![]() |
|
Bubucalu - Buimac - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace) +---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate) +---- Thread: Bubucalu - Buimac (/Thread-Bubucalu-Buimac) |
RE: Bubucalu - Buimac - Elian_CT - 30-11-2018 ETHIOPIA NATURAL ARICHADe abia am primit pungile comandate (prăjită pe 29.12) și nu m-am putut abține – am desfăcut o punga și am făcut prima încercare – rasnire pe Kinu M47 și injectata cu kompresso – a ieșit o bomba de arome de migdale cu un gust fin de ciocolata neagra și o amareala supla, parca de cireșe amare. Având în vedere ca a fost prima extracție, cu rasnita calibrata pe alta cafea, pot spune ca este o cafea foarte buna pe care sunt curios sa o descoper în cele 488g ce le mai am. RE: Bubucalu - Buimac - bb13 - 06-12-2018 nu ma consider un mare bautor de cafea in schimb Panama Gheisa "Buimaca" mi-a facut diminetile mai frumoase si mi-a deschis apetitul pentru cafele de specialitate. despre prajitor pot spune:un mare domn pasionat care cauta sa isi imbunatateasca tehnica constant Bubucalu - Buimac - sorinherea - 08-12-2018 Guatemala Las Ampolas Recomand oricui cafeaua Prajitoriei Buimac cat si interactiunea cu Cosmin (cuvintele sunt de prisos). RE: Bubucalu - Buimac - bubucalu - 08-12-2018 Dragilor, va multumesc pentru sustinere si implicare, concursul Buimac s-a incheiat. Castigatorii sunt: 1. Bogdan_c87 3x250g ce vrea el 2. RaduMoldovan 2x250g 3. Mihai123 2x250 guji (ultima comanda) RE: Bubucalu - Buimac - mihai123 - 08-12-2018 Cafeaua mea de sarbatori :D minunata GUJI . multumesc! Bubucalu - Buimac - bubucalu - 12-12-2018 Și iată-i pe distinșii câștigători. ![]() ![]()
RE: Bubucalu - Buimac - Lyvyoo - 22-01-2019 Am ramas dator cu o impresie ce imi statea pe limba - Felicitari buimacule pentru Guji, excelenta, fructata, light! RE: Bubucalu - Buimac - tudorbog - 01-04-2019 Am degustat cu placere Panama Jurutungo Caturra, m-a dat pe spate Panama Geisha si am incercat si Etiopia Guji in V60 si desi nu sunt bautor de filtru, am ajuns sa o recomand si altora. Felicitari si continua tot asa, @bubucalu! RE: Bubucalu - Buimac - Lyvyoo - 01-04-2019 Buimacul e pe camp, buimacul e pe camp... Campul de flori si pomi fructiferi :) Cu un touch de ferment. As fi preferat si o varianta mai light gen omniroast cu o bulina :) dar scurtand preinfuzia si coborand temperatura rezolvi. Recomand ca de obicei sa se lase macar 10-14 zile la degazat.
RE: Bubucalu - Buimac - Radu Liviu - 10-04-2019 Coincidență... fără să-ți fi citit mesajul, am fost la Cosmin ieri ș-am luat aceeași cafea (plus alte chestiuni, de care nu mai amintesc, dar pentru care-i mulțumesc de generozitate). Am încercat Costa Rica pe două mașini: un Gaggia Classic și pe Brewtusul meu. Gustul... plăcut, poate ușor acid, impresionant oricum pe Gaggia (deși boabele au fost rîșnite pe un Krups). La mine, cu preinfuzie, cu PID-ul la 92 de grade, a dispărut aciditatea, a ieșit însă cam prea amar. Una peste alta, mi-a plăcut mult, mai cere însă timp de joacă. RE: Bubucalu - Buimac - bubucalu - 12-06-2019 Dragi colegi espressomen, in atentia celor interesati, Praitoria Buimac pleaca in vacanta intre 19 si 29 iunie si implicit inchide portile. Voi impiedica, in aceasta perioada, posibilitatea de a face plati, in gest de curtoazie pentru cei neinformati sau neatenti, insa pana atunci si imediat dupa, totul normal. Multumesc pentru intelegerea si sustinerea voastra, indispensabile.
