![]() |
|
Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri (/Thread-Rasnita-Lelit-PL043MM-Pareri-calitati-minusuri) |
RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - Lyvyoo - 03-04-2013 Nu are limite timerul sau nu are timer? Ascaso I-mini, din cate stiu, are timer. RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - sorin2505 - 03-04-2013 Nu are timer. RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - Lyvyoo - 03-04-2013 Uite inca o diferenta fata de Ascaso I-mini. Deci interior cvasiidentic, stepless ambele, pret asemanator, insa Lelit are si o roata vizibila de reglaj (Ascaso are doar rotita laterala), dar nu are timer. Asta ca sa clarific mai multe intrebari primite. Practic batalia intre cele doua ar fi, daca merita sa dai diferenta de la 740 la 808 doar pentru roata vizibila (si carcasa mai frumoasa si metalica de pe Lelit), in defavoarea timer-ului de pe Ascaso?! RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - astinga - 03-04-2013 @petrisor la mine in oras o astfel de rasnita se foloseste in magazin, si macina pt. clienti cafea la punga. Acum 2 saptamani inca mai functiona. Rasneste si tu cate 50 grame cu pauze. RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - hateganul - 03-04-2013 Timer-ul ala e o porcarie ! Astea nu-s rasnite sa faci cafea macinata la kilogram ! Adica motoarele alea is cam slabute in sarme...ca in rest n-ar avea greturi. RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - sorin2505 - 03-04-2013 (03-04-2013, 11:17)Lyvyoo Wrote: Uite inca o diferenta fata de Ascaso I-mini. Deci interior cvasiidentic, stepless ambele, pret asemanator, insa Lelit are si o roata vizibila de reglaj (Ascaso are doar rotita laterala), dar nu are timer. Asta ca sa clarific mai multe intrebari primite. Practic batalia intre cele doua ar fi, daca merita sa dai diferenta de la 740 la 808 doar pentru roata vizibila (si carcasa mai frumoasa si metalica de pe Lelit), in defavoarea timer-ului de pe Ascaso?! Daca nu ma insel, de Ascaso se plangeau ca sunt probleme la prinderea "cosului" in care se pune cafeaua. Lelit nu are astfel de probleme (deocamdata :D ) e mai solida. RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - petrisor - 03-04-2013 Multam pentru raspunsuri, o sa rasnesc cu pauze la fiecare 50 gr, pt siguranta. RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - Lyvyoo - 03-04-2013 (03-04-2013, 11:26)hateganul Wrote: Timer-ul ala e o porcarie ! De ce spui asta? De exemplu, pe sita de 18g rasneam 10 secunde, pe cea de 15g, 9 secunde, iar pe cea de 7g, 5 secunde. Astfel timerul ma ajuta foarte mult. E drept Vario are un mic LCD si trei butoane diferite de memorie pt. timer. Dar si pe o rasnita normala ar fi folositor, asigurandu-ti un parametru stabil (dozarea) daca nu ai chef de cantarire si folosesti aceleasi boabe o perioada. RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - hateganul - 03-04-2013 Spun asta pentru ca introduce inca o variabila ... Poate e util la un bar, pe alt gen de scula, unde ai aceasi cafea zilnic dar acasa, imi place sa experimentez mai multe genuri de cafea si nu vreau sa imi complic viata cu inca o variabila. Ca sa nu mai zic ca trebuie sa o platesc. Producatorii mai bine s-ar axa pe alte imbunatatiri cum ar fi cafeaua reziduala. Dar ei nu fac altceva decat sa ia miezul ala si sa il imbrace intr-o alta carcasa...daca se poate, totul sa fie din plastic. Uneori am senzatia ca produsele astea nu sunt facute de ingineri. :) RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - Entonii - 03-04-2013 Partea cu timerul pentru acasa si mie mi se pare nefolositoare. Boabele nu le tinem in hopper, asta inseamna ca trebuie sa pun in rasnita cantitatea care o macin pentru fiecare extractie in parte. Daca trebuie sa pun cantitatea prestabilita macin pana se tremina si opresc. In situatia noastra cele mai "utile" accesorii al unei rasnite mi se par a fi portafilter holder-ul si sa activezi-dezactivezi rasnita cu portafiltrul, butonul sa fie acolo sub cioc. RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - sorin2505 - 03-04-2013 (03-04-2013, 12:34)Entonii Wrote: In situatia noastra cele mai "utile" accesorii al unei rasnite mi se par a fi portafilter holder-ul si sa activezi-dezactivezi rasnita cu portafiltrul, butonul sa fie acolo sub cioc. Lelit are buton pt. asta. Poti sa rasnesti in portafiltru sau in alt recipient. RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - Lyvyoo - 03-04-2013 (03-04-2013, 12:19)hateganul Wrote: Spun asta pentru ca introduce inca o variabila ... Poate nu inteleg eu... Daca iau de undeva 300g de cafea de acelasi tip si imi fixez 9 secunde pe timer, imi vor curge mereu in portafiltru 14g de cafea fara sa cantaresc (decat prima oara, eventual) cu mici variatiuni pe parcursul unei saptamani, de ordinul 0.1-0.3g. Deci de ce consideri ca este o variabila in plus si nu o stabilizare a unei constante? Practic nu mai acord mare atentie rasnitei, doar apas butonul (eventual direct cu portafiltrul, la Ascaso si Lelit), imi cade cantitatea dorita fara a mai fi atent cand sa opresc rasnita, tampez si gata... RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - hateganul - 03-04-2013 Stiu ce face timer-ul ala. Ma bucur ca ti se potriveste. In ce ma priveste, am explicat mai sus de ce nu vad util timer-ul si prin urmare, de ce mie, nu mi s-ar potrivi. La bar, ar fi util in combinatie cu: portafiltrul sa stea acolo infipt pe timpul macinaturii fara sa il tina cineva! Dar asta este doar perceptia mea... RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - CosminN - 03-04-2013 (03-04-2013, 12:56)Lyvyoo Wrote: Poate nu inteleg eu... Te obligi sa tii cafeaua in cosul rasnitei, ceea ce nu stiu daca-i foarte indicat atata vreme cit tii toate masinariile intr-o bucatarie. RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - Lyvyoo - 03-04-2013 De unde aceasta obligatie? Ce te impiedica sa torni cat ai nevoie, cand ai nevoie? RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - Entonii - 03-04-2013 (03-04-2013, 15:37)Lyvyoo Wrote: De unde aceasta obligatie? Ce te impiedica sa torni cat ai nevoie, cand ai nevoie?Daca torni cat ai nevoie nu mai trebuie sa stii cat timp iti ia sa o rasnesti :) Sa zic ce am observat eu. 1 Daca nu tii boabele in rasnita cat pui daca ai de facut o dubla? Eu pun 18 grame aproximativ, putin mai mult sa umplu lejer sita si eventual arunc surplusul (care mai mult de 1 gram nu este). Dar cam stiu cate boabe intra in 18 grame cu lingura aia de plastic (2 generoase). Daca stiu gramele puse nu mai stau sa numar cat timp rasneste. 2 Daca rasnesc 18 grame (2 linguri mai generoase) rasnita mea merge 16-17 secunde (aproximativ) pana rasneste si ultimul bob care face scandal in hopper si nu vrea din prima la cutit. Daca sunt mai multe boabe care topaie timpul creste pana le ia cutitul. 3 Daca am multe boabe in hopper pentru 18 grame am nevoie de aprox 12 secunde sau 13 depinde de boabe. Incepe sa rasneasca cu boabe deja intre cutite si termina cu boabe intre cutite, nu ai diferente de debit de macinatura pe parcursul rasnirii. 4 Daca pun mai multe boabe in hopper ce fac cu restul dupa ce am rasnit dubla masurata de cronometru? Din cauza celor enumerate mai sus, pentru acasa nu consider un plus timerul. RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - Lyvyoo - 03-04-2013 Aaaaa, am inteles acum ce vreti sa spuneti :) Dar eu sunt obisuit sa torn din ochi cam cat am nevoie, fara cantarire, ramanand foarte putine boabe in cos (1g-2g) dupa rasnire. Si utilizand mereu cafea proaspat prajita, nu imi fac probleme de oxidare pana dimineata, cand oricum prima cafea o bea sotia care nu e asa pretentioasa. Dar nici atunci cand am baut eu prima cafea, nu am observat vreo problema de gust. RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - sorin2505 - 03-04-2013 Eu cantaresc de fiecare data boabele pe care urmeaza sa le rasnesc. Am cantarul chiar langa borcanul de cafea, deci e simplu si rapid. RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - hateganul - 03-04-2013 De exemplu, eu pun portafiltrul pe cantar, tarra, si