Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) (/Thread-Rasnita-G-iota-DF64-single-dose-cu%C8%9Bite-plate-64mm-Italmill-sub-450-EXPERIENTE)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - tecsi78 - 23-09-2022

Atunci, la loc comanda. :)

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - CristianS - 03-10-2022

Pana acum am folosit varianta asta de declumper. Merge destul de bine, dar vad ca se acumuleaza cafea in spatele lui si periodic va trebui curatat ce se aduna acolo. La prima rasnire retine 2-3g, apoi nu mai exista retentie deloc. Probabil voi mai experimenta si cu alt model, dar pentru moment este bine asa. Ideea cu acele de acupunctura in forma ca am incercat-o, este prea permisiva si face prea mult efect electrostatic. Poate in alta forma cu ace si pe verticala sa fie mai eficienta, dar nu am prea mari sperante.

Am primit si cutitele SSP MP. Dupa instalare si aliniere, rezultatele sunt conform asteptarilor sau chiar peste. Am simtit diferenta este destul de mare fata de cutitele italmil si foarte mare fata de Kinu M47. Merita investitia, desi nici cutitele stock nu sunt de aruncat.

Daca aveti nevoie de piese printate 3D pentru DF64, ma puteti contacta.

Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - IndreiR - 22-10-2022

Un user de pe HB a creat varianta de mai jos de exit chute care se montează în exit chute-ul rasnitei fără declumper. Se rezolva problema acumulării de cafea după rasnire și a electrizarii. Conform topicului de pe HB cei care l-au încercat sunt mulțumiți de rezultate, tot în topic și link-ul pt. download fișiere de printat 3d.
L-ati incercat încercat?

https://www.home-barista.com/grinders/hacking-df64-exit-chute-t79493.html[Image: 6b19acd7fd5f3f7378c64887e39e5b3c.jpg]

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - staicueduard - 31-10-2022

Salutare,

Din experienta voastra, exista Black Friday si pe www.cremaperfecta.ro ?
Sunt pe cale de a achiziona G-Iota, dar mai astept putin.. stiu si de reducerea de forum.

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - adrian1 - 31-10-2022

Anul trecut a fost cu 100 de lei mai ieftina decat de obicei prin formular, sau cel putin asta a fost impresia mea la 5 dimineata cand frunzaream ofertele.

Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - vlaicu - 31-10-2022

Nu am găsit thread separat pentru DF64P. Un coleg din state tot pierdea la fiecare măcinare 1-3g. Și pierderea tot continua. Într-un final a descoperit unde era cafeaua... Estimează peste 11 grame de cafea. Cei de la DF64P nu concep returul ??

[Image: 9NHBNnB.jpg][Image: ryJpIPr.jpg][Image: flFqn92.jpg][Image: qm5npso.jpg][Image: cpj68RV.jpg]

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - crystale - 01-11-2022

Stie cineva ce versiune de DF64 vinde importatorul si/sau cum poate fi identificata versiunea dupa serial number? Intreb pentru ca vad ca pana acum producatorul a scos patru versiuni ale aceluiasi model, fiecare fiind o varianta imbunatatita a celei precedente.

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Darsidius - 01-11-2022

(31-10-2022, 12:26)vlaicu Wrote: Nu am găsit thread separat pentru DF64P. Un coleg din state tot pierdea la fiecare măcinare 1-3g. Și pierderea tot continua. Într-un final a descoperit unde era cafeaua... Estimează peste 11 grame de cafea. Cei de la DF64P nu concep returul ??

[Image: 9NHBNnB.jpg][Image: ryJpIPr.jpg][Image: flFqn92.jpg][Image: qm5npso.jpg][Image: cpj68RV.jpg]

Ar fi bine sa gasesti sursa informatiei si sa dai link, nu de alta dar deja te acuza lumea de chestii pentru ca din poza nu pare o g-iota df64 ci alt model. G-iota cica nu e vopsita pe interior, nu asa arata la interior, ci e in culoarea metalului, nevopsit.

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Damian The Man - 01-11-2022

Colegul @vlaicu zicea ca e (noul) model DF64P (Turin), nu stiu daca au ajuns inca prin Europa...

