Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Cum arata cafeaua ta de azi? - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art)
+--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea)
+--- Thread: Cum arata cafeaua ta de azi? (/Thread-Cum-arata-cafeaua-ta-de-azi)

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - rrs77 - 31-01-2022

Morning Ninja - by DS, delicioasa cu lapte:)[Image: pJHqlLG.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - c_baias - 31-01-2022

Espresso-ul de seara, mai degrabă un ristretto, atât cât scoate cafflano.
[Image: 3uhbMbu.jpg][Image: LnCSwQP]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - c_baias - 01-02-2022

Și ristretto-ul de dimineață, după cappucino. Tot cafflano.
Deși pe amândouă scrie Kenya, diferența e imensă! În favoarea celei de la Meron.
[Image: ia15RSG.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - nxr - 01-02-2022

[Image: ATg0T1U.jpg]
Costa Rica HTF de la Sloane

Prima oara cu un rezultat decent si in ce priveste latte art ✌️

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - c_baias - 01-02-2022

Ristretto-ul de seară. De data asta, un Burundi. Încă se degazeaza. Aștept să îmi ajungă kettle-ul mâine ( nimic deosebit, basic, dar cu gooseneck), sa o incerc pe un V60.
[Image: kNljUlJ.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Entertainer - 02-02-2022

Sar și eu aici cu prima mea postare, căci am trecut în tabăra espressionistilor sa zic asa :)).

O încercare de ceva. 
Burundi de la The Coffee shop.

[Image: bERDRsn.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Gabriel.P - 02-02-2022

Daterra Sunrise Brazil de la Mabo, excelentă in espresso si băuturi cu lapte,93 grade 18 grame ,1:2 ,40 sec, pe râșnița Macap M2D ,multe citrice cu alune pe Kinu m47 ,alune cu caju mult mai clare, citricele mai puțin, dar pe retrogust[Image: 1i075Nd.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - hbvlad - 02-02-2022

Tres Dragones (Columbia), Samba
[Image: OWD0Jse.jpg][Image: hPJpdbM.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - adrian1 - 02-02-2022

De unde ai luat Tres Dragones?

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - hbvlad - 02-02-2022

(02-02-2022, 16:11)adrian1 Wrote: De unde ai luat Tres Dragones?

E luata de la Let's Coffee, din Cluj.

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Vlad80 - 02-02-2022

Flat-ul de la ora 5 (PM)  Wink
[Image: xJ35ekj.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Gabriel.P - 02-02-2022

(02-02-2022, 21:56)Vlad80 Wrote: Flat-ul de la ora 5 (PM)  Wink
[Image: xJ35ekj.jpg]

Cumperi frecvent de la Meron,cum ti se par cafelele lor?

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Vlad80 - 03-02-2022

Gabriel.P - nu :) acum a fost prima data. Am mers pe recomandarea lor pentru bauturi cu lapte si recunosc ca e chiar o alegere buna. Prin urmare o sa mai cumpar.
Zilele astea au primit cafele noi cei de la Tamper Coffee (prajitoria The Barn - DE). Pentru cei care doresc sa mai incerce si alte variante.

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - mynameismada - 03-02-2022

Eu mai iau de la ei, au niste Columbii senzationale, din punctul meu de vedere.

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - adiszep - 03-02-2022

Am o Kenya de la meron “pe râșnița” și e buna tare :)

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Darsidius - 03-02-2022

Azi in Bergen la kaffemisjonen

O Kenya de la Tim Wendelboe
o Kenya de la Jacu

Amândouă subextease cu apa prea soft pt gustul meu. Amar sau acru nu, arome sunt dar departe de ce potențial au boabele. Nu mi a părut rău că am plecat cu o punga de Kenya de la Tim. Cafeaua de la Jacu era un pic baked.

[Image: IV4ta9E.jpg][Image: e55ejYD.jpg]

[Image: zDOsDrh.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Damian The Man - 04-02-2022

Inapoi la origini...
[Image: s5XcO2y.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - RazvaNNN - 04-02-2022

[Image: vj3vNgm.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Cip - 04-02-2022

Si eu tot pe clasic, Caffe Moreno.
[Image: j77CVywl.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - coredeviser - 04-02-2022

@RazvaNNN cum ai abordat cafeaua de la pressco?

Beshasha mi se pare buna, dar imi tot iesea destul de acida... mai acida decat m-as fi asteptat. Astazi am incercat sa rasnesc mai fin si cu 1:2 in 43sec a iesit muuult mai buna (in schimb nu pot spune ca pot simtit vreo aroma anume foarte pronuntata, chiar daca mirosul este fantastic)

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - coredeviser - 04-02-2022

ce temperatura? eu pana acum din ce am incercat am ajuns la concluzia ca merge mai bine cu preinfuzie scurta si e important sa ajunga la 9 bari ca sa scoti dulcele din ea

93.5 in idle pe termometrul de grup si in extractie sta pe la 95.5

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Darsidius - 04-02-2022

Cum am spus și pe alte topicuri, o temperatura mare că aduce o aciditate intensa, chiar harsh dar nu biter.

