Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm (/Thread-Ascaso-I-mini-I1-iSteel-i1-250W-700rpm-cutite-de-54mm)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - Panaitalex - 11-03-2018

Sincer la modelul i1 mini imi place in primul rind capitolul design iar motorul de 250w si suportul cutitelor metalic imi creeaza senzatia de robustete. La partea de uniformitate a macinaturii si gradul de retentie am inteles ca este la aceelasi nivel cu Lelit PL043MMI.Din cite am vazut pe aici pe forum nu exista alte risnite in aceasta categorie de pret.Eu doresc un upgrade fata de actualul Hario Classic Small.

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - Razvan.PGC - 13-03-2018

Salutare,

Am achizitionat de curand Ascaso i1-mini Polished alum folosind reducerea de pe forum. Foarte ok rasnita, dar am simtit cam repede nevoia de gradatie pentru macinatura. Am vazut in primele pagini recomandari si cautand pe net putin am mai gasit o varianta pentru cine e interesat.

[Image: uKufVOg.jpg]
[Image: GkbJU2V.jpg]
[Image: JCVXSlD.jpg]

Si diagrama. Aparent iese foarte ok pe plexiglas. Nu am incercat inca, dar ma bate gandul.

.pdf   ascaso-isteel-skala.pdf (Size: 21,56 KB / Downloads: 33)

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - laurstef - 13-03-2018

Sa o stapanesti sanatos si sa te ajute sa obtii extractii cat mai reusite.

Intr-adevar pe plexiglas arata super. Unde mai pui ca nici nu se indoaie/rupe, iar daca se murdareste se poate spala pur si simplu.
Daca reusesti sa gasesti pe cineva care poate taia circular si "imprima" pe plexiglas m-ar interesa si pe mine.

Multumesc.

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - Valmid - 13-03-2018

Salut , 

Si eu astept sa-mi soseasca Ascaso i1-mini Aluminiu lucios  si cu siguranta o sa simt nevoia unei gradatii , avand in vedere gradul meu de incepator in acest domeniu . Deci si eu sunt interesat de asa ceva . 

Multumesc mult .

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - Lyvyoo - 13-03-2018

Pana una alta, fa gradatia din hartie, cum ziceam mai in spate.

Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - Razvan.PGC - 13-03-2018

(13-03-2018, 12:11)Lyvyoo Wrote: Pana una alta, fa gradatia din hartie, cum ziceam mai in spate.

Maine o instalez :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - hwal - 13-03-2018

O solutie buna e si plastifierea discului de hartie, eu asa am facut si e f OK

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - Valmid - 17-03-2018

Am intrat in posesia lui Ascaso i1-mini Aluminiu lucios , rasnita arata perfect , dar espresso-ul meu este dezastru . Deci clar , nu este de ajuns sa cumperi o rasnita bunicica si gata esti cel mai mare barista .
Imi dau seama ca abia acum incepe drumul meu catre o cafea buna .

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - laurstef - 17-03-2018

(17-03-2018, 00:26)Valmid Wrote: Am intrat in posesia lui Ascaso i1-mini Aluminiu lucios , rasnita arata perfect , dar espresso-ul meu este dezastru . Deci clar , nu este de ajuns sa cumperi o rasnita bunicica si gata esti cel mai mare barista .

He, he, he :D

Join the club, my friend, join the club.
Suntem multi acolo unde esti tu, numai ca unii nu vor sa recunoasca...sau nu-si dau seama (ceea ce e mai nasol).

This will be the begining of a beautiful and thriving friendship.

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - Lyvyoo - 17-03-2018

(17-03-2018, 00:26)Valmid Wrote: Am intrat in posesia lui Ascaso i1-mini Aluminiu lucios , rasnita arata perfect , dar espresso-ul meu este dezastru . Deci clar , nu este de ajuns sa cumperi o rasnita bunicica si gata esti cel mai mare barista .

De fapt as spune altfel - abia acum iti dai seama cat de importanta este rasnita. De la o zeamă lunga pe o setare aiurea la un shot cremos de vis pe cafeaua potrivita. Cafea proaspătă sa fie si un cântar precis. Restul vin de la Domnul :))

Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - micrenda - 17-03-2018

[Daca reusesti sa gasesti pe cineva care poate taia circular si "imprima" pe plexiglas m-ar interesa si pe mine.]

In București se face la FabLab si debitare (taiere) și gravura (imprimare).

Are ei materialul (vezi situl lor) și serviciile se plătesc pe metru linear. Preturile sunt ok dar comanda minima este 35 RON.

Singur lucru este ca trebuie sa vii tu cu modelul făcut în DXF. Dacă aveți nevoie de ajutor în a face modelul pot sa va ajut eu.

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - LucianS - 18-03-2018

Cam cate rotatii complete ale rotitei de reglaj sunt la aceasta rasnita intre cea mai fina granulatie si cea mai grosiera (utilizabila)?

