Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace)
+---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate)
+---- Thread: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) (/Thread-Prajitoria-Dropshot-Coffee-Roasters-Bucuresti)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - TVTVTV - 24-02-2021

Eu sunt fan blend-uri și am acum în borcan un Aromatic Blend de la ei. Prăjit, corpolent, cu gust finuț de ferment și multă cremă în ceașcă. Îl recomand celor care sunt fani cafea prăjită mai bine.

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - slavic1983 - 24-02-2021

(24-02-2021, 12:21)Lyvyoo Wrote: Daca nu ma insala memoria, Adola mi-a placut cel mai mult dintre cafelele Dropshot de pana acum.

Si Kercha... capsunile alea buune

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - orwo - 25-02-2021

Tot ce au sunt foarte bune.respect.

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - Lyvyoo - 07-04-2021

Vin rachetele aka prajirile scandinave   Tongue  
Sa consemnam sosirea Loring-ului la Dropshot, probabil al doilea din Romania, daca nu ma insel. Momentan abia a aterizat, saptamana trecuta nu era montat. Poate ne spune Razvan doua vorbe despre ce ganduri are cu el...

[Image: awsTZsP.jpg][Image: PkLaoa7.jpg][Image: hgJmtkt.jpg][Image: 6YVzz7K.jpg]

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - razvanMB - 07-04-2021

Salutam! Multumiri lui Liviu pentru vizita, intr-adevar unul din visurile mele legate de prajire s-a implinit, un prajitor considerat de unii oarecum cel mai rafinat din lume, imbinand precizia cu repetabilitatea si ecologia. Prajitoriile nordice au trecut demult pe el si cum ele sunt reperul nostru calitativ, m am gandit ca ar fi important sa incercam sa ne crestem nivelul chiar daca putem discuta de un mare efort financiar, oarecum greu de amortizat. Prajirea cafelei este o mare pasiune si atunci calculele financiare din Excel sunt mereu in plan secund atunci cand luam decizii privind investitiile in tehnologie. 

Planurile cu Loring sunt sa experimentam prajirea la filtru si prajirea espresso foarte light, pentru microloturi si loturi rare. Nu l am luat pentru prajirile medii usoare, medii sau medii inchise, aici suntem extrem de multumiti de prajitorul actual, pe care am ajuns sa l stapanim bine iar in ultimul an sa intelegem cum sa compensam profilele de prajire trecand prin toate variatile de temperatura ale fiecarui anotimp. 

Mai multe nu prea ar fi de spus acum, incercam sa aprindem  Loring ul saptamana aceasta si cel tarziu cealalata saptamana sa profilam cateva din nu putinele microloturi pe care le-am tinut "ascunse" in ultimele luni Smile 

Altfel, la capitolul noutati, v-as invita sa urmariti canalul nostru de YOUTUBE :https://www.youtube.com/channel/UC8YIPONN6cS33Ozo-5gRKjg/featured 

[Image: 4WwBYvd.jpg]

Ne a luat ceva timp insa am reusit sa ne organizam si zic eu ca vom reusi sa producem in mod constant content interesant, de la review uri de echipamente pana la prezentarea cafelelor noastre, atat cele pe care le avem in mod constant cat si cele sezoniere. Momentan avem doua videoclipuri despre 2 blenduri, una din "specialitatile casei" si cei ce nu au vazut interviul meu cu Israel Degfa din Ethiopia, poate vor fi interesati sa descopere cultura cresterii cafelei in acea fascinanta tara pe care am reusit sa o vizitez inainte de Covid. 

Daca aveti sugestii ce ati dori sa vedeti, le asteptam cu drag. Nu suntem in pana de idei, dimpotriva, dar in mod clar putem prioritiza Smile

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - radu.m - 13-04-2021

Salut Razvan,

Ati reusit sa deschideti locatia din Aviatiei? Mi-ar fi mult mai accesibila decat cea de la Afi.

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - DonGold - 16-04-2021

Multumesc frumos, razvanMB ! Am fost surprins placut, abia astept sa le savurez.
[Image: 33o8EWP.jpg]

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - razvanMB - 17-04-2021

Multumim si noi, weekend placut, cu preparate delicioase !

