![]() |
|
Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea) +--- Thread: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor (/Thread-Ce-tipuri-de-cafele-va-plac-in-mod-deosebit-si-de-la-ce-prajitor) |
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Amatoruldecafea - 25-02-2022 Ce părere aveți de ce vând cei de la kestarcoffee? I-am descoperit decent dar nu prea am dat de feedback despre ei(nici aici prin search, au apărut doar în ceva topic cu Green Coffee). RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - umarianos - 25-02-2022 (25-02-2022, 13:59)Amatoruldecafea Wrote: Ce părere aveți de ce vând cei de la kestarcoffee?Te ajuta daca zic doar 9,8/10 ? RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - slavic1983 - 28-02-2022 Buna Malawo asta
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 10-03-2022 Doua cafele de remarcat: Kenya Hibiscus - din ce inteleg nu e infuzată dar gustul de ceai de hibiscus e acolo in ceasca extraordinar de clar. Noi chiar bem in casă si am bine conturată memoria gustului respectiv, dulce acrisor, aproape de portocale rosii. Prajirea e in categoria light-urilor solubile deci nu v-as recomanda sa o profilati, 25s - 18g in 36 out fiind suficient, altfel se acopera acea aciditate de ceai de hibiscus. ![]() Ethiopia Aricha de la Guido, cam la acelasi grad de prajire cu La Cinta Columbia, tratati-o cu degazare minim doua săptămâni, solubilă cat sa mearga si pe espressoare mai mici, o naturală care isi respectă eticheta, adica fructele negre de padure sunt destul de usor de recunoscut dar partea cu mandarinele am zis ca e bagata de qgrader mai fortat insa la vreo 3 săptămâni de degazare si o temperatură gen 89, pe cutite ssp sau ceva ce ofera claritate, apar "ca prin minune". Misto si aceasta cafea.
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - mikutzul - 21-03-2022 salut colegii o recomandare de ethiopia prajita light? merci! RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - RaduNim - 21-03-2022 Vezi pe la Yumecoffe.ro :) Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - vladdooo - 21-03-2022 (21-03-2022, 21:08)mikutzul Wrote: salut colegii Birbisa naturala sau Boji spalata de la PJ RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - brotundu - 21-03-2022 (21-03-2022, 21:41)vladdooo Wrote:(21-03-2022, 21:08)mikutzul Wrote: salut colegii Birbisa recomand si eu ! RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - dev - 22-03-2022 In Romania nu se prajeste light ci se prajeste solubil. Chiar si de la cei care au in oferta profile de tipul "ultra light, filtru, brew", veti gasi in punga cafea suficient de solubila pentru a fi extrasa si espresso. Iar omniroast e de fapt un profil cu bias spre espresso, in 99.99% din cazuri. Ca fapt divers, si prajitoriile de afara procedeaza in mod similar, cu cateva exceptii la care gasesti diferente semnificative intre un profil de filtru si unul de espresso. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - flipu2k - 22-03-2022 (22-03-2022, 10:40)dev Wrote: In Romania nu se prajeste light ci se prajeste solubil. O fi valabil la unii, dar pot sa te asigur ca nu e 100% asa. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - cradun - 22-03-2022 (22-03-2022, 10:40)dev Wrote: Ca fapt divers, si prajitoriile de afara procedeaza in mod similar, cu cateva exceptii la care gasesti diferente semnificative intre un profil de filtru si unul de espresso. Care ar fi aceste prajitorii la care exista diferente semnificative intre profilul de prajire de filtru si cel de espresso? Five Elephants mi se pare una din ele, din ce am baut, ar mai fi si altele? RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - dev - 22-03-2022 @flipu2k Vino cu exemple, daca nu e 100% asa.... Sunt mai multe, dar din cele care livreaza in tara ar fi Kawa, Friedhats, Leuchtfeuer. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - flipu2k - 22-03-2022 @dev N-am pus color meter pe ele dar dupa gust si dupa cat am avut de lucru sa le extrag Guatemala Carlos Fontan si Columbia Finca El Calmante de la Yume sunt prajite mai light decat ce am avut de la Friedhats. Nu ca ar fi vreun concurs cu premii, dar is aiurea generalizarile astea
