Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Cum arata cafeaua ta de azi? - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art)
+--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea)
+--- Thread: Cum arata cafeaua ta de azi? (/Thread-Cum-arata-cafeaua-ta-de-azi)

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - cosmin_mac - 19-11-2016

Bine spus :D , multumesc Mariano. A..si am uitat sa precizez: Costa Rica Angelina (Claro)

Cum arata cafeaua ta de azi? - AlexBB - 19-11-2016

[Image: 2403d8f1c685be0dbe8cda6b07b84a02.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - rdumitrescu - 20-11-2016

Două extracții de azi. Kenya Thiriku de la Origo. Primul cu 16g, al doilea cu 16.4. Diferența de curgere este cauzată și de temperatura un pic mai mare față de primul shot.

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Levo - 20-11-2016

[Image: 7Oqz3Z6.jpg]Jalnic...O Costa Rica / Perla Neagra care nu e deloc pe gustul meu...ciocolata amaruie cu tenta de pamant de ghiveci... [Image: undecided.gif] .[Image: A5kytPn.jpg]

Desenul nu iese si nici nu tine , din cauza ca ceasca contine multa scortisoara si Cointreau care dizolva tot...i-am preparat-o sotiei... [Image: biggrin.gif]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Fane - 20-11-2016

De unde si ce gust are pamantul de ghiveci? :)

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Levo - 20-11-2016

(20-11-2016, 16:59)Fane Wrote: De unde si ce gust are pamantul de ghiveci? [Image: smile.gif]

Pai , asta-primavara eu am plantat jardinierele 14buc. si am mai dat si cu mana pe la nas ... [Image: biggrin.gif]  si cam asa aducea...nu m-a nimerit soiul asta , in schimb ETYOPIA Bench Maji tot de la YUME m-a lovit la suflet , excelenta , pana in Geisha n-am baut ceva mai bun ( pentru gustul meu )... [Image: heart.gif] .

Cum arata cafeaua ta de azi? - AlexBB - 23-11-2016

[Image: 4a108460345f64d9b569da960ec8fa6f.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Levo - 23-11-2016

[Image: E1MQIJk.jpg]Si ceva nou , dar nu neaparat pe gustul meu...Gust predominant de nuci , pecan / caju , densa si consistenta....[Image: b9KnS1g.jpg]

Dar ca de obicei baubila cu ...scortisoara si Cointreau...din plin.

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Mariano - 23-11-2016

Gusturile sunt de la Strega, altfel aveai numai putina ciocolata [Image: smile.gif]

Cum arata cafeaua ta de azi? - Mihai.B - 26-11-2016

La French Press are un gust aparte
[Image: ceaa1f84c51e0dc6c22f13355ba51778.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Fane - 26-11-2016

(23-11-2016, 11:41)Levo Wrote: [Image: E1MQIJk.jpg]Si ceva nou , dar nu neaparat pe gustul meu...Gust predominant de nuci , pecan / caju , densa si consistenta....[Image: b9KnS1g.jpg]

Dar ca de obicei baubila cu ...scortisoara si Cointreau...din plin.
ai cumparat-o gata prajita sau verde? cat a costat. 

voiam sa ma reaprovizionez cu cafea verde de la cortina, el salvador comandasem nu mai putin de 4kg si dupa ce am lansat comanda am primit raspuns caci cu 2 zile inante venise cineva din bucuresti si pe fondul scumpirii cafelei la bursa a cumparat toata cafeaua de specialitate. ramasesera doar columbiile de specialitate. si asa am ramas fara salvadorul meu drag. [Image: sad.gif](

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - RaduCarutasu - 26-11-2016

Columbia+ Panama+ Kenya
20g boabe, 19,9 g macinatura, 2x20 g espresso, 92 gc, 33 sec extracție, prima picătura după 7 sec.

am incercat si eu sa pozez "die mühle" si am constatat ca apare mutra mea in poza. :)

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - RaduCarutasu - 26-11-2016

(26-11-2016, 12:33)Fane Wrote: am incercat si eu sa pozez "die mühle" si am constatat ca apare mutra mea in poza. :)

Așa este! Huh
Eu am pus o poza mai tăiată in care nu mi-a ieșit capul.
Văd acum ca, din reflexia de pe suprafata rasnitei, lipsește doar cel mic si pisica. Blush

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Levo - 26-11-2016

D-aia a-mi place mie forumul asta , e amuzant... [Image: biggrin.gif] .

@Fane :

- am cumparat-o verde de la Hotspot ,  1 kg de test  si am bronzat-o eu mai tare , pentru ca nu era chiar ce caut eu , dar nu e rea deloc. Acum ma bucur ca se termina , ca sa pot testa in continuare cate ceva de pe la Cortina...

