Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 (/Thread-ARCO-by-Goat-Story-rasnita-2-in-1)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - sorinherea - 29-03-2022

(29-03-2022, 12:23)quad Wrote: @sorinherea, la noi e vreun update? Ti-au dat vreun mail sa-ti ceara adresa de shipping?

Deocamdata nimic  Sad

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - Darsidius - 21-04-2022

Hai ca am găsit informație. Cineva o vinde deja:

Voi ati văzut râșniță mai groasa de atât? pentru râșnit manual? da ce oameni folosesc râșniță asta, giganți?>

[Image: ZDaI8NO.jpg]

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - umarianos - 21-04-2022

(21-04-2022, 22:02)Darsidius Wrote: Hai ca am găsit informație. Cineva o vinde deja:

Voi ati văzut râșniță mai groasa de atât? pentru râșnit manual? da ce oameni folosesc râșniță asta, giganți?>
Zici că a fost detronată Orphan Lido?
Pe la Hario totuși sunt niste grenade în toată regula.

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - renatoa - 22-04-2022

In topicul de group buy am semnalat asta din start, se vedea din clipul de prezentare, nu trebuia sa ajungi sa o iei in mana...
Daca paharul colector este gandit ca sa intre fix in sita de 58, atunci e clar ca pe exterior are peste 60 mm binisor... comparat cu 50 mm Kinu iti poti face o idee daca o poti cuprinde comod sau nu.

ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - vlaicu - 22-04-2022

Acum na, nu știu cât de mult contează un cm (that's what he said) dar rămâne de văzut. Dacă performeaza corespunzător uiți repede "minusurile" sau devin mai digerabile. Parca au pus ceva de cauciuc pe ea pentru un grip mai bun.

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - Darsidius - 22-04-2022

Cu cat rasnita e mai groasa cu atât ai grip mai slab, mai ales cu mâini de mărimi mici și medii. Dacă ai 2 m și degete lungi atunci nu e o problema, dar dacă ești și îndesat (mai la 90kg+) adio grip.

Comandante este foarte groasa comparativ cu kinu, însă forță de rasnire este foarte mică, pentru ca au acele cuțite care nu lasă multe boabe sa între deodată înăuntru sa producă mai putine fines. Dacă pui o piesa printată pe un kinu în interior și obturezi o parte din cuțit, mai putine boabe o sa între și o sa tragă mai mult spre comandante.

Sus e kinu (3+5), jos e comandante (30 clicks) facute de mine:

[Image: xMa5ANq.jpg]

Tinand cont ca Arco are cutite italmil si ca o sa fie nevoie de ce va forță sa rasnesti, cam ca la kinu cu cutitul de espresso, eu zic ca rasnita asta e clar un fail. Adică mai direct, e frumoasa da e proasta. Poate se bucura cei cu motor de ea, dacă nu o face ca o malaxor leșinat de la lidl, sau o masina cu baterii care iei da duhul.

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - dev - 22-04-2022

(22-04-2022, 10:20)renatoa Wrote: In topicul de group buy am semnalat asta din start, se vedea din clipul de prezentare, nu trebuia sa ajungi sa o iei in mana...
Daca paharul colector este gandit ca sa intre fix in sita de 58, atunci e clar ca pe exterior are peste 60 mm binisor... comparat cu 50 mm Kinu iti poti face o idee daca o poti cuprinde comod sau nu.
Hiku are 64mm și se râșnește ok cu ea fără să fii jucător de baschet. Ar fi fost și mai ok daca avea un manșon de silicon pe exterior.

Arco are probabil 60mm, fără inelul de reglaj.

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - renatoa - 24-04-2022

Prima livrare si mini-review pe HG:
https://www.home-barista.com/grinders/arco-by-goat-story-t69543-270.html#p859363

Vad ca lumea se pomeneste cu ele la usa fara sa ii anunte nimeni... de maine incepem sa avem palpitatii cand suna cineva la usa :)

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - razvano - 28-04-2022

A aparut si primul unboxing :)

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - lracu - 28-04-2022

Unboxing, disassembly/assembly, grinding:
https://www.youtube.com/watch?v=baeaOUOQbSI

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - Darsidius - 28-04-2022

Dacă cineva o sa renunțe la o râșniță cu motor, o iau eu, dar doar după ce ajunge.

