Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Cum arata cafeaua ta de azi? - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art)
+--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea)
+--- Thread: Cum arata cafeaua ta de azi? (/Thread-Cum-arata-cafeaua-ta-de-azi)

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Raducanu - 10-10-2017

@cosmin_mac...of, simtul imaginatiei...:D[Image: L45ZVYN.jpg]

Cum arata cafeaua ta de azi? - razclud - 11-10-2017

Lipsesc picioarele, ciocul, ochiul si aripa. Aveam ceva pretentii

Cum arata cafeaua ta de azi? - astinga - 11-10-2017

[Image: dda6e3b78e8568a191b9ad7657c2ce0d.jpg]
Cuba Serrano Lavado si Pilos 3, 2% [emoji6]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - adif - 11-10-2017

Ethiopia Kelloo de la Guido.
[Image: NtW7Uko.jpg][Image: W8OwdzH.jpg]

Cum arata cafeaua ta de azi? - AlexBB - 12-10-2017

Canteen Cafe, Canggu, Bali

Surfer/moto/hipster paradise :)

[Image: ced0bf8b21093bde66324025be3e6623.jpg]

Cum arata cafeaua ta de azi? - mihais - 12-10-2017

Kenya Mugaya de la Ecuatorcafe.ro
+ lapte proaspat de la tara [emoji6]

[Image: 6bfcc029e143b9c01722415dfec3c1bb.jpg]

Sent from my D5803 using Tapatalk

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - mmariusc - 12-10-2017

Having fun with the jammy Costa Rica Alejo Castro by Guidoooo  :D

[Image: jEncpGY.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - flipu2k - 12-10-2017

Dupa ce am terminat ultimele 2 pungi din provizia de Nefas de la Yume, am dat peste o alta Etiopie foarte interesanta de la Narcoffee. Aroma intensa si florala, destul de putin acida, aftertaste foarte placut.

[Image: cMdEAuQ.jpg]

Cum arata cafeaua ta de azi? - vladdooo - 12-10-2017

Au luat-o de la renatoa [emoji3]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Levo - 12-10-2017

Treaba sta cam asa...@Raducanu nu prea are cum sa greseasca  - decat cu intentie sau ...daca se concentreaza prea tare , pentru ca este ceva asemanator cu inotul / mersul pe bicicleta sau condusul masinii  - aste le faci f. bine din reflex / deprindere / obisniunta...dar , cand te concentrezi sa iasa perfect , atunci o comiti... :D...iar la herr @Raducanu  este atata experienta ( se vede si cu ochiul lber... :D ...) , incat trebuie sa se concentreze k sa greseasca , in rest vine de la sine , pe mod fullauto...(asa cred eu...) , iar pe chestia asta mai pun si eu o ratza , pentru ca tot mai sunt ultimele boabe de Solberg...

[Image: nP2mrDJ.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Kosta David - 13-10-2017

Mexico Monte Azul, prajita pe 11.10. de Hedone Cafe: 20 g. boabe si 40 gr. lichid, in 37 sec. (putin supraextrasa), la 94 gr. C. Am renuntat pentru o vreme la umezirea boabelor cu cateva pufuri cu apa inainte de a le macina. Voi scade temperatura de extractie pentru ca am simtit ceva amar in retrogust. E posibil sa fie si din cauza ca nu e degazata complet?

[Image: aHjPjoC.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Denis - 13-10-2017

Amar e de la rasnita daca ai kinu, si de la cele 37 sec.

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - danrogo2001 - 13-10-2017

(12-10-2017, 11:10)Levo Wrote: Treaba sta cam asa...@Raducanu nu prea are cum sa greseasca  - decat cu intentie sau ...daca se concentreaza prea tare , pentru ca este ceva asemanator cu inotul / mersul pe bicicleta sau condusul masinii  - aste le faci f. bine din reflex / deprindere / obisniunta...dar , cand te concentrezi sa iasa perfect , atunci o comiti... :D...iar la herr @Raducanu  este atata experienta ( se vede si cu ochiul lber... :D ...) , incat trebuie sa se concentreze k sa greseasca , in rest vine de la sine , pe mod fullauto...(asa cred eu...) , iar pe chestia asta mai pun si eu o ratza , pentru ca tot mai sunt ultimele boabe de Solberg...

[Image: nP2mrDJ.jpg]

Cointreau-ul ala din imagine cum se impaca cu volanul, dimineata?

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Levo - 13-10-2017

(13-10-2017, 10:36)danrogo2001 Wrote: Cointreau-ul ala din imagine cum se impaca cu volanul, dimineata?

... :D ...Asa o beau de 30 ani...e ..k o salata mai  " concentrata "...sincer , nu prea se simte si ma si binedispune... :D ...

