![]() |
|
cafea de origine lidl deluxe - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea) +--- Thread: cafea de origine lidl deluxe (/Thread-cafea-de-origine-lidl-deluxe) |
RE: cafea de origine lidl deluxe - renatoa - 07-02-2018 E vorba de preparare, nu de ambalare ;) Degeaba a fost animalul crescut sanatos daca l-au impanat cu nitriti dupa taiere... Postarea nu a vrut sa fie un afront personal, ci o atentionare de cum se joaca unii cu etichetele bio. RE: cafea de origine lidl deluxe - Gozmin - 07-02-2018 As prefera oricand nitriti in defavoarea antibioticelor, hormonilor si altor gunoaie de chimicale care li sa dau animalelor. A fost unul dintre motivele pentru care refuz sa mai consum carne, pe langa alte alimente de origine animala. „Ingestia de nitraţi este în general metabolizată şi excretată fără a produce efecte adverse, mai puţin dacă condiţiile sunt favorabile pentru conversia lor în nitriţi (pH ridicat, prezenţa unei flore intestinale).Nitriţii nu sunt clasificaţi ca fiind carcinogeni umani. În condiţii speciale, nitriţii pot reacţiona cu aminele din organism formând nitrozamine”. Nu are rost sa ne intindem cu subiectul, este doar important ca doza de nitriti sa fie sub limita peste care se pot intampla lucruri mai putin placute in timp. Alimentele trebuie putin filtrate, nu doar sa arunci in cos ce vine la rand. Dupa ce devine o obisnuinta nu e dificil deloc, e doar o activitate placuta si simpla. RE: cafea de origine lidl deluxe - vladut50 - 21-12-2023 Au aparut din nou cateva feluri de cafea boabe Deluxe la Lidl: Ethiopia si Costa Rica. 39,99 lei 500g. Am luat cate o punga din fiecare pt mama mea (are un Delonghi automat), si avand in vedere ca din pungi se simtea un miros foarte frumos si puternic (parca prea puternic, artificial oarecum), am zis sa incerc 1 dublu shot de Ethiopia si la mine, inainte sa ii dau pachetele mamei, sa vad cum se compara cu cafeaua proaspăt prajita. Am incercat Etiopia, cea mai intens prajita dintre astea 2. Dupa ce am desfacut punga, am observat boabele destul de negre, mirosul frumos si puternic. Nu sunt eu foarte avansat in preparare, dar din a 3-a incercare am scos un espresso cat de cat băubil. 1. Macinat la gradatia 13 pe DF64. 14g in - 28g out - extractie in 16 sec. Gust nu prea ok 2. Macinat la gradatia 11: 14g in - 28 g out, 18 sec - gust nu prea ok, dar incepeam sa simt una alta. 3. Macinat la gradatia 9: 14g in - 28 g out, vreo 23-25 de sec, nu mai stiu exact. Gust bunicel, acceptabil. Usor acru, usor amar, fara note bineinteles. Sub cafelele de la prajitorii, dar nu rea. Dupa ce am adaugat si spuma de lapte, a fost chiar ok ca si cortado/cappuccino, dar tot sub cafelele de la prajotorii. Insa nu rea deloc. Probabil un barista mai avansat, si cu scule mai bune, ar scoate ceva din ea.
RE: cafea de origine lidl deluxe - anyidulike - 21-12-2023 Au data prajirii pe ele ? RE: cafea de origine lidl deluxe - Talisker - 21-12-2023 De ce asa putina cafea? Eu as incerca si cu 20g un shot, destul de scurt sa fie. RE: cafea de origine lidl deluxe - vladut50 - 21-12-2023 @anyidulike Nu au data prajirii pe ele, le-am intors pe toate partile. Au doar termen de valabilitate...ceva 03.2025 parca. Nu mai stiu exact ca am dat pungile deja. @Talisker acum cateva luni cand mi-am luat PL41TEM am inceput cu 18g in/36g out ca tot omul, dar mi se părea prea multa cofeina, ma agita si simteam durere in stomac. Am scazut la 16 cu 32 si tot simteam o senzatie de agitare si disconfort in stomac. Am ramas pana la urma la 14g cu 28, dar si asa trebuie sa arunc cam 15-20% din lichid dupa extractie, ca sa nu ma mai agite. Sub 14g nu cobor, ca e sita Ascaso de 14-22g si probabil sub 14g nu e ok. As putea folosi sita single, dar am inteles ca e complicat, si am incercat de cateva ori si nu mi-a iesit buna cafeaua. RE: cafea de origine lidl deluxe - Lucii1337 - 21-12-2023 Încearcă sa micșorezi ratia. Încearcă 