Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Evenimente si intalniri (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Evenimente-si-intalniri)
+--- Thread: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting (/Thread-Mare-intalnire-Espressoman-concurs-de-home-roasting)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - laurstef - 13-07-2018

As veni si eu....sa va cunosc personal pe cat mai multi dintre voi...evident la o cafea buna, impreuna!
Am doar o micuta indoiala. S-ar putea (dar cu sanse mici) sa nu fiu in Buc. in acea zi. Dar banuiesc ca daca nu mai ajung nu se supara nimeni....va fi mai mult loc pentru alti doritori.
Am sa anunt din timp daca nu pot participa.

Asadar, COUNT ME IN!

Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Ciprian - 13-07-2018

Dacă tot începe pe răcoare evenimentul o sa vin si eu in prima parte[emoji2]

Abia aștept sa văd jurații in acțiune [emoji106]

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - baloozzy - 13-07-2018

(12-07-2018, 13:09)eugenm Wrote: O sa am rugamintea catre toti colegii inscrisi sa confirme primirea pachetului. Sper ca FanCourier-ul sa evite suprizele in ce priveste aceasta livrare!
S-Aprindem Tortele,/ C-au venit bobițele  :bi: :bi: :bi:

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - eugenm - 13-07-2018

@Fane, daca avem si confirmarea ta ...

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Fane - 13-07-2018

dap. l-am primit de dimineata. totul e ok.

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - eugenm - 13-07-2018

Update: Centralizator concurenti

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - eugenm - 14-07-2018

Cine doreste sa trimita cafeaua prajita luni sau marti sa o faca catre mine. Imi dati un PM si va las adresa de livrare. De miercuri incolo se reactiveaza buimacul si puteti trimite direct acolo catre @bubucalu.

Incepand de astazi am sa va povestesc cum se va proceda in privinta conscursului.

In primul rand toate cafelele trimise trebuie "anonimizate". Asa incat, in cursul zilei de sambata 21.07, @Lyvyoo va primi toate sarjele concurentilor. El va intocmi un tabel de corespondenta unde fiecarui concurent i se va atribui o culoare. Tot @Lyvyoo va avea grija ca fiecare sarja sa fie introdusa intr-o punga pe care va scrie culoarea corespunzatoare concurentului ce a prajit cafeaua.
Sunt curios daca stie cineva filmul dupa care m-am inspirat Smile :
1. Blond
2. Albastru
3. Cafeniu
4. Portocaliu
5. Roz
6. Alb
-----------------------
Aceasta va fi prima echipa care va purta numele filmului din care m-am inspirat.

Urmatoarea echipa va fi denumita Agtron si va avea urmatoarea componenta:
7. Cinnamon
8. American
9. City
10. Viena
11. Italian
12. French
13. Volcano

Duminica, pungile vor parveni juriului care va puncta "culorile" si nu oamenii din spatele acestora.

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - baloozzy - 14-07-2018

Desigur, Reservoir dogs.  Angel

(14-07-2018, 18:21)baloozzy Wrote: Desigur, Reservoir dogs.  Angel

Un fan Tarantino Smile

Asadar avem grupele Reservoir Dogs si Agtron

Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - mihneasusan - 14-07-2018

Ok. Și noi cum vom ști ce culoare sunt boabele noastre? De exemplu, a câștigat Volcano! Cine e Volcano? Sau aflam după desemnarea câștigătorilor? Pachetele le trimitem cu numele puse pe ele bănuiesc.

Mihnea, la final dupa ce se jurizeaza si se stabileste clasamentul @Lyvyoo va dezvalui cine este persoana din spatele "culorii".

Ideea anonimizarii este menita ca juriul sa nu fie influentat in decizii de faptul ca stie cine este persoana care a prajit. Astfel cand se face cupping cei ce evalueaza trebuie sa aiba in fata lor cafele "anonime" Smile

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - dev - 14-07-2018

Excelenta impartirea pe categorii, chiar si pentru ne-fanii Tarantino.  Smile

Daca va mai exista o intrecere amicala de tipul acesta, as vrea sa sugerez utilizarea unor boabe procesate natural. Cred ca rezultatele ar fi mult mai interesante pentru juriu si concurenti.

Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - mihneasusan - 14-07-2018

Eugenm, mulțumesc pentru lămuriri. Dacă se aleg cele mai bune trei prajiri nu se poate face și un top cu cele mai proaste trei prăjiri? Nu de alta, dar aș vrea sa plec și eu cu un premiu de la eveniment.[emoji23][emoji23][emoji23]

Din pacate nu o sa avem cele mai bune 3 prajiri ... o sa avem doar o lista cu cele mai interesante prajiri ordonate descrescator unde prima pe lista va fi sarja care a atras atentia cel mai mult si ultima va fi sarja care a mers pe sub radarul juratilor :).

