![]() |
|
Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Evenimente si intalniri (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Evenimente-si-intalniri) +--- Thread: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting (/Thread-Mare-intalnire-Espressoman-concurs-de-home-roasting) |
RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - renatoa - 09-07-2018 Ma intreb din ce fac miscelele respective, la ce mizerii aud ca sunt intr-un depozit italian de cafea ... Nu stiu vreun prajitor serios care sa se aprovizioneze din surse peninsulare. " cu alternantze de prajiri / raciri repetate , plus alte secrete..." vorbiti de camerele de tortura ale Renasterii probabil :) La nivel planetar a ajuns si starbucks... #resist :) RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Levo - 09-07-2018 ... :D ... mizeriile de care ai auzit , in cazul in care ele chiar exista ... sunt precum sobolanii din strandurile de bere romaneasca ... nu stiu daca afecteaza gustul cafelei ( un vechi proverb chinez spune : " sa nu crezi nimic din ce auzi , iar din ce vezi , sa crezi doar jumatate ... " Cert este ca , nici eu nu stiu cum fac ... dar le iese ... :D ... iar , camerele de tortura ale renasterii ... tot trebuiau sa existe ... pentru ca ele ne arata nivelul de evolutie a civilizatiei umane, la acel moment al istoriei ... (09-07-2018, 20:23)renatoa Wrote: La nivel planetar a ajuns si starbucks... #resist ... Da ... si Mc.Donald si KFC ... ... pana la urma trebuia sa existe ceva care sa faca diferentza ... nu ? ... # Rezist si eu , cat mai pot ... :D ...
RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - CatalinH - 09-07-2018 Nu va inteleg inversunarea ![]() La prajitoria mea preferata-da Matteo- exista 2 concepte ale prajirii pentru espresso: 1 Klassisk Espresso 1993-Our 1993 Klassisk Espresso concept changes throughout the season and sometimes consists of a single origin coffee, sometimes a blend. Even though the coffee itself is changing over time you can always count on our Klassisk Espresso to be full bodied, creamy and sweet, with a balanced bitterness and low acidity. https://damatteo.se/collections/coffee/products/1993-klassisk-espresso 2 Modern Espresso- Our 2018 Modern Espresso concept changes throughout the season and sometimes consists of a single origin coffee, sometimes a blend. Even though the coffee itself is changing over time you can always count on our Modern Espresso to be light and sweet, with a balanced acidity and low bitterness https://damatteo.se/collections/coffee/products/2017-modern-espresso-1000g Daca nordici nu neaga traditia italiana de ce o facem noi atat de vehement? RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Levo - 09-07-2018 @CatalinH ... Bravo's Cata ... " Fericiti facatorii de pace , ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema " - a saptea fericire ( Matei V , 9 ) Nici mie nu-mi place sa discut in contradictoriu , mai ales cu cei din breasla ... dar trebuie sa-mi sustin cumva punctul de vedere ... ... ( pentru ca ... cred in el , pe probate ... :D ... )
RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - dev - 09-07-2018 @CatalinH ai cumva o poza cu boabe dintr-o punga "1993"? RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - razvanMB - 09-07-2018 Corect, si eu sunt fan prajitorii artizanale italiene! Prepar cel putin 2 3 espresso "italienesti" de la o micro prajitorie din Roma si sunt f incantat de ele. DaMatteo cred ca e urmatoarea comanda pe care vreau sa o dau @CatalinH cum merg livrarile la.ei? De pe website? Dureaza ? :D RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - CatalinH - 09-07-2018 (09-07-2018, 21:47)razvanMB Wrote: DaMatteo cred ca e urmatoarea comanda pe care vreau sa o dau @CatalinH cum merg livrarile la.ei? De pe website? Dureaza ? :D In medie 5-7 zile cu DHL.Daca iei Geisha lor imi zici reteta neaparat :D https://damatteo.se/collections/coffee/products/colombia-pablo-guerrero-geisha (09-07-2018, 21:45)dev Wrote: @CatalinH ai cumva o poza cu boabe dintr-o punga "1993"? Momentan nu am boabe de la ei. Din memorie foto :D e mult mai deschisa la culoare decat ce vezi in pungile italiene. Culoarea boabelor de la da Matteo e inselatoare ;ei prajesc pe Loring si boabele lor sunt mai decolorate decat cele de pe prajitoarele conventionale.
RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Levo - 09-07-2018 ... S-ar putea sa fie prajite cam tare totusi ... ... nimic nu se compara cu cafeaua servita direct la tufis , chiar acolo ... loco ... direct din tufa si cu ceva seu de capra / oaie ... ideal , chiar asa a inceput totul in Kaffa ... :D ... sansa lor a fost tot cu popa , care le-a spus sa o prajasca ... si iata cum istoria se repeta ... :D ...
RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - eugenm - 09-07-2018 Mi-aduc aminte de ce spunea Paul Bocuse: "Un arhitect ce isi greseste planurile lasa iedera sa acopere casa, un doctor ce greseste tratamentul acopera pacientul ca pamant, iar un chef ce greseste preparatul il acopera cu un sos si spune ca este o reteta noua" ... Oare un barist cand rateaza shotul cu ce acopera rezultatul? RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - CatalinH - 09-07-2018 (09-07-2018, 22:26)eugenm Wrote: Oare un barist cand rateaza shotul cu ce acopera rezultatul? Cu lapte ,garnisit cu o rozeta,paun...rate daca ii tremura mana
RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - eugenm - 09-07-2018 Dar cum in cafea totul este permis, iubitorii de italiene arhaice sau rawveganii amatori de celuloza sunt deopotriva bine veniti in agora cafelei ... si un update legat de concursul nostru al amatorilor prajitori: Centralizator concurenti (09-07-2018, 22:31)CatalinH Wrote: lapte Lapte Bahic :)? RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Levo - 09-07-2018 (09-07-2018, 22:31)CatalinH Wrote:(09-07-2018, 22:26)eugenm Wrote: Oare un barist cand rateaza shotul cu ce acopera rezultatul? ... De maine sa puneti voi ce va face placere ... eu atat am putut ... ...
RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - CatalinH - 09-07-2018 (09-07-2018, 22:35)Levo Wrote: .. De maine sa puneti voi ce va face placere ... eu atat am putut ... ..Hai, nu te supara,ca nu am zis cu rautate . Eu nu pot sa torn lapte ca tine ![]() Cand le mai servesc alor mei cate o "bergamota" le torn si un copacel, sa nu ii arda la stomacel
RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Lyvyoo - 12-07-2018 13 concurenti inscrisi, foarte tare, bravo baieti! Am stabilit si locatia, va fi in zona Lizeanu, la adresa Fainari 45A, intr-o curte primitoare in jurul careia ma mai invart si eu. Daca ploua ne mutam in cladire. Daca e soare puternic avem umbrele mari gen terasa. Intuiesc un maxim de 50 de persoane ca si capacitate confortabila deci va așteptam, n-am vazut asa multi espressomani anuntati pe topic... Repet, concursul de home roasting e separat si nu trebuie sa fii home roaster pentru a veni, doar sa ai user pe forum. Cafea va fi din belșug, si de la Claro si de la Buimac si de la Ecuator si de la Sloane.
RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Mihai L - 12-07-2018 Daca nu se intampla ceva extraordinar de neprevazut, sunt si eu prezent... E de neratat! :banan: RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - CatalinNegrila - 12-07-2018 Dap,.. ce zice Mihai mai sus. Banuiesc ca venim amandoi si cu lentila din dotare :) RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Yuki - 12-07-2018 prezent si eu .. RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Alin T. - 12-07-2018 Ca ora, la cat va ganditi? RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - cradun - 12-07-2018 Arata bine locatia, multumim. Ramane 9 sau 10? RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - RaduCarutasu - 12-07-2018 Gata, am prajit azi si am si predat cafeau lui @eugenm. Chiar imi pare rau ca nu pot participa, dar le doresc tuturor celor ce vor fi prezenti sa se bucure de companie si de degustarile care vor avea loc. Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Livibuj - 12-07-2018 Confirm prezents Sent from my SM-A520F using Tapatalk RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - eugenm - 12-07-2018 Din pacate timpul pur si simplu nu mi-a permis sa ma pot ocupa de livrare mai devreme in saptamana aceasta. Dar am reusit!!! Am trimis catre: @baloozzy - AWB 97447697 @radus - AWB 97447693 @Fane - AWB 97447695 @fmmirel - AWB 97447694 @renatoa - AWB 97447696 Mai sunt dator catre @Beowulf, incerc cel tarziu maine sa las punga la cafeneaua Claro. O sa am rugamintea catre toti colegii inscrisi sa confirme primirea pachetului. Sper ca FanCourier-ul sa evite suprizele in ce priveste aceasta livrare! Update: Centralizator concurenti RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Lyvyoo - 12-07-2018 Ora 9-9.30 zic, sa fie mai racoare RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - KrisssKros - 12-07-2018 Ora perfecta pt o cafea buna... Sper sa reusesc sa ajung si eu , macar 1-2h Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - vladdooo - 12-07-2018 IPA la cat incepe? [emoji3] RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - KrisssKros - 12-07-2018 IPA ar trebui trimisa participantilor de vineri seara :D RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - renatoa - 12-07-2018 (12-07-2018, 13:09)eugenm Wrote: Update: Centralizator concurenti Poti pune la prajitor Dieckmann Röstmeister , in cel mare nu pot risca 250 grame, nu le agita suficient de uniform. Si sa pun toate ouale intr-un singur cos... parca e cam riscant...
Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - mihneasusan - 12-07-2018 Sal! Nu pot ajunge înainte de 11:30. Am prăjit cafeaua, 3 sarje, una vizibil ratata. Prind macar evenimentul Lelit?
RE: Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - Lyvyoo - 12-07-2018 Stam mult acolo, nu-i problema, doar sa ajunga la juriu cafeaua din timp. Mare intalnire Espressoman + concurs de home roasting - mihneasusan - 12-07-2018 Luni o trimit. E ok? Inutilă întrebare, scrie clar 16-20 să ajungă. Ms. |