1:1, 1:1,2. Zice foarte bine @Talisker sa mărești si doza. Si eu fac la fel cu carbunii, le trag 1:1 si folosesc o doza mai mare. RE: cafea de origine lidl deluxe - vladut50 - 21-12-2023 cu ratia 1:1 iese ristretto, nu? sa iasa tot in 20-25 secunde? RE: cafea de origine lidl deluxe - Talisker - 21-12-2023 Da, 18 sau 20g intră în Ascaso și tot în 20-25s să iasă, e posibil să ai rezultate mai bune la gust. RE: cafea de origine lidl deluxe - _R_A_D_U - 21-12-2023 (21-12-2023, 17:00)vladut50 Wrote: @anyidulike Nu au data prajirii pe ele, le-am intors pe toate partile. Au doar termen de valabilitate...ceva 03.2025 parca. Nu mai stiu exact ca am dat pungile deja. Păi atunci data prăjirii este în luna martie 2023, are deja 9 luni. RE: cafea de origine lidl deluxe - renatoa - 21-12-2023 Nu prea inteleg logica lui 1:1... practic lasi jumatate din cafea in puc. Asa cum s-a mai povestit si in alte topice, ceeace numim espresso este de fapt apa care a realizat preinfuzia, un puc uscat inghitind cam apa pe la dublul greutatii cafelei. Asta este de fapt ce va curge in ceasca. Ce vine ulterior pe teava e practic un piston lichid care impinge prima apa afara. Sa tai curentul la 1:1 inseamna sa lasi bunatate de cafea in puc... e adevarat ca fiind partea superioara, nu mai e asa concentrata, ca a apucat sa se dilueaze partial cu apa care o impinge in jos, dar parca nu e de aruncat... :s RE: cafea de origine lidl deluxe - Lucii1337 - 22-12-2023 Pai cand cafeaua e usor de extras, cum a si zis ca e foarte prajita, chiar nu vad rostul sa mergi pe ratie mare. Macini mai fin si extragi 1:1, eu am "salvat" multe cafele asa. Acum fiecare dupa gusturile lui, dar pentru mine cand am mers pe ratie mai mica pe genul asta de cafele s-au imbunatatit rezultatele. Poate e o solutie si sa macini mai grosier si sa treci mai multa apa prin puck insa mie mi-a fost mai placut asa. RE: cafea de origine lidl deluxe - nfs01 - 22-12-2023 Eu am incerca tanzania la cutie si macinata pt filtru bellarom guatemala,pe aeropress ies bune,pt o cafea de supermarket sunt k RE: cafea de origine lidl deluxe - vladut50 - 22-12-2023 (21-12-2023, 15:52)anyidulike Wrote: Au data prajirii pe ele ? (21-12-2023, 18:02)Talisker Wrote: Da, 18 sau 20g intră în Ascaso și tot în 20-25s să iasă, e posibil să ai rezultate mai bune la gust. am facut 18g cu 1:1 si a iesit destul de ok, atata ca a durat 36 secunde, deci trebuia macinatura mai mare. Oricum de maine desfac alt pachet si vedem ce iese. E o idee buna cu ristretto la cappuccino/cortado, e un pic alt gust, dar unii zic ca e tot atata cofeina, altii ca mai putina. Oricum eu mai simt mai ok dupa 18ml ristretto decat dupa 28ml cappucino facut din 14g cafea. RE: cafea de origine lidl deluxe - renatoa - 22-12-2023 (22-12-2023, 15:45)vladut50 Wrote: ...28ml cappucino ... :s
RE: cafea de origine lidl deluxe - Cip - 22-12-2023 (22-12-2023, 16:47)renatoa Wrote: E un mini capuccino :D cafea de origine lidl deluxe - vlaicu - 22-12-2023 Deci, cortado 1:1 cafea/lapte RE: cafea de origine lidl deluxe - ghrt - 23-12-2023 @vladut50, poţi să pui în râşniţă câteva grame de decaf ca să completezi şi să nu ai probleme cu cofeina. E drept că eu aşa am început şi acum beau aproape numai decaf. RE: cafea de origine lidl deluxe - vladut50 - 24-12-2023 (21-12-2023, 15:52)anyidulike Wrote: Au data prajirii pe ele ? (22-12-2023, 16:47)renatoa Wrote:14g cafea macinata - 28g cafea lichida peste care adaug lapte. M-am exprimat eu aiurea.