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - Neuzeitlich - 20-04-2021

Am început azi dimineață anafura asta.
Poate că am râșnit-o prea fin (0.5 pe Mazzer SJ) pentru că boaba nu este deloc casantă, ba chiar molicică pentru cuțite, fiind prăjită ușor. Și macerată. Adică pulberea face un bouldering notabil, dar asta să fie problema.
Foarte bună în gură și nas, cred că cere lapte.
Fără lapte ar ieși mult notele de macerare, adică acelea de "fructe de pădure".
Una peste alta, încă o pungă WOW. Și încep progresiv să mă las consiliat de roasterși, care au într-adevăr meșteșugul deprins la nivel impresionant. (nu mă refer doar la Dropshot)
Notă: dacă boabele crude au stat la macerat și au căpătat acele note specifice, n-am o problemă să mă exprim astfel: după o fermentare de o zi jumate, similară procesului de vinificație, zahărurile sunt digerate de bacterii și transformate în alcool. În același timp se produce CO2, iar nările antrenate vor acuza un iz de boască. Eh, procesul este scurt și nuanțele sunt fine, așa că nu vor acoperi notele de cuișoare și scorțișoară, dacă izul respectiv este deranjant pentru cineva. Eu îl găsesc interesant, rimează cu stilul de prăjire și cu caracterul fructat ale cafelei, plus că îmi evocă ceva african, gen rogojini, hiene, savană, colibă de lut etc.

[Image: f4zHchi.jpg]

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - Lyvyoo - 20-04-2021

"Anisoara" mi-a placut mult recent si pe Aeropress (a trebuit sa plec in deplasare si am facut sacrificiul asta :)  ). In espresso a mers foarte bine "pe direct", 1:2. Insa eu trag de temperatura in jos, ca sa duc acele fructe de padure cat mai departe de momentul coacerii  Angel

[Image: DU0jkLo.jpg]

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - Neuzeitlich - 27-04-2021

De pe Anisoara am trecut pe Guatemala Tata Nahual. Cred că m-am repezit să calibrez râșnița la fel ca pe anterior pomenita, care ne-a încântat diminețile. Aceasta e mai prăjită și, la naiba, e din America Centrală. Bref, a ieșit o măcinătură "umedă", cu aglomerări, parfumată foarte interesant. Am tampat ca de obicei (în neștire) și extracția a ieșit ciocolată amăruie. Cam amară, dar din cauza setărilor.
Mereu îmi fac mie prima ceașcă (se răcește, se greșește, îmi asum eu), iar șefa o primește pe a doua. M-am prins de la a mea că Tata iese altfel decât Anasora și am presat mai ușor. Mâine voi pune cel mult 9g, eventual sar peste preinfuzie. Iar cele 125g rămase vor fi măcinate la 0.6 în loc de actualul 0.5 care anulează orice aciditate.
Concluzii spre final de pungă.

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - mynameismada - 29-04-2021

Ieri am ajuns si eu in noua locatie, care arata foarte foarte bine. Cafeaua este excelenta (of course), iar oamenii primitori si rabdatori sa iti explice despre cafea sau echipamente.

Multumesc, razvanMB!

Si imi plac foarte mult cestile lor Smile

[Image: BumEBS3.jpg]

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - civic - 30-04-2021

Am trecut si eu azi pe la apaca sa iau niste milky way si nomad iar acolo era @razvanMB care a avut rabdare sa-mi arate toate cele, oameni foarte faini :)
Pentru mine, incepator in domeniu, a fost o experienta inedita si extrem de placuta!
As mai fi stat la vorbe dar eram pe fuga, clar voi alege ridicarea de acolo de cate ori voi avea ocazia.
Multumesc mult si sarbatori linistite.

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - razvanMB - 30-04-2021

Multumim mult pentru vizita, reincepem programul de marti atat la prajitorie in Apaca cat si langa Herastrau la coffee store. Oricand puteti alege sa faceti personal pick up la prajitorie si sa va relaxati la o cafea pe terasa, mai ales ca vremea frumoasa incepe sa tina cu noi. 

Astazi am facut cupping si teste in espresso pe o Kenya noua, extrem de complexa, procesata prin spalare, a carei aciditate super indrazneata nu ne vom feri sa o mascam. O prezentam saptamana viitoare, pana atunci va uram Sarbatori Fericite! ?

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - razvanMB - 03-05-2021

Hristos a Inviat!

Dupa o scurta vacanta astazi am redeschis coffeestore ul de langa Herastrau, pe Popa Savu 73. Tot amintesc adresa pentru ca mu am primit inca "scrisoarea" de Google care ne va da posibilitatea sa localizam pe harta Smile Puteti sa o vizitati zilnic intre orele 8:20. 

