suna Codruta pe nimeni sa intrebe la ce minut a fost first crack-ul :) RE: Cafea verde - surse, preturi - Fane - 15-02-2017 oare ramane in picioare oferta de a cumpara de la respectivul intermediar? RE: Cafea verde - surse, preturi - Lyvyoo - 15-02-2017 Chiar ma sunase si n-am putut vorbi, revin azi... RE: Cafea verde - surse, preturi - renatoa - 15-02-2017 Si atunci, daca cineva organizeaza un group buy, chiar intra-comunitar, nu poate fi acuzat de evaziune ? :s
RE: Cafea verde - surse, preturi - Levo - 15-02-2017 NU... RE: Cafea verde - surse, preturi - dmv - 20-02-2017 Buna ziua, Am un mic coffee shop si as vrea sa comand cafea verde pe care sa o prajesc singur. Daca vreti sa organizam un group buy, va ajut cu placere. Eu voi comanda peste 100 de kg pe luna. Poate putem sa negociem discounturi mai mari daca cantitate comandata este mare. Lucrul pe care trebuie sa il aflu este cum sa scot cafeaua pe care voi o veti comanda din gestiunea mea pentru ca nu vreau imi pun niciun leu peste pretul de achizitie atunci cand v-o dau voua dar sper sa pot si sa nu fiu acuzat de dumping. Si inca ceva, comenzile o sa le incep din luna septembrie deci pana atunci sper sa avem timp sa punem totul la punct, sa gasim un furnizor serios si care sa aiba o cafea de foarte buna calitate, intern sau extern. Mentionez ca societatea este neplatitoare de tva deci inca un plus. Numai bine ! RE: Cafea verde - surse, preturi - renatoa - 20-02-2017 Va trebui sa pui mai mult de 1 leu in plus peste cat o iei tu, macar impachetarea la 1-3-5 kg si tot costa, pungi si timp/om care o face. Cat despre furnizori... cred ca sunt lucrul cel mai bine pastrat secret :) Am avut si eu o initiativa aseamanatoare, aici, iar reactia a fost modesta... tot la 100 kg pe luna ma gandeam si eu. Deocamdata am pe drum primele 30 kg, sa vedem cat de repede se dau, si cat de favorabile sunt parerile. RE: Cafea verde - surse, preturi - Lyvyoo - 22-02-2017 Pentru Bestcoffee (cei care au preluat si distributia Cortina) am facut un topic separat aici RE: Experiente cu furnizorii externi si nu numai - eugenm - 07-09-2017 (07-09-2017, 18:51)radudani Wrote: ... dar solutia practica si 100% fair este de a identifica fara prejudecati furnizori externi apropiati si a-i face cunoscuti in cate detalii se poate ... Incep eu (cu verde) . Lista este veche, dar cam acestea sunt preturile. Comanda minima jumatate de sac. RE: Cafea verde - surse, preturi - Lyvyoo - 08-09-2017 Lovitura de teatru doamnelor si domnilor, marchează la vinclu eugeeeeeenmmmm! RE: Cafea verde - surse, preturi - renatoa - 08-09-2017 Firma vad ca este egipteana, deci ce sa intelegem de aici ? Daca era una sudamericana avea sens entuziasmul, dar asa, cu ce se deosebesc acestia de importatori europeni ? Ce taxe (nu) includ aceste preturi ? Cine s-ar ocupa de formalitatile de import daca ar fi sa cumpere comunitatea ? RE: Cafea verde - surse, preturi - Fane - 08-09-2017 poate imi explica si mie un binevoitor ce inseamna coloanele din tabel... ultima, m-am prins, e greutatea sacului. RE: Cafea verde - surse, preturi - renatoa - 08-09-2017 Posibil data recoltarii, OND17 = oct/nov/dec 2017 JFM = janv/fevr/mars Vad si coloane cu 18, sa fie recolte antamate in avans... :s