Lungind extracția de la 25-28 sec la 40+ nu faci altceva decât să îi dai pucului apa mai lent așa că ambientul va trage mai multe energie din grup, portafiltru și apă se va răci mai tare.

Da espressorul pe treapta 0 sau vezi ce se întâmplă cu flush. E posibil sa nu ai firmware bun pe el și de aici problemele. Poate e o unitate veche sau stock vechi.

pai ... nu am o problema. la 1:2 in 30s era mai acid shotul, iar la 1:2 in 43s a fost foarte echilibrat (aceeasi temperatura la ambele shoturi)

Cum arata cafeaua ta de azi? - vladdooo - 04-02-2022

[Image: 65e03b6a0c8f313a596673ab72608ca1.jpg]

Belsug!

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Stelo - 05-02-2022

Nu am vazut nicaieri pe forum nimic de Coffee Cup din Cluj, dar ce pot sa spun e ca am baut aici 2 cafele foarte delicioase, extrase pe un Hedone[Image: CWQR5CE.jpg]! O Columbia naturala incredibil de buna atat espresso cat si cu lapte. https://coffeecup.ro/produs/columbia-finca-puerto-alegro/ 
A 2-a cafea o beau chiar acum, un El Salvador de-a dreptul delicios! https://coffeecup.ro/produs/el-salvador/
[Image: d6oPQYA.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Darsidius - 05-02-2022

Okay, am ajuns acasa si eram foarte curios de ce potential are Karogoto de la Tim (o cafea cotata sus de Lance, Luca, Rao, si altii cu care mai schimb cateva cuvinte). Cu toate ca e crop 2020 si am fost avertizat ca e posibil sa piarda din arome, am ramas pozitiv.

La cafenea in Bergen mi-au facut-o in V60 insa subextrasa masiv. Asa ca ardeam sa ajung acasa si sa-i dau cep.

Prima data apa: 33 ppm Na (bicarbonat de sodiu) + 87 ppm Mg (epsom salt)  total 120ppm
Temp:100 C
Brewer: Fellow Duo Stepper cu filtru taiat la 85mm (Cafec medium)

22g la 2 +7 pe Kinu Simplicity, aruncat chafful, fara sitat sau prostii din astea de juniori.  Turnat apa, pus cafeaua peste amestecat lasat 8 minute la imersie si apoi 4 minute la drip.

Gustat in 2 cani diferite (gat ingust si gat deschis) si cu lingura.

Mouse de coacaze negre, hibiscus (foarte florala) insa dulceata e de zile mari, 10/10 cu mult caramel si zahar ars! Per total o cafea ce puncteaza sus in toate categoriile, are corp, dulceata, aciditate, note florale, aftertaste placut, textura untoasa. Ce ii lipseste cel putin pentru mine sa fie cafeaua anului sunt notele inalte care banuiesc ca se pot pierde de la vechimea cafelei verzi care are deja peste 1 an.

Bravo, prajirea este una mai sus decat Tim normal de filtru, este un omniroast, merge usor pe Kinu, nici nu simti mare lucru. Defecte de prajire nu am gasit.

Ca o comparatie, cafeaua comparat cu gustul de acasa cu cel de cafenea, nu are nici o legatura unul cu altul, daca evaluam cafeaua dupa ce am primit in cafenea (cea mai bine cotata din oras) ii dadeam un 3/10.

[Image: VHAfmwf.jpg][Image: bF53yTy.jpg][Image: f5nfnVE.jpg][Image: qurGs5Q.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Damian The Man - 05-02-2022

(05-02-2022, 11:27)Stelo Wrote: Nu am vazut nicaieri pe forum nimic de Coffee Cup din Cluj, dar ce pot sa spun e ca am baut aici 2 cafele foarte delicioase, extrase pe un Hedone! O Columbia naturala incredibil de buna atat espresso cat si cu lapte. https://coffeecup.ro/produs/columbia-finca-puerto-alegro/ 
A 2-a cafea o beau chiar acum, un El Salvador de-a dreptul delicios! https://coffeecup.ro/produs/el-salvador/
Locatia aceasta fiind mai exact unde ?

I-am tot vazut de f mult timp prin Kaufland-uri si ulterior la un fel de to go la Vivo, dar, nu stiu de ce, niciodata privind cafelele lor nu m-a tentat sa incerc ceva.

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - Stelo - 05-02-2022

@damian The Man

Pe Islazului nr. 18. Sincer si eu cand vedeam cuscubetele acelea prin Vivo si ca se tot mutau dintr-un loc in altul aveam dubii, mi se parea ca e o cafenea low budget, un fel de ‘hai sa-mi deschid si eu o cafenea ca e la moda’. Nu am fost deloc tentat, dar la insistentele sotiei care stia de ei din facultate, am zis ‘ok, hai sa vedem’. Si am ramas foarte placut surprins.

Am inteles ca vor avea in scurt timp ceva eveniment cu citez ‘campionul mondial din Ro la prajit cafea’. Mai multe detalii despre eveniment nu stia nici barista, a zis ca vor pune pe Instagram. Oricum, acea Columbia m-a impresionat de-a dreptul! Din pacate nu o mai aveau pe stoc.