![]() |
|
Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) (/Thread-Rasnita-G-iota-DF64-single-dose-cu%C8%9Bite-plate-64mm-Italmill-sub-450-EXPERIENTE) |
RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - DanCo - 14-07-2022 Eu am rasnita de mai bine de un an. Nu am umblat niciodata la acel silicon. Am curatat-o complect de 3 ori pana acuma si merge brici. In timp acel silicon se înmoaie și acum funcționează normal. Am preferat sa pompeze mai energic in primele 3-4 luni si sa nu umblu la silicon tocmai pentru ca bănuiam ca se va lăsa în timp. RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - nbi - 14-07-2022 Am inteles, mi se pare totusi putin ciudat sa primesc V1 dupa atata timp, dar nu stiu daca se merita sa ma plang distribuitorului. Alta problema ar fi ca desi apas pe burduful acela pana "se desfunda" si pare sa iasa toata cafeaua din el, nu iese niciodata fix cat am bagat... cam cu 1-2g mai putin sau 0.5g in plus. Mai exersez! RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Kontrast - 14-07-2022 Citind și din alte surse externe, alte forumuri și grupuri Facebook, se pare că mulți au avut probleme cu silicoanele. Unele râșnițe s-au blocat cu totul. Eu deși știam că le voi scoate, le-am dat o șansă și nu mi-a placut experiența. Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Alex112 - 14-07-2022 Eu personal am taiat partea din mijloc si am improvizat un declumper in genul eureka single dose. Am pus doua sârme îndoite intre cele doua foițe de Silicon (rama exterioara ce a mai ramas). Numai dupa pot zice ca am fost multumit cu espresso-ul extras Sent from my iPhone using Tapatalk RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - icounter - 15-07-2022 eu ma chinui ceva cu rasnita. Am folosit-o initial fara sa umblu la declumper. Dar cand rasneam coarse pentru V60 aveam foarte mult praf (cel mai probabil facea regrinding la cafea). Am scos declumperul de tot ..... am scapat de problema, dar am dat in altele: dezastru dupa fiecare macinare ... cafea peste tot :D Acum am pus la loc declumperul si am taiat din el (cum am mai vazut si eu pe internet). Totusi .... tot am problema cu mizeria peste tot ... si cafea irosita. Nu am mai incercat v60. Dar ma chinui incredibil sa fac un espresso. Undeva la -5 se ating cutitele, si abia la 0 am reusit sa fac ceva cat de cat cu flair 58. Orice macinare mai mare, rezulta in under extraction ... nici nu ajung la 9 bar. O fi si cafeaua light de vina, poate nu e pe gustul meu ... (Etiopia Israel Bale Mountain) Greu ... sunt la inceput cu espresso .... si momentan nu prea am reusit sa fac un espresso baubil :D Cu rasnita la 0 ( efectiv ~ 5 ) ... am facut un espresso acceptabil, dar mie imi pare foarte acru ... in schimb dupa ce l-am transformat in americano, e chiar bun :) Poate si gusturile mele sunt stricate . RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Lyvyoo - 15-07-2022 Pentru mizerie ia-ti un inel de portafiltru si rezolvi, iar un sfat bun este sa faci RDT (pui cateva picaturi de apa peste boabe, le amesteci intr-un recipient, apoi le torni in rasnita. Pentru gustul acru / acid joaca-te cu alte cafele mai prajite iar in cazul Flair grija mare pentru ca nu are boiler si apa turnata trebuie sa fie mai fierbinte, eventual dintr-un kettle cu reglaj de temperatura. Pe sistemele astea portabile care imita espressoarele ai un risc mare de aciditate in exces daca nu stapanesti bine temperatura apei folosite din incalzitor, daca nu preincalzesti ansamblul si daca nu te misti repede, astfel incat apa sa nu apuce sa se raceasca. Dar pentru asta ai topic separat de Flair. RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Kontrast - 15-07-2022 Apropos de apa peste boabe, mie mi-a creat probleme, a devit mai lipicioasă și ieșea mai greu. Am renunțat. (15-07-2022, 18:11)icounter Wrote: Dar ma chinui incredibil sa fac un espresso. Undeva la -5 se ating cutitele, si abia la 0 am reusit sa fac ceva cat de cat cu flair Am o teorie, s-ar putea ca prea multă cafea acumulată, care nu iese nicicum prin silicoane, să creeze o presiune pe cutite și să le deplaseze sau chiar deformeze. Oare se atingeau de la început la -5? RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - icounter - 15-07-2022 Am inel, am tiparit si diverse atasamente, am tinut si cu mana containerul .... imprastie cafeaua orice ai face. O sa incerc sa proiectez diverse atasamente .... ca ma supara rau cat trebuie sa curat dupa ea. Flair 58 are incalzire (si l-am lasat si 20 minute sa se incalzeasca), plus apa clocotita turnata direct. In