Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Filtre nepresurizate Gaggia - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Accesorii si intretinere (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere)
+--- Thread: Filtre nepresurizate Gaggia (/Thread-Filtre-nepresurizate-Gaggia)

Pages: 1 2 3 4

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - Julia - 20-08-2014

Si scuze ca nu am postat unde trebuia.

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - macarie - 02-09-2014

Am incercat sa cumpar sita de la mag-pro si au marit limita minima a comenzii la 50 ron. Nici macar tamper de 58mm nu au si nu mai am nevoie de nimic de acolo (decat daca as cumpara mai multe site, dar nu vad sensul).
Site la marzocco (pt 1 sau 2 cafele) cel putin pe moment nu am gasit de unde sa comand.

Are cineva vreo sugestie, ca inca beau cafea cu sitele presurizate gaggia classic :(

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - Lyvyoo - 02-09-2014

Mai gaseste un forumist sa te cuplezi

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - amarok - 03-09-2014

(12-05-2014, 03:17)amarok Wrote: Eu am luat de aici.
Pare mai scumpa dar nu stiu sa fie o limita minima de cumparare.

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - axy76 - 03-09-2014

(02-09-2014, 20:30)macarie Wrote: Am incercat sa cumpar sita de la mag-pro si au marit limita minima a comenzii la 50 ron. Nici macar tamper de 58mm nu au si nu mai am nevoie de nimic de acolo (decat daca as cumpara mai multe site, dar nu vad sensul).
Site la marzocco (pt 1 sau 2 cafele) cel putin pe moment nu am gasit de unde sa comand.

Are cineva vreo sugestie, ca inca beau cafea cu sitele presurizate gaggia classic :(

Mai gasesti si aici http://www.caffea.ro/sita-cafea-2-cupe-la-marzocco.html

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - astinga - 03-09-2014

(02-09-2014, 20:30)macarie Wrote: Are cineva vreo sugestie, ca inca beau cafea cu sitele presurizate gaggia classic :(

Bine ai venit!

Incearca si pe bursa espressoman:
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-site-nepresurizate-simple-si-duble
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-Sita-nepresurizata-Gaggia

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - macarie - 04-09-2014

Va multumesc ff mult pentru linkuri, am luat pe moment sita bezerra si pot incepe testele cu rasnita.

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - livercool - 07-09-2014

salutare,

sunt nou pe forum si se pare ca doar aici pot gasi ajutor,mi-am cumoarat un espressor si dupa nici 3 zile de utilizare mi-am dat seama ca maica-mea a aruncat sita la gunoi in incercarea de a curata espressorul(e doar vina mea ca l-am lasat asa :D).
Nu stiu de unde pot cumpara alta sita si nu stiu clar nici ce dimensiune avea.
Mentionez ca espressorul nu era de firma.Din ce am masurat eu ar incapea ceva de diametrul 52-53 cu o adancime de 18-19 mm.Exista posibilitatea sa gaessc undeva un asemenea filtru?
Va multumesc anticipat.

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - amarok - 07-09-2014

Vezi ca s-a mai discutat pe forum de site de 53mm.

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - livercool - 07-09-2014

Mersi,sa inteleg ca cele de 53 mm sunt extrem de rare?caci din linkul dat de tine nu am gasit inca o solutie.

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - Lyvyoo - 08-09-2014

In materie de espressoare nu functioneaza aproximari de genul 52-53cm. Posesorii de Lelit (care au 57mm) nu pot folosi site VST de 58mm de exemplu. Chinezariile in general nu au compatibilitati cu piese de pe profesionale, de aici greutatea gasirii.

Cel mai simplu ar fi sa apelezi la un service al marcii espressorului tau si sa comanzi piesa pentru ca se va potrivi perfect. Altfel, trebuie sa te duci cu portafiltrul la un magazin de piese si sa probezi acolo diverse site, daca au pe stoc. In B, la 13sept/trafic greu ar fi o varianta, Fortex se cheama.

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - Lyvyoo - 09-09-2014

Filtre de 58mm (chiar daca scrie altceva pe acolo), la 11 lei in Bucuresti - http://www.piese-horeca.ro/sita-nepresurizata-pentru-masina-de-cafea-espresor-diametrul-70-mm-cantitatea-de-cafea-14-g-din-inox-6655?keyword=sita%2014

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - macarie - 13-09-2014

(07-09-2014, 19:09)livercool Wrote: salutare,

sunt nou pe forum si se pare ca doar aici pot gasi ajutor,mi-am cumoarat un espressor si dupa nici 3 zile de utilizare mi-am dat seama ca maica-mea a aruncat sita la gunoi in incercarea de a curata espressorul(e doar vina mea ca l-am lasat asa :D).
Mentionez ca espressorul nu era de firma.Din ce am masurat eu ar incapea ceva de diametrul 52-53 cu o adancime de 18-19 mm.Exista posibilitatea sa gaessc undeva un asemenea filtru?
Va multumesc anticipat.

Pai spune ce firma era (futachi, ufesa..)? Eu am avut un UFESA cand eram mic pe care inca nu l-am aruncat si ochiometric parca are dimensiunile alea (sita nepresurizata).

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - hhanu - 13-09-2014

Va multumesc anticipat.
Incearca la un service Saeco cu portafiltru la tine.