Locatia este un spatiu mixt, care acomodeaza si un coffeestore/ cocktail bar DROPSHOT the Pearl dar si un mic showroom de echipamente si ustensile de cafea ( chiar si un prajitor mic de cafea) si acesta va fi operat de Tastecrafters prin platforma online (www.tastecrafters.ro

Ideea din spatele acestei locatii este dorinta noastra de a deveni mai usor accesibili zonei de Centru - Nord a Bucurestiului dar si de a va putea pune la dispozitie un spatiu mai generos, in care pasionatii sa aiba usor acces la varietatea cafelele noastre. O sa incercam sa perfectionam un sistem prin care vor fi disponibile spre preparare mult mai multe cafele decat cele 2 de pe rasnitele de espresso. 

Cateva detalii tehnice pentru cei cu profil de coffee geek : 

- espressorul este ultimul model comercial de Dalla Corte, ZERO, cu un design spectaculos si optiuni avansate de profilare de debit, ceea ce ne faciliteaza modularea profului aromatic al extractiilor espresso in functie de gradul de prajire al cafelelor. 
- rasnitele sunt Compak, gama PK, cea mai avansata tehnologie de extractie a lor atat brew cat si espresso, cutite cu profil de taiere uniform, fara gauri pentru suruburi, 84-100 mm diametru, High Extraction Yield si slow grinding @350 rpm. Asteptam si un model nou cu cantare incorporate, trebuie sa apara saptamana viitoare. 
- pe partea de brew avem surprize, in premiera avem Tone 03, brewerul automat pentru V60, cu control al debitului si temperaturii, ce ofera o constanta ridicata extractiilor pe filtru. 

Cateva poze sa va faceti o mica idee despre locatie si vibe, este in continua evolutie, tot mai avem completari de adus la capitolul amenajare interioara si exterioara, deci sa fiti pregatiti de la o vizita la alta sa apara noi detalii Smile 

Daca pe mine nu ma gasiti la locatie, sunt sanse sa o intalniti pe Larisa, partenera mea, care se ocupa si de comenzile voastre online. 

Puteti beneficia de reducerile espressoman direct la locatie cu mentiunea ca in aceasta saptamana s-ar putea sa avem inca o selectie limitata de cafele si produse. Neaparat mentionati colegilor ca faceti parte din comunitate si nu uitati sa vizitati si camera din spate, cu echipamentele si prajitorul de cafea Smile 

Urmeaza sa stabilim si o intalnire cu comunitatea, anuntam cum reusim sa ne organizam. 

[Image: qD72rJg.jpg][Image: CyTvjM8.jpg][Image: bwyYYzs.jpg][Image: oVKuD5y.jpg][Image: ktx3JpO.jpg][Image: cn6v6EJ.jpg]

[Image: vj5gDbY.jpg][Image: bqeioJp.jpg][Image: J5fCqsz.jpg][Image: jO6rCXL.jpg][Image: ScRx4yD.jpg][Image: KiSajyL.jpg]

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - orwo - 03-05-2021

Heaven is real

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - tavasz - 04-05-2021

Felicitari, locatie foarte misto. Sper sa am ocazia sa vin in Bucuresti si sa va vizitez.

Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - realboghi22 - 29-05-2021

E foarte mișto, deja am fost și am vizitat. Excelent![Image: 013948a58edc11a68a9f780491f8e73c.jpg]

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - Lyvyoo - 29-05-2021

Sper sa vina mai repede anuntul cu evenimentul pentru espressomani  :57:

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - RazvaNNN - 17-08-2021

Sa vedem ce si cum

[Image: q6dUuZy.jpg]

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - Lyvyoo - 18-08-2021

Nu vad Uraga in marea de pachete  Rolleyes

As spune ca in acest moment, din tot ce am testat si la evenimentul lor si acasa, Uraga e cea mai buna cafea de la Dropshot. Fix light-ul ala solubil, dulce si fructat, usor de extras dar ok si in profilare daca degazezi cafeaua vreo doua saptamani si ceva. Iar daca tot era degazata am ales sa o iau si in vacanta pentru Aeropress

[Image: M9VxRoU.jpg]

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - RazvaNNN - 18-08-2021

M-a speriat putin “ciocolata cu rom” si “mandarine”. Am zis sa le iau usor, dar o sa incerc recomandarea ta la urmatoarea comanda + anisoara de care zice toata lumea

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - dragos.stoian - 22-05-2022

O mica observatie constructiva: la Hidden Pearl majoritatea cafelelelor Dropshot sunt vechi de 1 luna, cu greu am gasit 2 pungi de 2-3 sapt (nu ce voiam, dar m-am adaptat). Nu e noua treaba asta, am patit si de Craciun și le platisem deja..

Altfel cafea excelenta la preturi bune.

