Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Cum arata cafeaua ta de azi? - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art)
+--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea)
+--- Thread: Cum arata cafeaua ta de azi? (/Thread-Cum-arata-cafeaua-ta-de-azi)

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Levo - 29-03-2017

Buna dimineata...[Image: Rhubp4B.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - cpop - 29-03-2017

Neatza! :)
Cepro-Yanesha Organic GR.1-Peru by BluBean

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - organon - 29-03-2017

Lyvyoo ,uitandu-ma eu la clipul postat de tine ,chiar ca rasnita face totul!Asa ca tre sa ma misc odata,ce naiba! :)

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Lyvyoo - 29-03-2017

Noo, obiectivul si ceva trucaje de editare video  :))

Dar timpul e timp.Un minut de curgere, ca la carte, fara blonzire....E clar, trebuie sa fac ceva in luna urmatoare cu vanzari cu tot,nu mai e vreme de pierdut.Piticii au trecut vartos la treaba. :)

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Lyvyoo - 29-03-2017

Organon, scrie in clip ca e Slow Motion!  :)  Timpul tot aprox. 25s este, dar aparatul reda imaginea "in reluare", ca si cum ar lovi Bruce Lee oponentii si aia se prabusesc lent :) - https://youtu.be/cWj-zU8koes?t=20s

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Gozmin - 29-03-2017

Astai ca si intrebarea aia: Daca eu cand am avut 6 ani sora mea avea jumatate din varsta mea, cati ani are sora mea daca eu acum am 38 ? Dacă te gândești că are 19 ani atunci esti in slow motion....

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - baloozzy - 29-03-2017

Ori sora e 4ever young, ori e sora lui Highlander  [Image: tongue.gif]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Levo - 29-03-2017

Aia era sora sefa... [Image: biggrin.gif] ...

Slow motion = atunci cand incerci sa prizi melcul ....si melcul tzusti.... [Image: biggrin.gif] ...

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - VladP - 29-03-2017

Hard Core Ristretto: Brazilia Santa Maria, prajita pe 19.03.2017, 16,5gr in / 22gr out (brew rate 1,3), 91*C, timp extractie (intimplator) in 25s, fara preinfuzie.
Zero (!!!) amara, corp cit cuprinde, ca un ulei gros, ciocolata cu alune! TOP!

[Image: DS6QjPc.jpg][Image: 4WEpVHY.jpg]

Gata , m-am facut de ras! Angel :) Oricum ar fi insa ,ce am vazut, am vazut bine,curgerea e intr-adevar perfecta.

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - RaduCarutasu - 31-03-2017

Ce poate sa aduca in ceasca o rasnită cu cutite conice, nu poate una cu cutite plane; dar si invers este la fel de adevarat!
Panama Geisha full city+ (de la noi -Florescu) dupa aproape cinci zile de la prajire incepe sa arate ce poate.
20 g de macinatura 57 g de cafea, macinata cu Kinu M68. Temperatura si timpul de extractie se vad pe expresor.
Rasnita cu Kinu M68 aduce in ceasca o cafea cu gust foarte clar de ciocolata, usor sarata, un buchet de iasomie si putin strugure hamburg. O combinatie de exceptie.
Acest profil de prajire, cu K30, nu reliefeaza prea bine iasomia, accentueaza mult ciocolata si este perfecta pentru cappuccino.
Cafeaua este insa prea buna ca sa o stric cu lapte. Va fi bauta doar espresso si macinata, deocamdata, cu cutite conice. Pe masura ce evolueaza, s-ar putea sa fie mai buna rasnita pe cutite plane; am mai avut astfel de cafele.

[Image: TtAujTQ.jpg]
[Image: tru8vY4.jpg]
[Image: TzjMsXO.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - maki - 01-04-2017

ca de obicei, frumos!

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Damian The Man - 01-04-2017

Somnoros am inceput ziua cu o Nicaragua Cerro de Jesus procesata yellow honey, microlot 2016, ultra vascoasa, catifelata, dulceata incredibila de sirop de ananas, ceva iz de migdala cu miere de albine si stafide subtile. Un deliciu la superlativ pt. prajirea extra light care m-a speriat teribil in prima faza.
16,4 gr in - 31,1 gr out, 29 secunde.
[Image: iZnvaqS.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - maki - 01-04-2017

offf, imi faceti pofta :D

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Levo - 02-04-2017

Asta ar fi cafeaua recomandata la fiere...bineinteles in viziunea mea... [Image: biggrin.gif] ...[Image: hnuNfHs.jpg]

Chiar ma duc sa o execut ....afara pe banca ( in casa ....fumatul e interzis la parter [Image: biggrin.gif] ...)