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - livercool - 26-09-2014

(13-09-2014, 17:25)macarie Wrote:

Va multumesc anticipat.

Pai spune ce firma era (futachi, ufesa..)? Eu am avut un UFESA cand eram mic pe care inca nu l-am aruncat si ochiometric parca are dimensiunile alea (sita nepresurizata).

Salut,este o marca necunoscuta SELECLINE http://www.auchan.fr/selecline-cm-4600-noir-15-bars/achat4/B128874

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - diabloviciu - 16-10-2014

De azi ( sper) sunt si eu posesorul unui GC. Ce trebuie sa-mi cumparA.S.A.P pentru a savura o cafea buna? Multumesc LIVIU pt sfaturi. Aceasta sita nepresurizata este OK? http://www.mag-pro.ro/romanian/gaggia-classic.html. sita blind de care sa iau? Urmeaza rasnita dar momentan o sa folosesc cafea macinata pt expresso la o prajitorie din Oradea

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - amarok - 16-10-2014

Vezi mesajul 64
Acolo gasesti si sita blind. Aici nu ai ce alege doar "clasicul" diametru de 58mm
Va trebui sa-ti iei si detergent de curatare (se foloseste cu sita blind).
Daca nu ai comandat deja, ar trebui sa-ti iei si un tamper. Jucaria de plastic ce vine cu GC e o gluma (proasta cu rezultate in ceasca).
Daca-ti iei cafea gata macinata sa o iei in cantitati mici cu grade diferite de macinare (daca e posibil) sa ajungi la finetea necesara pentru acel tip de cafea.

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - Lyvyoo - 16-10-2014

Mai nou am gasit si in Bucuresti sita ieftina nepresurizata, la acest magazin de piese.

Eu i-am luat unui prieten cu Classic insa cel mai bine ar fi sa te duci cu portafiltrul dupa tine (daca ai magazin de piese in oras), caci masuratorile de pe site sunt putin inselatoare. Eu mi-am luat tot de acolo sita blind pe care scria "diametrul de 70mm si montare pe 60", dar care se potriveste excelent pe 58.

Detergent peste 3 luni, inca e prea devreme.

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - axy76 - 17-10-2014

Multumesc Lyvyoo pentru pont, chiar cautam o sita blind, am luat -o pe ultima.

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - diabloviciu - 18-10-2014

Foarte fain o sa mai primeasca presupun :). Momentan vad ca cei de la Gaggia.ro se misca foarte greu pt ca desi am platit aparatul joi inca nu a ajuns la mine :(

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - Lyvyoo - 18-10-2014

Optiunea de livrare in weekend costa suplimentar din cate stiu la orice curier...

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - axy76 - 18-10-2014

(18-10-2014, 10:01)diabloviciu Wrote: Foarte fain o sa mai primeasca presupun :). Momentan vad ca cei de la Gaggia.ro se misca foarte greu pt ca desi am platit aparatul joi inca nu a ajuns la mine :(

Banuiesc ca era ultima la sediul din Bucuresti dar in depozit cred ca mai au.(pe site asa apare)

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - diabloviciu - 18-10-2014

Mda sper sa gasesc si in Oradea ceva, ub VST :) ar fi minunat

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - amarok - 18-10-2014

(18-10-2014, 10:01)diabloviciu Wrote: Foarte fain o sa mai primeasca presupun :). Momentan vad ca cei de la Gaggia.ro se misca foarte greu pt ca desi am platit aparatul joi inca nu a ajuns la mine :(
Depinde la ce ora l-ai platit. Daca vanzatorul asteapta confirmarea intrarii banilor in cont e posibil ca abia vineri sa se fi procesat livrarea. Daca nu au specificat livrare sambata curierul il va livra luni.
Nu e nici o diferenta de pret intre livrare sambata si celelalte zile ale saptamanii.

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - Lyvyoo - 20-01-2015

Doar asa de amuzament la ceas de seara :) ce poti face cu 99.99 de lei?

http://www.mag-pro.ro/romanian/21000491.html

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - Zaheyu - 07-02-2015

O sita care sa se umple cu 14g exista? Eu in a mea de 14g pun si 16g si mi se pare cam mult.

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - Lyvyoo - 07-02-2015

Da, cea de 12g

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - edy - 04-12-2015

salutari, stie cineva daca gasesc in iasi sita nepresurizata pentru gaggia? n-as da pe transport inca odata pretul sitei daca am posibilitatea sa o iau de aici

RE: gaggia new baby - octav - 20-01-2016

Buna seara. Ce dimensiuni ar trebui sa aiba filtrul nepresurizat pentru o cafea pentru espresorul meu? M ar interesa unul pentru 7 grame de cafea . Am unul pt 9 grame dar as încerca și unul de 7 grame. Am vazut astfel de filtre pe mag - pro dar nu mi dau seama care sunt dimensiunile corecte. Poate cel cu diametrul exterior de 68 mm? Multumesc.

RE: Filtre nepresurizate Gaggia - mihaih - 09-04-2016

Pentru un Gaggia Classic vreau sa cumpar filtre nepresurizate. Am observat ca pe piata sunt mai multe care se potrivesc dar difera diametrul gaurilor. Am gasit cu gauri de 0,25mm , 0,3mm, 0,35mm si 0,4mm.
Cum este mai bine sa fie gaurile sitei mai mari sau mai mici ?