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - razvanMB - 23-05-2022

Salutare Dragos, multumim pentru feedback.

In general, asa cum ai observat, majoritatea cafelelor sunt intre 2-3 saptamani de la prajire, exact inceputul ferestrei de maxima complexitate aromatica, deci le poti consuma imediat fara a mai fi nevoie sa astepti. pana la 60 de zile am gasit multe cafele ca fiind foarte bune, mai ales ca avemn 2 cuptoare si in special Loring ul prezinta o perioada de degazare / maturatie mai indelungata, chiar si de 3 saptamani de la prajire. 

Stiind preferintele tale, presupun ca blendurile cu prajirea medie inchisa, destinate aparatelor automate sau amatorilor de note ciocolatii intense si aciditate redusa sunt cele pe care le gasesti mai putin fresh. Motivul este ca pana de curand nici nu le aveam expuse la vanzare in cafenea si nici pe rasnite, nu ne am gandit ca exista interes asa mare pentru ele. 

Te asigur ca le gasesti mereu proaspete la shop-ul din cadrul prajitoriei, in Iuliu Maniu 7 ( Apaca), unde daca nu le gasesti la raft ambalate se prepara pe loc de catre colegii nostrii, in orice confectie doresti. Online bineinteles ca este cea mai comoda si garantata varianta de a primi versiunea cea mai fresh. 

Profit de ocazie sa anunt si un update de retete pentru blendurile destinate espressoarelor automate, Aromatic si Crematic care intra in actiune din aceasta saptamana. Stiind ca esti interesat de acest stil de prajire, poate le vei incerca si in noua formula dar evident, preferabil cu comanda online :)

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - dragos.stoian - 23-05-2022

Multumesc de raspuns Razvan! Culmea e ca au inceput sa imi placa si cele mai echilibrate, cu un pic de acididtate. Banuiam ca la shopul din prajitorie le gasesti mai proaspete, o sa trec si pe acolo pt pungi de 500g :)

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - Darsidius - 23-05-2022

Cu cat cafeaua e prajita mai spre light cu atât trebuie sa extragi mai mult. În practica o cafea nedegazata suficient nu va lasă apa sa între în spațiu din pori și sa extragi mult, așa ca în cafeaua de specialitate și în cafeaua light (prajiri de filtru) se vorbește de minim 2 săptămâni de odihna de la prăjire.

Un bob mai dens si mai neprajit nu va avea probitatea și craparaturile unui bob dezvoltat, așa ca gazul iese mult mai lent din mijloc spre exterior, și aromele se păstrează mai mult pentru ca oxigenul intra mult mai greu spre interior.

Sunt multe prajitorii care menționează o perioada minima recomandata de așteptare pana la consum în espresso (de obicei 7-14 zile) însă sunt și alții care spun ca nu are gust bun cafeaua lor decât după 30 zile de așteptare (la cabra de ex).

Deci nu exista o regula generala valida, ci trebuie adaptat după gradul de prăjire, în cazul de fata dacă aș merge să-mi iau cafea ca rămân fără boabe, pentru espresso prefer 2 săptămâni+ de la data prajirii decât 3-7 zile ca sa le consum imediat.

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - dijon - 23-05-2022

Yirgacheffe Oromo sau Bizuneh cand revin in oferta?

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - razvanMB - 23-05-2022

(23-05-2022, 11:45)dijon Wrote: Yirgacheffe Oromo sau Bizuneh cand revin in oferta?

Oromo e pe out of stock momentan, asteptam noua recolta sa soseasca. Alternativa este Sidamo Awasa, care se listeaza maine, un profil aromatic mai putin fructat decat Oromo dar mai dulce si mai echilibrat, pastrand amprenta terroir-ului regional. 

Bizuneh Woman avem rezervata o mare cantitate din recolta noua, o asteptam si noi pana la final de iunie si intra in productie asap :)

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - hamaliaf - 23-05-2022

Salut. Uraga va reveni in oferta ? Multumesc.

RE: Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti ) - razvanMB - 27-05-2022

(23-05-2022, 21:49)hamaliaf Wrote: Salut. Uraga va reveni in oferta ? Multumesc.

Salutari din Brazilia intr-un coffee trip la fermele cu care lucram, voi reveni cu detalii pentru cei interesati : )

[Image: pBPr2KY.jpg]

Legat de Uraga, da, avem 5 saci din noua recolta, sunt pe drum. Recomand Kercha pana vine Uraga, momentan e prajita in sarje mici pe Loring si ultima oara cand am gustat-o inainte sa plec era super gustoasa, cu un profil aromatic destul de similar cu Uraga.