![]() |
|
ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 (/Thread-ARCO-by-Goat-Story-rasnita-2-in-1) |
ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - quad - 18-09-2022 (18-09-2022, 14:41)renatoa Wrote: Dupa inlaturare ai vedere panoramica la mecanismul curea-roti dintate (pulley-belt) Interesant. După forma de U a râșniței as fi putut să jur că transmisia se face printr-un sistem de roți zimțate. RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - renatoa - 18-09-2022 Exista un demultiplicator planetar, in doua trepte, de 24x, chiar pe motor, monolit cu el, in cilindrul vertical. El e responsabil de zgomotul care il face rasnita in gol. Acesta reduce in prima faza de la 12000 la 500 rpm, iar sistemul cu cureaua mai jos pana la 350 rpm. Axul cu roata zimtzata care se vede in imagini este iesirea acestui reductor, nu axul motorului. RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - TVTVTV - 19-09-2022 Guys, e roată dințată, what the hell. :) ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - Mihai L - 19-09-2022 Adevarul e ca suna ca naiba “demultiplicator planetar” in aceeasi fraza cu “roata zimtata”… [emoji23] ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - quad - 28-09-2022 M-am mai jucat și eu puțin după concediu: ![]() Ethiopia Shoondisa, 29 de click-uri + Cafflano Kompresso. 15 grame de cafea. Rezultatul e plăcut la gust, adică chiar decent pentru o combinație "cărabilă" în concedii. RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - bobitad - 28-09-2022 am citit si eu toate paginile de pe home-barista. unde renatoa era destul de prezent cu explicatii. din cate am inteles nu e asa buna pentru brew, ca as fi cumparat si eu. RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - renatoa - 28-09-2022 Nu am afirmat asa ceva nici acolo nici aici, si nici nu imi amintesc de cineva pe HB care sa fi afirmat asta cu vreo argumentare convingatoare. Personal am ajuns la concluzia ca poti scoate rezultate satisfacatoare cu orice rasnita, dotata cu cutite contemporane, in orice tip de extractie, daca ii gasesti granulatia potrivita pentru extractia optima, si nu ca sa se incadreze in niste tipare numerice. Dar cum unii se afla in cautarea perfectiunii...
RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - bobitad - 28-09-2022 au mai fost comparatii cu 1zpresso si cu timemore c2. pentru mine care nu fac espresso, e ok timemore c2, daca upgradez as vrea ceva de genul 1zpresso k sau comandante. oricum daca nu aveam rasnita nu ezitam sa o cumpar, mai ales la cat ati dat voi pe ea, parca manuala era 100 de euro, primii 200 sau cati erau. oricum, cum ai zis si tu burr-ul e Italmill 47/32, acelasi de pe kinu. oricum, nu caut perfectiunea, cu prastia mea chinezeasca de 300 de ron nu prea pot emite pretentii, doar ca as vrea ca sa fie un upgrade simtitor. RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - renatoa - 29-09-2022 Quote:...orice rasnita, dotata cu cutite contemporane... Decat atata timp pierdut in gura influencerilor, am preferat sa investesc un pic in educatie, ca sa inteleg singur ce se petrece in interiorul unei rasnite. Tm C2, ca majoritatea rasnitelor sub 100$, are cutite vintage, gandite acum 100 ani, pentru preparat cafea prin imersie, fara nici o pretentie de la macinatura. A nu se confunda cu turkish ibrik, alta clasa de macinatura. Ca atare aceste cutite produc mai mult o strivire prin presare, decat o macinare, rezultatul fiind, mai ales in cazul boabelor uleioase, o pasta mai apropiata de piureul de fructe/sau halva, decat de o macinatura aerata. Canalele curbate ale acestei generatii de cutite se potrivesc pe curbura boabei intr-un mod asemanator cum am tine un mar in causul palmei cand il dam pe razatoare, fara a lasa boaba sa se rostogoleasca si sa se sparga in granule din ce in ce mai mici, cum o face un cutit contemporan cu fatete de strivire plate. RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - renatoa - 09-10-2022 Valoarea de piata... care este... https://www.olx.ro/d/oferta/risnita-2-in-1-arco-IDgx42x.html pun si poza, ca sa ramana pentru cand va expira anuntul. ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - umarianos - 09-10-2022 Pai nu m-aș grăbi să cred că doar un singur anunț de intenție stabilește cota de piață Arco. Părerea mea este că face mai mult produsul dar .... treaba lui. RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - renatoa - 09-10-2022 Pai stii cum se zice... "prima strigare" :) RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - Eugen16 - 09-10-2022 Anuntul nu mai apare activ, deci s-a vandut. Mai e una manuala la 150 E ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - umarianos - 09-10-2022 Inca este activ.
RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - renatoa - 09-10-2022 Si la mine apare activ, inclusiv in modul lista de anunturi a utilizatorului respectiv. RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - Darsidius - 29-10-2022 E silentios Arco cu boabele lu Renato, cand ii dai niste boabe de filtru adios zici ca e porc la taiat. https://streamable.com/1apc14 RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - renatoa - 29-10-2022 Acela este sunetul de mers in gol. Si, in general, nu as judeca nimic dupa inregistrari facute cu telefonul mobil. RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - Darsidius - 02-11-2022 (29-10-2022, 12:05)renatoa Wrote: Acela este sunetul de mers in gol. Acela este sunetul de mers cu boabe in rasnita. Poate nu auzi bine sau ai volumul incet, mai uita-te odata la video si asculta cu volumul tare, ca face oribil, iar daca nu auzi problema atunci e ok. RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - Eugen16 - 02-11-2022 Stii care e problema reala @Darsidius? Nu ai pus mana niciodată pe aceasta rasnita si ca de multe ori vorbesti din filme. Atat la mersul in gol, cat si in sarcina, zgomotul e absolut normal pentru o rasnita electrica. Nici mai mare si nici mai mic decat normal, iar dimineata nu trezeste nici vecinii si nici copii. Hai sa nu mai scriem dupa pareri, si nici despre ce nu avem habar. Cateva posturi in urma era "superba", acum te-ai razgandit? RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - renatoa - 02-11-2022 E mai zgomotoasa, sa fim realisti, in zona 81-82dB, masurati de mine, fata de 72dB cat declara fabricantii Niche, care are o motorizare foarte pe aproape, tot un RPM mare la axul motor, peste 10.000, urmat de un reductor, tot in zona 24x, rezultand 330 rpm la cutite, fata de 350 rpm Arco. Greu de spus ce ar fi de preferat ca alternativa... zgomotul mai mic la Niche vine de la utilizarea plasticului in rotile reductorului... sunt curios daca ar fi pe alese cum s-ar imparti solicitarile :) Avand in plus fata de Niche in lantz-ul cinematic si o transmisie cu curea si intinzator, care actioneaza ca sigurantza mecanica in caz de blocaj, nu mi-as face griji pentru Arco ca are vreo veriga unde sa cedeze... prea curand... :) RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - Darsidius - 02-11-2022 Am avut Arco, si am amici cu ea. Am voie sa scriu ce vreau despre produs. Face galagie. Ala e video pus de un amic spaniol, la prima utilizare a venit nevasta-sa peste el in bucatarie sa vada ce s-a intamplat, a crezut ca s-a stricat ceva. Eugen e a 2a sau a 3a oara cand ma iei la 11 metri pe un topic pe care postez. Cand o sa ai experienta mea o sa vorbim, pana atunci lasa-ma si vezi-ti de ale tale, te rog, ti-o zis asa direct ca sa nu se mai intample. Nu am eu respectul tau cum nici tu nu ai experienta mea. Si ca sa stim la ce ne raportam cu zgomotele: https://youtube.com/shorts/oftclrUHyIU?feature=share
ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - vlaicu - 02-11-2022 Este clar gălăgioasa. Nu am avut multe rasnite dar în afara de asta toate au fost/sunt plate si mai puțin gălăgioase. Făcusem o comparație cu Deva. Telefonul era într-un suport pe același blat asa ca inclusiv vibrațiile amplifica sunetul (in special la Deva). Am pus și boabe, nu aceeași cantitate, doar ca și comparatie. Oricum Deva e de 2x mai lenta dacă nu mai mult, la 4-500rpm cât o țin. Sunetul poate fluctua în intensitate pentru ca nu are control de stabilitate a turatiilor iar în sarcina, cel mai probabil, rpm este variabil. https://photos.app.goo.gl/6PjQao84BGwtJfFT6 RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - renatoa - 02-11-2022 Pentru ca nu sunt asa multi bagasiosi, ca mine , si din