![]() |
|
Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare) +--- Thread: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV (/Thread-Aproape-totul-despre-Expobar-Brewtus-IV) |
RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - RaduCarutasu - 25-12-2015 (25-12-2015, 12:09)vargoneti Wrote: Voi face si eu trecerea la Brewtus IV ..... initial am vrut un Rocket R58 dar nu pot justifica diferenta foarte mare de pret intre aceste doua aparate :).... Justificarea de pret vine in momentul in care se lucreza cu aceste aparate . Asa si Seat dar si Lamborghini sau Ferrari sunt masini bune insa , pe sosea , șoferul le simte altfel si se simte , el însuși , altfel ( Expobar produs spaniol iar R58 si Izzo produse italiene ) . Toate sunt masini bune , care prezinta multe similitudini , dar prezinta si multe particularități care le diferențiază. Diferente de pret exista iar daca sunt sau nu justificate , ramane de apreciat de cei care aleg sa le cumpara . Eu am fost in aceeasi situatie de a alege si am facut pasul in cealalta directie . Acum pot spune cu certitudine ca a meritat diferenta de pret . Am primit in plus niste caracteristici , regăsite in performante , de care nu am beneficiat la vechile modele pe care le-am avut . Nu doresc nicidecum sa spun ca unele sunt bune si altele nu . In aceasta gama aparatele sunt destul de apropiate ca si performante , dar nu sunt identice . Exista si modele intre care alegerea se face strict emoțional sau dând cu banul . Dpmdv , ca fost utilizator de Expobar , acesta ofera cel mai bun raport pret calitate in gama DB -lor . Pe partea de espresso este , cred eu , identic cu Rocket , Izzo , Profitec. VBM samd , dar pentru abur nu se bate de la egal la egal cu niciunul dintre acestea . Cei care beau doar espresso si prepara cantitati mici de lapte pot alege liniștiti Expobar-ul . Pentru o frotare rapida si pentru cantitati mai mari de lapte este nevoie de ceva mai mult insa . Fiind aparate cu utilizare îndelungata , satisfactia pe care mi-o ofera utilizarea zilnică va amortiza , cu siguranta , diferenta de pret platita . Iar cand negociezi cu vanzatorii diferentele nu mai sunt asa de mari , cum poate par la o simpla documentare ! M-am gandit ca aceste consideratii ii vor ajuta pe cei aflați in dilema alegerii si vor ii vor ajuta la luarea unei decizii care sa corespundă cu asteptarile lor ulterioare . Am dorit sa scriu aceste randuri deoarece am auzit de cateva ori remarca : " la tine iese altfel la mine nu e la fel , de ce ? " Extractii reusite tuturor ! RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Stoica_Robert - 25-12-2015 (25-12-2015, 14:54)bogdan_geor Wrote:IMS 26.5H adica 20 grame intra in portafiltru original expobar Leva Dual(25-12-2015, 12:09)vargoneti Wrote: Voi face si eu trecerea la Brewtus IV (cel mai probabil) de la un Rancilio Silvia, initial am vrut un Rocket R58 dar nu pot justifica diferenta foarte mare de pret intre aceste doua aparate :) Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - bogdan_geor - 25-12-2015 (25-12-2015, 18:33)Stoica_Robert Wrote:(25-12-2015, 14:54)bogdan_geor Wrote:IMS 26.5H adica 20 grame intra in portafiltru original expobar Leva Dual(25-12-2015, 12:09)vargoneti Wrote: Voi face si eu trecerea la Brewtus IV (cel mai probabil) de la un Rancilio Silvia, initial am vrut un Rocket R58 dar nu pot justifica diferenta foarte mare de pret intre aceste doua aparate :) aa da, am confundat cu cel de 28h care nu incape RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - magicianu - 25-12-2015 Salutare, Mi-am cumparat doua site VST, una de 15 si una 18g pentru Expobar. Ce mi s-a parut ciudat ca am reusit sa obtin rezultate ok cu sita de 15g, folosind undeva la 17.5g sau 18g de cafea boabe. La