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - danrogo2001 - 13-10-2017

Prin prisma meseriei am avut ocazia sa iau la cunostinta de nenumarate cazuri cand, nevinovati fiind, respectivii conducatori auto din cauza unei beri, au avut de plata sume frumusele. 
   Se stie ca asiguratorii nu mai despagubesc daca ai catusi de putin alcool "la bord".
   Numai bine.

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Levo - 13-10-2017

Asa este ...si nu indemn pe nimeni sa bea ceva , inainte sa plece cu masina. Eu am pus mereu cam o lingura de "ceva " - ca esenta de rom in ceai  -  insa daca stiu ca nu plec cu masina , pun o masurica de bar cca. 30 - 35 ml + 1/2 lingurita de scortisoara si iese ceva minunat... ( adica mie imi place... :D ...pe verificate. )

P.S. - Berea in schimb , iese cel mai tare pe alcooltest si in orice cantitate... :idea: ... ( nu stiu de ce ! ) ...

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - vdub - 13-10-2017

Azi am uitat sa apas REC :D asa ca va arat doar pucul.
[Image: ty74kqL.jpg]

(13-10-2017, 09:41)Denis Wrote: Amar e de la rasnita daca ai kinu, si de la cele 37 sec.

Temperatura mai mare de 95C si supraextractia contribuie la amareala din ceasca insa tind sa cred ca temperatura este cel mai important factor. Am testat tot felul de scenarii si acum o saptamana am observat ca 1.5C au facut diferenta intre un shot delicios si unul imposibil de baut, in care parca pusesem pelin.

Cum arata cafeaua ta de azi? - AlexBB - 14-10-2017

Seminyak :

Revolver espresso

[Image: eda0b4c41601e635bad89b58dc25f375.jpg]

Sisterfields

[Image: a86f663deb0a647173c3c160c73cfb33.jpg]

Shelter

[Image: 740bdef1df41284a64278fba40daeaf0.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Levo - 14-10-2017

@AlexBB

- Felicitari ...frumosa incursiune in lumea cafenelelor / cafelei in general si mai ales gustoasa... :D ...
(14-10-2017, 08:03)AlexBB Wrote: Seminyak :

Revolver espresso

... Presupun ca revolverul l-ai oprit la tine... :D ...

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - cosmin_mac - 14-10-2017

@AlexBB:

Haha, in Seminyak am gasit si eu singura cafenea de specialitate din Bali, in rest dezamagire in Ubud/Gili/Changgu nema.
Daca nu ai fost intr-o ferma cu cafea Kopi Luwak nu ai pierdut nimic[Image: 80nheQ4.jpg][Image: 5eAsGSb.jpg][Image: UcEC5Tq.jpg]

[Image: nLIxS0f.jpg]

Cum arata cafeaua ta de azi? - AlexBB - 14-10-2017

In Ubud este Seniman.

Ei au initiat acest “movement” in Bali :)

Au prajitorie proprie si cursuri de initiere in espresso si latte art ;)

Am fost la o plantatie de cafea dar am ignorat complet partea de kopi...

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - tapughenadie - 16-10-2017

Rwanda Kanzu de la Claro,  recomand,  foarte gustoasa! [Image: l5B4zfC.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Dyptorden - 16-10-2017

Si una din partea celui mai incepator dintre toti, folosind espressor de jucarie...

[Image: DBtSiS2.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - baloozzy - 16-10-2017

Bănuiesc că e shot, nu cappuccino - Russell boobs. Cam e helancă, după guler. Încearcă o rată de 1:2, totuși. Blonzirea din ceașcă e un minus, chiar dacă gusturile nu se discută. Înjură-mă acum, pomenește-mă later!

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Damian The Man - 17-10-2017

Sfânta Honduras Marcala. Nu mă mai satur de ea!
[Image: GjnhwQN.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Levo - 17-10-2017

Izzo / Silver...alta nu am degazata... Cool ... ( chiar ma gandeam ...cine sa-mi faca mie o cafea macar la fel de buna...? , poate doar Rosario  / De.Ga ...daca al tin peste program... :D  )

[Image: kQLan8w.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Macrici - 17-10-2017

După multiple încercări atât pe extracție cât și pe frotare am reușit pana la urma sa ajung atât la cel mai reușit latte art de pana acum cât și gustul în combinația cu laptele. Pe espresso simplu încă nu am dat de gustul de ciocolata sper mâine dimineata, când e porția de espresso.
[Image: bTqMmm3.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Levo - 18-10-2017

... O cafea de noapte ... in plina zi ... Cool ...si tot Izzo / Silver ultimul bob...

[Image: rqr9VHP.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Raducanu - 18-10-2017

Mini machiatto rwanda kanzu ?:D[Image: x7UHt3P.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - mihai123 - 18-10-2017

Fugi de aiciiiii  Exclamation Exclamation