![]() |
|
Rasnite manuale moderne, capabile espresso - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Rasnite manuale moderne, capabile espresso (/Thread-Rasnite-manuale-moderne-capabile-espresso) |
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - dev - 29-11-2018 (29-11-2018, 21:46)sochaux_ Wrote: Intră cu totul sau intră doar "gura" paharului? Dacă intră cu totul, invers ar fi util pentru tampare. Ce rost are sa cumperi o clona de lyn weber la pret de lyn weber?
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - vdub - 29-11-2018 Las si eu asta aici si revin mai tarziu : https://www.malwani.de/english-1/product-information/manual-grinder-livi/
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - sochaux_ - 29-11-2018 @dev Cred că ai interpretat greșit. Nu a fost o recomandare, am vrut doar să arăt că există variante similare(și era oarecum interesant pentru mine faptul că sunt de la producători din China despre care s-a mai discutat aici la râșnițe mai de buget). Sunt sigur că există multe altele asemănătoare și de la branduri mai sigure. Poți să contribui cu variante, dar poate reușești să o faci într-un mod mai plăcut. Din ce am reușit să observ, ești mai acid decât unele cafele.
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - dev - 29-11-2018 Sunt acid cand se "face vorbire" de amorul artei. EU nu spun sa nu cautam alternative in orient dar macar sa verificam prima data occidentul. https://lynweber.com/product/hg-1/ (29-11-2018, 23:00)vdub Wrote: Las si eu asta aici si revin mai tarziu Face Kinu M68 sa arate destul de sub-engineered, in relativ aceeasi bani. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - vdub - 29-11-2018 Exact. Poate chiar arata ca o masina de gaurit cum spunea Zwanger mai devreme insa prin specificatii si finisaje reuseste sa eclipseze multe rasnite manuale. Kinu M68 pare construita intr-un garaj in comparatie cu Livi care pe langa faptul ca arata intr-un mare fel, nu trebuie zgaltaita si lovita de blat pentru a elibera ultimele cateva grame de macinatura. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - nechezol - 30-11-2018 On topic: O bijuterie aceasta rasnita dar nu se poate compara cu Kinu M68 pentru ca este cu totul alt pret. "Relativ aceeasi bani" poate insemna la fel de bine pret dublu, tinand cont ca diferenta este de la 1000 la 1700 dolari. Off topic: NU "aceeasi" bani ci "aceiasi" bani, cu i de la "epure". Iar Orient si Occident se scriu cu majuscula, dar ashtilea ie deja prea grele. "Bem cafea pe masura educatiei", huh? RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - KrisssKros - 30-11-2018 Tot off topic, pentru ca-i la moda: "Să vorbim corect, dar să nu îi corectăm pe alții. E o atitudine pe care ar trebui să o avem nu doar pentru a menaja sensibilități sau a respecta codul bunelor maniere, ci și pentru că demersul nostru poate fi riscant, ca un bumerang care ni se întoarce în față. Se aud azi intervenții de corectare apăsată a celorlalți, făcute de persoane care ele însele se exprimă greșit. Corectarea celorlalți, în special în cadrul exprimării orale, este pe cât de ridicolă, pe atât de temerară. Ar trebui să fim infailibili noi înșine, ca să ne putem aroga dreptul de instanță lingvistică." (Rucsandra Cioc, 2016) Sursa: https://republica.ro/de-ce-nu-este-recomandat-sa-corectam-exprimarea-celorlalti Rasnite manuale moderne, capabile espresso - dev - 30-11-2018 Am trollul la ignore, recomand și altora. @vdub piața "manualelor" cu cuțite mai mari e destul de dezechilibrata ca preț. Electrica Niche, cu cuțite Mazzer, e destul de pomană. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - nechezol - 30-11-2018 krisskross, nu ai prins ideea de aceea esti, intr adevar, off topic chiar pe off topic! De aceea iti voi explica! Pe topicul cafelelor comerciale, in nota deseori sterilelor si arogantelor sale abordari, distinsul nostru coleg, fara nicio legatura cu subiectul, mi a spus cu emfaza pe tonul lui superior ca "Fiecare bea dupa posibilitati si educatie." Nu am vrut decat sa i atrag atentia cum sta de fapt cu educatia. Oricum nu am fost singurul care i am atras atentia. Mai vad greseli de exprimare, nici prin cap nu mi ar trece sa atentionez lumea, e doar un caz special si nu eu am fost primul care am facut recurs la educatie. Sper ca ai inteles exact despre ce este vorba, este usor de inteles pentru cineva de buna-credinta. Acum legat de trolling si de activitatea pe