RE: Bubucalu - Buimac - Rala - 12-06-2019 (01-04-2019, 15:47)Lyvyoo Wrote: Buimacul e pe camp, buimacul e pe camp... Campul de flori si pomi fructiferi :) Cu un touch de ferment. As fi preferat si o varianta mai light gen omniroast cu o bulina :) dar scurtand preinfuzia si coborand temperatura rezolvi. Recomand ca de obicei sa se lase macar 10-14 zile la degazat.Liviu, de unde e ceasca? Pe langa cafea sunt pasionat si de cesti :) RE: Bubucalu - Buimac - dev - 12-06-2019 Vacanta placuta, Cosmin. RE: Bubucalu - Buimac - Lyvyoo - 12-06-2019 Ceasca era un prototip de la o fabrica din CLuj. Am zis ca facem cestile Espressoman dar uite ca nu m-am hotarat la logo si a ramas in aer deocamdata :((( Are si Buimac cesti, tot de acolo. Speram sa vina Cosmin cu poze frumoase de pe plantatiile lumii :) Enjoy! RE: Bubucalu - Buimac - r1r2000 - 29-08-2019 Am luat de la Cosmin o Ethiopia Guji si o Ethiopia Aricha. Desi aveam cafea in rasnita nu am avut rabdare si am schimbat-o cu Guji. Pentru mine Guji s-a dovedit a fi excelenta! Doar o singura data am mai baut o cafea care sa-mi placa la fel de mult. Felicitari Cosmine! Bubucalu - Buimac - mihneasusan - 03-02-2020 Excepțională cafea. Și ceaiul delicios. Revenim pentru întăriri. Bubucalu - Buimac - mihneasusan - 04-02-2020 Și am revenit... Iată dovada! https://youtu.be/iK_YpNFEuFc Bubucalu - Buimac - bubucalu - 05-02-2020 Mulțumesc @mihneasusan pentru dispoziție, inventivitate și ajutor. Prajitoria Buimac exista datorita generozității, pasiunii și a voluntariatului celor care și-au adus aportul în mai multe aspecte precum fotografie, grafica sau film iar faptul ca i-am strâns sub un singur logo e cea mai mare realizare a mea. Ma onorați. Bubucalu - Buimac - mihneasusan - 05-02-2020 Cu mult drag!!! Pentru cei care urmăresc cu atenție graficele cu prăjirea pentru a ,,fura" ceva informații vă atenționez că sunt simulate și nu au legătură cu procesul prăjirii unei anumite șarje. Mulțumesc! RE: Bubucalu - Buimac - Lyvyoo - 05-02-2020 O Kenya buna dar care m-a chinuit putin Extrasa straight, la 87 de grade. Pe profilare a fost insotita de retrogust de usor afumat, drept pentru care toata punga am consumat-o extrasa normal, cu Honne pe 5 si 90 de grade apoi in final 87 pe PID. A mers de minune.
RE: Bubucalu - Buimac - bubucalu - 06-02-2020 Multumesc Liviu pentru recenzie, afland opinia ta am contactat si restul consumatorilor respectivei sarje de Kenya, dincolo controlul intern. Apreciez si tin cont de fiecare parere si experienta, spre exemplu, tocmai am ajustat nitel profilul de prajire a cafelei columbiene multumita interactiunii cu voi cu toate ca eu favorizam reteta initiala, insa nici urma de fum in Kenya Ndaroini :) , restul sarjei a fost baut atat in brew cat si in espresso, ramane un mister inconsistenta cafelei mentionate. Pentru intrebari sau informatii nu ezitati sa ma contactati, nu ofer retete de extractie, cafeaua trebuie sa fie buna in contact cu apa calda dar pentru orice fel de nemultumiri cu siguranta vom gasi solutii, incluzand inlocuirea cafelei sau chiar despagubirea. Bubucalu - Buimac - mihneasusan - 15-02-2020 Această Ethiopia lasă mult în spate cele mai multe cafele băute in ultimul timp. Este o explozie de fruct și dulceață. Nu este prietenoasă cu preinfuzia lungă pentru că se vor intensifica exagerat anumite nuanțe dar pe o extracție normală este excelentă iar la 6 bari mi-a oferit cea mai plăcută experiență din ultimul timp.
RE: Bubucalu - Buimac - bubucalu - 16-02-2020 Dragi colegi, de maine pana miercuri plecam la zapada iar prajitoria se inchide. Reluam activitatea normal, joi 20.02. Multumesc pentru intelegere. RE: Bubucalu - Buimac - bubucalu - 11-03-2020 Dragi colegi forumisti, ma onoreaza sa va prezint cele 2 noi intrari din stocul nostru: -Peru Yakumama selectata dintre mai bine de 20 de mostre din America Centrala si de Sud pentru faptul ca este o cafea comuna :) si usor abordabila fara pretentii, foarte bine balansata. -Rwanda Bugoyi- ferment la superlativ, vinovata de intreruperea a 2 sesiuni de degustare datorita mirosului izbitor, acaparator. Aceasta trece prin ultimile ajustari dar sper ca saptamana viitoare sa fie publicata pe site. Informatii suplimentare gasiti aici:https://prajitoria-buimac.ro/ va multumesc pentru recenziile voastre si pentru relatarile experientelor avute, retetele voastre ideale si restul de informatii pe care mi le transmiteti. Ar ajuta ca mai multe din aceste texte sa fie publicate si pentru asta initiez urmatorul proiect pentru o perioada nedeterminata: toate comenzile de cafea care vor fi urmate de o recenzie pe site-ul prajitoriei vor fi rasplatite cu o mostra de 50gr de cafea la alegere din oferta Buimac la o eventuala viitoare noua comanda. Recenzii publicate la mai multe cafele aduc un numar echivalent de mostre. Toate comentariile vor participa la o tombola al carei castigator(ales aleatoriu) va reprimi ultima comanda efectuata la Prajitoria Buimac si o prereche de cesti Buimac(producator logocups). De asemenea voi premia si comentariul cel mai bun (in opinia mea) cu o ceasca Buimac si un pachet de cafea Extragerea va avea loc in 11 aprilie. Mostrele vor fi distribuite incepand de azi. Bafta multa .