sita de 18g am reusit sa obtin rezultate ok folosind 18.5g. Poate e o intrebare tampita, dar tinand cont de aceste observatii, ce reprezinta mai exact faptul ca o sita este de 15g sau de 18g? E clar ca cantitatea care o pui in sita, e influentata foarte mult si de macinare, dar nu stiu daca in sita de 15g as putea sa obtin rezultate ok folosind 15g de cafea... RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - RaduCarutasu - 26-12-2015 (25-12-2015, 22:32)magicianu Wrote: Salutare, 15 g reprezinta o medie . Se pot folosi cantitati se macinatura cuprinse intre 13 g si 17 g . La sita de 18 , cantitatea de cafea va fi cuprinsă intre 16 , respectiv 20 de grame . RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - magicianu - 26-12-2015 Mersi Radu RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - bmadalin - 27-12-2015 (24-12-2015, 02:08)bogdan_geor Wrote: da, ala este, da vezi ca e crem nu cream, sa nu cauti pe acolo aiurea dupa cream. asa se numeste firma care le produce, crem international La mine tot Cream scrie (a se vedea attachmentul, si linkul). Deci se potriveste asta, facut de Cream si nu de Crem international? Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - bogdan_geor - 28-12-2015 (27-12-2015, 21:38)bmadalin Wrote:(24-12-2015, 02:08)bogdan_geor Wrote: da, ala este, da vezi ca e crem nu cream, sa nu cauti pe acolo aiurea dupa cream. asa se numeste firma care le produce, crem international acu iti dai seama, fiecare trece pe saitul lui cum i se nazare sau cum il duce capul. e acelasi lucru doar ca au scris gresit. http://www.creminternational.com Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Alin T. - 09-01-2016 As vrea sa va prezint o modificare de design pe care am facut-o la manerul portafiltrului lui Brewtus, dupa o vizita la mercerie. La final am aplicat un strat de spray cu solutie impotriva umezelii, pentru pantofi de piele intoarsa. Imi place mai mult ca aspect si priza e mai buna, nu mai aluneca asa usor ca plasticul. [Image: 0c9445cbf0a12c8e634761031a409a2b.jpg] [Image: 66d2c0f36a89ed814948c71daf925fa9.jpg] [Image: 1afcb68876dff24ac15b87913b68f2b8.jpg] RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - cristian88 - 09-01-2016 Mie personal , ce ai facut Alin imi pare destul de kitsch ce ai facut tu acolo. Ai fi putut sa te duci la un tâmplar sa-ti faci un alt maner din lemn de fag, cires, etc pe care să-l dai cu lac sau nu. Ori ai fi putut sa-l faci de la 0 din Inox , granit in functie de buget . Sa ill învelești in ata si sa-l dai cu solutie de pantofi.... Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Alin T. - 09-01-2016 Sigur ca ar fi fost o solutie mai buna, dar care nu mi-e la indemana acum. Mie imi place cum a iesit, dar cum stim gusturile sunt subiective, ceea ce e sanatos. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - bogmol - 09-01-2016 Salut! Caut un tamplar priceput care e in stare sa faca asa ceva. Mi se par exagerat de scumpe gata facute, plus ca nu mai ai feeling ul ca tu ai modificat ceva la aparat. Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Alin T. - 09-01-2016 Cand il gasesti sa ma anunti si pe mine [emoji1] RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - RaduCarutasu - 09-01-2016 Oare , nu o fi mai simplu asa ? http://www.kfea.ro/complementare/altele/maner-lemn-alun-portafiltru-m12/ Asa arata : RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - bogmol - 09-01-2016 este simplu, dar eu vreau set complet Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Alin T. - 09-01-2016 (09-01-2016, 15:51)RaduCarutasu Wrote: Oare , nu o fi mai simplu asa ? Dupa ce afli, da, e mai simplu [emoji1] RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Nniku - 09-01-2016 Aveți un preț actualizat