fine... alt topic pt asta. Legat de udat boabele .... am o mica frica sa fac asta, sa nu cumva sa infund rasnita, sa muncesc o gramada sa o curat apoi. (am facut prostia asta cand am macinat malt-ul pentru bere ... am muncit 1 ora in plus sa curat moara :))) ) O sa incerc probabil si asta. ... sau a incercat cineva "Clump Crusher for Mythos One" ? merita sa il comand ? RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - tralala - 15-07-2022 Eu la giota am scos declumperul de tot, și cu rdt (2-3 pufuri de apa) nu am nici o problema, curge lin, fără mizerie. La burduf iese putin dispersat dat nimic wow. Am folosit la toate, espresso pe flair, pavoni, strega cu tot felul de preinfuzii, apoi la v60, french fara nici o problema. RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - BogdanBC - 18-07-2022 @icounter am cam acelasi setup si am avut Etiopia aia de la DS chiar de curand si intr-adevar, necesita macinare mai fina, dar spre zero in niciun caz. Cel mai mult am coborat spre 8, in procesul de dial in, altfel, am preferat o presiune mai mica (sub 6 bari) si ratii mai lungi, 1:2.5, 1:3. Acum, depinde si de restul variabilelor: ce gramaj folosesti, sita, ratii, preparare puc, tampare. Temperatura o tin pe treapta a doua de incalzire pe Flair si apa la 88-90 de grade, deci, nu cred ca asta e o mare problema la tine. Iti recomand si eu RDT, un puf- doua in functie de cantitatea scoasa de spray, nu iti face griji. Apoi, mai joaca-te cu parametrii extractiei, lasa regulile clasice cu o cafea dificil de extras. RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - icounter - 19-07-2022 Multumesc frumos pentru raspunsuri! Cand am macinat undeva in jur de 8 ... flair58 arunca apa peste tot, initial am crezut ca nu am strans suficient de bine portafiltrul :)))). Probabil 8 la mine ... nu e chiar aceasi dimensiune. Am luat de la Lidl, ceva boabe pentru espresso, pentru joaca si sa ma mai obisnuiesc cu procesul, fara sa distrug cafeaua dropshot. Asta fiind foarte prajita, df64 nu mai arunca praf peste tot, fara RDT .... si merge si cu aprox 9-10.Pentru cea light ... cu siguranta o sa folosesc 1-2 pufuri. Multumesc inca odata! RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - RazvaNNN - 19-07-2022 cu o cafea foarte ieftina nu inveti nimic, pentru ca se macina si se prepara diferit fata de una fresh + mai mult te enervezi cand vezi ca nu iese nimic ok RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - mihneasusan - 19-07-2022 (19-07-2022, 09:28)icounter Wrote: Multumesc frumos pentru raspunsuri!Salutare! Pentru Flair ar trebui să râșnești pe la 6-8 dacă folosești cafea de la prăjitor și totul ar trebui să iasă cum trebuie. Singura problemă constantă cu râșniță asta este dificultatea de a limita channeling -ul mai ales cu cafeaua light. Față de blocaj, eu am eliminat declumper-ul și am montat o folie din material plastic transparent după ideea de aici: https://youtu.be/qXdMbWjzMnQ. Cu un puf de apă nu mai face deloc praf. Urmează montajul cuțitelor SPP. ![]() Trimis de pe al meu M2012K11AG folosind Tapatalk Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - IndreiR - 19-07-2022 Și eu am avut parte de channeling constant când extrageam la 9 bar. Am scăzut la 6 bar și pot spune ca am parte de curgeri mult mai ok. Bineînțeles că mai am parte de curgeri proaste din cand in cand dar se întâmplă din cauza preparării pucului. Sent from my SM-G996B using Tapatalk RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - icounter - 20-07-2022 Da, aveti dreptate, o sa scad si eu presiunea la cafeaua light. Intre timp, nu as zice ca nu invat nimic cu o cafea ieftina. Eu simt ca am invatat cate ceva, si cu siguranta am invatat ce gust are un espresso under extracted din cafea prajita bine :69:. Legat de declumper, eu l-am macelarit putin pe cel stock si l-am pus la loc. Nu stiu de unde sa iau folia aia momentan, dar foarte posibil sa ajung la aceasi solutie. RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Daniul - 20-07-2022 @mihneasusan Am vazut ca ai G-Iota pusa pe un suport. Cu ce ajuta inclinatia respectiva? RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - sochaux_ - 20-07-2022 Anumite modele de râșnițe cu cuțite plate sunt înclinate, cum este și aceasta, pentru a ajuta la o retenție cât mai mică și pentru alimentarea mai ușoară/rapidă a boabelor între cuțite. Deci acel suport care înclină mai mult râșnița teoretic mai ajută încă puțin la aceste aspecte. Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - mihneasusan - 21-07-2022 (20-07-2022, 11:51)Daniul Wrote: @mihneasusanDupă montarea tălpii, retenția este 0.2 fără acționarea burdufului, cu rdt. Fără rdt și cu declumper-ul actual face destul de multă mizerie... Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - IndreiR - 22-07-2022 Viitorul suna palpitant :) ![]() Sent from my SM-G996B using Tapatalk RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - sochaux_ - 11-08-2022 Până la urmă oare câte variante modificate/upgrade-uri pentru DF64 sunt sau urmează să apară în viitorul apropiat? ![]() În postul anterior e una HA64. Apoi văd că mai există DF64E și acum DF64P(acestea 2 sunt asemănătoare la "bază"): RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - CristianS - 14-09-2022 La noi se poate cumpara râșnița cu cuțite SSP direct de la importator? Sau trebuie cumparate separat? RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - RazvaNNN - 14-09-2022 Importatorul vinde doar varianta cu cutite normala sau de titan, deci va trebui sa cumperi cutitele SSP separat, de ex de pe barshaker RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - CristianS - 15-09-2022 Mulțumesc. M-am gândit să nu îmi fi scăpat ceva. RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - CristianS - 22-09-2022 Am primit rasnita, dar pentru cutitele SSP MP mai trebuie sa astept aprox. 10 zile pana ajunge comanda de la furnizor. Dupa font, nu este V1, dar interesant ca are declumper din silicon. Din cate stiam modelul asta de declumper a fost doar pe V1, apoi a fost livrata cu declumper din plastic transparent, daca retin corect informatia. Foarte interesant este ca rasnita a venit aliniata perfect, iar punctul 0 corespunde cu reglajul unde se ating cutitele. Nu ma asteptam la asta. Desi nu va mai conta cand voi pune cutitele SSP, sigur nu va mai coincide. A trebuit imediat sa instalez un mod antipopcorn si s-a rezolvat repede problema. Apoi am inceput sa fac si unele teste cu o idee de declumper, piesa printata 3D si ace de acupunctura de 0.35mm. Dupa ce am testat, pot spune ca retentia este aproape 0 inca de la prima macinare dupa reasamblare, rasnita fiind curata. Dar se face un pic de mizerie. Pe viitor as incerca sa mai adaug cateva ace si pe orizontala si mai revin cu rezultate. Pana acum sunt foarte incantat de rasnita, bineinteles. RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Darsidius - 22-09-2022 Ei lipesc la fabrica scara cu numere dupa ce afla unde este punctul de zero. Asta nu inseamna ca vine aliniata, ca sa verifici aliniamentul trebuie intai sa masori cu un ceas comparator cutitul mobil invartit la mana. Si dupa aia sa folosesti un marker pentru cutitul fix (nu pe ambele!) si sa atingi cu rasnita in mers usor cutitele sa vezi ce se intampla. De obicei cutitul mobil este aliniat, problema apare la cutitul fix, acolo e problema. Cu cat rasnita e mai aliniata, cu atat macini mai grosier fata de zero. Adica unu cu df64 ce are SSP MP va rasnita pe acelasi espressor cu rasnita alininata perfeta la 10 fata de 0, altul ce va avea rasnita prost aliniata va rasni la sub 5 unitati, aceasi cafea, acelasi espressor, aceasi sita, aceasi doza. RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - CristianS - 23-09-2022 Da, bineinteles ca punctul 0 nu are nici o treaba cu alinierea cutitelor. Cum ceas comparator nu am, am verificat cu markerul si este foarte bine, de asta eram surprins. Punctul 0 stiu ca nu coincidea cu atingerea cutitelor la primele modele si nu am stiut ca au inceput sa acorde mai multa atentie la detalii. Probabil ca este coincidenta ca sunt aliniate cutitele. A ajuns cineva la o varianta a declumperului de care este multumit? E posibil ca ideea mea cu acele de acupunctura sa nu fie ideala, chiar daca suplimentez numarul de ace. Dar voi incerca si revin. RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - tecsi78 - 23-09-2022 (23-09-2022, 10:09)CristianS Wrote: Probabil ca este coincidenta ca sunt aliniate cutitele. Pe site-ul lor (df64coffee.com) e specificat clar ca aliniaza cutitele: “ All DF64 Grinders are aligned with Burrs.” RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - sochaux_ - 23-09-2022 Parcă n-aș băga mânan-n foc că acela e site oficial al producătorului. Sper să greșesc.
RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - tecsi78 - 23-09-2022 Ma rog, n-as jura nici eu ca e. :) RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - CristianS - 23-09-2022 Da, nu are nici o legatura site-ul cu producatorul. Am prins o discutie pe home-barista (cred), a intrebat un user la producator si i s-a transmis ca nu este site-ul lor. |