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - bemihai - 22-03-2022 (22-03-2022, 11:26)dev Wrote: ... Kawa, Friedhats, Leuchtfeuer Am luat si eu acum cateva luni cafea de la Kawa, pentru filtru, si era prajita bine de tot, nici vorba de light. Am chiar acum Guatemala Carlos Fontan de la Yume, e foarte interesanta prajirea (poate un prajitor ne poate explica): vizual pare foarte light (si boabe, dar si macinata), dar este destul de solubila, merge lejer in espresso. Este foarte buna cafeaua, dulce si florala. Cafele prajite foarte light nu am baut decat de la nordici, desi in ultima vreme si ei au inceput sa prajeasca mai solubil. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - dev - 22-03-2022 Sincer, nu cred ca una-doua cafele de la un prajitor, schimba situatia generala... Pe de alta parte, e oarecum de inteles sa nu vrei sa fii catalogat drept vanzator de "cafea acra", in contexul in care oamenii renunta la o parte din cheltuielile optionale. LE: in plus, avand in vedere faptul ca o cafea punctata ceva mai bine, e procesata, de cele mai multe ori, experimental e mai greu de evaluat gradul de prajire. Dar e destul de evident ca unele prajitorii gasesc mai usor echilibrul dintre gradul de prajire si potentialul maxim al cafelei verzi. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - mikutzul - 22-03-2022 multumesc de idei am comandat de la PJ dulce de Pitalito si ethiopia Birbirsa deabia astept sa vina.am mai incercat de la blu coffe,ei chiar prajesc light cafeaua,mie unul ethiopia lor chiar imi place si daca reglezi din temperatura(m-am chinuit un pic pana am gasit setarea ) e foarte buna. dar vreau sa mai incerc si altceva,asa ca multumesc inca o data! RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - eugenm - 22-03-2022 Schimbari in foarte bine (pentru amatorii de prajiri light dedicate pentru filtru) la Friedhats. Inca din decembrie am vazut imbunatatiri in profilele de prajire. Daca drumurile va duc pe la Zissou cereti-i lui Robert sau lui Alex un borcan. Eu ma delectez acum cu o Rwanda si este neasteptat de buna! RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - organon - 23-03-2022 Excelenta și Columbia Gheisha de la Guido. Ii prinzi instantaneu gradul de măcinare. Personal o extrag normal, fără preinfuzie sau profilare la 90 de grade. Extrasa cam în 25 de secunde are acea savoare specifica damei cu nume de ibovnica orientala. ?? RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - organon - 07-04-2022 Letty Bermudez Geisha dela Manhattan. O Geisha adevărată nu verișoara vitrega și vitregita de arome cum am mai băut, lăudată si machiata bine sa nu i se vadă ridurile de fata batrana. Asta e veritabila, bună de tot,sa îți tot petreci bătrânețile alături de ea. ? Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Ciprian - 07-04-2022 Pedro Guzman de la Buimac ![]() Preparare V60 la 95oC Cireșe roșii coapte bine și foarte foarte dulci [emoji3059] RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 08-04-2022 Am mutat discutiile despre cafelele infuzate pe topicul despre procesare pentru ca e o dezbatere interesanta si e pacat sa se piarda pe aici. Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Elian_CT - 12-04-2022 El Salvador Divisadero Pacamara honey anaerobic by Mauricio Salaveria si Rwanda Koakambu Red Bourbon Anaerobic , prajite de Stefan Dinescu - CORETTO, Constanta - le am prajite de 2 saptamani, si ambele sunt surprinzatoare! Nu au gust pronuntat de ferment, sau arome exagerate date de tipul de procesare. Mi-au placut foarte mult atat espresso, cat si cu lapte. In brew nu m-au impresionat. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Damian The Man - 12-04-2022 ^ Am El Salvador Divisadero Red Honey de la Buimac - un deliciu! Mi-ar placea sa o compar 1/1 cu cea de la Coretto... ____________________________________________________________________________________________ Poate cea mai interesanta cafea de la Pressco din ultim vreme. Nu stiu daca au tinut batoanele de scortisoara si ghimbirul intre boabe, dar mirosul si mai ales aromele sunt nefiresc de prezente . Iar dupa macinare miroase toata casa si dupa 30 de minute. Iar gustul de ferment nu se simte absolut deloc in extractiile de pana in 30 de secunde. Oricum, o cafea la superlativ pt mine.