faptul ca nu s-a postat pe tema asta... pentru cei obsedati de curatenie, un pont cum se desface paharul colector, care la prima vedere ar parea un obiect monolit... nu e ! :DAvem de indepartat mai intai inelul cu magnetii, care se face simplu prin rotirea lui si extragerea afara, sta acolo doar prin frecare ! Inainte de a va apuca de asta insa, marcati cu ceva pe inelul cu magneti pozitia cu cele 4 gradatii care indica la cate ture este setata rasnita. Va fi mai usor sa pastrati alinierea cu corpul rasnitei cand montati la loc magnetii. Daca ati facut asta, din interior va cadea singura o capsula de plastic, ceeace credeam ca este interiorul paharului in care se aduna de obicei cafeaua... si se va deveni vizibila adevarata suprafata interioara, metalica, a paharului, nevopsita integral, asa cum e exteriorul. Si evident va mai cadea ceva pulbere de cafea strecurata prin imbinarea celor 3 piese. Curatati totul cu un servetel umezit... si remontarea la loc e simpla, daca ati ajuns pana aici... RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - lracu - 03-11-2022 Pentru a elimina necesitatea aplicarii de palme (pentru recuperarea celor 1...2g de cafea ramase dupa macinare) ar fi util un "mic dispozitiv", mobil, amplasat in interiorul paharului. Ceva idei ?! LE: La varianta manuala nu e greu de aplicat palmele, insa la cea motorizata ... ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - vlaicu - 03-11-2022 Nu prea am probleme cu rdt și cafea mai light prăjită dar obligatoriu rdt. Am avut probleme cu cea italiana când am făcut teste. RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - renatoa - 03-11-2022 Am incercat diverse metode mecanice, gen "batut in lemn" :D aplicate chiar in timpul rasnirii, ca sa se desprinda depunerea pe acel cilindru de iesire, cu rezultate foarte inconsistente, depinzand prea mult de tipul de cafea. Se pare ca rdt-ul este cea mai simpla solutie garantata cu rezultate 99%. RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - coffeemilk - 04-11-2022 Eu reusesc așa: râșnesc, pun cafeaua în portafiltru, bag capacul la loc și mai dau drumul 2-3 sec. la motor, în majoritatea cazurilor recuperez diferența, bine, și o palmă, două. :D Câteodată mi dor de Sette. ^-^ RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - staicueduard - 04-11-2022 intrebare, se obtine acelasi gust pe Arco ca si pe Kinu? - pentru cei ce detin Arco si care au/avut si Kinu - Adica banuiesc ca tot gust de conice are cafeaua fata de plate, ca aici se cunosc diferentele bine merci RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - Entertainer - 04-11-2022 Alta întrebare bună, poate s-a mai răspuns, sa îmi fie iertat. Nu ai rasnita manuala, vrei sa faci achiziția, iei un model de kinu sau o arco manuala, sau de ce nu altceva. O sa fie rasnita de călătorit și pentru acasă ca replacement la specialita uneori. RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - renatoa - 04-11-2022 Am avut Kinu dar sunt ani de atunci, asa ca sa compar din amintiri mi se pare hazardat. Plus ca vorbim de alte cafele ... then and now... Fara un side by side, o potrivire de macinatura facuta cum trebuie, greu de comparat relevant. Dar ma astept la o diferenta prea mica ca sa fie un criteriu de achizitie. Nimic care sa nu poata fi corectat din cateva click-uri de dial. In schimb diferentele constructive, care pentru unii pot conta, pot inclina balanta... nemaiputand fi remediate decat prin reconstructia rasnitei. Interesant e ca ambele se gasesc greu ![]() Arco manuala exista doar o piata a celor ramase din pachetele wholesale KS, iar pentru Kinu se asteapta dupa fabricant. As fi curios daca azi comanda cineva o manuala de la goat, cand va fi livrata efectiv... :s |