forum, cred ca nu e greu de vazut cine starneste animozitati prin tonul sau agresiv. Cateva postari mai sus, colegul Sochaux, cu o contributie foarte buna in ultimele luni pe acest topic, a fost subiectul unei astfel de interpelari pe care a considerat o acida. La micul sau repros , distinsul coleg i a spus ca "e acid atunci cand "se face vorbire de amorul artei". Inteleg deci ca avem un vigilante al forumului care corecteaza postarile care nu i sunt pe plac. Daca da, e bine sa aflam cu totii, spre a ne modera opiniile in directia impusa de domnia sa. Daca as fi numai eu cel deranjat as mai zice, dar pe unde umbla, colegul starneste reactii acide la randul lui. Sunt pentru o relatie respectuoasa si cordiala cu toti colegii de aceea am taxat manifestarile astea de aroganta si agresivitate. Macar daca ar fi din partea unui expert al forumului, atunci as mai intelege, dar mi e teama ca nu e cazul. Un om care depreciaza atat de mult prajitoriile romanesti cu exceptia a vreo trei, imi suna mai mult a unul care nu stie sa si prepare cum trebuie cafeaua. La multi ani tuturor! RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - Zwanger - 30-11-2018 Ai taxat? te crezi moderator? sa taxezi si compostezi ceva? Te chinuie si te strang ciucurii sa scrii corect, dar manci litere, cratime si diacriticile ia-le de unde nu sunt. Eu o sa ma asigur ca iti dau report la fiecare postare din asta de taxat pe altii, mai ales cand stiu cat ai contribuit la forum cu informatii, ori intrebari, ori preparat cafea. E ca si cum m-as duce eu fan de masini pe un forum de motociclete, si as posta ca de ce sunt anvelopele negre si nu maro, de ce colegii fac greseli gramaticale. Ti s-a explicat, dar vad ca esti mult prea capos ca sa intelegi, iar drumul asta pe care il parcurgi se infunda curand. Pe orice forum vor fi reguli legate de scris corect, dar din cauza ca sunt asa discrepante mari intre useri se accepta orice fel de redactare cat timp nu contine limbaj de mirc, greseli repetate, scris cu majuscule, etc. De la mine ai report, la toate postarile. Pana o sa stii ce sa postezi pe un forum de cafea. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - cradun - 30-11-2018 Mi se pare foarte neprietenos sa indici erori gramaticale ocazionale ca dovada a lipsei de educatie, nu vad ca spiritul forumului e in acest sens si mi se pare o judecata pripita. people who tested as being more conscientious but less open were more sensitive to typos, while those with less agreeable personalities got more upset by grammatical errors."Perhaps because less agreeable people are less tolerant of deviations from convention" RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - nechezol - 30-11-2018 @ Reciteste ce am scris, poate intelegi, nu sunt multe neologisme! Ar fi culmea sa fie reguli legate de diacritice, in schimb sa fie tolerat scrisul agramat. Sper sa fie reguli si pentru vanatorii de postari sau postarile agresive, nu sunt multi pe forum, principalii sunt distinsul coleg de care am facut vorbire si tu. Spor la reporturi si succes in transformarea forumului in Poiana lui Iocan de pe Softpedia! @cradun Cred ca am fost destul de clar, cand cineva iti vorbeste de educatie la modul superior dar se exprima agramat, tu ce ai face? Hai sa lasam solidaritatea doar pentru spiritul solidaritatii ca doar stim cu cine avem de a face, omul se leaga de cine apuca. Cu solidaritatea asta nu faci decat sa l incurajezi sa continue cu tonul asta si nu e ok, referitor la spiritul forumului. Cu asta am incheiat, nu o sa raspund pe rand doritorilor, reiau cordial urarea de La multi ani pentru toti! RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - Lyvyoo - 30-11-2018 Nechezol, am urmarit acea discuție si ce spusese kriss kross despre educație era cu referire la educatia in cafea, care iti lipseste momentan, la fel cum majoritatea avem carențe in diferite privințe, considerand vastul domeniu al cafelei, fiind tot timpul de invatat cate ceva. Cat despre greselile de gramatică, eu spun ca e mai barbateste sa trimiti un PM respectivului si sa-i spui opinia ta, decat sa-l tragi de urechi in public. Daca eram in general agramati, aveai dreptate, invatam cu totii din fiecare morala. Dar pentru cateva exceptii, poate din graba sau lipsa de concentrare ori chiar neștiință, e mai elegant si mai educativ gramatical sa transmiti personal mesajul respectivului, pe PM. Chiar urmaresc ca acest forum sa fie unul