![]() |
|
Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) (/Thread-Rasnita-G-iota-DF64-single-dose-cu%C8%9Bite-plate-64mm-Italmill-sub-450-EXPERIENTE) |
RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Darsidius - 17-11-2022 Ce sa faci, asa e cand citesti toate balivernele postate de unii pe forumuri, faci o varza si risti si sa strici ceva. In loc sa te bucuri de produs, incepi sa-i faci tot felul de modificari, fara o logica. Daca rasnita este v1, atunci vine cu 2 bucati lipite/comprimate de silicon si trebuie sa scoti o bucata si sa o tii rezerva. Dupa ce ai scos 1 bucata de silicon, adaugi 2 saibe pe suruburi ca sa nu ajunga suruburile in camera cutitelor sa strici ceva. Asta am avut eu acu 1 an jumate, si era v1, nu exista nici o alta varianta atunci. ![]()
RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Kontrast - 17-11-2022 (17-11-2022, 08:40)staicueduard Wrote: Multumesc,Și eu am același font. Se pare că este fontul primei variante de care s-a plâns Hofman. RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - staicueduard - 17-11-2022 incep sa cred ca nu exista decat o singura versiune a rasnitei cu linia de productie inca activa in China, e un producator nu mai stiu cum ii spune, dar il gasiti pe net. iar fiecare importator care vinde mai departe incepe sa ii faca tot felul de modificari mentionand ca e v2, v3, v4, ii schimba sticker-ul la roata de dial, samd. cand ea defapt e fix acceasi rasnita. iar cremaperfecta.ro o importa ca atare, ea fiind "V1" nu inseamna ca e fabricata acum 1 an si a ramas pe undeva, ci noua dar nemodificata de nimeni RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - RazvaNNN - 17-11-2022 eu as zice ca ti-au trimis o varianta veche de la ei din depozit, si nu ca au primit acum rasnita asa.. ca nu sta nimeni in china la fabrica sa printeze fonturi diferite acum cand deja au trecut la altul RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - staicueduard - 17-11-2022 mi-au zis telefonic ca ei le aduc de la homebarista.be si ultimul lot adus e din septembire anul acesta , iar pe cutia rasnitei asa scrie homebarista, eticheta. iar pe homebarista se vinde modelul 2022 asa cum scriu ei aici PROBARISTA COFFEE GRINDER G-IOTA WHITE 2022 | Home Barista si este cu fontul vechi. daca stie cineva ce tip de pahar era la "v1", paharul cu care a venit, care e tot plastic transparent este foarte solid si nu de slaba calitate cum se spunea la v1. este fix paharul care apare si pe homebarista pe link-ul de sus. eu de aici inteleg ca au versiunea 2022, probabil ultima dar cu fontul initial - vechi sa zicem EDIT: da nu e ce e acum pe homebarista , ca ei spun ca au inclus dial indicator and dosing collar included. ceea ce nu am primit. RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - RazvaNNN - 17-11-2022 toata loturile sunt de pe homebarista. atat timp cat nu scrie si data pe cutie, nu te ajuta cu nimic. poate fi comandata de pe homebarista in 2021 si sa fie v1 RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - staicueduard - 17-11-2022 (04-11-2022, 11:08)CristianS Wrote: Da, la crema perfecta este la vanzare varianta 3, care functioneaza foarte bine fara prea multe modificari. Eu am cumparat in septembrie si a venit V3 cu declumper din silicon, care daca ii faci cateva taieturi suplimentare nu ai probleme.nu stiu cum de zici ca e v3, majoritatea sustinem acum ca e v1 avand in vedere ca roata de dial are fontul vechi care e pe v1. eu am luat-o ieri tot de la cremaperfecta RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - RazvaNNN - 17-11-2022 nu ne intelegem deloc... cremaperfecta a cumparat loturi in diverse perioade ale anului... poate cristians a prins una dintr`un lot recent, iar tu una care era prin fundul depozitului de anul trecut v1 nevanduta. eu de ex am comandat in 15.11.2021 si am primit V2 (iar cand incercam la telefon cu ei sa ma inteleg ce versiune au pe stock ei nu stiau ca exista v1 si v2) RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - staicueduard - 17-11-2022 inteleg.. aia e acum. o facem din v1 in v4 acasa.. :) @CristianS ca fapt divers, fontul de pe roata e cel nou sau a ramas cel classic? ca idee.. merci RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - crystale - 17-11-2022 (17-11-2022, 12:02)RazvaNNN Wrote: cand incercam la telefon cu ei sa ma inteleg ce versiune au pe stock ei nu stiau ca exista v1 si v2 Asta explica de ce atunci cand le-am scris un email in care intrebam ce versiune e rasnita vanduta, dat fiind faptul ca exista de la V1 pana la V4, ei mi-au raspuns ca vand rasnita in varianta cu cutite standard sau in varianta cu cutite de titan :D Astazi mi-a venit si mie rasnita, cumparata de black friday de la acelasi comerciant (desi avand in vedere cele de mai sus, s-ar putea numi mai degraba vanzator). Momentan nu am ajuns s-o desfac, dar sunt tare curios ce versiune mi-a adus norocul. RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - staicueduard - 17-11-2022 te asteptam cu detalii :), ce ai luat standard? ca ma gandesc ca daca ai alta versiune in pachet, as putea sa ma leg de asta si sa ma iau putin de ei: adica cum un client primeste un produs diferit fata de alt client - pentru acelasi produs. Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - IndreiR - 17-11-2022 Oricum nu contează ce versiune e, din câte știu eu modificari s-au adus doar la declumper și font (de la v1 la v2) și la nici o versiune nu a fost ok. Deci și dacă primeai v4 probabil tot o desfaceai sa hackuiesti declumperul. Sent from my SM-G996B using Tapatalk RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - crystale - 17-11-2022 (17-11-2022, 14:53)staicueduard Wrote: te asteptam cu detalii :), ce ai luat standard? Am versiunea cu cutite standard, numărul de serie 06111. Probabil uitată pe undeva prin fundul depozitului. Niște șnapani! Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Mihai L - 17-11-2022 Cata vreme nu scrie pe factura sau cutie alt model, nu cred ca le poti imputa ceva… RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - crystale - 17-11-2022 Știu că între timp la versiunile astea noi (de la V3 în sus pe care șnapanii care vând acest produs la noi în țară NU LE AU) au pus un accesoriu corespunzător. Dar oare ce-o fi fost în capul ăstora care au făcut prima versiune de râșniță, au desenat ditamai discul cu unități și subunități de reglare a fineții râșnirii, după care nu au pus și eu un reper cu care să poți alinia discul? Chiar atât de idioți să fi fost? N-am pretenții de ceva mai răsărit, dar măcar un abțibild acolo să știi că ai mutat un reper un pic mai la stânga sau un pic mai la dreapta :D RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - adiszep - 17-11-2022 (17-11-2022, 18:59)crystale Wrote:(17-11-2022, 14:53)staicueduard Wrote: te asteptam cu detalii :), ce ai luat standard? Dacă ești așa nemulțumit de ea ti-o cumpăr eu cu 1000 lei. Pe lângă asta ca e v1 sau cât o fi e fix aceeași râșnița și plus de asta nu scrie niciunde ce versiune vei primi. Oferta e valabilă RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - crystale - 17-11-2022 (17-11-2022, 19:46)adiszep Wrote: Dacă ești așa nemulțumit de ea ti-o cumpăr eu cu 1000 lei. Pe lângă asta ca e v1 sau cât o fi e fix aceeași râșnița și plus de asta nu scrie niciunde ce versiune vei primi. Uite acum o împachetez. Și vorbesc și cu @staicueduard, astfel că la 1000 de lei o să primești nu una ci DOUĂ râșnițe! :D RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - staicueduard - 17-11-2022 Eu zic ca avem rasnite excelente. am revenit sa va arat poza cu declumperul. Este intr.adevat format din 2 straturi de silicon. Partea de jos/ sus observ ca este deja sectionata din fabrica. E un triunghi taiat pe din doua. asa a fost mereu?
RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - sochaux_ - 18-11-2022 (17-11-2022, 19:44)crystale Wrote: Dar oare ce-o fi fost în capul ăstora care au făcut prima versiune de râșniță, au desenat ditamai discul cu unități și subunități de reglare a fineții râșnirii, după care nu au pus și eu un reper cu care să poți alinia discul? Chiar atât de idioți să fi fost? Din ce știu eu reperul din fabrică e acea boabă de cafea de pe secțiunea din plastic. E pe ghicite gradul de râșnire. Dar sunt tot felul de soluții DIY pentru indicator. RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - IndreiR - 18-11-2022 (17-11-2022, 22:43)staicueduard Wrote: Eu zic ca avem rasnite excelente.Asa a fost și la mine, am cumparat-o anul trecut de BF Sent from my SM-G996B using Tapatalk RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - staicueduard - 18-11-2022 PART 1 Declumper: Am revenit cu detalii. Dupa 5 rasniri era o tona de cafea in spatele declumperului. Din declumper am taiat maxim 1 mm din varfurile celor 2 triunghiuri mici, cele de care ziceam ca sunt deja sectionate; si am montat declumperul tot in 2 straturi. Suruburile de aici aveau deja saibe pe ele deci nu cred ca ajungeau la camera cutitului de jos nici daca lasam declumperul intr-un strat. Practic am creat o mica gaurica pe mijloc. Pentru mine cel putin mi se pare cel mai ok acum si anume: retentia dupa rasnire e de aprox 0.8-0.9 grame, fara pufaiala. numai ca acum avand gaurica aceea