P.S. Nu mai stiu cat a costat , pentru ca am luat vre-o 4 soiuri si am aruncat factura...Eu tot astept "sa bage" Geisha de anul asta , pentru ca de sarbatori ce bem ??? [Image: wink.gif] .

am intrat pe site la hot spot si am gasit-o. 

la cortina nu au specialitati decat Columbia Ace Nat. Winner- Campo Hermoso -Cundinamarca si ColumbiaAce Nat. Winner Finca Hebron –Huila, dl Miklos spunea ca trebuie sa primeasca zilele astea noi sortimente de specialitati si imi dau si mie de stire. contacteaza-i si tu, ca poate au uitat de mine si daca le-au primit da-mi de stire. 

ColumbiaAce Nat. Winner Finca Hebron –Huila este o columbie buna, cu Columbia Ace Nat. Winner- Campo Hermoso -Cundinamarca nu m-am impacat, dar poate n-am nimerit-o eu cu prajirea sau poate merge mai degraba in blend-uri.

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Levo - 26-11-2016

[Image: cedT26L.jpg]@Fane : "Columbia Ace Nat. Winner- Campo Hermoso -Cundinamarca nu m-am impacat "

- Necazul e ca nici mie nu prea...prea zglobie ( coroziva ) si retro bitter cam tare...nu prea e genul meu ...Am prajit un pic mai tare , ca sa mai reduc din acid , dar nu prea se simte...Luni bag Maragogype...
[Image: 1qb9WUz.jpg]

Asa am vrut eu sa o fac , dar cred ca trebuia mai tare prajita...insa nu prea mai e domeniul meu...de gust... [Image: smile.gif] .

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - RaduCarutasu - 29-11-2016

Kenya:

Shotul l-am băut pana la poza!

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Denis - 29-11-2016

Wow, Radu primesti si ucenici? :)) nu mi-ar strica niste tehnici basic.

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Lyvyoo - 29-11-2016

Tot intarzie aplicatia lui Radu in concurs [Image: smile.gif] Cred ca ne pregateste ceva greu...

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - RaduCarutasu - 29-11-2016

(29-11-2016, 12:51)deenman Wrote: Wow, Radu primesti si ucenici? :)) nu mi-ar strica niste tehnici basic.

Am fost deschis in permanenta.
Dacă experienta mea ajuta o împărtășesc, in continuare, cu mult drag.
Toti cei care își doresc, merita sa bea o cafea excelenta! :)

Lyvyoo, aplicația mea nu întârzie si nu pregătesc nimic special.
Am postat atâtea cești cu desene incat ce surpriza as mai putea produce ? Huh

Cel mai mare concurs de latte art pe Espressoman (inclusiv pentru incepatori) - gremy - 29-11-2016

Dupa mult training incercand sa stapanesc noua masina
[Image: 6a705bb7faeeb7121f33c1e7ad60c63f.jpg][Image: 6ac8a6db56bee89ace8239952992c635.jpg][Image: aad93fa55febe47c7c96bc108cc1d2d0.jpg]

Voi intra si eu in concurs cu urmatoarele doua poze:
[Image: ff84d7bb046a6062ba6c7f050af19c7f.jpg][Image: 5a591c7e7e71ab916ebceb9fbdbfbe4b.jpg]

Categoria tinere talente.

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Lyvyoo - 29-11-2016

(29-11-2016, 12:59)RaduCarutasu Wrote: Am postat atâtea cești cu desene incat ce surpriza as mai putea produce ? [Image: huh.gif]

Ceva de genul  :)

[Image: latte-art-2943_5TZ1ubAv.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Levo - 29-11-2016

@Lyvyoo : "Ceva de genul  [Image: smile.gif] "

- Noooo , nu se poate ...e de Photoshop Inspiration.... [Image: biggrin.gif] ...

Am inteles ca globurile sunt picaturi de apa , dar steluta din vf. ???

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - maki - 30-11-2016

pana cand doar asa mi se primeste:
[Image: 59NyWBom.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - RaduCarutasu - 30-11-2016

Papua+Panama+Kenya, de la prajire pana in ceașca:

Cum arata cafeaua ta de azi? - astinga - 30-11-2016

Columbia La Marina by Origo

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - gabisandu - 01-12-2016

Kenya AA...aceeasi combinatie aeropress + pf.

[Image: aOSO87Y.jpg]

Cum arata cafeaua ta de azi? - Mihai.B - 04-12-2016

KOPI C
Columbia extrem de light prăjită + lapte de cocos (ciudata combinație dar gustul e bun)
Preparata extrem de asiatic : la ibric mare și trasă prin ciorap!
[Image: 22228be582992eb8be395791760bb187.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - RaduCarutasu - 04-12-2016

Panama+Papua+Kenya băută consumata in diferite moduri:
Espresso:

Macchiato si cappuccinno

Gustul este excelent, nu doar shot simplu ci si in oricare dintre combinațiile de mai sus
Prajire mai profunde puțin; city+ la Kenya si fullcity la Papua si la Panama.
Am început sa ma cam satur de gusturile sprintene, rezultate ale prajirii city si merg spre echilibru si complexitate.
Combinația de mai sus le are din belșugul pe amândouă!