la espresor? RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 11-01-2016 Reducerile pentru Expobar sunt aici doar ca ei au redus si TVA-ul la 20% (nu am apucat sa actualizez asta in discount-urile forumului), deci mai scazi cateva procente... RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Texako - 12-01-2016 Salut, Dupa multe ore de documentare pe acest forum si cateva mesaje cu Liviu, m-am decis sa fac un upgrade la espressor. Am de cateva zile un Expobar brewtus IV R .Din pacate nu prea ma inteleg cu el, mai exact cu presiunea de espresso. Cand fac primul test cu sita blind , presiunea urca rapid pana la 12.5 , dupa ce se incalzeste la 92 nu mai urca mai mult de 7, iar daca temperatura mai scade dupa flush pe la 80 , pana ajunge din nou la 92, mai urca lent pana la 10.5, apoi tot la 7 urca. Va intreb daca este ceva normal sau trebuie sa sun la service pentru garantie? Toate testele sunt facute cu sita blind(acel cauciuc), si este alimentat dintr-un bidon de 5litri, pompa fiind rotativa. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 12-01-2016 Sigur cauciucul ala nu scapa pe nicaieri nimic? Eu am luat o sita de inox caci nu am avut incredere in el. Iar cand la-m folosit, am dat sita jos cu gauri si l-am bagat cu tumburusul pe orificiul ce duce spre picurator. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Texako - 12-01-2016 Am incercat si cu el fara sita, nu scapa pe langa el nimic. Acelasi rezultat , 12.5 la rece, 7 la cald. Am vorbit la service si mi s-a zis sa il leg la retea si sa vad apoi cum reactioneaza si ca nu conteaza ce presiune arata , atata timp cat in ceasca am ceva de calitate. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - nickso - 12-01-2016 (12-01-2016, 18:17)Texako Wrote: Am vorbit la service si mi s-a zis sa il leg la retea si sa vad apoi cum reactioneaza si ca nu conteaza ce presiune arata , atata timp cat in ceasca am ceva de calitate. :))))))) Presiunea unei pompe rotative (cel puțin o parte din ele) este o presiune diferentiala...dependenta de presiunea de intrare. Dacă tragi apa din bidon și ridica la 9 bari atunci când o vei lega la o rețea de 3 bari presiunea ta va urca la 12. În schimb nu are nici o legătură cu temperatura apei...ea trage și împinge apa rece. Apa calda nu mai are treaba cu pompa. Răspunsul service-ului m-a amuzat enorm! Indica o lipsa crasa de respect pentru omul care a dat o grămadă de bani pe un produs... Din păcate, doar din descrierea ta, nu îmi pot da seama ce se întâmplă cu espressorul tău, dar nu cred ca are legătură cu pompa. Avantajul este ca, dacă îl duci la service în garanție, nu îți vor putea da același răspuns, deoarece este extrem de nesimțit și pasibil de sancționare din partea opc. Iar dacă are mai puțin de 10 zile îl poți returna și dai comanda de altul. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - stefandinescu - 12-01-2016 Eu trag apa din bidon si am pompa reglata la 9 bari, daca il leg la retea imi arata 4,5 bari iar in functiune ajunge la 12 bari, asa cum a spus nickso. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Texako - 12-01-2016 O sa o leg maine la retea, mi-am comandat toate accesoriile pentru asta. In ceea ce priveste discutia cu service'ul, pot spune ca domnul Stefan este foarte amabil si m-a asigurat ca o sa se rezolve daca nu ii dau eu de cap, fiind in garantie, chiar m-a invitat cu el la service sa imi faca un reglaj ok . Doar ca asta e parerea lui ca e ok extractia si la 7bar. O sa va tin la curent. Multumesc pentru raspunsuri RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - nickso - 12-01-2016 Din păcate nu e vb de extracție ok...este vb de un comportament anormal. Nu poți spune ca espressorul e ok ca latră, atata timp cat scoate o cafea