25-12-2015, 15:59
(Edited 25-12-2015, 16:06 by RaduCarutasu.)
(25-12-2015, 12:09)vargoneti Wrote: Voi face si eu trecerea la Brewtus IV ..... initial am vrut un Rocket R58 dar nu pot justifica diferenta foarte mare de pret intre aceste doua aparate :)....
Justificarea de pret vine in momentul in care se lucreza cu aceste aparate .
Asa si Seat dar si Lamborghini sau Ferrari sunt masini bune insa , pe sosea , șoferul le simte altfel si se simte , el însuși , altfel ( Expobar produs spaniol iar R58 si Izzo produse italiene ) .
Toate sunt masini bune , care prezinta multe similitudini , dar prezinta si multe particularități care le diferențiază.
Diferente de pret exista iar daca sunt sau nu justificate , ramane de apreciat de cei care aleg sa le cumpara .
Eu am fost in aceeasi situatie de a alege si am facut pasul in cealalta directie .
Acum pot spune cu certitudine ca a meritat diferenta de pret . Am primit in plus niste caracteristici , regăsite in performante , de care nu am beneficiat la vechile modele pe care le-am avut .
Nu doresc nicidecum sa spun ca unele sunt bune si altele nu .
In aceasta gama aparatele sunt destul de apropiate ca si performante , dar nu sunt identice .
Exista si modele intre care alegerea se face strict emoțional sau dând cu banul .
Dpmdv , ca fost utilizator de Expobar , acesta ofera cel mai bun raport pret calitate in gama DB -lor .
Pe partea de espresso este , cred eu , identic cu Rocket , Izzo , Profitec. VBM samd , dar pentru abur nu se bate de la egal la egal cu niciunul dintre acestea .
Cei care beau doar espresso si prepara cantitati mici de lapte pot alege liniștiti Expobar-ul . Pentru o frotare rapida si pentru cantitati mai mari de lapte este nevoie de ceva mai mult insa .
Fiind aparate cu utilizare îndelungata , satisfactia pe care mi-o ofera utilizarea zilnică va amortiza , cu siguranta , diferenta de pret platita .
Iar cand negociezi cu vanzatorii diferentele nu mai sunt asa de mari , cum poate par la o simpla documentare !
M-am gandit ca aceste consideratii ii vor ajuta pe cei aflați in dilema alegerii si vor ii vor ajuta la luarea unei decizii care sa corespundă cu asteptarile lor ulterioare .
Am dorit sa scriu aceste randuri deoarece am auzit de cateva ori remarca : " la tine iese altfel la mine nu e la fel , de ce ? "
Extractii reusite tuturor !
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)