![]() |
|
Kit pentru cafea buna in vacanta - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare) +--- Thread: Kit pentru cafea buna in vacanta (/Thread-Kit-pentru-cafea-buna-in-vacanta) |
RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - slavic1983 - 22-11-2020 Cosminchir. As prefera ca aici sa putem veni cu idei la subiect. Daca e de interes subiectul . . . renatoa Ideia nu-i rea, de "cort de protectie". Panza si plexiglasul la care ma gandesc eu sunt foarte "flambile" ![]() In alta ordine de idei. Lasand la o parte inoxul, dar pastrand idea de turnare lenta si controlata, ma gandesc la un upgrade al ibricului curent. Un upgrade foarte facubil. Dezavantaje
![]() (11-10-2020, 08:44)KrisssKros Wrote: A folosit cineva The Gabi Master B ? Interesant picuratorul asta, si eu af fi curios de experienta colegilor in aceasta directie. Pt partea se portabilitate a driperului, am vazut cateva idei, dintre care cea care mi-a atras atentia a fost chestia asta aplatizabila din sirma. Ma gandesc doar daca rezista filtru de hartie in pozitie verticala si daca sirma nu e doar cromata ci chiar inox. Vedem cand vine
RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - zmolk - 22-11-2020 Ca si paravan n-are sens sa DIY-esti, ia-ti unul de camping, ar trebui sa fie nelipsit pe langa un arzator. Exemplu https://www.emag.ro/scut-pinguin-windscreen-inaltime-24cm-2967/pd/D8GZJ3BBM RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - renatoa - 22-11-2020 Doar sa ai grija sa nu folosesti aliaj de lipit cu plumb. Ideal ar fi staniu (cositor) cu argint. https://www.adelaida.ro/aliaje-de-lipit-fara-pb/ RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - Laddu - 22-11-2020 Sau un jetboil RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - slavic1983 - 22-11-2020 (22-11-2020, 19:48)Laddu Wrote: JSau un jetboil Jetboil rezolva doar juma' de problema si e cam mare, nu mia zic de scump :78: Mai ramane partea cu turnatul (la v60). (22-11-2020, 19:45)zmolk Wrote: Ca si paravan n-are sens sa DIY-esti, ia-ti unul de camping, ar trebui sa fie nelipsit pe langa un arzator. Aha, Eu ma gandeam la o solutie de protectie din asta din stanga. Dublata sau nu de acele pliuri ca la jetboil.
RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - zmolk - 22-11-2020 Si idei de brewere: https://snowpeak.com/products/collapsible_pour_over-cs-113 https://snowpeak.com/products/field-barista-coffee-drip https://www.miir.com/products/pourigami-portable-travel-coffee-dripper RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - KrisssKros - 22-11-2020 (22-11-2020, 17:46)Cosminchir Wrote: Dupa ultima experienta de ieri la -2C, lac bulboci, se pare ca ma tot invart in jurul unei solutii de ibric cu capac. NU ibricul este problema! Iti trebuie doar un paravant, "wind screen" cum spune englezul... Este indispensabil in camp deschis, chiar si vara daca e vant. Poti improviza din orice, o tabla, un carton, doua bete si o folie cum se spunea mai sus, etc. Sau un produs dedicat, precum asta (sunt zeci de modele si preturi..). Cu un "wind screen" si un burner ieftin (dar decent) ai 1 litru de apa la 100 C, in cca 5-7 minute, chiar daca afara sunt -10C sau mai putin, chiar si fara capac la ibric. Pe la -5 grade, capacul inseamna +/- 1-2 min. In schimb, wind screen-ul este indispensabil, chiar si vara daca bate vantul in flacara, nu treci de 70-80 C in ibric, daca incalzesti "aerul" de langa fundul ibricului Referitor la brewer, nu il poti folosi in camp deschis pe cel "open", din sarma. Ti se raceste apa aproape instant, mai ales daca bate si vantul. Daca vrei V60 in aer liber, la temperaturi joase, singura varianta care merge cat de cat este V60 plastic. Are cea mai mica pierdere de temperatura, mult mai mica decat ceramica, de aia este recomandat si acasa (testat personal, diferenta e foarte mare). Totusi, in camp deschis, mai ales iarna, sunt mult mai potrivite metodele ce tin apa fierbinte la "adapost", gen Aeropress cu pistonul pus pe post de dop pe perioada infuziei, French-press travel cu perete dublu, Kompresso, etc, in functie de gustul preferat. Kit pentru cafea buna in vacanta - IonutMihail - 22-11-2020 Slavic1983- capac lemn ai aici gata facut si cel mai probabil are si garnitura, dar nu stiu daca rezista la temperatura. Din cate îmi aduc aminte cred ca am vazut si in Pepco mai ieftin si separat. Spor! https://www.ikea.com/ro/ro/p/ikea-365-borcan-cu-capac-sticla-bambus-s99276778/ RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - slavic1983 - 28-11-2020 Am urmat sfatul lui @KrisssKros. Nota 10. Am adaptat aceasta sectiune de teava de evacuare hota si a functionat aboce expectations. Adica nici nu am reusit sa ma aranjez si sa fac cateva poze ca a si fiert. As estima in jur de 5min, comparativ cu 20min - 70C anterior, bine erau -3C atunci. Recomand teava pe post de paravant, daca sunteti ok cu volumul 30 x 15 cm. ![]()
RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - slavic1983 - 10-12-2020 Au inceput sa vina jucariile de peste mari si tari. Azi am primit un gooseneck kettle super compact de 300ml, 350 in buza. Asa a reusit sa scape ibricul grecesc de gauri, indoiri si lipiri ![]() Spout subtire pt control foarte fin al firului de apa. Maner de lemn ca sa nu te frigi, si dessurubabil pt transport. Capacul are 3 aripi pt o prindere foarte solida, nu pica clar. Imi dau seama ca vopseaua aia nu e la nivel de branduri, dar ii va da un aspect mai rustic asa ce va merge numai bine cu lemnul ala. Video: Pozici: ![]() ![]()
RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - KrisssKros - 10-12-2020 Arata foarte bine kettle-ul, sa il stapanesti sanatos! In ce le transporti? Ai gasit vreo solutie mai compacta de a le impacheta pentru a ocupa cat mai putin spatiu? RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - slavic1983 - 11-12-2020 Multumesc. Acum ca m-ai intrebat . . . Cam asa arata: RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - KrisssKros - 11-12-2020 La fix borseta neagra. De unde ai luat-o? (pentru ca pare ideala ca dimensiuni) Pentru filtre V60 01, recomand asta. Incap vreo 20 de filtre V60-01 si evident merg puse si cele de Aeropress. Eu am luat 130 x 130mm si merg la fix pt 01. Pentru V60-02 ar merge cu 5-10mm mai mare, dar merg si 02 daca indoi marginea putin. ![]() ![]() ![]()
RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - slavic1983 - 12-12-2020 Ca tot e in trend asta cu reuse si repurpose. Borseta e luata acum ceva ani de la un set de cosmetice STR8. Se mai gaseste (dar si de la alte branduri) si acum in Carrefour si Auchan. Avantajul unei borsete vs carcasa solida, este tocmai maleabilitate in diferse proportii de rucsace sau genti de voiaj. RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - KingShine - 14-12-2020 Salutare, Nu am vazut nicio mentiune legata de Wacaco si "jucariile" lor. Ce parere aveti despre ele? Evident, nu cele cu pastile. RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - renatoa - 14-12-2020 Minipresso are topic separat, si se pare ca sunt singurul fan... Asta pentru ca la vremea respectiva nu aparusera inca nici Kompresso, nici Staresso, care azi au echivalente mai reusite, in special Staresso Mirage. Asa ca nu prea mai vad azi un argument sa cumpar un divais Wacaco. Il am, asta e, nu prea exista piata de second pentru astea, cand se duce vreo garnitura ajunge la recycle. Si de ce nu cu capsule, au aparut capsule cu cafea proaspat prajita ! Kit pentru cafea buna in vacanta - Razvan.PGC - 25-12-2020 Si eu sunt aici cu Wacaco. Amazing thing. Am fost anul acesta cu rulota pt o saptamana si mi-a facut diminetile superbe acest device. Cand vine si Arco, fac pachetul complet :) ![]()
RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - slavic1983 - 21-01-2021 In sfarsit am gasit in stoc aceasta protectie vant. Compacta, usoara si usor de transportat. Din pacate pt mine (spre norocul cuiva din colegi, poate) trebuie sa iau alt arzator, pe filet, nu doar clip-on ca cel de la Campingaz. Ceva sugestii? ![]() ![]() ![]()
RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - KrisssKros - 21-01-2021 (21-01-2021, 16:39)slavic1983 Wrote: Din pacate pt mine (spre norocul cuiva din colegi, poate) trebuie sa iau alt arzator, pe filet, nu doar clip-on ca cel de la Campingaz. Eu folosesc Primus MicronTrail Regulated Stove with Piezo si sunt foarte foarte multumit. E putin cam scumpa varianta asta cu regulator, dar din punctul meu de vedere face banii - ai mereu aceeasi presiune, indiferent cat gaz e in butelie. Exista si varianta mai ieftina fara regulator, daca nu te deranjeaza ca iti scade puterea focului pe masura ce butelia se goleste. Problema e ca cea cu regulator o gasesti foarte greu (cel putin asa mi s-a intamplat mie anul trecut). Eu am luat-o de aici (cu transport ieftin), fiind singurul loc in EU unde am gasit-o, probabil tocmai pt ca magazinul a uitat sa treaca in titlu regulatorul. Dar vad ca nu mai apare in stoc si oricum nici UK nu mai e in EU. In