![]() |
|
Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) (/Thread-Noul-Proiect-al-nostru-rasnita-manuala-Che-Kinu) |
RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - DanMladin - 21-06-2016 Eu cred ca pierderea reglajului e o falsa parere generata de jocul saibei de reglaj pe ax(se misca jumatate de gradatie stanga/dreapta).La mine intr-o luna si jumatate nu s-a pierdut reglajul niciodata.In poze se vede pozitia saibei de reglaj stanga/dreapta. [attachment=4197] [attachment=4198] RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - mirceat - 21-06-2016 Noua gaselnita mi se pare ca este o solutie hibrida M47/M38. Reglajul la M38 este mai practic, rapid si precis, nu trebuie sa fii asa atent ca la M47. S-a pastrat manivela cu profil rotund ca la M47, in rest sistemul de reglaj pare preluat complet de la M38. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Lyvyoo - 21-06-2016 (20-06-2016, 20:50)Alin T. Wrote: Liviu, stie sa macine M68-ul? [emoji1] Inca n-am apucat sa ma joc asa de mult cu ea caci curierul imi tot plimba cafeaua de joi, desi pachetul a ajuns in Bucuresti. Acum am o cafea prajita de o luna, oricum mai lights, si cu siguranta mare lucru nu am de observat. Rasnita M68 am folosit-o la intalnirea de sambata, pentru a trage niste shot-uri cu ce am prajit acolo. Nu am facut comparatii cu cea existenta, caci nu aveam timp si cafea. Dar a macinat fiecare si am studiat-o putin. Fiind in stadiu de prototip, care se evidentieze functionalitatea nu design-ul final, piesele negre erau vopsite nu facute din aluminiu eloxat (cum vor fi pe serie, din ce am inteles), palnia de directionare cafea spre pahar era din plastic (nu metalica, asa cum va fi in final), iar sistemul anti retentie sa-i zic asa, neimplementat cu magnetii ce vor face palnia de curgere sa vibreze la fiecare actionare de manivela, cum se propune, ci facut dintr-o sarmulita care misca palnia la fiecare invartire. Asa cum arata acum ca si prototip, la finalul rasnirii am provocat o scurta balansare stanga - dreapta a rasnitei (o data) , ajungand pe cantar la o retentie de 0.03g. Fara balansare mai ramaneau electrizate pe acolo 0.5-0.7g dar, cum palnia va fi metalica si sistemul de vibratie imbunatatit, ne putem astepta la o retentie zero reala. M68 are cutite de...68mm si raport de demultiplicare a fortei de 1:2, deci evident ca efortul de rasnire va fi mai mare ca la M47. Cum va concura in mod direct cu HG One (raport 1:1) , putem trage cu ochiul la sus numita si sa ne dam seama ca asemenea rasnite se tin mai greu pe loc. Eugenm avusese o idee foarte buna, in loc sa o tii de sus, ca in clipul facut la Yume, o apesi cu pumnul pe baza si lucrurile se schimba radical. Dar in final baza va fi si mai solida decat o are prototipul, cu prize cauciucate, plus un modul electric optional. Rasnita este grea dar portabila (nu in sensul ca o pui in rucsac) eu plimbandu-ma sambata la intalnire cu ea intr-o mana, ceea ce mi s-a parut fun pentru o rasnita solida de 68mm. Poate ar trebui sa fie chiar si mai grea, caci nu portabilitatea va fi atuul ei. Reglajele au fost precise si categoric nedeplasabile. Sa zicem ca as cobori putin boltul si filetul, astfel incat rotita de reglaj sa nu atinga niciodata zonele mai inalte ale palmei, daca tii apasata partea de sus a rasnitei, dintr-o pozitie mai inalta. Am tras vreo 4 runde pana sa cadem exact pe punctul in care espresso-ul a curs cel mai frumos (asta dupa ce exersasem acasa cu alta cafea si stiam zona), pozitia de reglare vis a vis de punctul de unire fiind in jur de 2 din 10, cu o tura inapoi de la 1, punctul de unire al cutitelor. "La mana" macinatura mi s-a parut cu mai uniforma si cu mai putine fines-uri ca M47, dar asta s-ar putea sti cel mai bine intr-un test de distributie a particulelor, care am inteles ca este in plan. As vrea sa o pun langa a mea K30 sa vedem ce si cum, desi asemenea teste sunt greu de facut. Eventual poate o sa-i dau niste mostre lui rdumitrescu pentru cateva fotografii macro, daca este amabil. Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Cosmin - 25-06-2016 Liviu dupa o saptamana de jucat cu M68 ce zic papilele tale? S-au imprietenit cu M68? RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Lyvyoo - 25-06-2016 Din cauza unui curier abia tarziu am primit cafea proaspata, deci doua zile cred ca am apucat sa bucur intr-adevar de prototip, apoi am plecat intr-o mini vacanta la un cupping de vin de Vrancea :)) La plecare am lasat-o lui rDumitrescu, alaturi de M38 si prototipul M47 fara manivela reglabila si garnituri, pentru niste fotografii comparative ale macinaturii. Ramane sa o instrumentez la sosire. Ce se vedea de la o posta in portafiltru era macinatura mai pufoasa ca pe M47. Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - rdumitrescu - 25-06-2016 Nu știu despre ce vorbiți. [Image: 58687ac0d3a159c65273faaffa376e83.jpg] RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - stefandinescu - 25-06-2016 Huaaaaaa! :) :) :) RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - io_bri - 27-06-2016 Ca tot s-a discutat de Mahlgut pe thread-ul de World of Coffee Dublin: mi-a placut acest Motor Add-On pentru risnita lor (super-scumpa) - chiar mi se pare ca au citeva idei interesante/inovatoare acolo (merge pe baterie reincarcabila, care ar putea sa tina o luna la 6 risniri/zi, ocupa foarte putin spatiu in plus si sta ascunsa in spatele risnitei); deci surse de idei noi se tot gasesc :-) RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - rdumitrescu - 30-06-2016 Am făcut câteva poze cu măcinătura celor 4 râșnițe, la setare de espresso. Pe cât posibil am păstrat măcinătura neaglomerată și umbrele cât mai puțin vizibile, pentru a fi mai ușor identificabile. Pentru dimensionare, avem 35,2mm la 6016 px. M68 mi se pare o râșniță foarte interesantă. Fiind prototip, cu siguranță micile probleme vor fi reparate. Cuțitele mănâncă destul de repede cafeaua (30 de rotiri de manivelă). Mi s-a părut că are mai puțin amar decât M47, dar nu e o părere prea bine conturată, întrucât n-am avut toate shoturile identice. Ce nu mi-a plăcut a fost că baza e un pic instabilă. Ori ar trebui făcută mult mai grea, ori mai mare. Momentan e destul de greu de ținut pe loc (cu Rwanda Musasa de la Origo). Guatemala de la Sarkis era mult mai ușor de măcinat. Sistemul de reglaj de la M68 este foarte ok. Poate ar merge un filet cu pas mai mic, pentru a avea o finețe mai mare pe zona de espresso. Oricum, nici acum nu e rău deloc. Pâlnia are un mecanism care-i dă niște mici șocuri și nu rămâne cafea pe ea. În schimb, râmân cam 0,7g de cafea în cuțite. 0,7g care cad toate când lovești un pic râșnița. Din punctul meu de vedere, retenția e practic inexistentă. M-a surprins în mod plăcut calitatea lui M38, pe care nu l-am văzut până acum. Din punct de vedere calitativ este excelent. Am râșnit cu manivela la minim și a fost foarte rapid. Fiind cuțite mai mici, ai nevoie de forță mai mică pentru a râșni. Nu știu dacă paharul colector e cel de serie. Acolo ar fi fost singurul minus, întrucât era dintr-o tablă subțire. Oricum, mi se pare o variantă excelentă la 110€. Măcinătura (fișiere .zip, destul de mari): M38: http://www.greywolf.ro/Kinu/M38.zip M47 (varianta cu o-ring): http://www.greywolf.ro/Kinu/M47.zip M47 (varianta cu contrapiuliță): http://www.greywolf.ro/Kinu/M47Prototip.zip M68: http://www.greywolf.ro/Kinu/M68.zip RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - renatoa - 30-07-2016 Invitabilul s-a produs ! Primul Kin returnat, pentru un motiv uluitor ! Intregul staff Che e in stare de soc... inapoi la planseta, dar un asemenea motiv de returnare nu prevazusera, si rezolvarea pare imposibila... Suna bine inceputul, nu ? :) Tabloidic destul ? :D Bun, si acum motivul... Macinarea pentru turceasca nu da un zatz corespunzator pentru ghicit in cafea !
RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - stefandinescu - 30-07-2016 Mwahahahahaaaaaa! Asta da motiv! Sa iti cumperi rasnita de calitate care produce granulatii constante chiar di oentru espresso si sa te plangi de zatul pt ibric.. sunt sigur ca poate rasni foarte bine si pentru ibric. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - renatoa - 30-07-2016 Degeaba daca nu iese figura in fundul cestii :P Gandeste-te ca ai o afacere bazata pe asta ;) RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - baloozzy - 30-07-2016 Nici ghicitu nu mai e ce-a fost - ai imagine 4k acu. Ii dai cu la drum de seara si cu asternut si merge firma ca la mama omida (adevarata mama omida). RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - stefandinescu - 30-07-2016 Mie mi-a returnat o clienta cafeaua pe care a solicitat-o rasnita pt espresso pe motiv ca la DeLonghi al ei curge prea repede cu cafeaua de la mine si se intoarce la Lavazza nustiucare :) Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Mihai L - 30-07-2016 Adevarul e ca scoate lejer 4k la ghicit. Super rezolutie!!! [emoji3] Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Alin T. - 10-08-2016 Se mai aude ceva cu M68-ul? RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Lyvyoo - 10-08-2016 Da, in septembrie va fi lansata din ce se aude, pana acum plecand deja spre forum doua, datorita unor rugaminti insistente [Image: smile.gif] Am vazut doua variante de design si se pare ca va castiga cea de-a doua, care este in curs de patentare, ceva cu totul diferit fata de ce s-a vazut pana acum in materie de rasnite. Cred ca luna aceasta fotografiile vor deveni publice, pe forum. Zice-se ca abaterea va fi intre zero si o sutime dintr-un milimetru, in conditiile in care un fir de par e considerat a avea aprox. 5 sutimi de milimetru. Tot luna aceasta (cred) vom vedea si un raspuns la mai multe mesaje venite via forum, in care unii useri care nu vor / nu pot sa investeasca in maximul de calitate a constructiei gandita de producator, cereau o varianta low cost a lui M38 (500 lei). Cum la capatul celalalt al firului veti gasi un inventator tare sufletist, s-au tot facut probe si s-a ajuns la o varianta mai low cost a lui M38, nedefinitivata inca dar pana in 300 de lei oricum, in care paharul nu mai este din aluminiu eloxat ci plastic (negru), iar sistemele de ghidaj si sustinere ale axului nu mai sunt din inox ci din plastic, asa cum au alte rasnite de 200E [Image: smile.gif] Garantia probabil va cobori de la 10 ani ceva mai in jos. In rest, mecanismul de rasnire este identic (ax, cutite) iar stabilizarea pe rulmenti ramane identica. Si in acest caz vom afla detalii in curand direct de la fabrica. Cred ca incepe in sfarsit programul "prima rasnita..buna" ! :) RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Liviu.Mihu - 10-08-2016 Pe mine nu ma încânta foarte tare aceasta idee referitoare la M38. Cred ca tocmai metalul masiv si aparenta robustețe sunt ceea ce identifica cele 2 râșnite kinu. Probabil ca va funcționa la fel de bine(chiar daca nu la fel de durabil), dar își va pierde din identitate gama. Calea optimizării materialelor pentru optimizarea costului nu cred ca are cum sa fie câștigătoare in lupta cu made in China. Eu cand ma gândesc la râșnițele astea ma gândesc la:materiale robuste, finisare buna, execuție atenta, făcut in România. Si îmi e suficient ca argument pentru a scoate 200 de lei extra din buzunar. Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Cosmin - 10-08-2016 Eu ma gandesc ca si modelele actuale raman . Nu vad nici o problema in a oferi mai multe variante pentru toate buzunarele. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Liviu.Mihu - 10-08-2016 Pai asa am înțeles si eu ca ramân. Dar cred ca o gama prea variata calitativ si ca pret confuzeaza clienții si strica imaginea. Plus ca la un moment dat managementul multiplelor variante va deveni mai scump decât avantajul din vânzări. Vezi cazul Samsung cu zeci de modele de telefoane pe care nu le pot tine up to date ca si soft vs Apple(care începe sa aibe probleme odata cu ușoară diversificare a ofertei). Si vezi cât își permite fiecare sa ceara pe imagine la performante similare Plus ca in momentul cand o vor copia chinezii, vor mai pune un plastic la interior, vor uita un rulment... si vor avea prețul jumătate, clientul nici nu va mai știi ce cumpara RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - renatoa - 10-08-2016 Amuzant cum nu mai puteti domniile voastre de grija managementului lor, in timp ce cei care nu au bani de un M38 dau marunt din buze... Nu stiu ce va framanta aparitia acestui model, vad ca aveti in semnatura M47, deci M38 nu v-a interesat niciodata, asa ca nu vad de ce ati fi contra unui model si mai jos decat M38 :s care cica ar strica... puritate rasei ? :P Mai sunt si altii, la polul opus al celor pe care ii face "fericiti" acest anuntz... undeva in umbra se pregatea ceva similar, constructie metalica, cu cutite de 47, la pret de Porlex, carora aparitia acestui model low cost le face praf intreaga investitie de pana acum... caci e clar ca nu vor mai avea de unde sa reduca pretul ca sa contracareze numele deja format pana acum... poate doar faptul ca ofera cutite de 47 la pret de 38 sa le dea o sansa... RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - baloozzy - 10-08-2016 De cadouri ai auzit, de exemplu și sigur se mai pot găsi motive. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Liviu.Mihu - 10-08-2016 Domnule Renato, era doar o părere personală, nu va ambalati :)) Da am m47, am testat si m38, îmi place si aia, dar neplanuind sa devin colecționar de manuale, cred ca ma opresc oricum aici :) RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Lyvyoo - 10-08-2016 Dpdv al marketing-ului Liviu.Mihu are dreptate si poate ca asa s-a pus problema si la fabrica initial. Cand urmaresti pozitionare premium in piata si vrei sa fii Ferrari, nu scoti variante monovolum pentru oras. Doar ca, asa cum am mai spus-o si alta data, la carma fabricii nu se afla un om specializat in marketing si cu sete continua de profit, nici un creator de Ferrari ci un inginer (doctor) cat se poate de...uman si de fair, care chiar a fost atins de multe dintre rugamintile primite pe mail. Poate va fi ceva strict pentru Romania, nu se stie, dar din punctul meu de vedere, a demonstra ca poti satisface o plaja larga de cereri, de la un M68 cu mecanism profesional pana la cei care nu isi permit efectiv o rasnita buna sau nu vor sa se arunce mai sus de o anumita limita, fara a face compromisuri legate de calitatea rasnirii, inseamna o virtute nu o decadere. Si scriu asta si cu gandul la zecile de studenti, pensionari sau oameni cu venituri foarte mici care mi-au scris in privat de-a lungul timpului si care intelesesera teoria noastra dar efectiv nu aveau bani pentru ceva de calitate, primul impuls fiind Hario / Porlex + Delonghi de 300 lei sau Hario / Porlex + ibric ori alta metoda alternativa. Ramane sa vedem poze si sa putem testa. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - Lyvyoo - 12-08-2016 Impresii Kinu pe forumul din Rusia :) Ne-au luat pozele de pe forum :) Au si un exemplar de test din cate stiu. Asteptam si KafeNetz-ul in curand. RE: Noul Proiect al nostru, rasnita manuala "Che" ( Kinu ) - renatoa - 12-08-2016 Se intreaba de la ce model de tun o fi teava folosita acolo... :) RE: Rasnita manuala KINU - M68 - Liviu.Mihu - 24-09-2016 http://www.home-barista.com/grinders/kinu-grinders-t43335-10.html#p492901 Deci, pana la urma care e varianta oficială? E românească sau germana? Sau depinde cine întreaba? Copy paste din linkul de mai sus: CoffeeBar wrote: Was the manufacturer( factory ) from Romania? Thank you I've asked the same kind of question and this is their answer: To understand the formation / born of the Kinugrinders : We are a company from germany...Graef GmbH - Edelstahldesign / stainless steel design. The company have made design's for every famous brandmarks in the world....for spice mills and coffee grinders... Why a lot of people know about and misunderstand,, Romanian Kinu '' is because we have start the selling of the Kinu's at first in East Europe in Romania about Russia & neighbor country's by our partner - ,,daughter company'' where have made firstly the prototype's. The company in romania is a producer of Dental instrument's and spice mills. Because we have a lot experience ( round 25 years in manufacturing ) with a lot of connections in hole world, we have selected only the best producer's at the market... We have not start the project firstly in germany (even we produced components there ) because at this moment (2 years ago ) we produced and designed ,,normal'' grinders for the hole mass market. RE: Rasnita manuala KINU - M68 - mishu65 - 24-09-2016 (23-09-2016, 18:55)Cosmin Wrote: Pe forumul olandez unul din useri isi vinde Ceado e37s pentru a cumpara Kinu M68 [Image: smile.gif] Te credem pe cuvant [Image: 24.gif] RE: Rasnita manuala KINU - M68 - orwo - 24-09-2016 Ala om :) RE: Macinare unimodala sau bimodala? - renatoa - 24-09-2016 (24-09-2016, 13:17)mirceat Wrote: Asa renatoa, sa-i provocam imaginatia lui Che! :) Pentru asta trebuie intai sa aflam care este statutul lui Che... este el cu adevarat producator de rasnite, sau un umil vasal al unei firme germane care isi aroga toata munca lor, fiindu-le rusine sa recunoasca actul de nastere al acestor rasnite... |