![]() |
|
Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare) +--- Thread: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia (/Thread-Modificare-Teava-de-aburi-Rancilio-Silvia-pe-Gaggia) |
RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - bogy - 18-02-2015 Daca e montata ca a lui nickso (vezi postarea #41), atunci nu cred ca ai problema semnalata de tine. RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - ra00l - 18-02-2015 @bogy, merci! e montata in afara, intr-adevar. RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - bogy - 18-02-2015 Cu putina rabdare si cu ajutorul forumului poti rezolva problema. Spor la treaba! Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - nickso - 18-02-2015 Ca sa o muti în interior trebuie sa modifici teava de cupru care merge de la valva la teava de abur. E ceva de munca sa o nimerești, dar se poate face. Spor la treaba. RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - ra00l - 25-02-2015 am recitit inc-o data tot thread-ul, si am aflat de modificarea tevii de cupru. @nickso, daca se intampla sa se strice teava de cupru, se poate inlocui? singura problema pe care o am e ca nu pot scoate rezervorul de apa fara a desfileta wand-ul; in rest nu ma deranjeaza vizual, espressorul e cocotat pe cuptorul cu microunde, deci nu ma deranjeaza lungimea. RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - nickso - 25-02-2015 Presupun ca se poate înlocui.. chiar se poate face. Dar dacă nu o îndoi astfel încât să o strangulezi nu prea are ce sa pățească. Este foarte solida. RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - csabitec - 25-02-2015 De obicei tevile de cupru se umple cu nisip, ca sa nu se deformeze interiorul in momentul indoirii. RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - ra00l - 25-02-2015 @csabitec: trebuie scoasa din aparat teava? nu merge indoita la locul ei? RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - csabitec - 25-02-2015 (25-02-2015, 16:35)ra00l Wrote: @csabitec: trebuie scoasa din aparat teava? nu merge indoita la locul ei? Banuiesc ca da. Nu eu am schimbat pe al meu, Nickso era primul proprietar :) Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - nickso - 25-02-2015 :) trebuie scoasă obligatoriu. Este foarte dura teava și se îndoaie greu... Plus ca pana o nimerești la forma trebuie scoasa și băgată de câteva ori... Cu tot cu teava atașată. Sa bei cafeaua înainte ca o sa ai nevoie... RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - ra00l - 25-02-2015 ook. arata foarte bine asa cum e. prea multa munca, si de precizie. RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - raulc - 09-03-2015 Salutare. Urmeaza sa fac si eu modificarea tevii originale de abur de pe al meu Gaggia Evolution cu o Rancilia cu capat metalic , fara plastice. Precizez ca nu sunt un mare indemanatic la chestii mecanice asa ca musai sa fie cat de simpla modificarea. Din ce am citit aici ar fi 2 variante de Rancilia V2 si V3. Inteleg ca inlocuirea cu V2 e mai simpla . Personal din ce-am vazut aici V3 arata mai profi , cel putin ca design nu stiu daca si ca rezultate. Vroiam sa stiu daca cineva a montat V3 pe al sau Evolution si daca da , care sunt rezultatele si ce piese mai sunt necesare cu exactitate ( am inteles ca ar fi vorba de un niplu de reductie ). Nu m-ar deranja sa ramana acel niplu la exterior deoarece pot pune espressorul pe cuptorul cu microunde sau la marginea blatului pentru acces lejer. Diferenta de pret oricum nu e foarte mare intre ele . Astept recomandari :) Mersi. RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - Dorin Ogleja - 30-04-2015 Salutare, Mi-am cumparat si eu de curand un Gaggia Classic 2015. Din ce vad in poze si din video-rile postate cu modificarea tijei de aburi, la modelul 2015 prinderea tijei originale e in interior pe undeva, diferita fata de modelul vechi. Se poate modifica si pe modelul de 2015? Multumesc RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - Lyvyoo - 30-04-2015 E destul de proaspat iesit si nu sunt multe semnne, dar poti investiga mai mult pe grupul international Gaggia unde am gasit o postare in acest sens. Noua teava (cu orice plastic scos) este mai buna ca vechea, si nu se mai simte asa de tare nevoia