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - saboo - 29-04-2022

Si eu as vrea un combo daca ramane  :)

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - dandefiel - 29-04-2022

Am primit ieri mesaj de la DHL si astazi am primit rasnita. Am comandat varianta manuala. Deocamdata am apucat sa fac o cafea, e destul de comod de tinut in mana, usoara ca greutate comparat cu Kinu, dar la fel, trebuie forta pentru rasnire pentru espresso. Mecanismul de la reglajul macinaturii e foarte simpatic, paharul colector la fel, se potriveste perfect in portafiltru si nu se electrizeaza cafeaua. Imi place si ca nu zboara boabele in toata bucataria in timp ce macin, foarte util capacelul de la maner. Pentru cafea la filtru sau vacante mi se pare perfecta. A iesit o rasnita placut de utilizat.

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - lracu - 29-04-2022

(29-04-2022, 16:04)dandefiel Wrote: ... se potriveste perfect in portafiltru ...

portafiltru de 58mm ?

(29-04-2022, 16:20)lracu Wrote:
(29-04-2022, 16:04)dandefiel Wrote: ... se potriveste perfect in portafiltru ...

portafiltru de 58mm ?

Da, de 58

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - Darsidius - 29-04-2022

Pentru filtru e bine sa macini încet, cu cât mai încet cu atât mai bine.

Am văzut pe net ca macină o doza de 15g în 12 sec, cam repede. Probabil se poate rezolva dozând boabele din palma sau recipient mai încet, nu toate odată în timp ce râșniță merge.

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - sorinherea - 29-04-2022

(29-04-2022, 16:04)dandefiel Wrote: Am primit ieri mesaj de la DHL si astazi am primit rasnita. Am comandat varianta manuala. Deocamdata am apucat sa fac o cafea, e destul de comod de tinut in mana, usoara ca greutate comparat cu Kinu, dar la fel, trebuie forta pentru rasnire pentru espresso. Mecanismul de la reglajul macinaturii e foarte simpatic, paharul colector la fel, se potriveste perfect in portafiltru si nu se electrizeaza cafeaua. Imi place si ca nu zboara boabele in toata bucataria in timp ce macin, foarte util capacelul de la maner. Pentru cafea la filtru sau vacante mi se pare perfecta. A iesit o rasnita placut de utilizat.

Ce ne poti spune despre TVA/taxe?

(29-04-2022, 17:03)sorinherea Wrote:
(29-04-2022, 16:04)dandefiel Wrote: Am primit ieri mesaj de la DHL si astazi am primit rasnita. Am comandat varianta manuala. Deocamdata am apucat sa fac o cafea, e destul de comod de tinut in mana, usoara ca greutate comparat cu Kinu, dar la fel, trebuie forta pentru rasnire pentru espresso. Mecanismul de la reglajul macinaturii e foarte simpatic, paharul colector la fel, se potriveste perfect in portafiltru si nu se electrizeaza cafeaua. Imi place si ca nu zboara boabele in toata bucataria in timp ce macin, foarte util capacelul de la maner. Pentru cafea la filtru sau vacante mi se pare perfecta. A iesit o rasnita placut de utilizat.

Ce ne poti spune despre TVA/taxe?

Nu a mai trebuit nimic sa platesc nimic fata de ce am platit in ianuarie anul trecut pe kickstarter. A fost trimis din Slovenia pachetul

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - renatoa - 29-04-2022

Pachetele individuale au avut TVA de Slovenia inclus in pretul KS, 22%
Care si el se deduce la cele exportate in afara EU.