civilizat si fara scrieri agramate, dar una e sa fii constant lipsit de cunoștințe si sa arunci chiftea dupa chiftea, una e sa mai gresesti o litera din cand in cand... Uite cazul meu...eu chiar ma consider relativ avansat pe gramatica, studiind-o mai mult pentru facultate, dar in interviul filmat cu Sarkis tot am scapat doua dezacorduri. Alta data am scris mult timp "într-adevar" legat si un prieten mi-a dat un PM iar de atunci mi-a intrat in cap. Deci greseli facem toti si vom mai face, din nestiinta, datorita autocorecției din telefon, din graba fata de recitirea textului scris etc. Dar daca punem pe primul plan colegialitatea si informația relevanta, atunci ne abtinem de la executii publice si vorbim in privat. Am scris mult, dar am vrut sa transam pentru totdeauna acest subiect. Daca alt user ti se pare mai acid, nu te lua cu el la tranta, ci încearcă sa te tii pe pe drumul topicului atentionandu-l ca greseste. Daca persista in aciditate, misto sau trolling intervin eu... Hai sa revenim la subiect! RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - nechezol - 30-11-2018 Liviu, ciudat sa fac hermeneutica propriilor mele postari, dar am incercat sa ma exprim clar, la randul meu. Nu are nicio treaba dialogul cu krisskross, dev era cel care vorbea la modul superior si oricum off topic despre educatie, l am si citat, replica era exclusiv pentru el. Cu gramatica am explicat, nu e treaba mea cum isi foloseste lumea limba materna, cu colegul a fost o discutie specifica si oricum, mai fusese altul inaintea mea care ii atrasese atentia legat de alta duma. Si sa nu ne uitam doar la forma ci si la fond. Mai sus i am spus on topic ca nu face decat sa compare mere cu pere, rasnite cu preturi sensibil diferite. Ca tot vorbim de experienta/competenta si de on topic. Gramatica era o sageata, mai rautacioasa, recunosc, dar doar ca raspuns la elitismul asta inchipuit. Vad ca deranjeaza mai mult referirea mea la gramatica decat afirmatia conform careia Kinu e facuta in pivnita sau cum a spus. Comparata cu o alta din alta gama de pret, absurd. In alta ordine de idei, trebuie sa recunosti ca vanatoarea de postari si tonul agresiv nu sunt ok, oamenii vor riposta. Azi am fost eu, altadata vor fi altii. Doar urmaresti toate postarile, vezi cazul lui Sochaux din topicul asta, a indraznit sa dea mai multi bani pe o rasnita chinezeasca, unul l a luat ca de ce nu si a luat aia ieftina Xeoleo, celalalt ca de ce nu a luat din Occident si asa mai departe. Rolul asta de justitiar-vigilante, scuzati pleonasmul, nu ar trebui sa si l aroge nimeni pe aici, anume sa corecteze opiniile celorlalti si pe genul asta de ton care irita si indeamna la riposta. Imi cumpar ce vreau eu, cui nu i convine, chiar daca nu e treaba lui, sa o spuna intr un mod mai diplomatic. Ok, nu o mai lungesc nici eu. Angajamentul meu este acela sa ignor acesti colegi in conditiile in care nu imi vor mai vana postarile sau daca o vor face, on topic si argumentat, ceea ce nu a fost cazul pana acum. Am apreciat la superlativ inca din postarea initiala de prezentare pe forum atmosfera de aici si ti am atribuit exclusiv acest merit inca dinainte sa te cunosc. Asta diferentiaza forumul acesta de sutele de forumuri romanesti. Nu stiu cum mai e ceasornicar.ro, si ala era foarte civilizat, imi vine greu sa cred ca nu s a stricat intre timp. Ma rog, ideea e ca atmosfera trebuie sa ramana asa, micile concesii duc la mari compromisuri. Recomandarile de buna-purtare sa fie facute in ambele directii, asa e corect. Respect, si pentru ultima oara in seara asta, noroc ca plec in vacanta :), "La multi ani" de 1Decembrie! RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - dev - 30-11-2018 Intotdeauna am admirat topicurile de pe home-barista in care se discuta aprins despre un subiect sau altul dar nu se trece niciodata acea linie imaginara a nesimtirii. Este cu siguranta meritul celor care participa la discutii, de multe ori oameni trecuti prin viata adevarata si mai putin prin "luptele" fara invigatori de pe internet, dar in acelasi timp cei care posteaza au in spate macar o rigoare a informarii, daca le lipseste experienta practica. Eu am inteles atitudinea lui Liviu, de a lasa lucrurile sa se aseze de la sine fara reguli scrise, in virtutea faptului ca cei care nu sunt de buna-credinta se vor auto-izola dar nu tot timpul aceasta atitudine functioneaza. Am sa dau copy-paste mai jos la ceea ce Dan Kehn numeste guidelines