creata, pufaiala chiar isi are rostul ei. apesi de 3 4 ori, iar gramul lipsa uite ca apare. Se poate pufai acum foarte lejer si simti ca iese aer cum trebuie. pe scurt cu pufaiala avem retentie 0.2 0,1, 0 in functie de cum apesi. Nu este nevoie de nicun RDT, nu exista nimic electrostatic Eu am zis sa nu tai mult din declumper sau sa il elimin de tot, am impacat si capra si varza, iar acum pare perfect. PART 2 alinierea cutitelor: Cred ca va urma o aliniere a cutitului static de sus cu folie de aluminium. l-am dat cu marker si l-am pus in toate cele 3 pozitii pe arcuri insa mai mult de 50% nu sterge din marker, in una din pozitii - cea mai buna. De pe cutitul mobil in schimb s-a sters tot mark-erul de pe el. Partea cea mai buna, si in mod surprinzator cutitele se ating la punctul 0 fix, conform boabei de marcaj de jos. Momentan doar dupa 2 macinaturi, constat ca pe undeva la numarul 10 extractiile devin corecte pentru espresso, cu aceasta "nealiniere". PART 3 Carcasa rasnitei: Carcasa e toata din acelasi aluminium. La prima desfacere la declumper si la funel dupa ce am scos suruburile s-a creat o tona de aschii de aluminium. a trebuit spalat tot si declumperul si funelul si aspirat in camaruta respectiva unde se prinde. Trebuie sa fii atent cand insurubezi la loc pentru ca poti pune suruburile in unghiuri gresite si apoi sa dea in gol la strangere. Cred ca nu este bine sa se umble des aici, posibil ca la un moment dat filetul sa se duca de tot, este foarte moale aluminiul carcasei se pare. Piulita butonului de power nu este ultra stransa, se desface usor. La montare inapoi am strans doar cu mana cat sa nu se miste butonul stanga dreapta, in rest nu are ce sa se intample aici. Cele 2 suruburi din talpa erau stranse infernal, abia le-am desfacut. Din toata rasnita aici mi se pare cea mai solida zona. La montare am strans cele 2 suruburi in mod egal pana la blocaj, insa nu cu taria cum au fost din fabrica RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - adrian1 - 18-11-2022 "Nu este nevoie de nicun RDT, nu exista nimic electrostatic" Asta am zis și eu până am râșnit cafea spălată pentru cold brew. RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - staicueduard - 18-11-2022 Depinde foarte mult de cat de mult loc gol ai lasat la declumper. Eu am o gaurica pe mijloc cam de 2mm. Deci declumperul nu mai inchide perfect traseul. Practic nu cred ca va exista in situatia actuala ceva electrostatic candva. RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Darsidius - 18-11-2022 Aha, vezi sa nu. Hai dupa 2 zile sa ne zici cum e. 1400rpm si cutite plate si nu are static fara rdt, e ca si cum ai zice ca nu respiri sa traiesti. RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - RazvaNNN - 18-11-2022 nu inteleg de ce faceti modificari fara sa folositi produsul asa cum este si sa ii intelegi singur problemele (Daca exista), si va apucati sa modificati cum a scris x pe nu stiu unde. o sa ti se largeasca gaura de silicion dupa mai multe folosiri RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Darsidius - 18-11-2022 Tot ce trebuia sa faci e sa indepartezi o bucata de silicon din cele doua, sa montezi la loc cu 2 saibe extra si sa folosesti rasnita cum e. In felul asta, aveai rezerva o bucata si nu modificai deloc starea rasnitei, adica era fix cum e din fabrica. Acu ai ciopartit cele doua bucati de silicon, ireversibil. RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Talisker - 19-11-2022 (17-11-2022, 10:21)staicueduard Wrote: Primele extractii "la cald" sa spun asa, au iesit mult peste Kinu ca si gust, claritate. Am extras cu ambele in paralel. E o impresie care se mentine? Parca pana acum nu am mai citit despre astfel de situatii
RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Razvan - 19-11-2022 Haideti ca am una buna: am aliniat cutitele, pe la zero se ating pe la 20 am 20g in 40 out in 31 secunde. Am reglat putin mai spre grosier apoi cand am dat inapoi se atingeau la 15. Am lasat asa si am incercat sa fac un filtru. Am testat cu cateva boabe la 60, era prea fin, am mers pana la 90 tot prea fin mi s.a parut la ochi. Am renuntat si cand am dat spre fin, se atingeau cutitele foarte sus, pe la 60-70. Asa ceva... La sfarsit am desfiletat de tot capacul care tine cutitul superior si l.am infiletat la loc, cutitele se ating la punctul zero. Aveti vreo idee care ar putea fi cauza ? RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - adrian1 - 19-11-2022 E din cauza tuburilor de silicon în care stau arcurile. RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Razvan - 19-11-2022 Si solutia care ar fi ? |