![]() |
|
Bellezza Bellona dual boiler - experiente, impresii, sfaturi in utilizare - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare) +--- Thread: Bellezza Bellona dual boiler - experiente, impresii, sfaturi in utilizare (/Thread-Bellezza-Bellona-dual-boiler-experiente-impresii-sfaturi-in-utilizare) |
RE: Bellezza Bellona dual boiler - experiente, impresii, sfaturi in utilizare - GabrielaVulpoi - 31-01-2026 (31-01-2026, 19:03)renatoa Wrote: In loc sa umbli la shower, nu ca ar fi ceva delicat, dar e mai simplu si mai ieftin sa folosesti puck screen.M-am uitat si la puck screen si aleg varianta de grup pentru ca nu am sanse sa o pierd:) sunt in bucatarie noua si mai imi ia cateva luni sa ma obisnuiesc cu toate pe unde sunt:) M-am uitat si la basket de 20 pt portafiltru si am dat peste postarea lui Cristian88., cu Normcore si stepdown. Nu vreau sa ma dau vreo desteapta, dar pt acel basket am nevoie de un portafiltru fara fund? Altfel, nu vad cum incape? Iar daca as alege varianta aceea, trebuie schimbat si tamperul? RE: Bellezza Bellona dual boiler - experiente, impresii, sfaturi in utilizare - AdrianArdelean - 31-01-2026 (31-01-2026, 19:27)GabrielaVulpoi Wrote:(31-01-2026, 19:03)renatoa Wrote: In loc sa umbli la shower, nu ca ar fi ceva delicat, dar e mai simplu si mai ieftin sa folosesti puck screen.M-am uitat si la puck screen si aleg varianta de grup pentru ca nu am sanse sa o pierd:) sunt in bucatarie noua si mai imi ia cateva luni sa ma obisnuiesc cu toate pe unde sunt:) Da, e nevoie de portafiltru fara fund pentru sita step down si da o sa ai nevoie de un alt tamper. De ex daca stepdown de la 58 la 49, o sa ai nevoie de tamper de 49mm. RE: Bellezza Bellona dual boiler - experiente, impresii, sfaturi in utilizare - renatoa - 01-02-2026 Astea stepdown nu vin pachete complete, incluzand si tamperul ? Cei care si-au luat la noi si au scris in topicul dedicat numai la pachet le-au luat. Exista si solutii stepdown mai mult sau mai putin conice, la care tamparea se face sus, in zona de actiune a tamperului stoc. Daca exista teama ca ratacesti puck screen-ul, atunci nu mai recomandam exotisme. Dar am mari dubii ca un shower screen schimba mare lucru... ![]() Puck screen-ul mai si tine puck-ul presat, indiferent cat de mult ai umplut sita... iti face dozarea mai permisiva. RE: Bellezza Bellona dual boiler - experiente, impresii, sfaturi in utilizare - GabrielaVulpoi - 02-02-2026 (01-02-2026, 00:01)renatoa Wrote: Astea stepdown nu vin pachete complete, incluzand si tamperul ?Iau si puck screen:) iau 2 macar daca il ratacesc pe unul sa nu vorbesc singura prin bucatarie. IMS? La stepdown nu ma bag... de abia ma invat cu cel de acum:) RE: Bellezza Bellona dual boiler - experiente, impresii, sfaturi in utilizare - GabrielaVulpoi - 06-02-2026 Mi-au ajuns si mie comenzile intre timp si m-am ocupat intens de expresor:) Are portafiltru naked de la Pesado, cos Pesado, dus nou de la IMS si puck screen Pesado. Ce nu am reusit sa descifrez, nici din manual este procesul de decalcifiere. Apa din Brasov e destul de incarcata si cu filtru meu cu tot, as vrea sa execut procesul odata pe an. Ajung la momentul in care imi spune sa incalzesc masina, sa o opresc si sa deschid valva de golire. Singura valva pe care eu o vad este la boilerul care deserveste frotarea. Am oprit boilerul acesta, am golit prin valva, dar alta nu vad. Help please? RE: Bellezza Bellona dual boiler - experiente, impresii, sfaturi in utilizare - adrian1 - 06-02-2026 Boilerul de abur se decalcifiaza diferit la cele doua versiuni. La V2 boilerul de abur se goleste ca uleiul de la masini La V1 cred ca se goleste prin iesirea de apa fierbinte, dar nu sunt sigur. Boilerul pentru cafea se decalcifiaza la fel ca un single boiler (vezi Lelit PL41TEM doar ca sunt duble cantitatile). |