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - chilea viorel - 01-11-2022

Bineînțeles că a ajuns și în Europa ! Modelul acesta poate fi achiziționat pe homebarista.be și apare sub denurirea HOMEBARISTA G-MICRON DLC ( 529 € ), în stoc astăzi aveau 631 buc. Tot acești belgieni au adus în Europa și râșnița G-iota ( DF64 ), iar de la ei a ajuns și în România prin intermediul celor de la cremaperfecta - silmar, poate îi întrebă dl Liviu dacă intenționează să aducă și acest nou model G-MICRON…, care este unul “croit” doar pentru espresso.

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - vlaicu - 01-11-2022

(01-11-2022, 15:46)Darsidius Wrote: Ar fi bine sa gasesti sursa informatiei si sa dai link, nu de alta dar deja te acuza lumea de chestii pentru ca din poza nu pare o g-iota df64 ci alt model. G-iota cica nu e vopsita pe interior, nu asa arata la interior, ci e in culoarea metalului, nevopsit.

E cam complicat sa dau link, pozele sunt din slack group-ul de munca. Colegul posesor este din state și, da, am zis ca este modelul P, cel care are un reglaj în partea de jos.

Uite și un video. Cel mai probabil la evacuare distanta aceea și lipsa unei garnituri a creat toată problema. Acum, fie șuruburile sunt nestranse, fie sunt prea lungi și risca sa ajungă cu ele cine știe unde, fie quality check din părți.
https://photos.app.goo.gl/yFVw8tzRkWaZzGLUA

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Talisker - 02-11-2022

(01-11-2022, 19:58)chilea viorel Wrote: Bineînțeles că a ajuns și în Europa ! Modelul acesta poate fi achiziționat pe homebarista.be și apare sub denurirea HOMEBARISTA G-MICRON DLC ( 529 € ), în stoc astăzi aveau 631 buc. Tot acești belgieni au adus în Europa și râșnița G-iota ( DF64 ), iar de la ei a ajuns și în România prin intermediul celor de la cremaperfecta - silmar, poate îi întrebă dl Liviu dacă intenționează să aducă și acest nou model G-MICRON…, care este unul “croit” doar pentru espresso.

Ce se stie despre aceasta varianta, o conectezi la retea si bagi cafea in ea si atat sau are nevoie din start de tot felul de piese de inlocuit dezvoltate de catre comunitate?

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - staicueduard - 02-11-2022

si eu sunt interesat ce are acum la vanzare cremaperfecta.ro, adica ar avea ultima varianta a rasnitei?
planuiesc achizitie spre finalul lunii curente..
sau daca stiti dupa ce coduri sa ne uitam...?

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - crystale - 02-11-2022

Eu le-am scris ieri un mail, la care am primit un răspuns rapid dar total pe lângă subiect. Deci dilema persistă.

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - staicueduard - 04-11-2022

Eu ma refeream daca putem afla din alte surse, ce cod/ serie trebuie sa fie pe rasnita de ultima varianta.
Ca daca aflam, ma duc in magazin la Cremaperfecta si ma uit pe aparat ce serie/cod este.
Ca altfel nu cred ca ne spun ei ce serie au pe rasnite in showroom, decat daca ne ducem noi si ne uitam

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - CristianS - 04-11-2022

Da, la crema perfecta este la vanzare varianta 3, care functioneaza foarte bine fara prea multe modificari. Eu am cumparat in septembrie si a venit V3 cu declumper din silicon, care daca ii faci cateva taieturi suplimentare nu ai probleme.

Ar fi util si o piesa printate 3D anti-popcorning. Eu o folosesc zilnic de mai bine de o luna fara nici un fel de problema.

Daca aveti nevoie de piese printate 3D, va pot ajuta.