schimb, vad ca acum apare disponibila pe site-ul Primus. Oricum o recomand, cu sau fara regulator, e foarte mica, usor de transportat, calitate impecabila. Am si un Primus Mimer, foarte potenta si buna, dar nu e ce iti trebuie tie, pentru ca diametrul arzatorului e mai mare decat fundul kettle-ului. Este eficienta doar pentru vase cu diametrul mare. RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - slavic1983 - 23-01-2021 Mi s-a parut interesanta varianta cu piezo si regulator de la Decathlon Forclaz Trek500 si am luat-o. Este foarte usoara si compacta. Din pacate nu e la fel de solida (sturdy) ca varianta pe care o folosesc de ceva timp de la Campingaz Bleuet. Motivul schimbarii a fost compatibilitatea cu butelii mici de 100g, care sunt de la alte branduri, ce folosesc valva cu filet si nu sistemul clip-on de la Campingaz. Trek500 pare sa aiba o flacara mai puternica (piate si pt ca butelia e la 30%), care arde direct in sus, spre deosebire de Bleuet, ce arde parca mai spre lateral. Recomand Campingaz pt robustete, iar Forclaz pt compatibilitate si compactibilitate. Video cu Forclaz Trek500 Video cu Campingaz Bleuet ![]()
RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - slavic1983 - 03-02-2021 Omg. Am fost prin Ciucas si am testat noul setup. Nu a fost vant si au fiert cele 250ml din ibric in cam 1 min. Nu glumesc. Am facut 2 aeropress go. Si nu am reusit sa imi pregateac toate celel ca a si fiert apa. O fi de la faptul ca au fost 7 grade afara fara vant sau ca aragazul are toata suprafata gaurita si flacara bate direct in sus, sau de la buza aia antivant, sau de la amestecul din cartus ..., nu stiu, dar sunt foarte multumit de rezultat. Poze si video next time
RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - Mihai L - 04-02-2021 E de la gaz, stai linistit. E mult mai bun amestecul ca la reteaua de gaz/butelie. RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - renatoa - 07-02-2021 https://www.digi24.ro/stiri/externe/noi-tendinte-se-impun-in-suedia-din-cauza-pandemiei-afacerea-care-cunoaste-acum-un-succes-neasteptat-1445860 :) RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - Levo - 07-02-2021 ... Merge la fel de bine si pe Primus-ul cu benzina si nici nu tre' sa mai cumperi butelii ... :D ... RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - Dot - 08-02-2021 (08-02-2021, 05:11)Dot Wrote: :D Kit pentru cafea buna in vacanta - Mihai L - 08-02-2021 Daca vrei doar cafea, unde vorbim de 1-2 minute timp de fierbere, clar nu merita efortul. RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - Levo - 08-02-2021 (08-02-2021, 05:11)Dot Wrote: ... doar o mana de uscaturi care le gasesti cam peste tot in natura. ... D ' acord , dar numai ptr. o cafea e suficient si atat . RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - slavic1983 - 09-02-2021 (08-02-2021, 11:26)Levo Wrote:(08-02-2021, 05:11)Dot Wrote: ... doar o mana de uscaturi care le gasesti cam peste tot in natura. Pai sa o luam pe rand. M-am gandit initial la cea mai compacta si usoar chestie (si ieftina): gasoline stove. Nu m-au convins reviewurile cat si durata mai mare pana la fierbere. Mai ales daca bate vantul. Pt 1 cafea, da, poate nu e mare diferenta, dar pt 2-3? Sobele pe lemne sunt foate sturdy, dar nu chiar compacte. In plus, tre sa fii cu ochii pe lemne dinainte sa ajungi in varf :), plus sa nu fie umede si, ideal, sa nu bata vandul casa le poti aprinde. Parca prefer, totusi, focul sa fie putin mia controlat, in video-ul DW, astia faceau focul intr-o padure cu frunze uscate peste tot in jurul lor. Eu tot as cata o bucata de roca mai golasa :) RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - Levo - 09-02-2021 (09-02-2021, 11:01)slavic1983 Wrote: M-am gandit initial la cea mai compacta si usoar chestie ... Da , este ... Primus Omnilite Ti ( cu sau fara silencer ) :D ... o bijuterie. (09-02-2021, 11:01)slavic1983 Wrote: (si ieftina) ... tot este , Optimus Nova + ... ...(09-02-2021, 11:01)slavic1983 Wrote: gasoline stove ... As alege intre Primus Omnifuel II ( Estonia ) si Optimus Polaris Optifuel ( Sweeden ) ... din pacate le am pe amandoua si inca 5 alte modele - reproduceri rusesti dupa Hiker+ si Coleman Exponent ... :D ... ( dar am sa-mi comand si bijuteria ... :D ... cat inca se mai gaseste ). RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - renatoa - 12-02-2021 De inspiratie... https://www.kickstarter.com/projects/msedesigns/the-dawn-crafter-the-portable-camping-stove-and-coffee-dripper |