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - Valmid - 19-03-2018

Prieteni , cred ca cea de hartie este foarte buna . Credeti-ma , am stat 2 ore si cu tot cu gradatie am stricat 500 gr de boabe de cafea pana am optinut un espresso cat de cat si binenteles pucul de zat . Acum tin gradatia de hartie , dar e clar cand voi schimba aroma de cafea sau brandul voi misca foarte putin inainte sau inapoi fara sa am nevoie de gradatie .

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - Razvan.PGC - 19-03-2018

(19-03-2018, 11:04)Valmid Wrote: Prieteni , cred ca cea de hartie este foarte buna . Credeti-ma , am stat 2 ore si cu tot cu gradatie am stricat 500 gr de boabe de cafea pana am optinut un espresso cat de cat si binenteles pucul de zat . Acum tin gradatia de hartie , dar e clar cand voi schimba aroma de cafea sau brandul voi misca foarte putin inainte sau inapoi fara sa am nevoie de gradatie .

Foarte tare.. Astazi o printez si eu si o pun diseara.

Cum ai printat-o, folosind Acrobat Reader si No Scaling ? Si de lipit ce varianta ai folosit?

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - Valmid - 19-03-2018

(19-03-2018, 11:17)razvanli Wrote:
(19-03-2018, 11:04)Valmid Wrote: Prieteni , cred ca cea de hartie este foarte buna . Credeti-ma , am stat 2 ore si cu tot cu gradatie am stricat 500 gr de boabe de cafea pana am optinut un espresso cat de cat si binenteles pucul de zat . Acum tin gradatia de hartie , dar e clar cand voi schimba aroma de cafea sau brandul voi misca foarte putin inainte sau inapoi fara sa am nevoie de gradatie .

Cum ai printat-o, folosind Acrobat Reader si No Scaling ? Si de lipit ce varianta ai folosit?  

Acrobat Reader - si am lipit cu putin scoch + soricel de plastic , am vazut aici pe forum , dar pun mai pe seara cand ajung acasa o poza .

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - micrenda - 19-03-2018

Unde se gaseste fiserul de printat? Sunt curios cum vine pe plexiglass.

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - Lyvyoo - 19-03-2018

Aici

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - Valmid - 20-03-2018

(19-03-2018, 14:09)Valmid Wrote:
(19-03-2018, 11:17)razvanli Wrote:

Acrobat Reader - si am lipit cu putin scoch + soricel de plastic , am vazut aici pe forum , dar pun mai pe seara cand ajung acasa o poza .  
Imi pare rau dar nu ma descurc sa atasaez o fotografie facuta cu telefonul

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - Panaitalex - 20-03-2018

(11-03-2018, 00:20)Lyvyoo Wrote: Mi-a spus un user de pe forum ca a vorbit recent la importator si nu mai erau i1 iSteel deocamdata, dar i1 i-mini (alta carcasa decat inox) da.
Din păcate am ghinion ,am vorbit azi și nu mai au modelul i mini.

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - Razvan.PGC - 23-03-2018

Salutare,

Poate cineva sa ma ajute si sa-mi spuna diametrul de la baza hopper-ului ? Vreau sa incerc chestia din plexiglas si din pacate nu sunt acasa sa o masor.

Am gasit ca ar fi 33mm, dar nu sunt 100% sigur.

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - slavic1983 - 23-03-2018

Gaura in rasnita este de fix 40mm
Baza hperului este de 34mm

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - Razvan.PGC - 23-03-2018

(23-03-2018, 19:56)slavic1983 Wrote: Gaura in rasnita este de fix 40mm
Baza hperului este de 34mm

Tnx a lot :)

Revin maine cu poze.

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - Razvan.PGC - 24-03-2018

Dupa cum am promis, revin cu pozele.

Am reusit sa fac platicul in Promenada, la un magazin de cadouri si diverse gravuri. Cost: 60 Ron. 

[Image: xbKAj4O.jpg][Image: OAjVjxw.jpg]
[Image: KbF3Ogn.jpg]

A iesit cam gros, dar este ok, momentan Smile
Atasez si schita vector in pdf in caz ca mai vrea cineva. Diametrul interior l-am facut de 40mm.

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - LucianS - 27-04-2018

Am patit azi o ciudatenie cu rasnita. Pana acum am rasnit 15-30g in functie de necesitati, niciodata cantitati mai mari. Azi am avut nevoie de peste 100g, pt ca ma duc in minivacanta de 1 mai. Stiu, stiu, nu e ideal sa merg cu cafea gata rasnita, dar decat sa beau cafele la plic sau deloc, mai bine asa ( + Cafflano Kompresso).
Problema e ca in timp ce rasneam am constatat ca merge tot mai greu, iar la un moment dat s-a infundat de-a binelea (si a incalzit putin cafeaua).  Undecided
Sunt obisnuit cu retentiile si bulgarasii clasici pt aceasta rasnita, o curat destul de des, dar chiar sa se infunde nu am patit.
De curatat am curatat-o dand jos capacul metalic si am dat cu aspiratorul, oare ar fi bine sa desfac si mai mult din ea? sau  risc sa o decalibrez?