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - neapci - 12-04-2022 Am incercat si eu Costa Rica de la Pressco prin decembrie si pot sa spun ca m-a lovit mirosul de scortisoara de cand am deschis punga :D A fost o cafea interesanta, dar mi-e greu sa cred ca daca nu puneau scortisoara in timpul procesarii ar fi avut cum sa aiba o aroma atat de intensa si evidenta. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - brotundu - 22-04-2022 De fiecare data cand am luat a fost excelenta, usor de extras, placuta la gust. E adevrat, nu cu aromele de la Birbirsa, care pentru mine e una din cele mai interesante cafele, dar nu am gasit probleme la ea. In schimb comand mai rar de la PJ, ma deranjeaza modalitatea de plata. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - organon - 23-04-2022 Yemenia. Mai precis Yemen Bait Alal de la Origo. Am luat de proba cantitatea minima de 40 de grame. Colosala. Voi lua și punga de 240 de grame, îmi voi lua concediu, ma voi autoizola în casa, și o voi abuza pe toată. Doar eu, într-un gest de egoism suprem. Lăsând gluma de o parte, este fantastica. O extrageți pur și simplu. Boabele arata de parca ar fi culeasa de pe marginea drumului, dar nu va lăsați inselati de aparente, dincolo de micimea și neuniformitatea boabelor, este duhul din lampa, va duce unde nici nu gândiți. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - organon - 04-05-2022 Hm. Unde dai și unde crapă. Am luat de la Origo doua cafele, o Gheisha din cele mai iertatosre la buzunar, dar Gheisha și o etiopie. Azi am deschis punga de Etiopia, pe numele ei Etiopia Udeye. O bate clar pe mai "titrata" sa ruda. Foarte bună. Ma rog, nefiind eu "vrun mare priceput" în ale preparării, poate am nimerit-o de s-a dezvăluit pentru mine, dar sincer are arome consistente. Nu-mi cereți sa descriu amănunțit subtilitati ca nu sunt atât de"elevat", dar sa pot aprecia grosso modo calitatile unei cafele asta pot după 8 ani de încercări zilnice,unele reușite. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - adif - 05-05-2022 Vedeti, de aceea nu inteleg eu sensul acestui topic daca nu se ofera si o descriere a cafelei. Doar asa... ca mi-a placut mie. Ce inseamna acest lucru pentru cititor? In aprilie, fiind in zona, am luat si eu cele doua etiopii de la Origo, Udeye si Chelbesa. Daca pe prima am reusit cu mari eforturi sa o termin, cea de-a doua sta si acum aruncata prin bucatarie, mai face sotia din ea cand ma trezesc eu mai tarziu. La fel si o Etiopia de la Meron. Prea "populare" pentru mine, abia asteptam sa ma "repar" cu o Kenia sau ceva light de la Yume. In schimb, in alt topic, cineva cere o "italiana clasica". Vedeti? Simplul fapt ca "mi-a placut mie" este complet irelevant, nu aduce nicio valoare forumului. Dar ar fi incredibil de valoros daca ar fi insotit si de o descriere. Nu vorbim de arome si lucruri fine, dar macar stilul general, light/dark, fructe/cicolata, dulce/acida... ceva, orice. P.S. Legat de Meron, ca era sa uit, te-ai astepta sa te intampine un miros imbietor de cafea prajita cand intri intr-o cafenea de specialitate. Nu si la Meron. Acolo te izbeste un miros ranced de shaormerie, ca la orice supermarket. Trebuie sa-ti schimbi hainele si sa faci dus cand iesi de acolo. Frumos, bravo Meron! RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - RazvaNNN - 05-05-2022 este foarte buna ideea ta de explicare a "de ce-ului?" doar ca nu se prea poate aplica... din moment ce sunt atat de mult variabile: espressoare unele cu profilare altele fara altele cu x bar altele cu preinfuzie altele fara, rasnite... atat de multe rasnite fiecare cu alte cutite unele aliniate altele nu, apoi apa.. apoi prepararea and so on... RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - adif - 05-05-2022 Se aplica foarte bine, tocmai pentru ca nu vorbeam de preparare si detalii. Ci o comparatie strict intre cafele, aspecte generale. Nu poti compara o cafea de la Bob cu una de la Claro daca ai alt espressor? |