trecerii la una de Silvia. In schimb este putin cam scurta pentru anumite latiere... RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - Dorin Ogleja - 30-04-2015 Ok, merci Liviu. Chiar astazi am fost in Cluj si am trecut pe la mag-pro si am cumparat o teava de silvia. O testez pe cea originala fara plastic prima data si vad dupa. RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - Dorin Ogleja - 09-01-2016 Salurare, Are cineva idee de unde as putea cumpara clema aceea cu trei picioruse, care fixeaza tija de abur? Multumesc RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - Gozmin - 08-04-2016 [attachment=3821 Wrote:Dorin Ogleja pid='25713' dateline='1430379459']Salutare, Chiar daca e prea tardiv, aveti mai jos niste articole care va pot ajuta. Pe mine ma intereseaza, in conditiila in care teava face mai multa cream. Am gasit un material foarte bun: AICI La fel este si la Classic 2015 doar ca nu mai trebuie sa desfaci atatea. Mai multe poze pe acest topic: AICI RE: Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - ViperX10 - 26-07-2016 (20-04-2013, 10:34)astinga Wrote: Salut, RE: Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - astinga - 27-07-2016 (26-07-2016, 18:41)ViperX10 Wrote:(20-04-2013, 10:34)astinga Wrote: Salut, #ViperX10 Bine ai venit! Teava in locul unde se monta duza avea filet interior, iar duza de abur avea filet exterior, si de buna calitate. https://myprojectsandmods.files.wordpress.com/2014/08/wands_sidebyside.jpg RE: Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - ViperX10 - 27-07-2016 (27-07-2016, 17:11)astinga Wrote:(26-07-2016, 18:41)ViperX10 Wrote:(20-04-2013, 10:34)astinga Wrote: Salut, RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - maki - 11-11-2016 asa o intrebare, am instalat o teava Rancilio pe Classicul meu, insa azi dimineata nu am reusit sa o misc din loc. sta doar in pozitia in care am instalat'o si atat.. a intampinat cineva asa probleme? Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - Zaheyu - 11-11-2016 Da, si la mine e cam fixa v2. RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - nickso - 11-11-2016 Nu se misca in plan orizontal? Mai slabeste-i putin piulita... RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - maki - 11-11-2016 si asa nu e invartita pana la capat... ca nu merge pana la capat.. RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - Milan SunCoffee - 11-11-2016 Trebuie slefuita putin ca se intre de tot, dar foarte putin. RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - maki - 11-11-2016 am sa incerc manual sa o slefuiesc, putin cate putin, pana intra la loc, normal. mersi de sfat RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - florin2528 - 26-09-2017 hai salut, am o GC model 2014. am modificat teava de abur cu o: "Teava de abur - steamer pentru masina de cafea Rancilio Silvia, L 130 mm, teava ø 6 mm, filet 1/4" - 529339" dupa montare, presiunea la abur arata bine, dar in schimb la introducerea in lapte scoate un zgomot foarte puternic si nu face spuma deloc. a mai patit cineva asa? in același timp mai am o întrebare, robinetul de abur nu mai închide, știți dacă se poate repara, cam cat ar costa dacă trebuie sa il schimb? multumesc, Florin Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - nickso - 26-09-2017 Hai salut. Legat de teava...cred ca trebuie schimbata tehnica. Robinetul se poate repara prin frezarea buzei care tine partea mobila a acestuia, astfel incat sa permita curatarea manuala a pieselor care se imbina. Pentru partea din interior ti-ar trebui o freza tip con, de aceeasi forma cu partea mobila a robinetului, destul de lunga sa ajunga unde trebuie. Un robinet nou parca era vreo 40€, dar si acela se va fstrica in timp, daca nu te porti frumos cu el. RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - dev - 27-09-2017 https://www.bullonerosso.de/steam-tap-brass-gaggia-classic.html plus 20 de euro transport. RE: Modificare - Teava de aburi Rancilio Silvia pe Gaggia - florin2528 - 27-09-2017 (27-09-2017, 10:43)dev Wrote: https://www.bullonerosso.de/steam-tap-brass-gaggia-classic.html Link-ul nu este corect:WHOOPS, OUR BAD...The page you requested was not found, and we have a fine guess why.
mersi oricum de intentie. Florin |