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - Lyvyoo - 27-04-2018

Cred ca e suficient. Merge ok dupa curatare? Probabil se infunda gaurica prin care iese cafeaua. Si pe Macap am auzit candva aceasta problema. Banuiesc ca trebuie testata o rutina cu pauze daca se rasrasneste mult.

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - LucianS - 29-04-2018

Pare sa mearga ok. Da, de acum daca mai fac asa ceva, o sa fac pauze de curatat cu "terminatorul".

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - tikkun - 30-04-2018

După ceva experiență de utilizare, însemnând câteva luni, s-au sedimentat câteva concluzii:
-modelul meu, I-steel I1, are o vizibilă și audibilă descentrare a celor două discuri din oțel care realizează măcinarea. Există o frecvență repetitivă în rotații, mai ales la finalul măcinării, atunci când viteza de rotație scade și diferențele de sunet sunt concret identificabile.

-descentrarea de care am vorbit este o caracteristică generală a modelului, nu este o eroare a copiei mele. Consecințele practice sunt legate de lipsa de uniformitate a măcinăturii, prezența "prafului" și o limitare implicită în folosirea rafinată pentru anumite tipuri de prăjire (cele mai light).

-în al doilea rând, rezultatul mediu obținut este mai mult decât onorabil, putând oferi shot-uri echilibrate, însă niciodată outstandings.

-în al treilea rând, sistemul de ventilare ales de producător, cu un rotor care preia aerul și-l evacuează în partea inferioară, este pesemne eficient pentru ce a fost proiectat, însă generează efecte colaterale neplăcute: curentul de aer antrenat iese nu doar prin partea de jos a râșniței ci și prin orificiul de evacuare al cafelei proaspăt râșnite. Acest lucru provoacă o consistentă răspândire a cafelei prin jur și face, la limită, inutilizabilă preluarea râșnirii prin portafiltru, direct.

-în al patrulea rând, legat de ce am spus mai sus, distanța gândită de producător între furca de susținere a portafiltrului și gura de evacuare a cafelei râșnite este prea mică. Asta te obligă să nu te poți mișca foarte bine cu portafiltru, pentru a-l putea umple eficient și mai ales uniform. Atunci când se apropie de umplere, curentul de aer și distanța mică determină aruncarea cafelei prin jur.

-în ultimul rând, o eroare enervantă de proiectare este reprezentată de distanța dintre melcul de reglare a gradului de măcinare și roata de angrenare. E o distanță prea mare, care determină ca dinții să se încalece, să producă erori de gradare, de reglare a măcinăturii. Există și efectul de mers în gol (pentru că cele două, melcul și roata, nu se angrenează). În plus suportul pe care este montat melcul este din plastic. Asta creează o anumită elasticitate, care face posibilă îndepărtarea melcului de roată, când dinții nu se îmbină. Prin urmare "mers în gol"... din această perspectivă (indiferent ce spun alții) eu o reglez numai când râșnița nu e în sarcină. Adică atunci când e oprită, fără boabe de cafea în interior. Pentru că în sarcină, cu boabe, nu am garanția că melcul antrenează cu adevărat roata, prin urmare că se realizează efectiv reglajul dorit. 

La întrebarea (onestă și legitimă) dacă aș mai achiziționa râșnița, răspunsul este: nu. Este un eficient compromis de marketing, prinzând laolaltă cuțite de 54 mm, motor relativ puternic și construcție solidă. Dar rezultatul final este un semi-eșec. Este, scurt spus, doar un răspuns unei nișe de piață, un bun și eficient răspuns, în termeni strict economici.

Dar un eșec din punct de vedere strict al gustului și eficienței, respectiv rafinamentului râșnirii.

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - slavic1983 - 01-05-2018

Foarte bine punctat @tikkun

Te-ai gandit deja la un inlocuitor?

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - tikkun - 01-05-2018

Mulțumesc. Slavic1983, da, sigur că m-am gândit. După analiza mai multor forumuri externe, m-am oprit la Profitec Pro T64. Și aici trebuie evitat cu abilitate snobismul sumelor mari, care prezumă (uneori îndreptățit) calitatea. Sunt râșnițe obscen de scumpe, asupra calității cărora nu am dubii, dar asupra oportunității achiziției am mari rețineri. Cred că întotdeauna e necesară un echilibru între costurile cerute (multe din ele rezultate ale unui marketing foarte sofisticat) și calitatea oferită.

Ce vreau să spun e că în plaja de preț a râșniței Profitec Pro T64, calitatea oferită (conform review-urilor externe) este excelentă. Nu am găsit până în acest moment un competitor, în termeni strict de rafinament al râșnirii, mai bun. Dar sunt, evident, deschis oricăror sugestii.

RE: Ascaso I-mini I1 ( iSteel i1 ) , 250W - 700rpm, cutite de 54mm - LucianS - 02-05-2018

Uitandu-ma la pretul rasnitei pe care ai mentionat-o, mi se pare usor nedreapta comparatia cu i1. Credeam ca ai gasit o alternativa viabila intr-o plaja de pret mai mica de +100%. Nu de 3 ori mai scumpa.