![]() |
|
Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare (/Thread-Rasnita-Kinu-M47-Classic-ex-prototip-Che-impresii-in-utilizare) |
RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - slavic1983 - 08-08-2018 Chiar daunazi era un post cu exact aceeasi intrebare. Si ca sa nu fim rautaciosi, concluzia finala era NU. Pt espresso - da, pt ibric - nu. Pt detalii - Search :) Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - dev - 08-08-2018 Daca nu e o cafea prăjită foarte light, as estima maxim 1 minut la o frecvența normală, adică fără eforturi deosebite. S-ar putea totuși să nu fie o activitate adecvată pentru doamne. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - junad - 08-08-2018 (08-08-2018, 19:04)slavic1983 Wrote: Chiar daunazi era un post cu exact aceeasi intrebare. (08-08-2018, 19:06)dev Wrote: Daca nu e o cafea prăjită foarte light, as estima maxim 1 minut la o frecvența normală, adică fără eforturi deosebite.am stabilit cu sotia mea 20gr eu si 20gr ea:D RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 08-08-2018 Pentru ibric se foloseste cea mai light prajita cafea, aproape de scortisoara, pe langa faptul ca necesita si macinatura cea mai fina... rezultat, efortul maxim dintre toate tipurile de cafele si metode de preparare. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - lracu - 08-08-2018 @junad Recomandari pentru cafea la ibric https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Recomandare-rasnita-pentru-cafea-la-ibric si https://cafeafarazahar.ro/cafea-la-ibric/ Se recomanda rasnita electrica, se poate si cu Kinu da' te Kinui prea mult si reduci si din durata de viata a cutitelor (se cam incinge rasnita la acel grad de macinare foarte fin). RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - junad - 08-08-2018 (08-08-2018, 19:48)renatoa Wrote: Pentru ibric se foloseste cea mai light prajita cafea, aproape de scortisoara, pe langa faptul ca necesita si macinatura cea mai fina... rezultat, efortul maxim dintre toate tipurile de cafele si metode de preparare.nu chiar, spre exemplu eu cumpar doua pungi una mai prajita (espresso) si una light (filtru) iar la ibric sunt buna amandoua fiecare cu gustul ei(dark la prima ora iar light mai terziu) (08-08-2018, 19:57)lracu Wrote: @junadmultumesc mult pt link, dar ce rasnita electrica imi recumandati care sa fie capabila de gradul de rasnire si sa nu sare de 2000ron. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - lracu - 08-08-2018 Scuze pentru offtopic pe acest thread, cu acest raspuns am incheiat. @junad Recunosc faptul ca nu am macinat pentru ibric cafea proaspata (m-am limitat la V60, aeropress si kompresso), dar pentru cafea "din cealalta" (pe cand nu descoperisem locurile de unde se poate cumpara proaspata) foloseam "ElectroArges'96" adica una cu lame, ieftina; si macinam si macinam pana iesea pudra. Dezavantajul la cea cu lame este faptul ca se incinge cafeaua daca insisti prea mult, dar oricum o arunci in apa oparita, nu apuca sa piarda prea mult din arome. Chiar cu cafea "din cealalta" nu fierbeam amestecul cafea+apa ci opream atunci cand aproape incepea fierberea. Si putin ontopic, adica e vorba de Kinu, dar nu de M47 ci de M38. Am macinat foarte fin cand am primit rasnita, nu mai stiu cat am reglat; am obtinut o "ciocolata" (la aeropress) pentru ca macinatura era foarte fina, nu a existat zat, Dar a durat mai mult de 10 minute, s-a cam incins rasnita si dupa acel experiment am renuntat la acea macinatura si am trecut la ceva aproape de reteta aeropress. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - adiszep - 08-08-2018 Eu cu m47 am râșnit fără probleme pt ibric. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Laddu - 09-08-2018 Ce setare, câte grame, cât timp ai dat la manivela și cât de tare s-a încălzit rasnita? RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - adiszep - 09-08-2018 Primul test a fost aproape de 0 (punctul de atingere al cuțitelor) si făcea pudra gen cacao. Problema era cu boabele pe care le aveam era ca nu încăpeau între cuțite si la un moment dat dădeam in gol. Dar repet era pudra gen cacao. in final cu acele boabe dacă bine-mi aduc aminte am setat pe gen 0.8 sau așa ceva. Efortul nu e foarte mare dar numărul de rotații este mare bănuiesc ca nu intra așa multe boabe ca la râșnire espresso. Nu țin minte sa se fi încălzit rasnita cel puțin nu cât sa sesizez sau sa mi se para ieșit din comun. parca am râșnit ceva gen 16-18 grame si a durat sensibil mai mult ca pt espresso. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 09-08-2018 poate ar merge o pre-spargere a boabelor in prealabil, o concasare mai bruta in ceva gen mojar...
RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - junad - 09-08-2018 sau cu rasnita cu lame gen 5-10 secunde, dar deranjul e foarte mare si nu merita. cred ca o sa iau eureka zenith 60e dar o sa sun la baietii de la barshaker ca sa incerce daca este capabila de asa ceva (cu eureka mingnon nu a mers) Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - claudiur - 24-08-2018 Ieri mi-a venit a doua rasnita kinu. Am schimbat paharele între ele și mi se pare ca paharul cu 4 magneti are diametrul gurii o idee mai mic căci nu sta la fel dec fix ca pe vechea rasnita (mi-a căzut cu tot cu măcinatura) Sent from my SM-G960F using Tapatalk RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - flaviusone - 08-09-2018 (06-07-2018, 12:10)kirov Wrote:Astazi mi-a cedat si mie sistemul cu 4 magneti (cafea pe jos etc), dar am vazut postul asta si am trimis imediat un mail la Kinu. Acum asteptam(30-06-2018, 11:47)kirov Wrote: De cateva zile ma lupt si eu cu magnetul care tot iese din recipient https://ibb.co/g3wMHJ
RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 08-09-2018 M-am abtinut sa nu comentez o vreme... dar cred ca nu mai e cazul... Stiu o gramada de domenii unde astfel de sisteme de prindere cu magneti au fost abandonate ! Pur si simplu nu au cum sa reziste, garantia nu rezolva nimic... cine stie cum e facut un magnet din ala se prinde imediat ca e ca si cum ai incerca sa lipesti un burete, nu ai de ce sa faci priza. Nu inteleg cine i-a prostit pe cei de la fabrica sa abandoneze sistemul initial cu inele, il am si pe M38 si pe Feldgrind si nu am avut nici un incident niciodata, nici un inel rupt/inlocuit... A fost de ajuns o minoritate cu gura mare, care din cine stie ce motive, gen doua maini stangi, sa le faca capu mare si sa strice ceva care mergea si nu trebuia "imbunatatit" de-loc. Sunt convins ca pana la urma Kinu va iesi sifonat din asta, si va reveni la un sistem pe baza de frictiune asa cum foloseste tot restul industriei pentru recipientele colectoare. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Marius A - 08-09-2018 100 % de acord cu ce spune @renatoa mai sus - folosesc modelul M47 de aproape 1.5 ani cu garnitura montata pe rasnita nefiind nevoie sa o inlocuiesc......(desi au fost darnici si au dat inca 3 de schimb). RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - fmmirel - 08-09-2018 +1 (desi mie mi-au pus cel putin 5 rezerve in colet din cate tin minte) RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Lyvyoo - 08-09-2018 Ultimul sistem cu 11 magneti daca nu ma insel, e super stabil. Probabil s-a mers pe crearea de senzații noi la folosirea rasnitei, alaturi de "zumzetul" rotitei de reglaj etc... Trebuie sa vii cu ceva diferit intr-o piata din ce in ce mai aglomerata. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Gabi_M - 08-09-2018 Sa nu se creada ca vreau sa-mi dau importanta, dar eu sint foarte multumit de sistemul de fixare al paharului cu filet. Am cumparat risnita anul trecut la sfirsitul lunii iunie, chiar inainte de acea lunga pauza. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Adriahno - 08-09-2018 Nu am auzit sa se planga nimeni de versiunea cu paharul cu filet. Aceasta pare a fi varianta castigatoare totusi :) RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 08-09-2018 Atentie la ce isi doreste lumea... cand e asa bataie pe o astfel de rasnita, e clar ca piata actuala merge in directia gresita cu oferta :) https://www.ebay.fr/itm/Ancien-Moulin-A-Cafe-Cylindrique-Peugeot-Freres-Metal-Rare-Non-Repertorie-/232890656526 RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - rdumitrescu - 08-09-2018 (08-09-2018, 17:04)Adriahno Wrote: Nu am auzit sa se planga nimeni de versiunea cu paharul cu filet. Eu nu-mi imaginez ce-ar putea păți paharul cu 11 magneți. E foarte bine făcut, iar forța cu care se prinde magnetul este cât se poate de suficientă. Ca utilizare este mult mai plăcută decât cea cu filet sau o-ringuri. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - dev - 08-09-2018 As zice ca la cel cu filet, neavand aceea "buza" suplimentara in calea cafelei macinate, e ceva mai facil de scos toata cafeaua din el. Si cred ca incape mai multa cafea la o rasnire. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 09-09-2018 Se vor dezlipi magnetii, din nou... unul cate unul... nu conteaza numarul lor. (08-09-2018, 22:32)rdumitrescu Wrote:(08-09-2018, 17:04)Adriahno Wrote: Nu am auzit sa se planga nimeni de versiunea cu paharul cu filet. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - vidax - 09-09-2018 (08-09-2018, 22:35)dev Wrote: As zice ca la cel cu filet, neavand aceea "buza" suplimentara in calea cafelei macinate, e ceva mai facil de scos toata cafeaua din el. Si cred ca incape mai multa cafea la o rasnire. Eu am varianta cu filet. Pentru cold brew, modelul Hario Skerton in forma de sticla, trebuie sa rasnesc 55g. Rasnesc o data 25g si apoi 30g. Ar merge si mai mult de 30g dar nu am incercat. Golirea paharului se face complet, folosesc o scobitoare sau un betigas de lemn pentru frigarui si curat si pulberea fina ce adera pe peretii paharului colector. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Laddu - 09-09-2018 (09-09-2018, 08:16)renatoa Wrote: Se vor dezlipi magnetii, din nou... unul cate unul... nu conteaza numarul lor. Par foarte bine incastrati in pahar (la modelul cu 11). Nu imi dau impresia ca vor iesi, nici prea usor, nici prea curand. Sa speram ca am dreptate. (09-09-2018, 09:19)vidax Wrote: Rasnesc o data 25g si apoi 30g. Ar merge si mai mult de 30g dar nu am incercat. La m47 mie cam 37 de grame imi intra in pahar. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 09-09-2018 (09-09-2018, 09:29)Laddu Wrote: Par foarte bine incastrati in pahar (la modelul cu 11). Nu imi dau impresia ca vor iesi, nici prea usor, nici prea curand. Sa speram ca am dreptate. Asta ar fi singura sansa, sa fie turnati in plastic, dar cu ce costuri... Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - micrenda - 09-09-2018 Cred ca se face multa confuzie pe acest thread despre sisteme de prindere ale magnetilor. Eu am avut și paharul cu 4 magneți și, apoi, o versiune cu 8. Diferența între ele nu este doar numărul de magneți ci este cu tot diferit și suportul din plastic care îl ii tine fixati, fiind la versiunea cu 8 magneti mult mai solid. Problema cu versiunea anterioara era ca suportul de plastic era prea slab și in timp se, putea rupe. Eu, personal, ma găsesc foarte bine cu versiunea de acum. Nu am încercat versiunea cu filet, dar cea de acum, este foarte funcțională: nu îmi a căzut niciodată paharul, se prinde/scoate foarte repede, și arata bine. Cred ca atitudinea care a avut-o firma producătoare a fost una foarte profesional, cu înlocuirea paharului. Nimeni este perfect, dar diferența o face cum rezolvi probleme când ei apar. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Lyvyoo - 09-09-2018 Dar de unde stii ca se vor dezlipi renatoa? Ai pus mana pe ultimul pahar sa vezi noua construcție? Sau joci des la pariuri si te stii norocos... :) RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 09-09-2018 Cum scriam, am vazut prea multe sisteme de inchidere cu magneti abandonate, plus ca stiu cum se fac magnetii acestia, este o pulbere presata, acoperita intr-o pelicula de nichel, care doar aia le tine forma. E vorba de cei neodim, asa par din imagini, nu par sa fie din cei feritici, cum sunt la difuzoare. Genul de aplicatii unde are loc o cuplarea frecventa a lor prin "click" duce inevitabil la fisurarea cofrajului si mancarea magnetului dinspre interior. |