RE: Cafea verde - surse, preturi - eugenm - 08-09-2017 Pai sa incepem cu inceputul: - Label inseamna: cafele cu scoruri intre 82 si 84 ce se preteaza pentru bleduri ce au trasabilitate regionala (adica un generic Yirgacheffe de exemplu); - Terroir inseamna: cafele cu scoruri 84+ si peste 85 cand vine vorba de microloturi ce au trasabilitate totala (la nivel de regiune, ferma, cooperativa, lot, etc.); Si defecte mai putine! - Clasic nu mi s-a spus ce inseamana, dar banuiesc ca este vorba de "gourmet"-uri. Preturile sunt la "iesirea din depozitul" aflat in Bordeaux. "Dispo" - Cafele disponibile in acest moment; "A,M,J 17" - Cafele disponibile in Aprilie, Martie, Iunie 2017; "J,A,S 17" - Cafele disponibile in Iulie, August, Septembrie 2017; "O,N,D 17" - Cafele disponibile in Octombrie, Noiembrie, Decembrie 2017; "Disponibilitatea" de tipul "A,M,J 17", NU inseamna ca Belco va aduce cafele noi in Aprilie, ..., ci inseamna ca o prajitorie care isi estimeaza un rulaj va dori o anumita cantitate in Martie 2017, asa incat poate sa stabilasca contractual cu Belco un pret fix pentru acea perioada (pret afisat in acea coloana). Este o chestiune de risc asumat de catre Belco avand in vedere ca preturile cu care ei cumpara sunt variabile si asumata de prajitorie ca poate calitatea nu va fi aceeasi. Deci este vorba de "cash flow" si continuitate in derularea afacerii. Chestiuni care NU intereseaza home-roasterii (ma gandesc). Cafelele ce intereseaza sunt cele notate "Dispo", adica disponibile acum in depozit! Atrag atentia ca ce am atasat este o oferta din ianuarie 2017 ... probabil ca lucrurile s-au schimbat intre timp. RE: Cafea verde - surse, preturi - MyR - 08-09-2017 ... RE: Cafea verde - surse, preturi - renatoa - 08-09-2017 Deci un privat poate lua un sac ? Sau trebuie sa fie prajitor certificat? TVA este inclus? "iesirea din depozit" adica FOT = Freight on Truck http://www.logisticsglossary.com/term/fot/ Se adauga deci si transportul in RO, cam 1.5 Eur / kg RE: Cafea verde - surse, preturi - eugenm - 08-09-2017 Evident ca nu sunt preturi "pe persoana fizica" ci pentru companii, NU neaparat prajitorii certificate. NU am intrebat daca pot trimite catre persoane fizice . TVA inclus!
RE: Cafea verde - surse, preturi - renatoa - 08-09-2017 Pai si atunci cum ne ajuta, doar nu o sa importe Liviu pe srl-ul lui ... :s Iar sa importe un prajitor ca sa imparta cu noi... nu as avea buca sa ii cer niciunuia asa ceva. RE: Cafea verde - surse, preturi - eugenm - 08-09-2017 Am trimis informatia bruta in contextul unui thread! Eu unul NU m-am gandit la "logistica". Era o idee mai demult legata de Maria cea dulce (daca mai tii minte ;) ) ... Nu mi se mai pare asa dulce :) Cafea verde - surse, preturi - vladdooo - 08-09-2017 Eugen, cat de multumit ai fost de cafeaua pe care ai luat-o de la ei? Inteleg ca n-ai mai comandat cel putin din Ianuarie? De atunci incoace de unde ai luat? RE: Cafea verde - surse, preturi - baloozzy - 08-09-2017 Pai daca a luat jumatate de sac, minimul si a bagat cam 4 kg/luna, tot mai avea un fund de sac. Dar poate a mai luat si ceva prajita, de pofta, eu cred ca mai are inca. Parerea mea. RE: Cafea verde - surse, preturi - eugenm - 08-09-2017 Nu am comandat de la ei. In decembrie 2016, ianuarie 2017 au fost discutii si idei de proiecte destinate comunitatii espressoman. Una din ideile discutate cu Lyvyoo era sa initiam o Sweet Maria pe plaiuri carpatine si sa incercam sa promovam home-roastingul. Idea mea era sa infiintez o companie noua, sa cumpar o cantitate mai mare (jumate de palet, adica cca 6 saci) si sa vedem