Este adevarat ca pentru a conferi putin spirit competitiv initiativei, primele 3 sarje care au "tipat" cel mai tare (dar in mod placut in acelasi timp) catre senzorii olfactivi si gustativi ai juratilor vor conferi artizanilor amatori responsabili de acestea premiile amintite de @bubucalu la inceput :).

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Radu_Hermes - 15-07-2018

Mi-as dori sa particip la partea de latte art, ma primiti ?

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - IoanaF - 15-07-2018

Particip si eu ca degustator de cafele si beri.

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - slavic1983 - 15-07-2018

Intreb si eu ca poate doamne doamne.

Apa de unde o luam? Nu vine cineva de la/ cu niste Aquatique/ Carpatica/ Bucovina?

Nu am nimic impotriva aducerii de apa individual. Personal voi aduce in bax de ape mici, da' piate piate ?

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - eugenm - 15-07-2018

Zizin a iesit acum doi ani cel mai bine in teste.

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Alin T. - 15-07-2018

Rog organizatorii sa cumpere si etichete pe care sa ne scriem userul de forum, sa ne reperam mai usor. Daca apuc saptamana asta, iau eu.

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - minitehnicus - 16-07-2018

Salut,
Particip si eu ca degustator .

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Mesmer - 16-07-2018

Salut,

Voi trece si eu ca spectator.

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Lyvyoo - 16-07-2018

(15-07-2018, 23:06)Alin T. Wrote: Rog organizatorii sa cumpere si etichete pe care sa ne scriem userul de forum, sa ne reperam mai usor. Daca apuc saptamana asta, iau eu.

Neaparat! Imi notez si ma duc la librarie maine!
(15-07-2018, 19:03)slavic1983 Wrote: Apa de unde o luam? Nu vine cineva de la/ cu niste Aquatique/ Carpatica/ Bucovina?

Ma ocup eu de apa, Bucovina pentru espresso, Zizin pentru juriu si baut.
@eugenm - de acord cu tot, buna regula cu anonimizarea

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Lyvyoo - 16-07-2018

(09-07-2018, 10:57)MyR Wrote:
(08-07-2018, 19:53)cradun Wrote: Poate la un alt eveniment, ca la cel de pe 22 cred ca sunt deja multe activitati programate, trimite Myr un exemplar de Flair sa il testam.

Aici trebuie vorbit cu @Lyvyoo si cu @bubucalu despre eventul actual... daca se poate integra sau nu, dar in cel mai rau caz la eventul urmator...
Noi suntem deschisi... trimitem sigur :D  

Am primit conformarea de la Myr!!!!!! O sa avem si un Flair Espresso la eveniment! Multumim!

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Laddu - 17-07-2018

@MyR : vreo sansa sa pot imprumuta si eu dupa eveniment, pentru o saptamana flair-ul? Evident ca suport costurile aferente transportului catre tine plus alte eventuale taxe de imprumut :)

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Lyvyoo - 17-07-2018

Punem la punct ultimile detalii, La Claro, caci eugenm a muncit destul in lipsa noastra Smile
Merge si un cold brew mai "mainstream" (adica stins cu apa tonica) pentru racorirea mintilor Smile
[Image: jqkCu75.jpg]

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - railingdesign - 17-07-2018

frumoasa initiativa, dar asa cum a spus cineva majoritatea sunt in concediu... Confused

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - baloozzy - 17-07-2018

Fără să mă luați la roast  Tongue , unde trimit bomboanele? Nu aș vrea să otrăvesc pe altcineva.  Angel

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - bubucalu - 17-07-2018

cafelele se pot trimite catre mine. va rog sa ma contactati prin pm.

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Lyvyoo - 17-07-2018

Va rog mult sa confirmati participarea cu ID-ul de forum pe link-ul urmator pentru a sti cum sa ne organizam

https://doodle.com/poll/bznwhq5snxffen9u
Pentru vizita / degustare / socializare bifati intervalul 9-17
Pentru participare la concurs de home latte art bifati intervalul 11-12
Se pot bifa ambele optiuni

RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Fane - 18-07-2018

(14-07-2018, 12:10)eugenm Wrote:  
In primul rand toate cafelele trimise trebuie "anonimizate".... 

anonimizarea propun sa se faca cu bere IPA. daca e suficienta nu da gres niciodata. :P