RE: Bubucalu - Buimac - KrisssKros - 11-03-2020 Asteptam cu mare interes acea Rwanda. Posteaza si aici cand va fi gata reteta de prajire, pentru ca e mai usor cand primim o notificare, decat sa urmarim zilnic site-ul prajitorirei Sa ai spor!
Bubucalu - Buimac - bubucalu - 28-03-2020 Dragi colegi, ma bucura sa va anunț ca începând cu azi, Rwanda Bugoyi întra în oferta mea. E o cafea ce mi-a creat suficiente dificultăți prin greutatea capturarii în ceașcă a notelor aromatice puternice ce păreau sa se disipeze mult prea rapid. Dupa multe încercări și mult ajutor din partea celor care au primit mostre și au avut răbdarea sa îmi descrie experienta lor, am reușit sa stabilizez un profil de prăjire care sa reziste la toate probele impuse. Detaliile le găsiți pe site. https://prajitoria-buimac.ro/produs/rwanda-bugoyi/ Aștept cu nerăbdare părerea voastră. Va reamintesc de promoția curenta adresata comunității, țin mult la părerile voastre și pentru asta va invit sa le publicați. RE: Bubucalu - Buimac - bemihai - 28-03-2020 (28-03-2020, 15:53)bubucalu Wrote: Dupa multe încercări și mult ajutor din partea celor care au primit mostre și au avut răbdarea sa îmi descrie experienta lor... Am testat-o si eu zilele astea la filtru (Kalita si v60) si-am fost surprins de rezultate pentru ca nu este o cafea prajita special pentru asta. Rezultatul a fost foarte echilibrat, corp delicat, aciditate fina, dulceata de struguri albi, postgust lung cu note de rom. E una dintre cele mai bune cafele din Rwanda baute in ultima vreme. Bubucalu - Buimac - bubucalu - 03-04-2020 Salut echipa, având în vedere afluxul notabil, recent, de espressomen pe site-ul prajitoriei, doream sa va amintesc de promoția curenta. Postarea #114. În câteva zile urmează extragerea. Apreciez alegerea voastră, sunt conștient ca la un clic distanță sunt cele mai de tradiție prajitorii ale lumii cu cei mai premiați prajitori și ale lor cafele legendare, iar pentru asta, va rog, insist, sa ma aduceți cu picioarele pe pământ prin recenziile voastre cât mai precise[emoji846]. In atenția celor care au primit/primesc (aleatoriu) împreună cu cafelele comandate și plicuri de mostre, aceste fac parte din testele interne. Nu ar trebui judecate prea aspru, produsul final având șanse mari sa fie diferit. Dacă va face placere totusi sa-mi descrieți experienta avuta cu acestea, părerea voastră contează, chiar ma bazez pe ea. Ceștile din imagine fac parte din premiul oferit.
RE: Bubucalu - Buimac - bubucalu - 11-04-2020 Buna ziua comunitate espressoman, va reamintesc celor care ati beneficiat de reducere la cafelele din oferta prajitoriei Buimac ca fiecare recenzie publicata primeste automat 50gr cafea la alegere la o (eventuala) viitoare noua comanda iar azi, spre seara, voi anunta castigatorii celorlalte premii (post #114). In calitate de consumator citesc avid parerile altor clienti despre produsele care ma intereseaza iar ca si producator, conteaza fiecare parere, este o oportunitate inegalabila de a invata, intelege si evolua. Recompensarea recenziilor ramane valida pe o perioada nedeterminata, mai ales avand in vedere ca 2 cafele noi, din Ethiopia vor intra in oferta incepand cu saptamana viitoare, despre care astept nerabdator reactiile voastre. Extractii (tombola/cafea) reusite :) RE: Bubucalu - Buimac - bubucalu - 11-04-2020 Extragere efectuata cu succes, cu ajutorul random.org am ales castigatorul tombolei, colegul @Ciprian primeste cele 2 cesti si ultima comanda efectuata, plus 300 de grame de cafea de cafea la alegere. Am ales drept comentariul favorit cel lasat de @sochaux_ cafelei Ethiopia Guji cu toate ca nota acordata nu este corelata cu descrierea facuta :). O ceasca Buimac si o punga de cafea la alegere merg in directia lui. Astept castigatorii sa ma contacteze in privat pentru stabilirea detaliilor, va multumesc tuturor pentru sustinere, astept in continuare cu mult interes recenziile voastre atat aici cat si pe site-ul prajitoriei. 2 noi cafele din Ethiopia se afla in procesare la prajitorie si sper ca saptamana viitoare macar una dintre ele sa largeasca oferta actuala. |