cum evolueaza. In acea perioada am legat posibile colaborari cu mai multi furnizori de verde. Ulterior am renuntat la idee intrucat au aparut mai multe surse de verde, comunitatea de home roasting este foarte mica in sensul sustenabilitatii unei actiuni antreprenoriale, iar discutiile pe forum de multe ori conduc la trasarea unei demarcatii clare intre antreprenor si consumator. Eu unul in acest moment mi-am definit cat se poate de clar pozitia, iubesc cafeaua, sunt foarte multumit in pozitia de amator consumator de cafea, raman fidel acestei tabere. Deci, NU am comandat cafea de la Belco intrucat nu aveam resorturile necesare. Cunosc compania, Lyvyoo a cunoscut si el unul din reprezentantii de acolo la o intalnire in Bucuresti, sunt in piata de verde, sunt seriosi si pot sa va spun (fara sa dau nume) ca multi dintre voi ati baut cafele prajite din boabe verzi de cafea furnizata de Belco de care ati fost FOARTE incantati! Am tot mentionat numele lui Lyvyoo ... NU vreau sa se inteleaga ca Lyvyoo a avut vreo legatura cu "idea antreprenoriala" sau ca s-a gandit vreun moment sa capitalizeze in vreun fel ce a reusit sa creeze el cu acest forum. Lyvyoo isi doreste doar sa creasca comunitatea amatorilor si pasionatilor de cafea proaspat prajita de calitate cat mai buna din Romania. Discutiile cu el erau strict legate de beneficiile ce le-ar putea avea membrii comunitatii espressoman. RE: Cafea verde - surse, preturi - Lyvyoo - 08-09-2017 Buna precizarea de la final, deja scormoneam in amintiri si nu gaseam ipostazele sugerate :)) Din pacate a cazut si initiativa din vestul tarii in acest sens, la fel un demers pe care l-am incurajat, ca si pe cel al lui eugenm. Dar cand vrei sa faci legal treaba asta, cu facturi, declaratii de TVA si tot ce mai trebuie, observi ca obstacolele sunt prea multe ca sa iti rupi din job pentru munca patriotica. RE: Cafea verde - surse, preturi - Levo - 08-09-2017 ...In urma scuturarii cafelei de catre mama natura...( 8,4 Richter / Mexic ) s-ar putea sa se schimbe unele denumiri ale cafelelor de ex. din Costa Rica Tarrazu ...sa devina Costa Rica Tallazu... :D ...si odata cu denumirea , sa se schimbe si preturile... :D ...pe intreaga piatza ( la bursa ) ... RE: Cafea verde - surse, preturi - mihneasusan - 22-09-2017 Dragii mei, am o oferta interesanta de la un importator roman de cafea din Italia care a fost de acord sa ceara furnizorului italian o lista de preturi pentru cafeaua verde. Datele sunt informative si cantitatile de import sunt minim la sac. Revin cu detalii daca credeti ca este o oferta buna. Pentru seriozitatea firmei garantez eu si deindata ce vad parerile voi da numele firmei si contactele. In plus sper ca distribiitorul sa nu schimbe pretul la cantitati mai mici. Dupa cum vedeti pretul e la tona... Luni primesc raspuns si la problema asta.
RE: Cafea verde - surse, preturi - Denis - 22-09-2017 Eu as fi interesat de ~ 4-5 kg in prima faza, iar apoi in functie de calitate mai vedem. RE: Cafea verde - surse, preturi - Fane - 22-09-2017 pt ca sa ne adunam de un sac ar trebui sa mergem pe o cafea mai uzuala, columbia supremo de exemplu sau etiopia yrg. RE: Cafea verde - surse, preturi - Levo - 22-09-2017 ...Pentru amatorii de cafea verde ...un mic pont ... :idea: ...tocmai a primit dl. Dragos un val nou de cafele , doar de vreo 2 zile si am facut si eu un pic de aprovizionare...prietenii stiu de ce !... :D ...
|