buna. Ma bucur mult sa aud ca, de fapt, service-ul este deschis și accepta ca este o problema. Dacă te uiți pe specificațiile pompei cel mai probabil o sa găsești ca poate trage apa de la cel puțin un metru...asta inseamna ca, deși este destinata sa fie legata la rețea, trebuie sa funcționeze normal și trăgând apa din bidon. Bafta și sper sa rezolvi! RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 12-01-2016 Inainte de a ne mai da cu parerea, povesteste intregul context, chiar mai detaliat decat ziceai pe PM cu modificarile facute din interior. Adica la ce ai umblat mai exact? OPV, surubul pompei? Daca nu stii exact ce reprezinta, pune o sageata pe o poza cu interiorul. Mai departe, eu inteleg ca ai vrut sa faci un test la cateva secunde dupa ce ai aprins espressorul din butonul ON, si punand portafiltrul cu sita blind / cauciuc, manometrul arata o presiune (mai mare, de 12), iar apoi, dupa cateva minute cand PID-ul urca la temperatura de lucru (atentie espresso vei face peste 40 deminute nu atunci, chiar daca PID indica temperatura ok) repetarea testului cu sita blind indica o presiune mai mica de 7. Dupa aceste 5-10 minute, daca faci 5 - 6 backflush-uri la rand, presiunea indicata este aceeasi mereu, adica 7? Dar daca faci peste inca 30 de minute inca 5-6 backflush-uri, presiunea este aceeasi la toate incercarile, adica tot 7? P.S. Legarea la retea sa o faci un filtru / dedurizator interpus caci altfel bagi apa dura (poate si impura) RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Texako - 13-01-2016 Nu am umblat la OPV, am umblat putin la surubul pompei (cu contrapiulita de plastic negru), dar foar putin, o jumatate de tura, dupa care l-am lasat la fel.Azi am facut mai multe teste: imediat dupa ce i-am dat drumul , cu acel cauciuc, a urcat in 12.5 (cand ajunge acolo picura pe acel stut din spatele portafiltrului), dupa ce se incalzeste nu mai urca mai mult de 7. In seara asta nu am mai facut test la rece, l-am lasat sa se incalzeasca, si a urcat la 7. O sa il cuplez la un filtru de la care consum apa de baut, nu are dedurizator , dar are 2 filtre de 5microni, resp 1micron, si 2 filtre carbon. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 13-01-2016 Nu stiu exact la o rotativă cu alimentare din bidon ce înseamnă backflush după câteva secunde de la deschidere (are vreo legătură cu valva antivacuum care încă nu a închis?) pentru ansamblul hidraulic per total, si nu stiu exact care este relevanta testului, dar dacă orice test repetat la câteva minute de la deschidere sau peste o oră, indica aceeași valoare, nu m-as agita sa-l mai trambalez pe curieri spre Stefan pana nu înțelegi / înțelegem exact ce se întâmplă. Sa nu îl folosești prea mult legat la rețea fără dedurizare căci îl poti calcifia, în funcție de duritatea apei din zona ta. Așteptăm testele următoare si intre timp fixează la 9bar presiunea din pompa, în timp ce espressorul merge cu sita blind (ar trebui sa te misti repede) RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Texako - 15-01-2016 Revin cu noutati despre "problema mea". Am conectat aparatul la un filtru cu 2Bar , presiunea a crescut la peste 8, apoi am reglat din surubul pompei la 10.5 cu sita blind. Acum m-am linistit si ma bucur de minunatul Expobar , momentan lucrez la frotare, din zi in zi e mai bine. PS: Nu mai verific presiunea la rece, probabil tot 12.5 este, nu am explicatie tehnica, dar nu conteaza eu lucrez cu el la temperatura mare, nu rece. Multumesc RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Cosmin - 20-01-2016 Pe casabarista.nl am observat ca se Brewtus iv se vinde cu rezistenta de 2000W si ca acesta ar fi noul model. Are cineva rezistenta de 2000W? http://casabarista.nl/expobar-brewtus-iv-espressomachine/ |