![]() |
|
Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Prajire acasa (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajire-acasa) +--- Thread: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home (/Thread-Skywalker-fum-alb-DF-ul-prajitoarelor-home) |
RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - CosminN - 08-04-2026 Simcenter FLOEFD este un software de simulare CFD (Computational Fluid Dynamics) avansat, integrat direct în mediile CAD (cum ar fi Siemens NX, Solid Edge, SolidWorks), conceput pentru a facilita analizele de fluid și transfer termic direct de către inginerii de proiectare, permițând crearea automată a domeniului de fluid și o plasare rapidă a rețelei (meshing) Nu e la fel de ieftin ca si un ventilator plasat strategic, dar reuseste sa faca treaba daca e folosit in timpul proiectarii produsului. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - renatoa - 08-04-2026 Cred ca ar fi util si ca sa demonstreze cat de deficienta este proiectarea unor espresoare recomandate la tot pasul...
RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - edri - 08-04-2026 (08-04-2026, 14:32)renatoa Wrote: Cred ca ar fi util si ca sa demonstreze cat de deficienta este proiectarea unor espresoare recomandate la tot pasul... Numara si bacteriile?
RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - Cafeole - 08-04-2026 Salutare! Ma intereseaza si pe mine sa cumpar un Skywalker v1 si as avea nevoie de unele sfaturi. De unde recomandati sa achizitionez? Am vazut intr-o postare mai sus linkul https://a.aliexpress.com/_EHByEYC, daca e ok de acolo. Imbunatatirile ulterioare ce ar trebui aduse aparatului pentru a functiona mai bine sunt greu de implementat? RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - cyrusct82 - 08-04-2026 https://a.aliexpress.com/_EIA6dLa La ăsta primești și un cadou la alegere Merge foarte bine fara adaosuri. Eu așa îl am din decembrie RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - cyrusct82 - 08-04-2026 Sau asta cu motor și lampa de rezerva https://a.aliexpress.com/_EufxBeY RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - renatoa - 08-04-2026 Avand in vedere comunitatea care incepe sa se infiripe in jurul acestei masini, ma gandesc daca nu ar fi intelept sa creem un stoc permanent de piese de schimb, cele care se duc cu cea mai mare probabilitate in primii doi ani: - lampa - motorul de tambur De acestea doua stiu sigur ca s-au dus deja la cel putin 2 membrii ai forumului. Ar mai fi rulmentii, dar acestia pot fi procurati local, mai convenabil decat cei din china. Ar mai fi candidat si ansamblul motor+turbina evacuare, de care nu stiu sigur daca s-a dus la cineva, dar la mine haraie urat... si ma gandesc sa fiu prevazator, avand primul exemplar, cu 2 ani jumatate la activ. Nu e nevoie ca acest stoc sa stea undeva centralizat, poate sa fie distribuit la membrii forumului. Eu de exemplu am o lampa care daca e nevoie o pot pasa daca se arde la cineva, si imediat comandam alta. Situatia inversa, cineva mi-a scris azi ca i s-a dus motorul de tambur si deja l-a comandat... dar va dura o luna. Are cineva unul de rezerva ca sa nu stea "productia" ? PS: doar ce am postat si am vazut postarea de mai sus... confirma ce am scris, ce piese se duc primele. Inteleapta miscare sa le ofere drept cadou gratuit, dar totusi valoarea lor este sub a unei motorizari de rasnita manuala de exemplu. Eu as lua cadou motorizarea si lampa+motorul cumparate separat. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - Mihai L - 08-04-2026 Cadoul este ceva gratuit… Observ ca preluati activitatea de service, aprovizionare cu piese de schimb. Sunt curios ce se intampla daca iei un motor de rezerva, un coleg il primeste azi (si se comanda altul), iar peste 3 zile iti pica si tie si astepti o luna livrarea. Stii ce zic? ![]() Uite asa intelegem si statistica, si calcule de rentabilitate. Intelegem de ce nu prea exista stocuri la echipamentele de nisa. Intelegem ca pretul mic inseamna uneori si alte inconveniente; chiar daca nu sunt scumpe, piesele de rezerva vin greu. Poate in 1-2 ani se strica “jucaria”: colegi care renunta, care fac upgrade la alt model sau producator. Si dai si roteste stocul de piese, cere plata… RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - renatoa - 08-04-2026 (08-04-2026, 20:19)Mihai L Wrote: Cadoul este ceva gratuit… Da, este gratuit, pentru ca masina costa tot atata si fara cadou. Ce alta definitie a gratuitatii mai stii ? Cat despre restul, observ ca traiesti in bula ta imaginara, unde ai impresia ca tot ce se vinde are stoc de piese asigurat si e reparat a doua zi. Realitatea care nu vrei sa o accepti este ca ... da, exista garanti, dar modul cum se onoreaza este o alta poveste... nu exista nici un stoc de piese, nu exista personal de service, pentru ca ar fi prea scump sa il platesti pentru o piata asa mica, si pur si simplu se prefera inlocuirea integrala a echipamentului, pentru ca asa iese vanzatorul/importatorul mai ieftin. Daca statistic la 10 unitati se strica una, pretul acelei inlocuirii este suportat de ceilalti 9, asta este partea mai intunecata a acestui modelul de afaceri ... dar tot e mai ieftin decat sa platesti pe cineva care sa stea asteptand sa se strice ceva, la o piata asa mica pur si simplu n-ai avea ce sa ii dai de lucru. In cazul nostru fiecare isi plateste ce i se strica, care e deranjul ? Oricum multi se gandeau sa isi cumpere ceva rezerva, si dupa mesajul asta au inceput PM-urile... Nu e mai logic si rational sa ai rezerva doar o bucata, sau hai 2-3 la o comunitate de 20, decat sa isi cumpere toti ca sa fie acolo... si sa stea degeaba ... RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - Mihai L - 08-04-2026 Pai exact despre asta e vorba. De fapt produsul nu mai este asa de ieftin pentru ca distanta/termenul de livrare impune achizitii proprii de piese de rezerva. In Europa se misca mult mai rapid livrarea de piese. Iar ca sa cumperi o piesa si sa ai ghinion sa fii al doilea la rand, adica sa stai pe bara tot o luna… Oricum, e complicat de gestionat genul asta de stoc de piese de schimb. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - cyrusct82 - 08-04-2026 @Mihai L vorbești de parcă atâta timp cât este defect prăjitorul, utilizatorul va intra în sevraj și efectiv nu va avea de unde sa ia o pungă de cafea. Sau varianta 2 acest prăjitor este folosit pentru producții enorme și îi va afecta afacerea
RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - edri - 08-04-2026 (08-04-2026, 22:26)Mihai L Wrote: In Europa se misca mult mai rapid livrarea de piese. Concret, stii vreun prajitor echivalent produs in Europa la care se garanteaza sevice-ul si piesele de schimb mult mai rapid? Prin mult mai rapid inteleg 1-2 zile. Vin acasa aia de la service, repara si lasa cadou o punga de cafea in semn de recunostinta pentru clientul corect european? https://www.avxcafe.hu/index.php?route=product/list&keyword=skywalker&description=0 astea nu sunt in Europa? Probabil daca se vorbeste cu cei de la Barshaker pot fi chiar si in Romania. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - alin1970 - 09-04-2026 (08-04-2026, 22:26)Mihai L Wrote: Pai exact despre asta e vorba. De fapt produsul nu mai este asa de ieftin pentru ca distanta/termenul de livrare impune achizitii proprii de piese de rezerva. In Europa se misca mult mai rapid livrarea de piese.De fapt, daca cumperi toate piesele de schimb pentru prajirorul asta, te costa aprox 100 euro. Este jumatate din pretul pe care il platesc cei care duc espressorul la service pentru o curatare de boiler. Daca cumperi un alt tip de prajitor non china si sr defecteaza dupa 2 ani cam cat crezi ca ar costa reparatia. Sigur peste 100 euro. Daca esti prevazator si cumperi piesele de schimb din timp, acest prajitor te duce peste 200 kg. Totul cu un cost de max 600 euro. Unde gasesti mai bine de atat ? Dar fiecare este liber sa cumpere ce doreste. Cine nu se informeaza va deschide punga mai larg. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - renatoa - 09-04-2026 Ca sa ai ce sa misti repede inseamna sa le ai in primul rand... si sa odata avute, sa le stochezi, nu 2-3 repere ca in cazul subiectului acestui topic, ci mii de repere care s-ar putea strica in tot ce s-a vandut vreodata pana acum... ceeace este un model de afaceri aberant... Magazine depozit de piese de schimb gen magpro au preturile poate si duble fata de fabricant sau alte aftermarket, pentru ca depozitarea costa, nu e gratis, doar asa ca sa fie, in caz ca odata pe an i se strica cuiva piesa aia. Nici macar in auto nu se stocheaza la asa nivel, depozitele mari stocheaza consumabile si ce se strica statistic frecvent in garantie, pentru restul ... stai si astepti sa iti vina piesa. Sau apelezi la dezmembrari. Exemplu concret in cazul de fata, la avx motorul cu pricina este 127 lei + transport si l-ar fi putut avea probabil intr-o saptamana. Pe Ali este 88, transport inclus si va sta dupa el 3 saptamani optimistic. Cine se simte Pilat e liber sa judece alegerea colgului nostru... ca tot suntem in saptamana patimilor
RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - Mihai L - 09-04-2026 (08-04-2026, 23:04)cyrusct82 Wrote: @Mihai L vorbești de parcă atâta timp cât este defect prăjitorul, utilizatorul va intra în sevraj și efectiv nu va avea de unde sa ia o pungă de cafea. Sau varianta 2 acest prăjitor este folosit pentru producții enorme și îi va afecta afacereaPai daca plecam de la premisa asta, nu mai are sens discutia de fata... (08-04-2026, 23:43)edri Wrote:Pai de ce le amestecam...? Hai sa discutam strict pe piese, ca din China asta vreti sa cumparati.(08-04-2026, 22:26)Mihai L Wrote: In Europa se misca mult mai rapid livrarea de piese. (09-04-2026, 08:38)alin1970 Wrote:E ca in bancul ala cu economia... Compara cu reparatia unui Audi in service, sa vezi ce ieftin ti se pare sa cumperi chiar doua prajitoare de rezerva.(08-04-2026, 22:26)Mihai L Wrote: Pai exact despre asta e vorba. De fapt produsul nu mai este asa de ieftin pentru ca distanta/termenul de livrare impune achizitii proprii de piese de rezerva. In Europa se misca mult mai rapid livrarea de piese.De fapt, daca cumperi toate piesele de schimb pentru prajirorul asta, te costa aprox 100 euro. Este jumatate din pretul pe care il platesc cei care duc espressorul la service pentru o curatare de boiler. (09-04-2026, 09:39)renatoa Wrote: Ca sa ai ce sa misti repede inseamna sa le ai in primul rand... si sa odata avute, sa le stochezi, nu 2-3 repere ca in cazul subiectului acestui topic, ci mii de repere care s-ar putea strica in tot ce s-a vandut vreodata pana acum... ceeace este un model de afaceri aberant...Exact asta ziceam. Un service care poate are sute, mii de clienti uzual are o retea de piese de schimb. Stiu multe service-uri auto unde au livrare de piese in 2-4 ore. Dimineata desfac masina, constata defectele, comanda piesele si seara e gata. Asta ar fi avantajul sa nu mai bagi alti bani in piese. Cand sunteti mai multi, poate fi avantajos asa, e adevarat. Dar cand si cate piese de rezerva sa cumperi ca sa fii acoperit? RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - alin1970 - 09-04-2026 Deci ce ar fi bine sa facem in opinia lui Mihai ? Sa renuntam la prajitul acasa pentru ca avem de asteptat 3 saptamani piesele de schimb ? Sa cumparam prajitor de 5 -10 ori mai scump in ideea ca poate atunci vom primi piese de schimb mai rapid ? Ne spune ca piesele de schimb costa ? Ca nu se teleporteaza instant ? Asta stim. Poate ar fi bine sa ne lase sa ne vedem de prajitorul nostru cum credem ca este mai bine ptr buzunarul nostru. Eu am considerat ca este ok sa cumpar toate piesele de rezerva pentru ca sunt ieftine si sa dorm linist. Altii poate prefera sa cumpere pisa doar atunci cand se strica ( daca se strica) Este oare suparat Mihai ca am comandat un prajitor ieftin direct din china si am ocolit icoanele ? RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - cyrusct82 - 09-04-2026 O avea un stoc de ROEST și nu are clienți pentru ele
RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - renatoa - 09-04-2026 Da, interesante gloantele oarbe trase de Mihai taman aici, unde nimic din ce prpovaduieste nu se aplica... Piata europeana de prajitoare era nula pana sa apara Roest-ul... fiind dominata de masini coreene. Singura masina cu o aparenta de europenism era pana acum 2 ani RoestMeister, doar pentru ca era vanduta de un german, dar care nu isi aroga nici o pretentie ca ar fi producatorul masini, si asigura service-ul prin inlocuire integrala. Pentru el masina respectiva era doar o scula de suport a afacerii principale, cea de vandut cafea. Deci pe cine deranjam, pe cei cativa, poate nici macar 10, importatori de Gene? Care in afara de vandut nu prea isi bat capul cu altceva... In mod normal ar fi cazul sa activeze mai mult in zonele care ameninta pe mari producatori italieni, la rasnite si espresoare, dar acolo nu scoate o vorba... nu se stie cand i se arde rezistenta la cuptorul de pizza si are nevoie de garantie de la AVX
RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - edri - 09-04-2026 Don't feed the trolls
RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - renatoa - 09-04-2026 Pe Amazon.de pret de te face sa uiti de cadouri... https://www.amazon.de/dp/B0DZ2DDDVG/ Dar ma indoiesc ca va veni cu vreo virtute de produs cumparat din EU... RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - cyrusct82 - 09-04-2026 https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0DZ2DDDVG/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3IEXQLO4EG695&psc=1 Ăsta e 1800 Dar livrare 1500 ![]() (09-04-2026, 23:00)renatoa Wrote: Dar ma indoiesc ca va veni cu vreo virtute de produs cumparat din EU... ![]() De fapt asta e sellerul la cel postat de @renatoa
RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - alin1970 - 10-04-2026 Cred ca ne straduim prea mult sa il combatem pe Mihai. Faptele vorbesc mai bine. Am demonstrat cu grafice ca acest prajitor este capabil de prajiri de calitate. A trecut si probele de anduranta. Este ieftin. Este usor de intretinut si de reparat in caz de nevoie. Are si piese de schimb ieftine. Cu aplicatia si adaptorul ieftin dezvoltate de Renato avem si grafice pe telefon sau tableta. Nu este perfect, este doar ieftin si bun. Cine are nevoie de mai mult, sa il intrebe pe Mihai ce recomanda. Noi mergem inainte cu prajitorul nostru chinezesc . RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - renatoa - 10-04-2026 Am facut prima prajire cu ventilare si ma declar satifacut. Aerul din interior acum a scazut la 64 grade, iar motorul se incinge "doar" pana la 88. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - renatoa - 10-04-2026 Au scos Cubean Plus, cu display grafic. https://www.akimitacoffeeroaster.com/site-page/e6e42f643a6442f4.html Pare ca au renuntat la numele Nova pentru modelul mic... Iar pretul este apropiat de original... cel putin la acel seller dubios de pe Amazon.de https://www.amazon.de/-/en/dp/B0GGZ8QMNP RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - Mihai L - 11-04-2026 (10-04-2026, 08:15)alin1970 Wrote: Cred ca ne straduim prea mult sa il combatem pe Mihai.De ce oare e greu de inteles realitatea…? Sa presupunem ca nu exista Renato. Cati dintre voi ati mai fi avut acum acest prajitor? Si cat de bine v-ar fi functionat? Practic am vorbi de varianta stoc, folosita ca atare. Ready to use. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - cyrusct82 - 11-04-2026 (11-04-2026, 01:47)Mihai L Wrote: De ce oare e greu de inteles realitatea…?Mai Mihai dar ție ce îți este greu sa înțelegi Mai sus i-am scris colegului că eu îl folosesc exact cum a venit, am făcut adaptorul lui @renatoa care este strict pentru grafice și încă un adaptor cu Hibean care și controlează prăjitorul. Prăjitorul se poate folosi stock fara nicio problemă cu log pe hârtie așa cum l-au folosit multi dintre noi la început. Adaptoarele astea sunt doar pentru a-l face mai smart. Comunitatea Skywalker e mult mai mare decât cea pe care o vezi to aici și în continuă creștere. Acum serios, daca ai un stock de prăjitoare sau o altă recomandare mai buna spune-ne și nouă te rugăm nu ne mai ține pe jar. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - alin1970 - 11-04-2026 Mihai, Acum il faci vinovat pe Renato ptr ca a ajutat dezinteresat ? Poate a clatinat niste icoane pe care le aperi atat de mult ? Prajitorul acesta este foarte ok si fara modari si fara Renato. Functioneaza bine doar scos din cutie. Acest prajitor se vinde bine in lume, cu si fara Renato pentru ca este ieftin si bun. Are suport international de la comunitate. Crezi ca icoanele nu au nevoie de suport si de indrumari de la comunitate ? Cu Renato, acest prajitor a devenit minunat. Asta te deranjeaza ? Vezi ca si AVX il vinde. De ei nu ai curaj sa te iei ? Iti taie subventia ? Faptul ca Renato l-a cumparat ptr el si ne ajuta si pe noi este grozav si multumim ptr suportul oferit, dar nu ne-a fortat sa cumparam. Fiecare cu alegerile lui. Sper sa ne lasi sa prajim linistiti. Ne trolezi de la aparitie. Am inteles ce vrei. Nu ne intereseaza. ps. eu nu am bani de Roest. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - RazvaNNN - 11-04-2026 de ce nu vreti sa intelegeti ca fiecare are dreptate? si ca nimic nu e alb sau negru. de ex aici eu sunt foarte multumit de skywalker, dar fara ajutorul lui renato nu mi-as fi cumparat. in acelasi timp am lelit marax si singurul upgrade pe care l`as face ar fi lamarzocco. deci se poate si italiene si chinezesti RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - cyrusct82 - 11-04-2026 (11-04-2026, 09:05)RazvaNNN Wrote: in acelasi timp am lelit marax si singurul upgrade pe care l`as face ar fi lamarzocco. deci se poate si italiene si chinezesti La mine nu s-a putut Ai dracu chinezi și-au adus toată familia și neamurile
RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - alin1970 - 11-04-2026 Faptul ca ai fost ajutat de Renato sa te decizi inseamna ca nu este bun prajitorul ? Daca nu at fi fost Renato cumparai Roest ? Nu ai fi cautat impresii si sfaturi despre acest Skywalker de la altii ? Dar daca nu exista Renato si il intrebai pe Mihai ? Asta incerc eu sa evit. Inducerea in eroare a incepatorilor de cei care au interese sa cheltuim mai mult decat este necesar pentru a bea o cafea buna. Cine l-a invitat pe Mihai sa ne tot spuna cat de mult gresim prajind cafea in loc sa cumparam gata prajita. Nici nu cunoste acest prajitor. Nici nu conteaza, el este contra oricui incearca ceva diferit si care nu cheltuie in directia indicata de el. Mai nou a diluat putin ideile pentru ca Barshaker si AVX au inceput sa vanda tot mai multe produse chinezesti si de ei nu prea vrea sa se ia ca ai taie sponzorizarea. Daca vand ei produsele chinezesti e bine, brusc devin grozave. Aparate care pana acum cativa ani se sustinea pe aici ca nu sunt bune de nimic si ca doar icoanele pot face cafea buna. Daca cumparam noi din china dupa capul nostru sau sfatuiti de oameni de bine, nu mai este bine ptr ca ocolim pusculita unora. Poate ajuta sa citim despre vizita lui RazvanMB la fabrica WPM din China. Se clatina rau icoanele ! |