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - staicueduard - 04-11-2022

cel mai probabil eu voi fi urmatorul client, curand.
Poti sa imi spui daca mai trebuie calibrate cutitele? adica teoretic cine e meticulos da, poate ar trebui.
dar intreb ca poate diferentele de unghi din fabrica sa nu impuna reglaj.
Si daca tot ai rasnita, imi poti spune dupe ce anume sa ma uit cand o cumpar? poate chiar si inainte sa o scot din cutie, ca poate imi livreaza un model pe care il mai au ei vechi pe acolo..

merci

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - CristianS - 08-11-2022

Inainte de a plati am intrebat daca e ultima varianta, mi-au confirmat si asta am primit. 
La mine s-a nimerit sa fie foarte bine aliniate cutitele, dar cred ca a fost o coincidenta. Cand am montat cutiele SSP MP a trebuit sa pun putina folie de aluminiu la unul dintre suruburi. Cel putin va trebui sa verifici planeitatea si sa ajustezi daca va fi necesar.

Quote:Un user de pe HB a creat varianta de mai jos de exit chute care se montează în exit chute-ul rasnitei fără declumper. Se rezolva problema acumulării de cafea după rasnire și a electrizarii. Conform topicului de pe HB cei care l-au încercat sunt mulțumiți de rezultate, tot în topic și link-ul pt. download fișiere de printat 3d.
L-ati incercat încercat?

https://www.home-barista.com/grinders/hacking-df64-exit-chute-t79493.html[Image: 6b19acd7fd5f3f7378c64887e39e5b3c.jpg]

Ma gandesc sa incerc sa printez piesa si vedem si cu ce rezultate. Va tin la curent

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - staicueduard - 11-11-2022

se pare ca rasnita are acelasi pret pe forum si de black friday ca si pana acum
asta e...

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Lyvyoo - 11-11-2022

Vezi strategia de aici :)

Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Alex112 - 13-11-2022

(08-11-2022, 16:56)CristianS Wrote: Inainte de a plati am intrebat daca e ultima varianta, mi-au confirmat si asta am primit. 
La mine s-a nimerit sa fie foarte bine aliniate cutitele, dar cred ca a fost o coincidenta. Cand am montat cutiele SSP MP a trebuit sa pun putina folie de aluminiu la unul dintre suruburi. Cel putin va trebui sa verifici planeitatea si sa ajustezi daca va fi necesar.

Quote:Un user de pe HB a creat varianta de mai jos de exit chute care se montează în exit chute-ul rasnitei fără declumper. Se rezolva problema acumulării de cafea după rasnire și a electrizarii. Conform topicului de pe HB cei care l-au încercat sunt mulțumiți de rezultate, tot în topic și link-ul pt. download fișiere de printat 3d.
L-ati incercat încercat?

Ma gandesc sa incerc sa printez piesa si vedem si cu ce rezultate. Va tin la curent

Am incercat eu accesoriul asta 3d si din punct de vedere al curățeniei si al retenției mi se pare ca e excelent. Inainte am scos cam 2.5g de cafea rămasă prin ea. Acuma nu stiu daca as avea de unde sa scot 0,5. Nici nu prea da cu praf pe langa asa mult, cu vreo 2 sprayuri de apa. La gust inca nu ma pot pronunța, poate un coleg cu mai multa experienta, dar drept ca imi necesita sa macin mai fin pe aeropress ca sa obțin aceleasi rezultate. Pe espresso nu am testat inca, dar pare sa scoata putin mai multe “cocoloașe”

Sent from my iPhone using Tapatalk

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - staicueduard - 14-11-2022

salutare,
sa inteleg ca acesta nu a venit la noi inca nu? V4
DF64 Coffee Grinder V4 ($345 Price for next 50 units)

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - CristianS - 16-11-2022

In septembrie cand am cumparat am primit V3, cred ca abia incepuse sa apara V4. Din cate am vazut, V4 are doar un declumper diferit fata de V3, care se pare ca este mai slab decat modelele precedente.

Am printat piesa si am instalat-o pe rasnita. Pana acum rezultatele sunt bune. Eu foloseam declumperul de silicon cu mai multe taieturi si a fost destul de ok, dar tot se acumuleaza cafea macinata in spatele declumperului. Este mult mai buna ideea de a avea sectiunea rotunda la piesa de dupa camera cutitelor, decat patrata, cum vine din fabrica. 

