daca mai este cineva interesat ... instalarea tevii de abur V3 pe CLASSIC este FOARTE simpla ...
KIT-ul steam wand V3 l-am achizitionat de
aici ... doar cu teava NU ai ce face
in plus am luat si un
varf cu doua gauri ... pentru variatie si teste ... sau definitiv ... daca se dovedeste mai bun decat cel c-o gaura
transportul din SUA a costat 14$ iar timpul de livrare exact 14 zile
pentru a putea instala V3-ul am mai avut nevoie de doua lucruri:
1. un niplu adaptor 3/8" la 1/8" luat de
aici si banda teflon;
2. remodelat ... cu mana si cu multa grija ... teava de cupru, pentru abur, ce face legatura intre robinetul de abur si teava exterioara;
niplul adaptor 3/8" la 1/8" are diametrul interior de 12,1mm ... iar arcul ce trebuie sa intre in el are aproximativ 12,3mm ... chiar daca acest lucru pare un dezavantaj ... de data asta cred ca l-am prins dormind pe Murphy :) ... mi-a dat posibilitatea sa fac legatura cu o singura piesa, solida si mi-a permis in acest fel sa castig aproximativ 10mm pe inaltime ... important deoarece mi-a scazut comprimarea tevii de cupru din interior ... dar cel mai important castig este ca luand la strung pentru un diametru de maxim 12,5mm mi s-a creeat bordura pe care sa stea arcul ... excelenta treaba ... am mai estimat, se pare corect :D ... adancimea gaurii de 12,5mm ... la 9mm ... si totul s-a asezat perfect :P
prelucrarea la strung a niplului m-a costat ... 3 RON
n-a trebuit sa tai DELOC din carcasa ... am lasat masivul olandez de 3/8" a tevii de abur (nu stiu exact daca-i un 3/8", probabil e ceva metric, dar se potriveste excelent cu 3/8", mai ales daca pui si teflon ... aceeasi poveste si la capatul 1/8") in interiorul espressorului ... prin deschidere coborand doar cu teava in sine ... nu am nici o limitare ... practic teava la cambrare maxima nu atinge carcasa ... iar faptul ca-i ridicata imi permite s-o "parchez" sub grup, fara probleme ...
sunt foarte multumit frotarea-i excelenta ... manevrabilitatea la fel ... iar look-ul ...