torn boabe pana ajung la cantitatea dorita. Apoi vars in macinatoare si da-i bice! In ultimul timp nici cantarirea nu prea o mai fac. Cu timpul iti gasesti repere, atat la boabe cat si la cat macini in basket. Cand zic "cat" ma refer si la cantitate(vizual) dar si la timp(poti numara in gand). Evident, nu avem precizie farmaceutica dar, cui ii pasa? Important este sa fie cafeaua pe placul meu, nu sa ma pierd in o mie de detalii :) Astea fiind spuse, sper ca va dati seama ca, pe mine, la o macinatoare, ma lasa rece un lcd, shpe' reglaje, timer-ul ala. Adica de banii aia(vario), mai bine o profi seccond, perii noi la motor si cutite schimbate. But, that's me ! Dar, hai sa ne intoarcem la rasnita in cauza. Am ales lelit pentru ca rasnita e simpla, posibilitatea sa intre cafea in interiorul carcasei(la motor) e zero, pret, am fost foarte multumit de cea inclusa in espressor. Da, am si MM-ul cu zero km la bord pentru ca imi pregatisem terenul pentru vanzarea espressorului combi. Deocamdata pass... RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - baloozzy - 03-04-2013 Eu cantaresc in sita single, am observat ca atunci cand sita e foarte fierbinte apar erori, sau variatii la cantar. Sry pentru off topic. RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - Lyvyoo - 03-04-2013 Aveti teren de joaca nou baieti - http://www.espressoman.ro/forum/Thread-Izolare-compartimentare-espressor?pid=6244#pid6244 :) RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - astinga - 09-04-2013 (01-04-2013, 21:18)petrisor Wrote: Intrebare: pot rasni o cantitate mare cu aceasta rasnita ? Pot sa o pun pe automat si sa macin 250 gr fara pauza ? Sau e recomandat sa fac pauze, sa rasnesc cantitate mai mica ? Am trecut azi prin oras pe la magazinul care foloseste MM-ul pt. clienti. Rasnesc cate 300 grame, 5-6 min (zic ei), azi la 13:00 deja bagase 3 sarje de 300grame. Singura problema a fost un betisor din punga de boabe, ce a blocat cutitele. Rasnesc in medie 2 kg de boabe pe zi. Sunt curios cand o sa crape ranita, nu cred ca e proiectata pt. genul asta de trafic. RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - astinga - 23-06-2013 Pentru cei care nu folosesc Lelit pl043mm exclusiv la espresso, cum sa gasesti punctul zero. http://www.youtube.com/watch?v=2YRbtGcX0dk RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - zaharia sorin - 23-06-2013 (23-06-2013, 08:32)astinga Wrote: Pentru cei care nu folosesc Lelit pl043mm exclusiv la espresso, cum sa gasesti punctul zero. Nu inteleg, ce vrei sa demonestrezi? Ca ai marcajul? Despre reglaj ce poti spune? Cutitele se incarca ,cu cafea, des? Eventual, poti pune un atasament cu modul de rasnire?Si eu sunt interesat de acest model, dar mai astept.
RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - astinga - 23-06-2013 Nu vreau sa demonstrez nimic, doar ca de ex. pentru French Press trebuie sa macini grosier ( de la 1 & 1/2 ture in sus). Cum ajungi la o tura, sau o tura si 1/2, daca nu stii unde e zero? Cutitele se incarca in functie de boabe, o lingura de orez dupa cca. 3-4 kg. de boabe macinate rezolva problema. La #104 sunt diferite grade de rasnire in functie de bautura preferata, ibirc, espresso, filtru... RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - Lyvyoo - 09-09-2013 Rasnita asta nu are timer cumva? RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - kum - 10-09-2013 Nu. RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - Lyvyoo - 10-09-2013 Am avut mereu impresia ca are... Deci se naste intrebarea, ce ar fi de preferat intre timer-ul de pe Ascaso I-mini si reglajul vizibil de pe acest Lelit (plus carcasa de inox)? RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - nickso - 12-09-2013 Hai oameni buni, raspundeti, ce e de preferat? :P o intrebare am si eu...tot ce se vede negru la rasnita asta este din plastic? discul negru, camera cutitelor...tot? RE: Rasnita Lelit PL043MM - Pareri, calitati, minusuri - axy76 - 12-09-2013 La lelit pl 043mm camera cutitelor este din plastic, palete sunt din plastic. |