Inainte, cu declumperul de silicon, nu era neaparat nevoie de RDT. Acum, fara nici un fel de declumper, este necesar. Altfel efectul electrostatic exista, dar nu este exagerat. Macinatura am observat ca este putin mai pufoasa. Cu aceeasi cafea si rasnita setata la acelasi grad de macinatura, shotul a curs ca inainte de modificare.

Daca vrea cineva sa incerce, pot sa trimit sa vedeti cum vi se pare.

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Kontrast - 16-11-2022

Cu un pahar metalic eu n-am nevoie nici de declumper nici de apă.

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - adriao - 16-11-2022

Eu folosesc boabe direct scoase din congelator si nu mai este nevoie nici de RDT. Probabil pentru ca se formeaza rapid  condens pe fiecare bob si rasneste foarte curat.

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - staicueduard - 17-11-2022

Am rasnita luata azi.
Conform celor scrise aici ar trebui totusi sa ma joc la declumper.
ce am facut pana acum a fost sa colorez cu marker cutitele si unul din cele 3 picioare care sta pe arcuri.
Am impins complet plasticele suport de la arcuri pana jos, am verificat alinierea cutitelor si cel mai bine s.au aliniat mutand tot ansablul cutitului de sus in alta pozitie pe arcuri fata de cum era din fabrica.
Am observat ca trebuie sa pufai foarte serios ca sa se simta ca iese cafeaua ramasa in timpul mersului. Cand rasnita e oprita si pufai nu iese nicin fel de aer pe tobogan. Am pus mana nu se simte nimic. Deci sa inteleg ca trebuie sa tai din siliconul respectiv. 
cine are rasnita si o foloseste de ceva timp, ce ati facut, cum e mai bine? Sa ii fac o mica gaurica? Sa mai tai din varfurile acelui declumper?
P.S. vin de pe Kinu, si rasnita electrica e ceva nou pt mine

Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - IndreiR - 17-11-2022

Dacă declumperul e din 2 straturi de silicon lasă numai unul, dar sa fii atent cum strângi înapoi șuruburile de la cioc ca să nu îți atingă cuțitele. Ideal ar fi sa printezi un spacer care e de grosimea unui strat de silicon. Pe cel care rămâne montat fa mai multe crestături, din triunghiurile mari fa triunghiuri mai mici, în acest topic a postat poze un user cu declumperul crestat.
De asemenea atenție la strângerea șuruburilor de la talpa după ce montezi la loc rasnita, trebuie strânse cu aceeași forta altfel se poate dezalinia cuțitul de jos.

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - staicueduard - 17-11-2022

Multumesc,
o sa tai foarte putin pentru inceput, macar sa vad o diferenta catusi de putin.
Atasez si aici o poza cu rasnita, cumparata ieri de la cremaperfecta.ro
pe net circula informatii ca unele rasnite au pe roata alt font etc.
eu am asa ca in poza, inseamna ceva? am primit o versiune veche?
ei zic ca lotul e septembrie 2022.
[Image: w5mz5EUl.jpg]
(eu nu pot sa imi vad poza atasata aici, oare de ce)

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - RazvaNNN - 17-11-2022

dupa cum arata fontul as zice ca e V1, dar e posibil sa ma insel.. (la V2 au schimbat fontul si nu vad de ce ar fi revenit la cel initial). iar referitor la modificarile pe care doresti sa i le aduci rasnitei, as spune ca te hazardezi putin. ai rabdare, foloseste-o ceva timp asa cum e. altfel daca faci acum diverse schimbari nu o sa stii daca mergi intr-o directie mai buna sau mai rea

o voi folosi ca atare o perioada sa vad cum se comporta.
Primele extractii "la cald" sa spun asa, au iesit mult peste Kinu ca si gust, claritate. Am extras cu ambele in paralel.
O intrebare in plus: indiferent cata cafea ramane ca si retentie printre cutite si zona de pe langa portcutit, nu are cum sa ajuga in alta parte, ex motor, sau alta zona in afara de cea de sub discul rotativ?
e totul ok etansat?
multumesc