(22-12-2023, 15:45)vladut50 Wrote: ...28ml cappucino ... (23-12-2023, 11:28)ghrt Wrote: @vladut50, poţi să pui în râşniţă câteva grame de decaf ca să completezi şi să nu ai probleme cu cofeina. E drept că eu aşa am început şi acum beau aproape numai decaf.Am cumparat Columbia La Plata decaf si e super buna, nici nu ii dai seama ca e fara cofeina. Chiar acum sorbesc o portie. RE: cafea de origine lidl deluxe - Ghita - 11-01-2024 (24-12-2023, 16:34)vladut50 Wrote:(21-12-2023, 15:52)anyidulike Wrote: Au data prajirii pe ele ? RE: cafea de origine lidl deluxe - odor4fun - 10-04-2024 https://www.ebay.co.uk/itm/145491027243 link pentru imaginea ambalajului, asta e macinata Am cumparat intamplator cu ceva timp in urma, o cutie de cafea din Lidl. Apreciez reteaua de magazinele Lidl fiindca sunt mai mici si cumpar constant anumite produse bune de aici (cascavalul bio wiesentaler milbona, muschi file camara noastra, tonul alb nixe, ulei de masline nefiltrat deluxe, dar si multe alte produse mai ieftine). Dar niciodata nu am cumparat cafea din Lidl pana acum. Erau pe raft la stoc limitat trei sortimente de cafea boabe de origine, deluxe, in cutii frumoase, nu-mi amintesc pretul dar nu era mare. Am ales o cutie de Tanzania Thamani. Nu am avut asteptari prea mari, am cumparat-o din curiozitate, era parca prea frumos ambalata iar data prajirii nu era trecuta, am dedus din termenul de valabilitate ca era vorba de luna ianuarie 2024. E o cafea mai ciudata, a trebuit macinata mai fin dar gustul a fost neasteptat de bun. Atat de bun incat verific saptamanal rafturile magazinului Lidl din apropiere, asteptand sa revina pe rafturi. Am comandat recent Tanzania Edelweiss (85.5 puncte SCA), care sper sa se apropie de gustul cafelei din Lidl. RE: cafea de origine lidl deluxe - renatoa - 10-04-2024 Tanzania cred ca e ce mai under-rated cafea de pe forumul asta, sau de la noi din tara in general. Aproape nimeni nu aduce/ofera/cumpara/consuma... asta e prima opinie care o citesc despre una, si nu ma mira ca e favorabila. Am luat contact cu aceasta origine in urma cu multi ani, cand am inceput actiunea cu cafeaua verde din UK, are topic dedicat. De atunci cafelele din Tanzania sunt in permanenta in top 5 al preferintelor mele. Vorbesc la modul general pentru ca, un detaliu ciudat, are un gust distinct, diferit de al tuturor africanelor, si, culmea, din orice ferma ai lua gustul este acelasi, inconfundabil. RE: cafea de origine lidl deluxe - edri - 10-04-2024 Am avut la un moment dat Tanzania Acacia Hills/Arusha, si nu m-a impresionat deloc. Ziceti voi ca cea de la Lidl e deosebita?
RE: cafea de origine lidl deluxe - cradun - 10-04-2024 Interesant, prevad o crestere a vanzarilor la Tanzania. Stiu ca Sarkis avea o editie limitata de Tanzania mai demult, nu stiu daca mai e de actualitate, cred ca am incercat si eu, dar nu mai tin minte caracteristicile acelei cafele. RE: cafea de origine lidl deluxe - NvM - 11-04-2024 Eu am avut cafele din Tanzania prajite de Yume si de Sumo, poate au gatat loturile si nu mai sunt in oferta curenta. RE: cafea de origine lidl deluxe - renatoa - 11-04-2024 Luati de la Kestar si dati la prajit la un coleg, simplu... :D Aveti acces la asa ceva (home-roasteri) si in Tm si in Capitala. @cradun, mai am un sfert verde, si vin in capitala toata saptamana aviatoare, te intereseaza? RE: cafea de origine lidl deluxe - cradun - 11-04-2024 @renatoa, multumesc mult, sunt foarte interesat, sunt super incantat sa o incerc asa. Asa ca informatie, in ultima vreme beau mai mult filtru :) RE: cafea de origine lidl deluxe - edri - 11-04-2024 Legat de cafeaua de lux de la Lidl, asta cum e prajita? In mod industrial, de te arde la stomac, sau prajita normal ca o cafea de specialitate?
RE: cafea de origine lidl deluxe - nfs01 - 11-04-2024 (10-04-2024, 18:39)renatoa Wrote: Tanzania cred ca e ce mai under-rated cafea de pe forumul asta, sau de la noi din tara in general.Am incercat-o eu boabe in decembrie,prea scumpa pt ce ofera RE: cafea de origine lidl deluxe - renatoa - 11-04-2024 (11-04-2024, 16:31)edri Wrote: Legat de cafeaua de lux E marcat pe borcan 5/10, ar fi medium, dupa scara noastra de apreciere... dar la cat de relativ e totul... :s (11-04-2024, 16:31)nfs01 Wrote: Am incercat-o eu boabe in decembrie,prea scumpa pt ce ofera La kestar e printre cele ieftine, la ~60 lei kg verde... :s |