Cum arata cafeaua ta de azi? - bogdan_geor - 02-04-2017

din cate stiu alcoolul si tigarile sunt foarte bune la sanatate in general, nu doar la fiere :))

(02-04-2017, 10:53)bogdan_geor Wrote: din cate stiu alcoolul si tigarile sunt foarte bune la sanatate in general, nu doar la fiere [Image: smile.gif])

- Dar nu si obligatorii , poti incerca insa ..., ceva cola si mezeluri , afumaturi , carbogazoase, grasimi hidrogenate / halogenuri , edulcoranti , noxe auto. etc...de fapt nu prea stiu ce NU ar fi si nociv ( doar daca traiesti in vf. muntelui la schit ) si te hranesti exclusiv Bio , dar pe vazute - nu pe auzite. In definitiv de la ceva trebuie sa ti se traga nu...? [Image: biggrin.gif] ...
Acum , vorbind si serios , cred ca in special cantitatea e cea care face rau / eventual ucide si un lucru bun si sanatos in cantitate mare face rau ( oricat de bun ar fi el ) , prin analogie si relele , intro-o cantitate mica...nu sunt asa de daunatoare cum se crede , insa abuzul...sau lipsa franei in conducere , poate duce si la accidente...
In ce ma priveste , prefer sa ma otravesc cu ceva ce stiu / cunosc si imi si place ...nu cu ce-mi servesc altii pe post de Eco si produse sanatoase , bogate in pesticide si azotati - nitriti / hormoni - antibiotice. Oricum nu scapa nimeni de chestiile astea...si inca ceva , alcoolul e singura " otrava " , recunoscuta de organism si neutralizata de ficat ca atare , diminuand procesele metabolice si procesand alcoolul mai intai...ce scapa trece in sange... [Image: biggrin.gif] si urca la neuron unde topeste usor tecile de mielina neuronale  - mai ales pe cei uzati , alcatuind sinapse noi. De aceea consumatorii , nu sunt neaparat mai destepti , dar opereaza mai rapid info. in absenta balastului usor defect... [Image: biggrin.gif]...e discutabila povestea..

K de obicei , tot ce este f.bun este ori ilegal , ori imoral sau ingrasa... [Image: biggrin.gif] ...

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Cafeist - 02-04-2017

Levo, "conjudetene", poti deschide si un topic nou intitulat: "Cum arata bautura si tigara ta de azi". [Image: ba.gif]
No ofance please!

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - renatoa - 02-04-2017

Sau: cate stelute are cafeaua de azi :)

Pai daca cu flori nu va place , cu ce sa o pun cu coliva si prescuri...ca tot suntem in post...??? [Image: biggrin.gif]

Oricum si asa , e de manastire / abatie...de post... [Image: biggrin.gif]...adica nu contine...chestii...

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - G. Serban - 03-04-2017

Voi va bucurati de festival, asa ca eu ma uit cum inverzeste padurea printre cate un cappuccino.
[attachment=5463]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - mihai123 - 03-04-2017

Ne omoriiii cu privelistea

Cum arata cafeaua ta de azi? - stefandinescu - 03-04-2017

[Image: 50860a8107ebd3ba379d9228d2044983.jpg]
La Bucharest Coffee Festival. Ethiopia Yirgacheffe de la Distecco, La Marzocco Linea Mini, Baratza Sette, Puq press, Acaia si lapte Dorna eco.

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Damian The Man - 03-04-2017

Un blend de Brazilia, Columbia, Guatemala si Ethiopia, prajit in stil italian, 15 gr in  - 29gr out in 29 secunde
[Image: 6l0c9rk.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Baldur - 07-04-2017

După mai multe încercări, parcă-parcă se distinge ceva...

Cum arata cafeaua ta de azi? - stefandinescu - 07-04-2017

Affogatto. Costa Rica Tarrazu San Rafael peste inghetata de vanilie[Image: f1af1f4d5b34be4c9e0d736abe4ced9b.jpg][Image: 2df029a51ca49a712b25bebb9bafaa56.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Denis - 07-04-2017

Hai.... asa pofta de inghetata cu cafea nu am avut niciodata. De incercat, curand.

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Levo - 07-04-2017

E buna tare si cu inghetata , dar parca mai trebuia ceva...ghici ce... [Image: biggrin.gif] ...( nu e scortisoara ) dar , eu cafele nu mai postez , pentru ca nu ma mai lasa colegii...in viitoarele sedinte de spirtiism , voi mai exorciza si alte retete de vara , cu o dilutie considerabila a intaritorului , raportata la caldura de afara... [Image: cool.gif] .

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - stefandinescu - 07-04-2017

Eu am bagat si 10ml de sambucca. Affogatto coretto.