sau terms of service: [*]Be respectful. Treat others as you would have them treat you. [*]Be patient. Everyone is at different points in their learning. [*]Stay on topic. Many other avenues exist for non-coffee discussions. [*]Be open and honest. Many people rely on opinions presented in these forums as part of their purchase decision. The source of the information you present and basis of the opinions you express are as important at the statements themselves. For example, you should make it clear whether you speak from first hand experience, what you read elsewhere (and if appropriate, link to the source), or conventional wisdom. [*]Encourage positive, shared discourse. Be mindful of participant reactions and consider the tone of your replies; ideally they should encourage positive discourse. Conversely, don't be disruptive by dominating the conversation. Dogmatic or repetitive replies are rarely welcome. [*]Accept the moderators' decisions. They are volunteers who want to share their knowledge and guide the discussion. [*]Help raise the discussion level. Use the how tos, resources, FAQs, and search. "Newbie" questions are welcome, but they are more likely to receive thoughtful replies if some initial research is done beforehand. [*]Avoid cross-posting. Many of our members frequent multiple coffee sites. Please avoid cross-posting your question, or mention the other site(s) with referral link(s) to avoid repetitive responses. [*]Note that while not explicitly stated, these guidelines include typical online forum rules like "No personal attacks" and "No commercial posts." Ca sa revenim on topic: rasnita adusa in discutie de @vdub costa 1200 de euro, minus 100 de euro discount pana la sfarsitul anului, in timp ce Kinu M68 costa 997 de euro. Rezulta o diferenta, luand in calcul pretul de lista, de 103 euro, as zice rezonabila avand in vedere diferenta intre cutite, 68mm vs 83mm. PS: Preturile produselor vandute in Romania sau zona in UE au relevanta doar in moneda locala sau EURO. Kinu vinde si in SUA, de aici pretul in dolari americani. Si orice produs cumparat in dolari dintr-o tara extra-comunitara trebuie taxat corespunzator, ajungand-se de cele mai multe ori la echivalantul in euro, 1:1. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 01-12-2018 Copil sarac, care n-a avut jucarii cand era mic... :D https://www.home-barista.com/forums/userpix/17119_img_6893.jpg https://www.home-barista.com/forums/userpix/17119_img_6895.jpg A doua din stanga, langa Hario mini, este Apollo "Pavoni" RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - HORATUCU - 01-12-2018 (01-12-2018, 13:20)renatoa Wrote: Copil sarac, ... Ai de capul meu!!! Sa nu zici ca esti tu acela... RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - dev - 01-12-2018 Ditamai sponsorul pe home-barista, care vinde kit-uri de profilare cu 300 de dolari bucata, crezi ca mai pierdea timpul pe espressoman? No offence, Renato. https://www.home-barista.com/grinders/new-kinu-m47-traveler-t55206-40.html#p622095?sid=d2a8d7b3133236d154546f6dd090089d Rasnite manuale moderne, capabile espresso - rdumitrescu - 01-12-2018 Eu nu prea pot trece peste faptul că apollo e o copie fără pic de rușine a lui M47. Ba mai mult, dacă vezi cu ce insistență (ca să mă exprim civilizat) își apără Arthur Yang “creația”, e de-a dreptul jalnic. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - nechezol - 03-12-2018 Rusinea nu exista in business, nici cel legat de cafea nu face exceptie. Litigiile privind proprietatea intelectuala sunt foarte costisitoare si foarte complicate cand te adresezi unei instante suprastatale. Pe de alta parte, e si mai complicat sa rezolvi problema pe fiecare piata nationala. Deci situatia e cam nasoala pentru producatorul onest, in speta cel al lui M47. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 03-12-2018 Si pana la urma, ce sa protejezi, nu e nimic inovator in domeniul asta de la moara cu pietre incoace... mecanisme de pe vremea locomotivei cu aburi, puse la treaba. Lumea nu vrea sa priceapa ca este o piata prea de "niche" ca sa preocupe orice producator serios de mecanisme. Stiu trei locuri in oras care pot prelucra metal la nivelul cerut intr-o rasnita, dar toti mi-au zis ca nici nu se gandesc sa abordeze problema fara o comanda initiala de 1000 bucati. Pretul estimativ fara cutite ar fi de 160 lei, cu metalul lor, ca idee... Iar realizarea din metal nu este o virtute, ci o alegere economica, la serii mici este mai ieftin sa prelucrezi metal decat sa injectezi plastic ;) Deci si aici s-a ajuns sa nu mai fie o problema produsul, ci cui le vinzi... de asta unii tatoneaza piata cu proiecte KS, nu ca nu ar avea fonduri pentru lotul initial Si de prea multe ori lotul ala este singurul