La pachetul en-gross pretul KS a fost fara TVA pentru toata lumea, atat EU cat si afara, pentru ca se presupunea ca cel care cumpara este PJ, si va furniza la livrare codul de TVA european.

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - Darsidius - 03-05-2022

Cand te cheama Zoli:

https://www.aliexpress.com/item/1005004049812841.html

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - renatoa - 06-05-2022

cand nu te speli pe maini dupa orez... se mai lipeste cate una in plus...

https://www.kickstarter.com/projects/goat-mug/arco-2-in-1-coffee-grinder/posts/3499927

... sa speram ca doar asta este...

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - ovidiuchis - 12-05-2022

E frumoasa!

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - danMarius - 12-05-2022

Ciudat ca cele de pe grupurile noastre n-au sosit, fiind stecher EU. Sau poate mi-a scapat mie mentiunea Goat Story ca group buy-urile sunt in a doua transa…

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - renatoa - 12-05-2022

(12-05-2022, 15:35)danMarius Wrote: Ciudat ca cele de pe grupurile noastre n-au sosit, fiind stecher EU. Sau poate mi-a scapat mie mentiunea Goat Story ca group buy-urile sunt in a doua transa…

Da, asta este clarificata de cateva luni, a fost o postare in topicul de group buy, pachetele en-gross se vor livra la coada.
Stecherul e posibil sa nu mai aiba vreo importanta, sunt deja raportate livrari in US, unde nu doar stecherul difer, ci mai ales tensiunea. Poate respectivii au in casa 230V si adaptor de stecher are oricine care a facut o excursie intr-o tara straina.

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - renatoa - 12-05-2022

Wow... si daca tot ne plangem ca ducem lipsa de noutati... incep sa apar primele surprize...
Cea de azi este despre cum sa faci un sistem de sigurantza "anti-prost" care va face o gramada de clienti sa se uite lung cum si-au stricat singuri rasnita... "ca prostu"

https://www.kickstarter.com/projects/goat-mug/arco-2-in-1-coffee-grinder/posts/3504794

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - lracu - 12-05-2022

https://www.youtube.com/watch?v=ZXaP5lsmFuY
Goat Story ARCO 2-in-1 Modular Coffee Grinder I Unboxing I Detail Intro I Demo I Our Observation
by ALMA Micro Roastery

https://www.youtube.com/watch?v=GAV-Pul-4z4
ARCO (2-in-1 Coffee Grinder) - First Impressions!
by Shoichi
Timestamps:
 0:00 Unboxing
 00:42 Installation
 01:41 Grinding test
 04:05 Grind consistency check
 04:46 Coffee break
 05:34 Complaints
 06:13 Final thoughts

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - Darsidius - 12-05-2022

Sa-i punem pe astia mai importanti, zic:

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - coffeemilk - 13-05-2022

Dacă face cafea bună înseamnă că e de bine. :D

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - renatoa - 04-06-2022

Gata, a executat-o...

Quote:when we move in between grinders the second we kind of come back to this grinder we actually get more channeling
https://youtu.be/V-H0DKhw6ws?t=495

Evident, daca ai chanelling, doar rasnita poate fi de vina, restul e perfect... pentru cei care stau sa asculte ... la parerile unuia care trebuie sa stie, ca ... e important... doar e nordic si tatuat...

RE: ARCO by Goat Story, rasnita 2-in-1 - Darsidius - 04-06-2022

A executat o pe bună dreptate. Ai auzit cum face motorul când termină de râșnit spre final?

Daca face așa înseamnă că rotațiile nu sunt constante și atunci macinatura nu este consistenta de la final la început.

Când macini la inceput și rotația scade macinatura e mai grosieră și fără multe fines.
Spre final când nu mai intra atâtea boabe între cuțite rotatiile cresc și ai alta compoziție de particulare și un funcție de cum se împachetează in puc când faci transferul poți să ai channeling sau variații în curgere, timp și evident gust.

Că sa rezolvi asta trebuie sa scuturi macinatura înainte să o transferi in portafiltru ori să folosești wdt.