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - gxg58 - 04-12-2018 Salut. Am citit despre o modelul Xeoleo pe alt thread si putin aici. Am inteles ca pentru brew este ok. N-am inteles daca este capabila pentru expresso. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - Zwanger - 04-12-2018 Este, rasneste suficient de fin sa poti face espresso cu ea. Pentru buget mic e alegere buna. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 04-12-2018 Nu e suficient sa fie fin, conteaza si cum sunt granulele. Am mai scris, forma aia a cutitelor de la xeoleo indica brew, cele de espresso arata altfel, vezi postarile pe tema asta anterioare in topicul de fata. LE: @Zwanger, pe ce te bazezi ? RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - Zwanger - 04-12-2018 Pe faptul ca o au cativa colegi cu care vorbesc si fac espresso cu ea. La conice e mai dificil de controlat forma granulelor, pentru ca ies de toate pentru toti. Postez niste experimente, care nu stiu cata relevanta au din cauza ca nu ai control deplin pe sitare, fractia foarte foarte fina se lipeste de granulele mari. Dar daca luam testul comparativ, la toate rasnitele fractia superfina se lipeste de granulele mari, si atunci putem sa ne facem macar o idee despre tipul de macinatura. Fiecare e liber sa traga propriile concluzii, sa ia de bune sau de proste aceste rezultate. Am decis sa le postez pe topicul de rasnite manuale pentru ca in test sunt incluse foarte multe rasnite utilizate de catre membri acestui forum. https://docs.google.com/spreadsheets/d/18vLQtokZm9fq-4WmbLi2Msa8kScBubmlrTAgIKPaQf8/edit#gid=121288603 https://docs.google.com/spreadsheets/d/1cYpaG-4eNmhRxdgctOl0atZnw6nEK80Z68FR9Cy1fjA/edit#gid=1081527092 Rasnite manuale moderne, capabile espresso - dev - 04-12-2018 Interesante rezultatele... Și destul de irelevante, de exemplu kinu M47 2017 e mai ok decât 2018. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - Zwanger - 04-12-2018 Si de ce zici asta? decat sa punem la indoiala rezultatele, de ce nu punem la indoiala o diferenta de componente sau constructie in cazul rasnitelor m47? Sau de ce nu, modul in care persoana a dat la manivela, zic si eu. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 04-12-2018 "...cativa colegi..." care este... Evident ca fiecare va trage propriile concluzii, in functie de cat de bine insurubati are in subconstient anumiti pitici, despre forma, marime si altele. Chiar si cand reusim sa ne convingem de unele adevaruri, asta nu inseamna ca automat schimbam macazul. De multe ori de rusine, ca o forma de autoflagelare :) De exemplu, din forma cutitelor m-am lamurit de ce Commandante mk3 are intradevar motiv sa scoata mai putine fines decat restul, asta nu inseamna ca o sa ma sucesc instant sa imi iau mk3... RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - lracu - 04-12-2018 Intrebarea mea este, cumva, offtopic. Cumva, totusi, are legatura cu ce s-a discutat pe thread, e vorba de https://www.aliexpress.com/item/XEOLEO-50MM-Aluminum-Manual-Coffee-grinder-Stainless-steel-Burr-grinder-Conical-Coffe-bean-miller-Manual-Coffee/32868224896.html si cumparaturi de pe Aliexpress. Care e cea mai buna (sigura, ieftina) metoda de achizitionare de pe Ali? Daca exista un thread potrivit pentru mutarea intrebarii mele, ii rog pe moderatori sa o faca. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - fmmirel - 04-12-2018 Da, aceasta e rasnita. Cel mai ieftin/sigur e de pe Aliexpress (eu am folosit aplicatia mobila, merge f ok), alegi cu livrare din Spania si nu platesti taxe suplimentare. Mie mi-a ajuns intr-o saptamana. (PS: cand ne vedem data viitoare vin cu ea sa o vezi cum arata, o sa-ti placa :D) Legat de ce s-a discutat mai sus, eu pot sa confirm ca am testat-o pe espresso (la 2 click-uri de punctul 0) si a mers chiar ok. Nu am vazut nici un defect de extractie pe PF naked. As indrazni sa spun ca nu am vazut diferente colosale de gust fata de M47 dar recunosc ca nu am tras decat 2 shot-uri si Pavoni nu e cel mai bun aparat pentru un versus, sunt prea multe variabile suplimentare la mijloc care pot influenta comparatia. |